Faceți căutări pe acest blog

luni, 28 noiembrie 2011

Greşeli care prelungesc gripa

Un “hapciu” şi gata răceala de sezon. Ne înarmăm cu şerveţele, cu vitamina C, creion nazal şi sperăm să treacă repede. Dar ce facem atunci când simptomele nu ne mai dau pace? Specialiştii site-ului webMD.com ne dau cinci motive care ar putea prelungi „şederea” răcelii.
Lipsa somnului
Odihna joacă un rol important în întărirea sistemului imunitar. Mai puţin de şapte ore de somn pe noapte înseamnă un risc ridicat de a lua o răceală de sezon. Şi, odată luată, ea ţine mai mult dacă nu vă odihniţi cum trebuie. Aşadar, dacă aţi răcit, staţi acasă până trec eşi dormiţi mai mult.
Deshidratarea
Fluidele sunt de ajutor atunci când vine vorba de vindecare. Dacă răceala se întinde pe mai mult de 4-5 zile, este nevoie de multă hidratare. Apa plată, sucurile de fructe şi ceaiurile nu trebuie să vă lipsească. Deshidratarea contribuie la prelungirea simptomelor răcelii. Creşterea cantităţii de lichid din organism permite o curăţare mai bună a acestuia.
Tratamentele greşite
O simplă răceală poate fi uşor confundată cu alte afecţiuni precum diverse alergii sau boli ale sinusurilor. De aceea, tratamentele greşite pot prelungi simptomele bolii, tocmai pentru că nu este tratată afecţiunea care trebuie. Aici intervine de multe ori automedicaţia, care poate face mult rău.
Ceaiurile prost alese
Eşti răcit? Bea un ceai din plante! E sfatul pe care-l dă oricine, oriunde, când vine vorba despre răceli. Specialiştii spun că trebuie să avem grijă şi la ceaiurile pe care le bem, pentru că ar putea contribui şi ele la prelungirea simptomelor. E important să consumaţi ceaiuri din plante de la plafar sau de acasă şi nu ceaiuri îmbuteliate!Echinaceea e una dintre plantele indicate.
Exerciţiile fizice
Cu un nas înfundat şi cu durere în gât este greu de creyut că mai vreţi să faceţi şi mişcare. Trebuie să ştiţi că asta vă face bine, dar doar în măsura în care nu vă suprasolicitaţi. Dacă exageraţi cu mişcări grele şi multă transpiraţie, sistemul imunitar va suporta greu. O plimbare de 10 minute sau câteva exerciţii uşoare sunt foarte potrivite.
Costumul antigripă costă 400 $
Japonezii se pot mândri cu ultima fiţă în materie de modă: costumul “antigripă porcină”, creat de fabricantul de haine bărbăteşti, Haruyama. Costumul conţine fibre din dioxid de titan, care, după cum spune Ryoji Tanaka, directorul de vânzări al producătorului, pot distruge virusul gripei porcine.
Dioxidul de titan din material, este un produs chimic care, expus la lumină, are capacitatea de a descompune moleculele de virus. Costumul, care poate fi spălat de mai multe ori pe parcursul unui an, fără a-şi pierde proprietăţile, se află deja în 300 de magazine din străinătate şi costă în jur de 400 $.
Sprayul nazal te fereşte de gripă
Dacă ţi-e frică de seringă şi ac ai la îndemână o nouă metodă de protecţie împotriva gripei. Sprayul nazal Humex Cold Defense ajută la prevenirea declanşării gripelor de sezon, dar şi a gripei A H1N1, care vă permite să rămâneţi sănătos, chiar dacă toţi cei din jurul vostru prezintă simptome ale gripei.
Sprayul acţionează ca o barieră antivirală la nivelul mucoasei nazale, ajutând la prevenirea pătrunderii agenţilor patogeni în organism. După aplicare, produsul formează o peliculă care reţine şi distruge viruşii de gripă transmişi pe cale aeriană, imediat ce aceştia ajung în cavitatea nazală. Produsul costă aproximativ 23 de ron şi se găşeşte în farmacii.
Nu confundaţi răceala cu gripa!
Deşi răceala şi gripa au multe simptome asemănatoare, răceala este în general uşoară, dar gripa tinde să fie mult mai severă ca manifestare. Deseori răceala debutează cu stări de oboseală, strănut, tuse şi nas înfundat.
Este posibil sau nu, să apară şi febra, dar de obicei ea este cu 1-2°C mai ridicată decât în mod normal. Pot apărea dureri musculare, iritaţie sau roşu în gât, ochii lăcrimoşi, dureri de cap. Gripa debutează brusc şi violent, cu febră de 40.5°C.
Febra este însoţită de stări de slăbiciune şi oboseală, tuse uscată, nas care pare să curgă la nesfârşit, frisoane, dureri musculare, dureri puternice de cap, dureri oculare şi roșu în gât.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare