Faceți căutări pe acest blog

joi, 23 septembrie 2010

Laptele de capră ţine boala la distanţă

de Ana-Maria CoceaLaptele de capră, foarte gras şi hrănitor, este considerat un leac cu acţiune lentă, dar sigură pentru multe suferinţe: fortifică organismul şi întăreşte imunitatea naturală în cazul anemiei, combate stările depresive, ajută la vindecarea organismului de TBC, stagnează cancerul în formă incipientă şi reglează nivelul hormonilor din organism.
În astfel de suferinţe, laptele de capră nu acţionează neapărat ca un medicament şi nu poate duce singur la vindecare, dar este o cale sigură spre însănătoşire, întărind sistemul imunitar. Administrarea preventivă îi face pe cei bolnăvicioşi din fire să devină mai rezistenţi la virozele de sezon sau să suporte mai uşor eventualele îmbolnăviri contagioase.
Obezii au restricţie
Pentru că are un conţinut ridicat de grăsimi, laptele de capră nu se administrează fără avizul medicului persoanelor cărora alimentele grase le dăunează (obezi, hipertensivi, persoane cu probleme hepatice). Persoanele cu afecţiuni pulmonare sau cele care au renunţat la fumat, dacă nu au astfel de restricţii, pot consuma un litru zilnic, nediluat, timp de minimum două săptămâni.
Cură de trei luni
În scop curativ şi preventiv, cura cu lapte de capră fiert durează între 14 şi 90  de zile, administrându-se zilnic câte două căni. Pentru copii, laptele de capră se diluează cu lapte de vacă. În ceea ce îi priveşte pe adulţii predispuşi la diaree sau cu ficat sensibil, în prima săptămână din cură li se administrează amestecat în părţi egale cu lapte de vacă. Gustul specific, care nu este pe placul oricui, poate fi îmbunătăţit cu miere de albine.
Stagnează evoluţia cancerului
Laptele de capră, spre deosebire de cel de vacă, mai conţine însă un acid organic puternic, responsabil pentru stoparea evoluţiei cancerului aflat în stadii incipiente. În tratamentul bolnavilor de cancer, laptele de capră se poate consuma (un litru zilnic) în reprize scurte de până la trei zile.
Luptă împotriva sterilităţii
Laptele de capră se apropie mult de cel uman şi se poate consuma fără riscul îmbolnăvirii, pe care îl prezintă deseori laptele de vacă. Puţină lume ştie, dar banalul lapte de capră este folosit în combaterea sterilităţii. În acest scop se bea câte o cană cu lichidul alb miraculos în care se adaugă două linguri cu suc din tulpini proaspete de năprasnic dimineaţa, la răsăritul soarelui, şi seara, la apus. Cura se ţine pe o perioadă de 49 de zile. Mai mult, laptele de capră poate rezolva carenţele de fier şi preveni demineralizarea oaselor. De asemenea, ajută la întrebuinţarea corectă a fierului, calciului şi fosforului în procesul metabolic şi digestiv, direcţionându-le corect spre organele-ţintă.

Crud sau pasteurizat?

Laptele este un aliment ideal pentru oameni, animale, dar şi pentru bacterii. Este un produs biologic extrem de delicat şi poate constitui mediu de incubaţie pentru salmoneloză, toxoplasmoză, febra Q, listerioză (boală infecţioasă) şi multe alte afecţiuni mai mult sau mai puţin periculoase. Unii oameni susţin că laptele este mai sănătos dacă este consumat crud… Acest lucru este valabil dacă locuiţi în provincie şi ştiţi sigur că aveţi animale sănătoase şi condiţii de igienă maximă. În caz contrar, laptele pasteurizat este cel mai indicat, pentru că are în compoziţie substanţe ce combat bacteriile.

Cum scăpaţi de herpesul de pe buze


de Ana Trifan
Herpesul este un virus care se manifestă prin băşicuţe dureroase, pline cu lichid, care apar pe piele sau pe membrana mucoaselor (gură sau buze).  Virusul herpes simplex (HSV) este de opt tipuri, însă două dintre ele sunt mai cunoscute: tipul 1 (HSV  1) şi tipul 2 (HSV  2). Cel mai întâlnit dintre acestea este HSV  1, cel care apare, de obicei, în zona gurii. HSV 2 se manifestă în special în zona organelor genitale. Până în acest moment, medicina nu a descoperit un tratament care să elimine acest virus din corp, însă există o serie de lucruri pe care le putem face pentru a împiedica virusul să se manifeste, pentru a vindeca mai repede semnele sale şi pentru a preveni reapariţia.
Iată câteva reguli simple şi câteva metode naturiste care ne vor ajuta să luptăm cu forma în care se manifestă virusul în zona gurii:
Acoperiţi-l!
Acoperind herpesul care a apărut în zona gurii veţi preveni apariţia altor infecţii bacteriene secundare. Pentru a face acest lucru puteţi folosi un strop de vaselină cosmetică. Nu e indicat să puneţi fard pentru a masca herpesul, deoarece chimicalele din fond de ten sau pudră pot irita şi mai tare zona.
Schimbaţi periuţa de dinţi
Periuţa cu care vă spălaţi dinţii poate intra în contact cu zona în care se manifestă virusul, de aceea trebuie să vă schimbaţi periuţa de dinţi atunci când apare herpesul, dar şi după ce acesta a dispărut, pentru ca periuţa să nu devină o sursă de reinfectare.
Herpesul poate reapărea în urma expunerii la soare. Pentru a preveni acest lucru, atunci când ieşiţi din casă protejaţi-vă buzele cu o cremă cu factor de protecţie ridicat.
Nu-l atingeţi!
Nu atingeţi, nu stoarceţi şi nu înţepaţi herpesul, deoarece vă veţi alege cu cicatrice pe buze şi veţi lăsa zona expusă altor tipuri de infecţii. De asemenea, este foarte posibil să răspândiţi în acest fel virusul în alte zone.
Aplicând gheaţă pe herpes veţi calma durerea şi mâncărimea şi veţi grăbi vindecarea rănii.
Feriţi-vă de ce ar putea declanşa infectarea!
Amintiţi-vă că virusul rămâne în corp chiar şi după ce rana de pe buze s-a vindecat. De aceea, este bine să evitaţi factorii care ar putea declanşa reapariţia sa. Iată câţiva dintre aceştia:
- febra;
- infecţiile, răceala, gripa;
- expunerea în exces la radiaţiile ultraviolete (statul la soare);
- stresul;
- oboseala;
- schimbări în funcţionarea sistemului imunitar;
- răni pe buze;
- alergiile provocate de anumite alimente;
- intervenţiile stomatologice.
Evitaţi alimentele sărate şi pe cele acide
Mâncărurile sărate, dar şi cele acide (fructele, de exemplu) pot irita herpesul şi fac ca zona să fie mult mai dureroasă.
Iată ce mai puteţi face:
- cu un beţişor cu vată la capăt aplicaţi oţet de trei-patru ori pe zi pe herpes. Acesta se va usca şi va dispărea mai repede;
- acidul glicerilic din lemnul-dulce omoară herpesul. Mestecaţi rădăcină de lemn dulce sau aplicaţi pe herpes pudra obţinută prin măcinarea rădăcinii de lemn-dulce;
- înmuiaţi un beţişor de urechi în lapte şi aplicaţi pe herpes, pentru a calma durerea. Aplicând laptele înainte ca băşicuţele să apară, când zona doar vă mănâncă, veţi ajuta la o mai rapidă vindecare a herpesului;
- de cele mai multe ori, apariţia herpesului este legată de perioadele de stres şi de căderi ale sistemului imunitar. De aceea, în perioadele solicitante, e bine să luaţi suplimente pe bază de zinc;
- ceaiul negru are efect astringent şi antibacterial. După ce v-aţi preparat un ceai, nu aruncaţi pliculeţele ci, cât sunt calde, aplicaţi-le pe zona în care a apărut herpesul.
Roiniţa şi lizina scad riscul reapariţiei
Roiniţa are calităţi antivirale deosebite. S-a observat că aplicarea regulată a frunzelor de roiniţă în zonele în care apare herpesul scade riscul reapariţiei acestuia.
-izina este un aminoacid esenţial (care vine din surse externe, deoarece corpul nostru nu-l produce), ce fabrică proteinele de care avem nevoie pentru a produce anticorpi care să lupte cu infecţii, enzime, homoni şi ţesuturi. S-a demonstrat că lizina inhibă răspândirea herpesului. Lizina se găseşte mai ales în peşte (în special cod), dar şi în albuşul de ou sau în soia. De asemenea, puteţi cumpăra capsule de lizină din farmacii sau magazine de produse naturiste.

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare