Un remediu stravechi pentru tratarea hepatitei acute si cronice este administrarea unui pulberi vegetale. Pentru prepararea acestei pulberi aveti nevoie de urmatoarele plante (in
proportii egale, dar nu in cantitati foarte mari): samburi de masline, samburi de struguri, samanta de canepa, crengi de vita-de-vie, radacina de stevie, rostopasca (partea aeriana a plantei (frunze si flori).
Mod de preparare
1. Samburii de masline, de struguri si samanta de canepa se ard, pe rand, intr-un tuci, pana se carbonizeaza.
2. Radacinile de stevie si de rostopasca se maruntesc, se usuca, apoi se incalzesc pana la carbonizare intr-un cuptor incins.
3. Crengile de vita-de-vie (sa fie vechi si uscate de un an) se ard in foc inabusit, dupa care trebuie pastrate 24 de ore intr-un recipient inchis ermetic, transformandu-se in cenusa.
4. Se amesteca in parti egale toate pulberile obtinute.
Mod de administrare
In functie de gradul evolutiv al bolii, se ia o lingura rasa din acest amestec, la intervale de 3-7 zile, de preferinta intre mese, fie amestecandu-se cu o lingura de miere, fie dizolvandu-se intr-o jumatate de pahar de vin rosu natural. Persoanele care nu suporta nici vinul, nici mierea pot folosi suc de fructe sau ceai. In nici un caz nu se inghite praful gol.
In forma acuta a hepatitei virale sunt suficiente 10 doze. In forma cronica a hepatitei virale numarul de doze este in functie de evolutia bolii. Atentie! In cazul hepatitelor complicate: insuficienta hepatica acuta, colesteaza, ciroza hepatica decompensata, remediul are eficienta scazuta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu