Faceți căutări pe acest blog

marți, 22 noiembrie 2011

DETOXIFIEREA FICATULUI

         In detoxifierea ficatului, terapeutii insista pe ideea actiunii pe mai multe nivele, simultan, si nu adresandu-ne unui singur organ. Astfel daca, de exemplu, se curata ficatul, toxinele vor fi eliberate in sange si atunci sangele va avea de suferit, astfel ca vom avea nevoie de un depurativ sangvin. Dar lantul nu se inchide aici. Toxinele din sange se elimina prin rinichi, iar pentru a nu supraincarca acest organ va fi necesara adaugarea unui diuretic bland, pe baza de plante. De aceea, afirma terapeutii, produsele naturale alese pentru consum trec pe planul al doilea, cel mai important fiind sa avem certitudinea ca, in amestecul de plante utilizat la dezintoxicare, exista si un depurativ sangvin, si plante cu efect colagog (stimulent pentru evacuarea bilei in intestin) sau hepatic, si plante diuretice. Se intelege ca, intentionand sa obtinem rezultate optime, e necesar sa alegem produse de cea mai buna calitate. Trebuie sa se aiba in vedere si eliminarea constipatiei, pentru o functionare cat mai buna a intestinului introducandu-se in cura si plante cu efect laxativ bland. 
      O posibila cura de detoxifiere pentru ficat poate include plante din lista pe care v-o prezentam mai jos.

armurariu

1. Depurative ale sangelui: coada-soricelului, telina, aloe, anghinare, iarba-mare (omag), brusture, mesteacan, cicoare, afine, varza, nasturel (iarba-voinicului), trifoi de balta, nuc, urzica, panseluta salbatica, patrunjel, papadie, lemn-dulce, lemnul-cainelui (caprifoi), sapunarita, soc. Unele plante sunt depurative ale sangelui, avand o actiune specifica asupra pielii: brusturele, nucul, panseluta salbatica, patlagina, trifoiul rosu s.a.

papadie
2. Plante pentru ficat (cu efect colagog): coada-soricelului, aloe, telina, anghinare, muguri de tei, iarba-mare, crusin, musetel, rostopasca, armurar, cicoare, scai-vanat, gentiana, unguras (catusnica), izma salbatica, trifoi de balta, nuc, papadie, ridiche neagra, rozmarin.
3. Plante fortifiante pentru ficat: armurar, scai-vanat, unguras, papadie, ridiche neagra etc.

ridiche neagra

4. Plante diuretice (ajuta la eliminarea toxinelor prin urina): coada-soricelului, usturoi, telina, anghinare, muguri de tei, iarba-mare, ovaz, brusture, mesteacan, cicoare, lemnul-cainelui, nasturel, scai-vanat, fenicul (anason), nalba, trifoi de balta, urzica, panseluta salbatica, patrunjel, papadie, ridiche neagra, soc, lemn-dulce, sapunarita.
5. Plante pentru intestine: aloe, crusin, nalba, nuc, patlagina.
anghinare
      Dupa incheierea curei de detoxifiere, este oportun ca organismul sa fie remineralizat si fortifiat. Dupa caz, se va introduce aceasta etapa in perioada efectuarii curei. Plante bogate in oligoelemente sunt ovazul, lucerna, urzicile, coada-calului, dar exista si alte produse recomandate: algele marine, spirulina, clorofila etc. Pe de alta parte, vitaminele din categoria complexului B sunt esentiale pentru a ajuta la regenerarea celulelor. Acizii din cadrul complexului B ajuta la refacerea tesutului hepatic si deci la restabilirea functiei acestui organ vital.     sursa: magazin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare