Faceți căutări pe acest blog

luni, 28 noiembrie 2011

5 simptome care «trădează» cancerul pulmonar

Dacă pacientul este fumător, tutunul  fiind principalul factor de risc în apariţia  cancerului de plămâni, prezentarea  la medic nu trebuie amânată
Dacă pacientul este fumător, tutunul fiind principalul factor de risc în apariţia cancerului de plămâni, prezentarea la medic nu trebuie amânată
Deşi este recunoscută ca o boală tăcută, există anumite semne care îţi trag atenţia că poţi suferi de cancer pulmonar.
Dr. Dana Stănculeanu, medic primar oncolog Inst. Oncologic „Prof. dr. Alex. Trestioreanu" din Bucureşti, sfătuieşte pacienţii, prin intermediul campaniei „Respiră adânc şi gândeşte-te bine!", să se adreseze unui medic imediat ce prezintă simptomele unei afecţiuni pulmonare sau respiratorii.
Tusea apărută brusc, la un fumător cronic, sau tusea care devine mai violentă, mai chinuitoare şi care-şi modifică tonalitatea.
Durerea toracică apare la 1 din 4 bolnavi. Durerea este cronică, surdă şi se localizează difuz, fiind datorată afectării, prin invazie tumorală, a structurilor din jurul plămânilor.
Infecţii repetate pulmonare şi de tract respirator, cum ar fi pneumonii sau bronşite.
Tulburări de respiraţie, care pot fi cauzate de tumoarea în sine, care prin dimensiunile ei poate să apese pe structurile arborelui respirator.
Tuse expectorantă cu urme de sânge apare la mulţi pacienţi şi poate fi primul simptom al bolii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare