Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 5 noiembrie 2011

Top 10 lucruri casnice care atrag microbii

Lucrurile din casa ta sunt pline de microbi, iar dacă nu esti atent, te poţi îmbolnăvi grav. Specialiştii de la revista TV Satelit îţi arată cum să scapi de bacteriile din căminul tău.
1. Nu o fi frumos sa-ţi descalţi musafirii la uşă, dar e sănătos! Dacă se poate, înlocuieşte covoarele cu medii mai uşor de curăţat-linoleum sau lasă parchetul liber. Spală covoarele periodic, pentru a nu dezvolta alergii.

2. Un studiu arată că 13% din periile aspiratoarelor sunt infestate cu E.coli. Înainte de a aspira, pulverizează o soluţie dezinfectantă pe perie.

3. Şi mopurile de curăţat sunt pline de bacterii. Cele mai bune sunt cele cu burete, cară lasă mai puţine urme. Dezinfectează-le între folosiri şi ai grijă să se usuce rapid, ca să nu se îmulţească bacteriile.

4. Periuţele de dinţi sunt unele dintre cele mai pline de microbi lucruri din casă.Ţinute fără capac, sunt expuse la germeni diverşi. Şi, ca să ştiţi: de fiecare dată când tragem apa cu capacul ridicat, particule cu apă infestată ajung pe periuţă.

5. Uşile frigiderelor sunt de 200 de ori mai pliene de bacterii decât colacii de toaletă. Curăţă-le cel puţin o dată pe săptămână!

6. Pernele sintetice acumulează de 8 ori mai mulţi alergeni decât cele din pene. Optează pentru cele naturale!

7. Tastatura computerului e plină de microbi.Săptămânal, şterge-o cu şerveţele dezinfectante.

8. Telefoanele sunt şi ele pline de bacterii:curăţă-le cu şerveţele o dată pe săptămână.

9. Bureţii de bucătărie sunt o sursă mare de microbi: pentru a scăpa de milioanele de germeni, spală-i şi pe ei o dată cu vasele sau pune-i la microunde, un minut, zilnic.

10. Telecomada televizorului e infestată  germeni care provoacă boli grave:una din cinci bacterii e rezistentă la medicamente. Dezinfecteaz-o frecvent.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare