Faceți căutări pe acest blog

joi, 17 noiembrie 2011

Cum se fierb pastele?



 
Ce poate fi mai simplu decat sa fierbi paste? Le arunci doar in apa si le lasi sa fiarba. Dar totusi acasa nu iti ies la fel de gustoase ca si cele pe care le-ai mancat la restaurantul italian din centru. 

Pentru ca pastele sa iti iasa bune trebuie sa stii cateva lucruri inainte de a te apuca de urmatoarea portie de carbonarra ori bolognese. In primul si in primul rand trebuie sa stii ca o portie obisnuita de paste reprezinta 100 de grame. Stiu ca ti se pare putin, dar cand le vei vedea in farfurie acoperite cu sos, cu siguranta vei constata ca este suficient. In plus nu trebuie sa mananci pana nu te mai poti ridica de la masa. 

Cand pui apa la fiert trebuie sa iei in considerare faptul ca la fiecare 100 de grame de paste pe care doresti sa le fierbi trebuie sa pui 1 litru de apa. Ca atare daca gatesti pentru familia ta de 4 persoane vei fierbe 400 de grame de paste in 4 litri de apa. In apa care fierbe vei pune si o lingura mare de sare, iar cand incepe sa fiarba apa pui si o lingura mare de ulei de masline. 

Nu fierbe pastele pana sa dezintegreaza. 

Urmeaza indicatiile de pe ambalaj si fierbe-le pana cand sunt al dente. Daca faci un sos cu mai multa zeama, poti sa le fierbi mai putin in apa si sa le lasi sa stea in sosul fierbinte cateva minute. Astfel pastele vor absorbi din sos si vor fi mult mai aromate. 

Dupa fierbere nu clati pastele! 

Daca le-ai fiert in suficient de multa apa, nu vor avea nevoie de niciun fel de clatire ori racire. Dupa ce ai scurs apa, daca nu le amesteci imediat cu sos, pune-le intr-un bol si amesteca-le cu o lingura de ulei de masline, astfel nu se vor lipi. 

In fine daca vrei sa mananci ceva cu adevarat bun, fa-ti pastele in casa. E mult mai simplu decat ti-ai imagina. Reteta e simpla si usor de retinut. Pentru patru portii amesteci 4 oua de casa cu 400 g de faina (cate protii atatea sute de grame si atatea oua-daca vrei sa le faci de post pune in loc de oua apa). Atat! Sigur trebuie sa dai o forma pastelor, insa la preturi extrem de mici (chiar si 30 de lei) poti gasi un aparat pentru facut taietei in orice mare magazin. Crede-ma merita efortul. Sunt atat de gustoase ca nu vei mai dori sa mananci paste ambalate niciodata. 

Cum se recunosc pastele fainoase expirate 

Pastele fainoase nu trebuie sa aiba urme vizibile de tarite, miros de ou alterat, mucegai sau urme de infestare, au suprafata neteda, fara fisuri, fara urme de faina nesfarimata, iar in sectiune aspectul sa fie sticlos. 

Atentie! Pastele fainoase fierte in apa trebuie sa fie elastice, sa nu se lipeasca intre ele, sa nu formeze cocoloase, apa in care au fiert putind fi opalescenta, dar nu cu sediment. 

http://www.culinar.ro/articole/citeste/2046/cu...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare