Faceți căutări pe acest blog

luni, 18 iulie 2011

Ciuperca Tibetana si efectele ei miraculoase!




Click pentru a vizualiza galeria foto
Ciuperca a fost creata si crescuta de catre Calugarii Tibetani si are multiple calitati terapeutice. Tara de provenienţă -India.

Ciuperca are aspect albicios, cu aspect de muguri de conopidă, cu forme neregulate şi dimensiuni de 5-10-15 mm, ajungând la maturitate uneori până la 20-30 mm lungime. Mugurii de dezlipesc şi se separă singuri.

Chefirul este o băutura lactat acida ce se obţine din granule de chefir care fermentează lactoza din lapte (zaharul din lapte) cu formare de acid lactic, dioxid de carbon şi alcool. Aceasta băutura minunata se obţine prin dubla fermentare, în prima faza fermentare lactică iar apoi la temperaturi mai scăzute, alcoolica. Băutura nu se obţine din ciuperca de chefir, termen greşit, ci din granule de chefir care repezinta o aglomerare de 4 cazeina care are în interior şi la suprafaţa microorganisme specifice care conduc la obţinerea acestei minunate băuturi.

Laptele inoculat cu granule de chefir poate să reprime creşterea de agenţi patogeni la nivel intestinal ca de exemplu: Salmonella sau Shigella, aceasta datorându-se complexităţii moleculei granulei de Kefir precum şi a modului de acţiune al microorganismelor care formează granula de Kefir.
Kefirul se bucură de o tradiţie bogată în protecţia sănătăţii. Înainte de URSS, se întrebuinţa în spitale şi sanatorii pentru o varietate de boli incluzând dereglări de metabolism, ateroscleroză şi boli alergice. El era folosit şi pentru tratamentul tuberculozei, a cancerului, şi a dereglărilor gastrointestinale când nici un tratament medical modern nu era disponibil. Consumul de chefir avea de asemenea să fie asociată cu longevitatea din Caucaz, fapt demonstrat de savanţi.

Savanţii au observat beneficiile digestive ale aportului de Kefir asupra sănătăţii şi longevităţii datorita componentelor sale antioxidante, anticancerigene şi bacteriostatice. Echipele de cercetare diverse din toata lumea au încurajat rezultatele aduse de chefir asupra sănătăţii . Cele mai multe metode de cercetare au fost executate în vitro atât pe animale cat şi pe subiecţi umani. Studiile recente asupra consumului de Kefir au arătat şi demonstrat proprietăţile antitumorale şi antimutagenice, acest lucru datorându-se substanţelor existente în granula de Kefir (imidazolinei)

Cum se prepară Chefirul

1. Se pun 1-2 linguriţe de ciupercă (cca.3-5cm3) într-un borcan de sticlă de 200 mg şi se toarnă 200-300 ml lapte proaspăt, dulce. Se lasă 8-12-16-24 ore la fermentat (în funcţie de temperatura mediuluiambiant), fără să se închidă ermetic, ci numai cu un capac pus invers pe borcan. Laptele fermentează suficient şi, după doar 8-12 ore, are deja proprietăţile complete pentru tratament. Gustaţi şi opriţi fermentaţia după intervalul optim în condiţiile dvs. de mediu.

2. Pentru consum, se strecoară laptele printr-o sită de plastic cu diametrul orificiilor cât mai mic (chiar sub 1 mm), într-un vas de sticlă – este chefirul (laptele fermentat) care se consumă pentru tratament. Ciuperca din sită se spală sub jet de apă rece de rămăşiţele laptelui fermentat, apoi se reaşează în borcanul spălat şi se toarnă o nouă porţie de lapte dulce, crud, nefiert.

3. Este foarte important să se procedeze aşa în fiecare zi, altfel ciuperca nu se dezvoltă, capătă o culoare maronie, nu mai are proprietăţile detratament şi poate muri. Când ciuperca este bine îngrijită, este albă calaptele şi în cca. 14-21 zile volumul acesteia se dublează. Atunci trebuie împărţită în două.

4. Se consumă 100-500 ml lapte de chefir pe zi (eventual mai mult, pentru cine tolerează şi nu are aciditate gastrică, fermentaţie intestinală deficitară), depreferat pe stomacul gol (excepţie făcând gastritele hiperacide, ulcerulgastric sau duodenal – cazuri în care e bine ca chefirul să se consume după masă sau în paralel cu pâine prăjită, biscuiţi, etc. care absorb acidul gastric; nu se vor bea cantităţi mari deodată, ci se va consuma cu linguriţa… pauză… o nouă linguriţă, etc.)

5. Tratamentul durează minim 20 de zile (unii recomandă o pauză 10 ziledupă care se reia). Părerea mea este că se poate consuma fără intrerupere, asemenea iaurtului sau laptelui bătut. Nu există nici un fel de efecte secundare! Nici măcar înghiţind o bucată de ciupercă nu se întâmplă absolut nimic! (o veţi elimina prin scaun, nedigerată; ciuperca nu poate trăi în intestinul omului, fiţi fără grijă!)

ATENŢIE:
În timpul tratamentului este interzis consumul de alcool şi de grăsimi animale (în schimb se pot consuma ulei presat la rece şi seminţe crudede dovleac, in, floarea soarelui, nuci), sare, zahăr (înlocuiţi-l cu mierea!), gemuri, băuturi sintetice şi acidulate, condimente.

Reacţia organismului la laptele fermentat 
În primele 10 – 14 zile de tratament activitatea stomacului se intensifică brusc, se formează gaze din abundenţă şi nu se recomandă consumul laptelui dimineaţa pe stomacul gol (în această primă fază).Uneori scaunul este mai moale, dar tratamentul nu trebuie întrerupt. La bolnavii de ficat şi rinichi s-au semnalat şi unele senzaţii mai neplăcute. După 10 – 14 zile aceste reacţii încetează şi se ameliorează activitatea întregului organism. După minimum 20 de zile de tratament, veţi începe să vă simţiţi mai bine.

După 2 luni de tratament se constată dispariţia anumitor suferinţe, iar după un an de tratament, organismul ar trebui să se însănătoşească complet, dacă respectaţi şi celelalte reguli de viaţă echilibrată (dietă de cruţare,mişcare, somn, etc.)Laptele fermentat poate fi folosit şi ca demachiant în tratamentele cosmetice, cu efect de încetinire a formării ridurilor şi eliminarea oboselii faciale. De asemenea se poate folosi în arsuri (solare sau produse în gospodărie).De asemenea, ameliorează sau înlătură durerile provocate de reumatism prin ungerea locurilor dureroase de 7 – 8 ori/zi cu lapte fermentat (chefir).

DE REŢINUT :
Se recomandă să fie folosită şi de alcoolici, deoarece recupereazăpierderea de substanţe din complexul vitaminic B (care duc la dependenţăfizică de alcool! – un cerc vicios) şi se foloseşte ca adjuvant în tratamentultuturor bolilor generate de consumul excesiv de alcool (care trebuie întrerupt cu orice preţ, brusc sau gradat… dar fără amânare).
Beneficii:

•reglează activitatea intestinală
•combate colita şi crampele stomacale
•ajută la menţinerea unei digestii sănătoase
•ajută la curăţarea colonului şi la menţinerea unei flore intestinale bunestimulează sistemul imunitar 
•creşte longevitatea (Bulgaria e recunoscută pentru centagenarii săi, din pricinaconsumului mare de produse lactate fermentate)
•aduce în organism un aport de substanţe nutritive, enzime şi vitamine, fermenţi naturali şimicroorganisme benefice care ajută organismul şi îl întăresc
•ajută în curele de slăbire, dacă este urmată şi o dietă corespunzătoare, săracă în grăsimianimale, însoţită de exerciţii fizice regulate
•are efect uşor laxativ, dar totodată ajută la formarea scaunului
•îmbunătăţeşte circulaţia sanguină şi calitatea sângelui
•reglează mecanismele de apărare ale organismului
•vindecă boli ale inimii, ale vaselor coronariene şi dizolvă colesterolul depus pe vaselesanguine (a se consuma ulei presat numai la rece şi seminţe de dovleac, in, floareasoarelui crude, neprăjite)
•ajută ficatul şi pancreasul, colecistul şi splina
•curăţă canalele prin care circulă fierea şi dizolvă în timp calculii biliari
•vindecă stomacul, intestinele, duodenul şi închide ulceraţiile
Atenţie! - a nu se consuma deodată în cantităţi mari (de ex. o cană dincâteva înghiţituri), în caz de hiperaciditate gastrică; se va bea culinguriţa… pauză… o nouă linguriţă… (şi nu pe stomacul gol!)
•ajută rinichii şi uretrele
•ciuperca produce singură antibiotice, vindecând astfel zonele inflamate din organism
•reglează tensiunea arterială
•împiedică şi frânează producerea metastazelor 
•împiedică îmbătrânirea prematură
•ajută în depresii şi stările de oboseală a organismului
•ciuperca conţine toate vitaminele vieţii
•normalizează definitiv procesele metabolice din organismul uman.
•ajută în bolile alergice
•eficientă şi în bolile de plămâni
•eficientă în boli ale ficatului şi bilei – dizolvă ţesuturile bolnave şi înlesneşte eliminarea lor 
•eficientă în tratarea bolilor inflamatorii
•curăţă organismul de toxine – elimină rezidurile metabolice, colesterolul, sărurilemetalelor grele, etc
•în tratamentul diabetului – normalizează glicemia
•întinereşte organismul – încetineşte îmbătrânirea celulelor 
•măreşte resursele interioare ale organismului – ameliorează memoria, atenţia, Vindeca boli ale inimii, ale vaselor coronariene si dizolva colesterolul dinvasele de sange, Vindeca ficatul si pancreasul, colecistul si splina,Vindeca fierea, curata canalele prin care circula fierea si dizolva caliculii fierei, Vindeca stomacul, intestinele, duodenul si face sa dispara ulceratiile.

Vindeca rinichii, precum si ureterele. Ciuperca produce singura antibioticele, vindecand astfel zonele inflamate din organism. Regleaza tensiunea arteriala, impiedica si franeaza producerea metastazelor.
Impiedica imbatranirea prematura, franeaza formele de deprimare si obosire a organismului. Ciupera poseda toate vitaminele vietii.
Sursa: www.scribd.com

joi, 14 iulie 2011

CELE MAI BUNE 40 PRODUSE ANTI-IMBATRANIRE


1. Migdalele - reprezinta niste gustări bogate în energie si nu
genereaza colesterolul rău, datorită sterolilor, de
asemenea sunt benefice pentru diabetici reducand nivelul de zahărul din sânge.
Sunt, de asemenea, bogate in aminoacizi, care susţin nivelul de
testosteron si musculatura in crestere. Migdalele sunt, de asemenea,
bogate in Vitamina E, care ajuta apăra in cazul expunerilor prelungite
la soare. Într-un studiu, cu voluntari care au consumat 14 miligrame
de vitamina E (Aproximativ 20 de migdale) pe zi şi apoi s-au expus la
lumina UV cei care au consumat migdale nu au avut de suferit arsuri
solare fata de cei care nu au consumat de loc. Si pentru ca vitamina
E este un antioxidant puternic, de asemenea, menţine arterele
sanatoase si impotriva radicalilor liberi. Nivelurile scăzute de
vitamina E sunt, asociate cu performanţe de memorie slabă şi declinul
cognitiv, spune nutritionistul Sari Greaves din New York de la
Presbyterian Hospital-Cornell.

2. Seminţele de in - sunt bogate în proteine si fibre, aceste mici
seminţe oferă cantitate importanta de omega-3 si acizi graşi, acizi,
care reduc petele de pe piele prin continutul de fier si reduc
ridurile fine.
British Journal de Nutritie a raportat că participanţii la un studiu
care au mancat aproximativ o jumătate de
lingurita de seminte de in pe zi timp de 6 saptamani au prezentat o
hidratare puternica a pielii, au stopat roseata (eritroza) si
iritatiile. Un studiu recent, comparativ, de 60 de zile, pe persoane
cu colesterol ridicat (mai mare de 240 mg / dL) si care au consumat 20
de grame de seminte de in pe zi, au relevat faptul ca aceste au avut
reglari ale colesterolului. Semintele de in se pot consuma cu iaurt,
in salate sau cu fulgi de ovaz.

3. Roşiile - Există două lucruri pe care trebuie să ştiţi despre
tomate: roşul la legume este o culoare buna deoarece contin mult
licopen si antioxidanti ; şi tomatele prelucrate sunt la fel de
puternice ca si cele proaspete, deoarece este mai uşor pentru organis
de a absorbi licopenul.
Studiile arată că o dietă bogată în licopen poate reduce riscul de
cancer al : vezicii urinare, pulmonar, de prostată, de piele si
stomac, precum şi reducerea riscurilor bolilor coronariene. Ajuta la
eliminarea radicalilor liberi cauzate de razele ultraviolete, ceea ce
ajuta la lupta impotriva ridurilor.

4. Cartofii dulci - sunt adesea confundati cu cartofi, dar acesti
tuberculi reprezinta unul din cele mai sanatoase alimente. În plus
acestia contracareaza efectele fumului ocazional inhalat de
nefumatori, previn diabetul, deoarece cartofii dulci contin gluten, un
antioxidant care poate spori metabolismul de nutrienţi şi al
sistemului imunitar, protejaza împotriva Alzheimer, Parkinson, al
bolilor de ficat, fibroza chistica, HIV, cancer, infarct miocardic si
accident vascular cerebral. Ce este mai important insa este
continutul semnificativ de vitamina C, care netezeşte ridurile prin
stimularea producerii de colagen. Un recent studiu în American Journal
of Clinical Nutrition a constatat că voluntarii care au consumat 4
miligrame de vit. C (aproximativ o jumatate de cartof dulce mic) pe
zi timp de 3 ani a scăzut la apariţia ridurilelor cu 11 la sută.

5. Spanacul - Frunzele verzi ale spanacului sunt echivalente cu inima
unui om sanatos. O masa cu spanac inseamna aport sustinut de minerale
esentiale potasiu şi magneziu şi este una din sursele de top de
luteina, un
antioxidant care poate ajuta la prevenirea înfundarii arterelor.
Plusul de vitamine si nutrienti pot
susţine-densitatea minerală osoasă, atacul de prostata al celulelor
canceroase, reduce riscul unor boli de piele, lupta impotriva
cancerului de colon şi creşterea nu în ultimul rând, al fluxului
sanguin la nivelul penisului. "Popeye a fost ajutat de ceva ", spune
Susan Bowerman, director adjunct al Centrului pentru Nutritie Omului
la
Universitatea din California , la Los Angeles .

6. Rozmarinul - Acidul carnosic găsit în acest condiment sa demonstrat
că reduce riscul de accident vascular cerebral la şoareci cu 40 la
suta, potrivit unui studiu publicat în Jurnalul de Neurochimia. Acid
Carnosic pare să determine un proces care protejeaza celulele
creierului de efectele daunatoare ale radicalilor liberi, care
agravează efectele unui accident vascular cerebral. De asemenea, poate
proteja împotriva bolilor degenerative, cum ar fi Alzheimer şi
efectele generale ale îmbătrânire.

7. Somonul salbatic - un sfert de portie de somon inseamna aproximativ
2.000 de miligrame de
acid docosahexaenoic (DHA) şi acid eicosapentaenoic (EPA), omega-3
acizi graşi, care servesc drept
ulei pentru imbunatairea activitatii cerebrale , un adevarat "brain's
hardware" . Un studiu din 2008 la Universitatea din Cincinnati , de
exemplu, a constatat că ţesutului creierului uman intre 65 de ani - la
80 de ani cuprinse DHA cu 22% mai puţin decât tesutul cerebral uman
intre 29 - la 35 de ani.

"Dacă doriţi să va păstraţi inteligenţa intacta cu trecerea anilor ,
începe consumarea de omega-3 acum", spune William Harris, Ph.D., un
cercetator de nutriţie la Universitatea din Dakota de Sud. De ce este
atât de importanta sa fie somon salbatec? Datorită faptului că peştii
de crescătorie, sunt îngrăşati cu soia, soia care distruge uleiul
Omega 6 si astfel pot fi la fel periculosi ca un cheeseburger.
Obiectivul - cel puţin două porţii pe săptămână de somon salbatic ,
spune Joan dietetician Salge Blake, autor al : Nutrition and You.

8. Afinele - "Aceste potente fructe mici dar care pot ajuta la
prevenirea unor boli de cancer si boli de inima " spune Ryan Andrews,
director de cercetare la Precision Nutrition, în Toronto , Canada . Pe
langa faptul ca sunt bogate în fibre şi vitaminele A si C, acestea au
puternice proprietati antioxidante, cum numai fructele amazoniene de
acai au mai puternice actiuni antioxidante care neutralizează
radicalii liberi cei care cauzeaza probleme neuronale. Manancti o cana
de afine pe zi şi daca se poate optati pentru cele salbatice ,
deoarece acestea contin antioxidanti cu 26 % mai mult decit cele
cultivate.

9. Ceaiul verde - este un antioxidant dovedit ca si anticancer si cu
proprietati anti-inflamatorii . Cercetatorii au descoperit ca un
consum 2-6 cesti pe zi, nu doar ajută la prevenirea cancerului de
piele, dar s-ar putea inversa, de asemenea, efectele nocive ale
soarelui prin neutralizarea modificările care datorita expunerii
indelungate a pielii la soare . Alte studii arata ca ceaiul verde,
infuzat cu un alt antioxidant numit epigallocatechin galat (EGCG), pot
stimula sănătatea cardiovasculară şi reduce riscul la mai multe tipuri
de cancer.

10. Ciocolată - cu conţinut ridicat de cacao contine Flavonoide, un
nutrient natural din cacao, care îmbunătăţeste fluxul de sânge în
creier, care ajuta la imbunatatirea funcţiei cognitive. Ciocolata
neagra cu continut mai mare de 50% cacao conţine asa numitul
Procyanidin tanin, care este de asemenea găsit in vinul rosu si care
să poată ţine artere flexibile şi tensiunea arterială scăzută.
Într-un studiu din Journal of Nutrition, femeile care au baut cacao
naturala cu un baton de ciocolată neagra, datorita flavonoidelor au
textura pielii mai buna şi rezistenta la razele UV decat cele care au
folosit aceleasi ingrediente dar nu erau din cacao naturala.
Răsfăţaţi-vă zilnic cu o uncie de cacao naturala pe zi pentru a obţine
toate beneficiile, spune nutritionistul Sari Greaves din New York
Presbyterian Spitalul-Cornell.

11. Tonul - acesta are un mic secret: Seleniu. Acest nutrient ajută la
păstrarea elastinei, o proteina care menţine pielea netedă şi este de
asemenea antioxidant, este ca un tampon împotriva soarelui (opreşte
radicalilor liberi rezultati din expunerea la UV si care duce la
deteriorarea celulelor). Tonul este, de asemenea, o mare sursă de
proteine, nu contine grasimi rele şi mai contine cantitati insemnate
de niacin care s-a dovedit a ajuta la scăderea colesterolului.
Cercetatorii de la Universitatea din Rochester au determinat că
niacinul ridică colesterolului HDL (tipul bun) si scad
trigliceridelor mai mult decit statinele. (Statine = medicamente de
sinteza care ajuta la scaderea trigliceridelor si colesterolului).

12. Morcovi - Gândiţi-vă la morcovi ca la niste baghete magice
portocalii foarte bune pentru ochi . Au o mare cantitate de
vitamina A, care împiedică moartea celulelor din stratul exterior al
pielii. Asta înseamnă ca mai puţine celulele moarte se combina cu
sebumul şi astfel nu blocheaza porii. Morcovii contin, carotenoizi-
compuşi solubile in grasimi, care au rol pozitiv într-o gamă largă a
diferitlor tipuri de cancer, reduc riscul creerii de condiţii
inflamatorii care favorizeaza astmul şi artrita reumatoida.
13. Prunele uscate - sunt bogate in cupru si bor, ambele ajuta la
prevenirea osteoporozei. "Ele, de asemenea, conţin o fibră numită
inulină, care în funcţie de bacteriile intestinale, fac un mediu mai
acid în tractului digestiv ", spune Bowerman. "Acesta la rândul său,
facilitează absorbţia de calciu. "

14. Cerealele integrale -fulgi de ovăz, făină de grâu, orz, orez bru,
sunt bogate in fibre, care calmeaza ţesuturilor inflamate menţinând în
acelaşi timp inima puternică, colonul sanatos si creierul alimentat cu
oxigen. Cerealele integrale pot fi încărcate cu carbohidrati, dar
eliberarea celor zaharuri este încetinită de fibre. O jumatate de cana
de cereale integrale contine 10 grame de proteine iar, ele furnizeza ,
un echilibru energetic muscular.

15. Vin roşu - contine resveratrol-un compus natural care scade LDL,
HDL şi previne formarea cheagurilor de sânge, vinul roşu- poate fi
numit cu adevărat un lifesaver. Potrivit unui studiu pe 6.000 de
pacienţi în Jurnalul Asociaţiei Medicale Americane, spune ca exista
97% mai multe şanse pentru a ajunge la 85 de ani, dacă se menţine
consumul de alcool pe zi, la mai puţin de 2 pahare pe zi. Vinul rosu
este, de asemenea, o sursa bogata de flavonoide, antioxidanti care
ajuta la protejarea mucoasei vasele de sânge din inima şi face mai
putin probabila moartea de boli cardiovasculare, potrivit
cercetătorilor japonezi.

16. Iaurtul - Beneficiile culturilor de iaurt sunt de necontestat:
organismele probiotice sunt culturi de bacterii benefice pentru corp,
deoarece păstreze tractul digestiv sanatos si intaresc sistemul
imunitar şi oferă protecţie împotriva cancerului. Nu toate iaurturile
sunt probiotice, doar cele care au pe eticheta "culturi vii şi
active."(??

17. Avocado - este plin de grasimi mononesaturate, este de asemenea,
bogate în acid folic, vitamina B solubila in apa care vă ajută la
scădea nivelului de homocisteina, un aminoacid care poate împiedica
fluxul de sângelui prin vaselor de sânge. Este indicat sa mancati
avogado de două ori pe săptămână.

18. Nucile - sunt mai bogate în in omega-3 decat somonul, sunt
încărcate cu polifenoli, care pastreaza inima sanatoasa. Au protenine
mai multe decit carnea de pui. Alte fructe cu coajă combina doar una
sau două dintre aceste caracteristici, nu toate trei. O portie de nuci
(aproximativ 1 uncie) sau şapte nuci este binevenita oricând, dar mai
ales ca o gustare intre mese.

19. Curcumă sau turmeric - Curcumina,
polifenol care oferă nuanţa galbena si lupta împotriva cancerului
datorita proprietăţilor anti-inflamatorii şi activităţilor de
combatere a tumorilor date de proprietatilor anti-angiogeneza.
Cercetatorii de la UCLA au, constatat că acesta combate acumularea de
placi amiloide în creier si a blocajelorcare pot provoca Boala
Alzheimer. Turmericul in India , spun cercetatori, ar putea explica de
ce atât de puţini dintre cetăţenii acestei ţării au aceasta boala, în
timp ce statistica arata ca in SUA procentul este de aproape 13 la
sută, în conformitate cu Alzheimer's Association.

20. Fasolea neagra - Oamenii care mananca o portie de fasole neagra
pe zi reduc riscul de atac de cord cu
38 la sută, potrivit unui studiu publicat în Journal of Nutrition. Şi
în timp ce celelalte tipuri de fasole sunt, de asemenea, bune pentru
inima, fasolea neagra este imbatabila pentru a stimula intelectul dvs,
deoarece contine antociani, compusi antioxidanti care s-au dovedit a
îmbunătăţi funcţia creierului. Fasolea neagra este de asemenea, bogata
in nutrienţi, inclusiv proteine, grăsimi sănătoase, acid folic,
magneziu, vitamina B, potasiu şi fibre.

21. Merele - Un mar pe zi reduce inflamatiile de orice tip, datorită
quercetin, un flavonoid, găsit si în ceapa rosie. Quercetin reduce
riscul de alergii, atac de cord, Alzheimer, Parkinson, cancer de
prostată şi cancer pulmonar. Optati daca aveti posibilitatea pentru
Delicious Red, ele conţin mai inflammationfighting antioxidanţi.

22. Crabul Alaskan King - are continut ridicat în proteine si este
sarac in grasimi, are un continut ridicat de zinc. "Zincul este un
antioxidant, dar mai important, este ca acesta contribuie la
susţinerea masei osoase sănătoase şi a sistemului imunitar ", spune
Bowerman.

23. Rodiile - sucul din fructele biblice cu multe seminţe pot reduce
riscul de cele mai multe tipuri de cancer, datorită
polifenolului numit ellagitannins, care dau fructelor culoarea rosie.
De fapt, un studiu recent de la UCLA
a constatat că sucul de rodii incetineste dezvoltarera celulele
cancerului de prostata.

24. Pak Choy - sunt legume crocante crucifere "Bok Choy este bogat in
calciu, precum şi vitaminele A si C, acid folic, fier, beta-caroten,
şi potasiu ", spune antrenorul celebritatilor Teddy Bass.
Potasiul păstrează muschii si nervii sub control în timpul scăderii
tensiunii arteriale, cercetatorii
sugerează că beta-carotenul poate reduce riscul de cancer pulmonar cât
şi al vezicii urinare.

25. Stridiile - Crustaceele , în general, sunt o sursa excelenta de
zinc, calciu, cupru, iod, fier, potasiu, seleniu . "Dar carnea
cremoasa de stridii este renumita pentru capacitatea sa de a ridica
nivelul testosteronului şi a proteja împotriva cancerului de prostată
", spune Bass.

26. Broccoli - O cana de broccoli conţine o doză consistenta de
calciu, precum şi mangan, potasiu, fosfor,
magneziu si fier. In plus faţă de marimea sa are o concentraţie
ridicată de vitamine, inclusiv-A, C, şi-K şi sulforafan fitonutrienti,
iar studiile de la Universitatea Johns Hopkins sugerează are
proprietati anticancerigene puternice.

27. Kiwi - acest fruct datorita continutului mare de potasiu
protejeaza oasele. "Este de asemenea, bogat in vitamina C si luteina,
un carotenoid care pot ajuta la reducerea riscului de boli de inima,
"spune Bowerman. "Eu încerc să mănânc cel puţin unul sau două kiwi pe
saptamana".

28. Uleiul de măsline. Varietatea extra-virgin este bogat în beneficele
grasimi mononesaturate. "Acizii graşi şi polifenolii reduc inflamtia
celulelor şi articulaţiilor, "spune Grieger. Un studiu în revista
Nature a constatat că este la fel de eficace ca Advil (medicament de
sinteza ) la reducerea inflamaţiei spune Bowerman.

29. Prazul - "Prazul poate sprijini activitatea sexuală şi pentru a
reduce riscul de cancer de prostată ", spune Michael
Dansinger. M.D., un profesor asistent de medicină şi un cercetător al
obezităţii la Tufts-New Anglia Centrul Medical, în Boston . "Partea
verde a unui praz mediu taiat în fasii subţiri, adăugaţi-l la supe,
sautés, salate şi ori de câte ori aveti posibilitatea mancati praz.
"Acest var" al usturoiului si al ceapei contine, de asemenea,
tiamina, riboflavina, calciu, potasiu şi, şi acestea sunt, de
asemenea, bogate in acid folic, vitamina B.

30. Anghinarea - Lăudata de secole ca un afrodisiac, aceasta este
bogata in fibre. Conţine mai mult magneziu şi potasiu decat orice alte
legume. Frunzele sale sunt de asemenea, bogate în flavonoide şi
polifenoli, antioxidanti
care pot reduce riscul de accident vascular cerebral si vitamina C
care ajuta la mentinerea sistemului imunitar.

32. Ardeiul iute - stimuleaza metabolismul, stimuleaza circulatia
sanguina şi ajuta la eliberarea endorfinelor ", spune
Petersen. In plus, ele sunt o modalitate foarte bună de a adăuga o
aromă la produsele alimentare fără a creşte conţinutul de grăsimi sau
de calorii. Ardeiul iute este, de asemenea, bogat in beta-caroten,
care se transformă în vitamina A, capsaicina lupta de aemenea cu
infecţiile din sângelui, inhibă neuropeptidele (substante chimice care
cauzează inflamaţie). Un recent studiu în revista Cancer Research a
constatat că ardeiul iute este un eficient imotriva cancerului de
prostată. Toate acestea de la o jumătate de ardei iute (sau 1 lingură
de fulgi de chili), în fiecare zi.

33. Ghimbirul - contine gingerol, studiile au dovedit are un efect
deosebit de eficace împotriva cancerului decolon. Ghimbirul se poate
consuma proaspat sau adugat in diferite sosuri.

34. Scorţişoara - cunoscuta mai ales pentru deserturile dulci şi mai
ales in mancarea indiana , scorţişoara este bogata în antioxidanţi
care inhibă coagularea sângelui şi combate dezvoltarea bacteriilor
inclusiv in respiratia rău mirositoare. Unele studii "sugereaza de
asemenea, că ar putea ajuta la stabilizarea zaharului din sange,
reducand riscul de diabet de tip 2, "spune dietetician Nancy Clark, autor al
Sports Nutrition Guidebook." Ce e mai mult, ea
poate ajuta la reducerea colesterolului rău din sange, incercaţi o
jumatate de lingurita de scortisoara pe zi în iaurt sau fulgi de
ovăz."

35. Ouăle - Cei care mananca oua la micul dejun pierd cu 65% mai mult
in greutate decât cei care consuma acelasi mic dejun ca si numar de
calorii, conform
unui studiu al International Journal of Obesity. Consumati de asemenea
gălbenuş de ou, deoarece studii recente au demonstrat ca grasimea din
galbenus datorita mineralelelor si nutrientilor compenseaza efectul
colesterolului si dau si senzatia de satietate.

36. Smochinele - Bogate in potasiu, mangan, si antioxidanti, de
asemenea regleaza nivelul pH-ului în organism, făcând este mai
dificila invazia de agenţi patogeni, spune Petersen. Fibrele din
smochine pot determina scaderea zahărului din sânge reducerea riscul
de diabet zaharat şi metabolice sindrom. Selectaţi smochine cat mai
inchise la culoare si le mancati ca atare sau in amestec cu alte
fibre.

37. Ciupercile - sunt delicioase atunci când sunt adăugate la orezul
brun! Dar ciupercile sunt bogate în ergothioneine antioxidant care
protejeaza cresterea anormală a celulelor. "Pe scurt, acestea reduc
riscul de cancer ", spune Bowerman, care recomandă o jumătate de
ceaşcă o dată sau de două ori pe săptămână. " Gatiti-le
in vinul rosu, care contine resveratrol si astfel puterea lor
imunitara creste. "

38. Ananasul - Amestecul mare de vitamine, antioxidanti, enzime şi în
special, bromelaina este ca un cocktail anti-inflamatoriu. Ananasul
de asemenea, protejează împotriva cancerului de colon, a artritei şi a
degenerescenţei maculare, spune Grieger. O jumatate de ananas de doua
sau trei ori pe saptamana este portia ideala.

39-40. Suc de fructe sau suc de legume - Într-o 2006 Universitatea din
Florida de Sud a facut un studiu cu persoanele care baut trei sau mai
multe pahare de 4 uncii de suc de fructe sau suc de legume în fiecare
săptămână, de-al lungul anilor. Rezultatele au relevat faptul ca au
fost cu 76% mai puţini cei care au dezvoltat boala Alzheimer decat cei
care beau mai puţin suc natural de legume sau fructe. Nivelul ridicat
de polifenoli, antioxidanti ce se se gasesc in fructe si legume
protejeaza celulele creierului de efectele cauzate de bolile cronice,
spune autorul studiului, Amy Borenstein, Ph.D.
............................................
The Shift (Schimbarea) - Wayne Dyer
http://suntsanatos.ro/documentare/the-shift-sc...
Despre atacul asupra Turnurilor Gemene 11 sept 2001. Din pacate nu este tardus
http://www.youtube.com/watch?v=7E3oIbO0AWE

Terapia Gerson - Cancerul poate fi invins
http://suntsanatos.ro/documentare/terapia-gers...
(Editura For You a publicat cartea dr. Gerson, dar si cartea scrisa de Beata Bishop, VREMEA VINDECARII) in care aceasta doamna, care are acum aproape 90 de ani si tine conferinte si seminarii, descrie modul in care se face acest tratament cu ajutorul caruia s-a vindecat in urma cu 30 de ani, de melanom. O gasiti aici http://www.editura-foryou.ro/index.php?p=publi...

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare