Faceți căutări pe acest blog

vineri, 18 noiembrie 2011

Remedii pentru tratarea suferinzilor de reumatism



  Reumatismul defineste, în general, o afectiune caracterizata prin dureri ale aparatului locomotor si, în particular, ale uneia sau mai multor articulatii. Se pot distinge reumatisme articulare inflamatorii, reumatisme articulare degenerative si reumatisme abarticulare, care afecteaza tesuturile unei articulatii.

Cauzele inflamatiilor articulare sunt microbiene (agentul infectios fiind prezent în interiorul articulatiei), metabolice (inflamatia articulara fiind determinata de precipitarea microcristalelor de urat de sodiu, ca în cazul gutei) si reumatismale. Reumatismul articular acut este o varietate particulara, în care agentul infectios aflat la originea bolii nu este în articulatie, cum este în cazul streptococului hemolitic. Alteori, cauza inflamatiei reumatismale poate fi genetica, precum în cazul spondilartritei anchilozante.

Reumatismul se acutizeaza în perioadele reci ale anului. Cauza principala o constituie, însa, coloniile de virusi localizate la nivelul încheieturilor si care dezvolta o mare toxicitate.

Tratamentul reumatismului acut

Pentru început, se vor lua tabletele indicate de medic, dupa care se va reduce numarul lor. Fiecare remediu poate fi luat timp de 3-4 saptamâni, dupa care va fi înlocuit cu altul.

•Peste o lingurita de coada calului se toarna 250 ml de apa. Se fierbe 15 minute, se strecoara si se bea caldut, de 3 ori/zi.

•Peste o lingurita de radacina de lemn dulce se toarna 2 pahare de apa clocotita. Se lasa o noapte în termos, dupa care se strecoara. Se bea câte 1/2 pahar de 3 ori/zi.

Din lemn dulce se poate pregati si o tinctura: peste o lingura de lemn dulce se toarna 500 ml de tuica. Se lasa 14 zile la macerat, dupa care se iau câte 30 de picaturi, de 3 ori/zi. Aceasta tinctura este contraindicata femeilor însarcinate.

•Peste o lingura de frunze de iedera, maruntite si uscate, se toarna 250 ml de apa. Se fierbe 10 minute. Se beau 2 cani/zi.

•Peste o lingura de frunze de mesteacan se toarna un pahar de apa clocotita. Se lasa acoperit 6 ore, dupa care se strecoara. Se bea câte 1/2 pahar, de 3 ori/zi.

•Peste 15 g de muguri de mesteacan se toarna 200 ml de apa. Se fierbe 10 minute, se lasa apoi o ora, dupa care se strecoara. Se bea câte 1/3 pahar, de 4 ori/zi, la o ora dupa masa.

•Peste o lingura de flori si crengute maruntite de soc se toarna un pahar de apa clocotita. Se lasa 3 ore, dupa care se strecoara. Se bea câte 1/2 pahar, de 3-4 ori/zi, înainte de masa.

•Se amesteca, în cantitati egale, flori de soc, frunze de urzica si coaja de salcie. Peste o lingura de amestec se toarna un pahar de apa clocotita. Se lasa o ora si se beau câte 2 pahare pe zi.

•Se amesteca, în cantitati egale, muguri de mesteacan, frunze de carpen si de urzica. Peste 2 linguri de amestec se toarna un pahar de apa clocotita. Se lasa 3 ore, dupa care se strecoara. Se bea câte 1/2 pahar, de 3 ori/zi, înainte de masa.

•Peste 20 g amestec de radacina de iarba mare si de brustur, în parti egale, se toarna o cana de apa, se fierbe 10 minute, dupa care se lasa 4 ore si apoi se strecoara. Se ia câte o lingura, de 3 ori/zi, înainte de masa.

În general, durata unui astfel de tratament cu ceaiuri medicinale este de o luna de zile, dupa care se face o pauza de o saptamâna si se mai continua înca o luna.

Tratarea reumatismului cronic

•Peste o lingura de frunze de coacaz se toarna 1/2 pahar de apa clocotita, se lasa o ora si se bea câte 1/2 pahar, de 3-4 ori/zi.

•Se taie 3-4 mere cu tot cu coaja si se fierb 10 minute în 300 ml de apa. Se lasa 4 ore, dupa care se bea caldut, de 3-4 ori/zi.

•Peste 2 lingurite de coaja de ulm se toarna un pahar de apa clocotita si se lasa 2 ore. Se ia câte o lingura, de 3-4 ori/zi.

•Se pun într-un vas de sticla fructe verzi de scorus si miere de albine încalzita, în proportii egale. Se lasa 6-8 luni, se adauga apa fiarta si racita si se beau câte 20-30 ml, de 3-4 ori/zi.

•Se amesteca muguri de mesteacan, coaja de ulm si coaja de salcie, câte 2 lingurite din fiecare, apoi peste o lingura de amestec se pune o cana de apa si se fierbe 10 minute. Se ia câte o lingura, de 3-4 ori/zi, cu 30 de minute înainte de masa.

•Se fierb 15-20 g teci de fasole într-un litru de apa, timp de 2-3 ore. Se raceste si se bea câte 1/2 pahar, de 4-5 ori/zi.

Radacina de brustur pentru reumatisme netratate

•În caz de reumatism netratat, se prepara o infuzie din radacina de brustur: peste o lingura de radacina maruntita se toarna un pahar de apa clocotita. Se lasa 3 ore si se strecoara. Se ia câte o lingura, de 3-4 ori/zi, înainte de masa.

•Se piseaza bine radacina uscata de brustur si se amesteca o lingura de pulbere cu un pahar de apa fiarta si racita. Se beau 2 pahare pe zi, cu 30 de minute înainte de masa.

•Se toarna 5 linguri de radacina maruntita de brustur într-un litru de apa. Se lasa o ora, dupa care se fierbe timp de 10 minute la foc mic. Dupa ce s-a racit, se poate pune la frigider. Se bea câte un pahar, de 3 ori/zi, înainte de masa.

Înlaturarea durerilor reumatismale

•În dureri ale încheieturilor, este indicata infuzia din frunze de vita-de-vie. Se pun 300 g de frunze proaspete si bine spalate, apoi maruntite, într-un borcan de 3 l, dupa care se toarna apa fiarta si racita cât sa le acopere. Se lasa timp de 3 zile borcanul bine acoperit. Se bea câte o cescuta, de 3 ori/zi.

•O formula de ceai medicinal foarte eficace în cazul combaterii reumatismului o constituie un decoct din teci de fasole (30 g), coaja de salcie (20 g), urzici (15 g) si fructe de ienupar (5 g). Acest decoct este preparat dintr-o lingura de amestec la o cana de apa. Se fierbe timp de 10 minute, apoi se raceste lent si se beau doua cani pe zi.

http://www.evenimentul.ro/articol/remedii-pent...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare