Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 30 noiembrie 2011

Cum sa desfunzi o chiuveta infundata

Chiuvetele de la baie si bucatarie se infunda in mod frecvent din cauza alimentelor sau a resturilor menajere aruncate in mod iresponsabil sau din greseala. Chiar daca pare ca scurgerea este rezistenta si cateva frimituri de paine sau zatul de la cafea nu au cum sa ii dauneze, lucrurile nu stau deloc asa.

Resturile de pe farfurii, zatul de la cafea, grasimile si alte produse care ajung pe scurgerea de la chiuveta nu fac decat sa se depuna pe furtunul de la scurgere si sa duca la ingustarea canalului pana la infundarea acestuia.

In aceasta situatie unica solutie pare a fi apelarea la un instalator, insa iti propunem cateva trucuri clasice care ar putea sa te scape de niste cheltuieli in plus.

Foloseste o pompa speciala

Este posibil sa ai in casa o pompa de desfundat chiuveta, asa ca foloseste-o cu incredere. Umple chiuveta cu apa pana la un nivel de 3 - 4 centimetri si apoi pune in functiune pompa respectiva. Cu cat vei incerca sa desfunzi mai mult, cu atat mizeriile si resturile vor iesi la suprafata. Daca problema este totusi foarte grava, nu vei reusi sa o rezolvi doar cu acest accesoriu, motiv pentru care trebuie sa treci la pasul urmator.

Apa fiarta cu otet

Apa fiarta va ajuta la dezlipirea rezidurilor de pe teava de scurgere, in timp ce otetul va elimina mirosurile, va degresa teava si o va dezinfecta. Fierbe 3 - 4 litri de apa in care adaugi jumatate de litru de otet. Dupa ce a dat in clocot opreste focul si toarna amestecul format in chiuveta, astfel incat sa se scurga intr-o cantitate mare pe teava.

Imediat dupa ce ai turnat toata apa, adauga si cealalta jumatate de litru de otet, astfel incat sa actioneze mai bine asupra rezidurilor care au fost deja inmuiate de apa fierbinte. Este foarte posibil ca acest truc sa functioneze foarte bine si teava sa se desfunde in totalitate.

Bicarbonat

Bicarbonatul are si el importanta in dezinfectarea, curatarea si eliminarea mirosurilor care vin de pe scurgere. Fierbe jumatate de litru de apa in care torni un plic de bicarbonat si varsa aceasta solutie formata in chiuveta.

Desfa teava

Este un pas destul de dificil, insa este ultima solutie pe care o ai inainte de a chema instalatorul. Tevile noi sunt din plastic si pot fi desfacute destul de usor. Este indicat sa te "inarmezi" cu o pereche de manusi de plastic si o masca al carui scop este sa te protejeze de mirosurile neplacute. Este foarte posibil sa te scarbeasca rezidurile pe care le vei gasi pe interiorul tevei de scurgere, asa ca ia-ti masuri de precautie.

Dupa ce desfaci teava, arunca toata mizeria gasita intr-o punga de unica folosinta, iar apoi curata bine interiorul tevei cu o perie pentru sticle (perie pe care trebuie sa o arunci imediat dupa utilizare), dupa care mai ramane doar sa montezi teava la loc.

Sfaturi:

Incearca sa montezi, atat la chiuveta de la baie, cat si la cea de la bucatarie, o sita care sa impiedice patrunderea resturilor alimentare si a altor obiecte pe teava de scurgere. Doar asa vei reusi sa pastrezi teava mereu curata.

Din cand in cand mai toarna cate 2 litri de apa fierbinte in combinatie cu otet pentru a degresa teava si pentru a distruge o parte din microbi.

http://casasigradina.ele.ro

Un comentariu:

  1. Eu am folosit soda caustica diluata in apa calduta. Soda caustica se poate comanda online de pe http://www.e-chimicale.ro/soda-caustica

    RăspundețiȘtergere

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare