Faceți căutări pe acest blog

luni, 12 noiembrie 2012

10 alimente sub 40 de calorii. Află care sunt!


Ești la dietă și vrei să dai rapid jos kilogramele în plus? Iată o listă cu alimente care conțin mai puțin de 40 de calorii.




Cafea - 0 calorii. Cafeaua neagră este una dintre cele mai sărace în calorii băuturi. Este și un aliat împotriva kilogramelor în plus. Băutorii de cafea prezintă un risc scăzut de cancer de ficat și colon, diabet, Parkinson și trăiesc mai mult.

Rucola - 4 calorii / 200 gr. Această salată cu un gust picant e extrem de săracă în calorii, grăsimi și colesterol. Conține însă fibre alimentare, vitaminele A, C și K și mulți alți nutrienți, printre care și potasiu.

Salată verde - 5 calorii. Poți consuma kilograme întregi de salată verde fără să te îngrasşi. Salata verde este o sursă importantă de vitamine din complexul B, acid folic și mangan, care reglează nivelul de zahăr din sânge și îmbunătățesc funcția sistemului imunitar.

Ciuperci - 15 calorii. Cărnoase și sărace în calorii, ciupercile sunt și foarte gustoase. Conțin antioxidanți care stimulează sistemul imunitar, potasiu, vitamina B și fibre alimentare. Sunt și o sursă importantă de vitamina D, fosfor, cupru și seleniu.

Roșii - 22 calorii. Roșiile conțin licopen, un antioxidant puternic, care protejează organismul de razele ultraviolete și de cancer. Reduc colesterolul și sunt ideale în curele de slăbire. În plus, sunt bogate în potasiu, fibre și vitamina C.

Varză - 22 calorii. Crocantă, dulce și ieftină, varza este săracă în calorii, însă bogată în vitamine, minerale, fibre și fitonutrienti care previn cancerul. În plus, varza roșie conține substanțe care stimulează dezvoltarea și refacerea celulară.

Sparanghel - 27 calorii. Este o legumă esențială în dietele de detoxifiere. Conține cantități mari de aminoacizi cu puternice proprietăți diuretice, care ajută la eliminarea toxinelor din organism. În plus, nutrienții din sparanghel stimulează metabolismul alcoolului și a altor toxine.Sparanghelul este bogat și în vitaminele A, C, E și K, acid folic, fier, cupru și chiar proteine. Este ideal în salate, atât crud, cât și fiert la aburi.

Broccoli - 31 calorii. Această legumă este foarte săracă în calorii, însă bogată în nutrienți. Pe lângă vitamine, minerale și fibre alimentare, broccoli conțin și antioxidanți puternici care reduc riscul de cancer.

Sfecla roșie - 37 calorii. Sfecla roșie este dulce, însă conține puține calorii. Este bogată în antioxidanți care protejează organismul de cancer. În plus, este bogată și în fier, fibre alimentare, acid folic și potasiu care stimulează digestia.

Varza de Bruxelles - 38 calorii. Varză de Bruxelles conține substanțe extrem de puternice, care protejează împotriva cancerului. În plus, e bogată și în fibre alimentare și fitonutrienţi.
Grapefruit - 39 calorii. Conține vitamina C, acid folic, potasiu și pectină, o fibră solubilă care luptă împotriva arterosclerozei, potrivit acasă.ro.

Mai mult: 10 alimente sub 40 de calorii. Află care sunt! - Alimentaţie sănătoasă - Dietă | Libertatea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare