Raceala nu ne da pace in sezonul rece, ne ingreuneaza activitatile si ne strica buna dispozitie. Medicamentele uneori nu ne sunt suficiente pentru a ne reface starea de sanatate, de aceea este indicat sa asociem si cateva tratamente naturiste.
Ceaiurile fierbinti de echinaceea, musetel, macese, sunatoare si tei
Aceste ceaiuri au proprietati diferite si este indicat sa le consumati pe parcursul unei zile. Ceaiul de echinaceea este puternic imunizant pentru caile respiratorii, fiind indicat in sezonul rece. Musetelul si sunatoarea calmeaza gatul si tractul digestiv, iar teiul calmeaza durerile de muschi sau articulare care apar in timpul racelii, linistind persoana racita.
Ceaiurile calde, indulcite de preferabil cu miere si acrite cu putina lamaie sunt foarte utile in combaterea racelii. Ele spala gatul si astfel acesta nu se mai inflameaza, amigdalele nu se mai umfla si mentine igiena orala. De asemenea prin vitamina C provenita din lamaie si prin proprietatile mierii aceste ceaiuri detin si efecte antiinflamatorii la nivelul gatului si amigdalelor, inhiband progresia racelii la acest nivel.
Baile fierbinti
Baile fierbinti incalzezc intreg corpul si totodata ajuta in ameliorarea racelii prin inspirul vaporilor fierbinti. Daca folositi si uleiuri aromaterapii special indicate racelii beneficiile obtinute vor fi si mai mari. Aceste uleiuri se procura din farmacii sau de la plafar.
Baile fierbinti mobilizeaza sangele, incalzesc corpul, amplifica circulatia subcutanata, reduc durerile musculare si durerile articulare prezente in timpul racelii.
Fructele
Cand sunteti raciti este indicat sa mancati zilnic multe fructe pentru ca acestea va intaresc sistemul imunitar. Se recomanda fructe proaspete de sezon ca citrice, mere, banane, gutui, rodii etc.
Fructele se consuma cu cel putin o ora inainte sau dupa mese. Fructele se consuma in mese separate pentru ca au proprietati diferite de restul alimentelor, altfel daca le consumati ca desert fermenteaza si va baloneaza.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu