Faceți căutări pe acest blog

marți, 22 noiembrie 2011

30 de trucuri ca sa arati mai tanara

Pentru propria noastra stare de bine, pentru barbatii pe care-i iubim si pentru copiii nostri, care se uita la noi ca la soare, am vrea sa ramanem vesnic tinere si frumoase. La vesnicie nu putem avea acces, insa, clipa de clipa, zi de zi si luna de luna, putem face cate ceva pentru a pastra vigoarea si prospetimea celor mai frumosi ani.

Asadar, ca sa te mentii cat mai mult timp in forma, cu pielea neteda, mintea treaza si sufletul viu, iata ce masuri poti lua ...

... chiar in clipa asta

Prinde-ti parul intr-un coc rebel, usor ciufulit, lasand cateva suvite cazute. Fa-l dintr-o singura miscare - daca iti ia mai mult de 30 de secunde sa-l faci inseamna ca te straduiesti prea mult si rezultatul nu va fi cel asteptat.
Ai de mers undeva aproape? Ia-o pe jos! O plimbare prin aerul rece de-afara stimuleaza metabolismul si circulatia sangvina, plus ca te vei imbujora precum o domnisoara.
Penseaza-te! O pereche de sprancene arcuite si frumos conturate actioneaza ca un lifting instant in zona ochilor.
Sterge-ti rujul ala mat si opac (micsoreaza buzele) si inlocuieste-l cu un gloss intr-o nuanta proaspata, trandafirie sau roz piersica, in functie de care-ti vine mai bine.
Stinge tigara! Si nu mai aprinde nici una, niciodata! Stiu, poate ca nu fumezi chiar in momentul asta, dar intelegi ce vreau sa spun. Fumatul iti ruineaza sanatatea si frumusetea, iar gestul de a trage din tigara te umple de riduri in jurul gurii.
O tinuta garbovita te face sa pari mai in etate decat esti, asa ca spatele drept. Obisnuieste-te sa-ti controlezi constant postura, sa mergi cu pieptul inainte si cu abdomenul supt (vei parea mai inalta, mai slaba, mai tanara)!
Zambeste! O fata zambitoare arata instantaneu intinerita, caci ochii sclipesc, pometii se ridica, iar obrajii devin netezi.

... pana maine

Scurteaza-ti unghiile (cele foarte lungi, tip gheara, de mult nu se mai poarta) si coloreaza-le intr-un roz laptos pal, care le va oferi un aer adolescentin!
Rasfata-ti tenul cu o crema de noapte hranitoare. Ingrijirea fetei de cu seara nu este un moft, ci o modalitate prin care-ti mentii pielea mult timp ferma si fara riduri.
Da-te cu crema de corp pentru fermitate! O piele neteda si tonificata ascunde cel mai bine varsta din buletin (cum se intampla in cazul eternei adolescente Demi Moore).
Pune crema pentru conturul ochilor in frigider ca sa aiba un efect racoritor, ce-ti va revigora privirea. Temperatura mai scazuta a cremei va contracta vasele subtiri de sange de la nivelul pleoapelor, acestea vor capata prospetime, iar privirea iti va fi limpede.
Daca n-ai timp (sau bani) sa te duci la coafor foarte des si deja ai ghiocei la tample, actioneaza asupra lor de una singura, acasa, fiindca nu e chiar asa de complicat! Cumpara o vopsea de par cu un ton mai inchisa decat parul tau si aplic-o pe radacini cu pensula speciala pentru vopsit sau direct cu degetele (dar sa porti manusi).
Fa-ti buzele fine ca petalele de trandafir, fara iritatii sau crapaturi! Exfoliaza-le prin frecare delicata cu un prosop, apoi aplica balsam de buze sau putin ulei de masline.
Cu varsta, parul devine tern si are nevoie de tratamente intensive. Spala-te pe cap, iar apoi aplica pe toata lungimea parului o masca dintr-un galbenus, o lingura cu ulei de masline si cateva picaturi de lamaie! Stai cu ea pe par o jumatate de ora inainte de a-l limpezi.
Culca-te devreme! Sa stai pana tarziu in noapte la televizor sau trebaluind prin casa rapeste organismului orele cele mai bune in care se poate reface. Nu-i indicat sa fie prea cald in dormitor - o atmosfera de somn bine aerisita si racoroasa e optima pentru ten.

... in decurs de-o saptamana

Incearca treptat sa inlocuiesti cafeaua cu ceai verde! Daca nu dimineata, macar pe cea de dupa pranz. Ceaiul verde e mai putin deshidratant, revigoreaza metabolismul si reduce actiunea radicalilor liberi, responsabili cu imbatranirea prematura.
Cand te dai cu crema de fata, intinde-o neaparat pana pe decolteu! E o zona deseori uitata de femei si degeaba iti mentii tenul fara riduri daca pe gat si piept s-au adunat incretiturile.
Inainte de culcare, aplica o crema speciala pentru picioare, ca sa ai mereu calcaie ca de bebelus, desi ai trecut de mult de varsta copilariei. La dus, nu uita sa folosesti piatra ponce!
Dintii albi, stralucitori sunt o emblema a tineretii si prospetimii. Daca nu-i mai ai asa, investeste intr-un tratament de albire a dintilor. Spala-te pe dinti constiincios, cu pasta cu efect de albire, mai ales daca esti fumatoare si mare bautoare de cafea!
Dupa varsta de 40 de ani, pe toate cremele si lotiunile tale de fata trebuie sa apara mentiunea "antirid". Si nu sari niciodata peste ritualul tau de infrumusetare, oricat de obosita te-ai simti!
Daca ai copii, vorbeste cu ei despre ce-i preocupa si despre cum le place sa-si omoare timpul liber! Fii la curent cu noutatile, nu te izola in lumea ta. Daca ai nepoti, la fel, intra fara teama in universul lor si ia-ti portia de energie si spirit tanar.

... intr-o luna

Daca pe maini ti-au aparut pete inchise la culoare, incearca un tratament zilnic de exfoliere si depigmentare, pentru a indeparta din pripa primele semne ale timpului nemilos! Un remediu naturist pentru indepartarea petelor este zeama de castravete, ceapa sau lamaie.
Obisnuieste-te sa folosesti regulat scrub pentru a indeparta celulele moarte si a revigora tenul! Daca produsele din comert nu te conving, spala-te pe fața cu malai sau tarate, care sunt la fel de bune.
Bea apa, dar si mananc-o! Apa continuta de fructele si legumele proaspetele se absoarbe mai bine in celule decat pe cea pe care o bei, sustin dermatologii. Spre exemplu, cateva felii de castravete fac cat un pahar mare de apa si, in plus, sunt bogate in minerale, antioxidanti si substante antiinflamatoare.
Apuca-te de citit (in loc de stat la televizor) sau de invatat o limba straina! De creierul in permanenta antrenat, nu se ating prea lesne afectiunile neurologice degenerative precum sindromul Alzheimer, o boala a batranetii.

... pana la primavara

Doctorii spun ca, daca faci 10.000 de pasi pe zi, efortul se va concretiza in kilograme in minus, spor de energie si beneficii pentru toate organele corpului. Nu, nu te apuca sa numeri pasii, dar ai grija sa petreci cel putin o jumatate de ora pe zi mergand pe jos!
Lasa-ti parul sa creasca! Se stie ca parul pana-n talie nu e potrivit unei varste mai "serioase", dar nici cel scurt si lipsit de forma nu e. Lungimea pana la umeri este cea mai eleganta, ofertanta in materie de coafuri si usor de intretinut.
Nu iesi din casa fara sa-ti protejezi fata si mainile cu lotiune antisolara. Foloseste-o cand ploua, cand ninge, cand e insorit sau innorat si chiar si cand ai de mers numai un minut, pana la masina. Ultravioletele imbatranesc prematur pielea si de ele trebuie sa te feresti mereu, nu numai cand stai la plaja.
Improspateaza-ti garderoba indraznind sa-ti cumperi haine viu colorate, foarte la moda de altfel! Daca nu te vezi prea curand purtand altceva decat negru, gri sau bej, incepe prin a-ti achizitiona o pereche de manusi rosii sau o geanta colorata, care sa-ti inveseleasca/intinereasca tinuta.
Inscrie-te la un curs de dans sau, o data pe saptamana, danseaza pana nu mai poti, la tine acasa, pe muzica preferata! Dansul dezmorteste articulatiile, iti primeneste starea de spirit, alunga stresul si te mentine tanara si in forma.

http://www.femeia.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare