Faceți căutări pe acest blog

joi, 24 noiembrie 2011

SANATATE CU LEACURI DE... ARGINT !!!


Pentru a ameliora setea, atunci cînd nu se poate bea nimic, puteţi ţine în gură un obiect de argint.
- Organismul unui om cu masa de 70 kg conţine aproximativ 0,07 mg de argint.
- Cei care poartă bijuterii de argint sînt mai calmi.
- Argintul se foloseşte şi sub formă de aliaje cu alte metale, la confecţionarea monedelor, la protezarea dinţilor, la confecţionarea bijuteriilor şi tacîmurilor.
- Soluţiile coloidale de argint se utilizează în medicină ca mijloace antiseptice, pentru tratarea bolnavilor de tuberculoză.
- Pînă la descoperirea penicilinei, argintul era extrem de valoros, fiindcă era singurul dezinfectant cunoscut. Un kilogram de aur preţuia cît 7 kilograme de argint. Azi, cu un kilogram de aur, se pot cumpăra 74 kilograme de argint.

Sănătate preţioasă - Leacuri de argint

Apa păstrată în vase de argint are calităţile unui antibiotic natural extrem de eficient.
Încă din cele mai vechi timpuri, bogaţii mîncau cu tacîmuri de argint.
Preoţii împart sfînta împărtăşanie cu linguriţă de argint.
Apa sfinţită rezistă timp îndelungat dacă e ţinută în recipiente de argint.
Ce au în comun aceste practici?
Argintul, un metal ale cărui virtuţi terapeutice au fost ţinute în secret secole de-a rîndul.
Astăzi, ştiinţa a făcut mii de teste care au confirmat că ionii de argint au efect bactericid.
Distrug circa 650 viruşi şi germeni, constituind astfel un dezinfectant extrem de eficient.
Dintre toate întrebuinţările curative ale argintului, cea mai cunoscută este apa de argint,
leac pe care-l cunosc şi astăzi oamenii de la sate. Şi despre care se spune că ajută la menţinerea sănătăţii şi păstrarea longevităţii. Un medicament vechi de milenii. Acum 4.000 de ani, medicii chinezi făceau acupunctură cu ace de argint.
Fenicienii navigau luni întregi peste mări. Ei transportau apa, vinul şi laptele în vase din argint, pentru a le păstra nealterate un timp îndelungat. Vechii greci au observat că în perioada războaielor, aristocraţii nu sufereau de dizenterie.
Explicaţia: foloseau tacîmuri şi veselă din argint care i-a protejat de multe epidemii şi boli.
Coloniştii americani care străbăteau Vestul puneau adesea un dolar de argint în lapte pentru a-i întîrzia alterarea.
La începutul secolului, doctorii prescriau nitrat de argint pentru ulcerele de stomac şi puneau cîteva picături de soluţie de argint în ochii nou nou născutului pentru a distruge eventualele bacterii care ar fi putut provoca orbirea.
Bijutierii care lucrează cu argint sînt renumiti pentru sănătatea lor.
Staţiile cosmice NASA şi MIR folosesc argintul coloidal pentru transformarea apei reziduale în apă potabilă.
Practic, argintul este un dezinfectant universal, adevărat medicament, detronat însă de apariţia penicilinei şi uitat pe nedrept.
Antibioticele sintetice fac bine, dar au şi o serie de efecte dăunătoare, plus că organismele patogene devin rezistente la acestea.
N-ar fi mai bine să încercăm şi argintul?

Antibiotic şi antioxidant

Rolul argintului în organismul uman poate fi descris ca un "sistem imunitar secundar".
Din rezultatele obţinute de dr. Hery Margraff aflăm că argintul are capacitatea de a distruge în 6 minute peste 650 de categorii de microorganisme patogene, virusuri, bacterii, paraziţi şi fungi.
Ca antibiotic natural, argintul luptă cu bacilulul dizenteriei, cu Salmonela, Escherichia coli, Streptococul pneumoniae, Streptococul mutans (cauzator principal al cariilor dentare) şi alte microorganisme dăunătoare.
S-a mai constatat că argintul este un puternic antioxidant natural, distrugînd radicalii liberi (cauza a peste 60 de boli printre care cancerul şi boala Alzheimer).
S-a demonstrat că argintul este şi un imuno-modulator, adică ajută la creşterea imunoglobulinei din clasa A, M, G ca şi a limfocitelor T.
În domeniul chirurgiei, argintul e folosit la unirea vaselor cerebrale sau închiderea defectelor de pe suprafaţa craniului (metoda Heingenheim).
A fost folosit la filtrele măştilor celor care se ocupau cu dezinfectarea în timpul epidemiei de gripă aviară.
Există mărturii şi ale bolnavilor care s-au vindecat de cancer consumînd apă de argint.

De cît argint avem nevoie

Strămoşii noştri primeau o oarecare doză de argint prin hrană.
Tehnologiile moderne din agricultură au distrus 85% din rezervele de argint ale solului, astfel încît acest element nu mai există în alimentele pe care le consumăm.
Conform unor studii americane, deficitul de argint duce la scăderea imunităţii şi este unul dintre principalii factori de creştere a afecţiunilor maligne din ultimele decenii.
Cel mai eficace aport de argint se face sub forma lui coloidală (particule de 0,001 microni), astfel este total inofensiv pentru organismul uman, care îl va elimina în 24 de ore.
Argintul coloidal se absoarbe în sînge foarte repede, încă din cavitatea bucală.
Cercetătorii au stabilit că 0,088 mg de argint reprezintă cantitatea medie zilnică necesară organismului uman.
Organele noastre conţin argint, cel mai mult fiind în ţesutul creierului mare, în nucleul celulelor nervoase, glandele sistemului endocrin, partea exterioară a ochiului şi în oase.

Surse de argint

Argintul coloidal nu interacţionează cu alte medicamente şi nu are efect toxic asupra organismului, nefiind un metal greu.
Dat fiind faptul că el este în forma coloidală, orice surplus se va elimina foarte uşor din organism şi nu se va acumula în ţesuturi.
Nu există riscul de supradozaj, iar argintul în forma coloidală nu interacţionează cu alte medicamente.
Şi Organizaţia Mondială a Sănătaţii recomandă argintul coloidal ca fiind cel mai puternic dezinfectant folosit în cazul apei potabile.
Apa se poate folosi în mod preventiv, pentru întărirea sistemului imunitar, sau ca un remediu valoros în terapia infecţiilor şi a bolilor.
Se iau 4 linguriţe pe zi de apă tratată cu argint coloidal, pe stomacul gol.
Leacul este util şi animalelor de companie.
Această apă este doar un adjuvant, nu exclude vizitele la doctor şi urmarea tratamentului prescris.

Cum putem obţine această valoroasă apă

Păstrînd apa potabilă în vase de argint.
Există în comerţ şi apă cu argint coloidal gata preparată.
Metalul preţios pentru sănătate poate fi obţinut şi din surse alimentare: organismele animale acvatice, ouă, lapte de vacă şi de capră.

Atenţie la doză!

În terapia cu apă de argint trebuie să ţinem cont şi de următorul aspect: pigmentarea pielii.
Aceasta devine albastră, dar numai în cazul consumului exagerat de metal.
Mai mult, excesul de argint în organism conduce la apariţia celulelor canceroase, la slăbirea văzului şi la dereglări psihice.
Dar apa cu argint coloidal, obţinută cu tehnologii de ultimă oră, nu produce asemenea pericole, dimpotrivă, este un bun remediu împotriva microbilor.
OMS recomandă 0,05-0,1mg argint pe fiecare litru de apă potabilă.
Consumul de argint coloidal este sigur chiar şi pentru femeile însărcinate şi pentru cele care alăptează, ajută la dezvoltarea fetusului.
Mai există şi persoane alergice la acest metal, cărora nu le este indicat tratamentul cu argint.
Devin nervoase, contactează gastrite, ulcer stomacal şi intestinal, au insomnii şi dureri de inimă, le amorţesc mîinile.
O particularitate a "oamenilor de argint" este că le plac dulciurile.
Boli învinse de un metal

În ce cazuri este indicată terapia cu apă de argint
La Acnee, alergii, infecţii ale vezicii urinare, otită, tulburări de digestie, infecţii ale prostatei şi căderea părului sînt numai cîteva dintre afecţiunile care pot primi tratament cu apă cu argint coloidal.
Este cel mai bun remediu complementar pentru afecţiuni cronice ca hipertensiune arterială, hepatită cronică, sinuzită, gastrită, ulcer, psoriazis, herpes.
Cel mai simplu şi eficient produs complementar împotriva gripei, inlcusiv a celei porcine, şi a virozelor respiratorii.
Se mai ştie că, acela care se spală pe faţă cu apă de argint capătă un ten frumos.
Rănile spălate cu apă de argint se vindecă mai repede, nu se infectează şi cicatricele rămase după vindecare sînt mai puţin vizibile.
Şi pentru păstrarea suprafeţelor afectate de arsuri cît mai aseptice este folosită tot apa de argint.
Şi fiindcă tot e alertă de gripă porcină pe mapamond, trebuie să ştim că apa de argint este un excelent mijloc profilactic în timpul oricărei epidemii.
Se recomandă cîte două linguriţe pe zi de apă de argint.
Rezultate în tratarea bolilor grave

Deoarece în SIDA în stare activă, sistemul imunitar reprimat al corpului este expus atacului oricărui tip de boli, argintul coloidal este un medicament netoxic perfect pentru a fi folosit datorită efectului sau antibiotic pe scară largă.
Un cercetător al Universităţii Brigham Young a trimis argintul coloidal la două laboratoare diferite, printre care şi centrul medical UCLA din Los Angeles, Caluifornia, care au răspuns: "Acesta a distrus nu numai virusul HIV, ci orice virus pe care a fost testat în laborator".
In rest, este....business....

miercuri, 23 noiembrie 2011

5 alimente ce trebuie incorporate in dieta

Se doreste o imbunatatire a sanatatii si longevitatii trebuie introduse 5 alimente
esentiale in dieta de zi cu zi. Cheia, afirma unii cercetatori, este pacalirea organismului, care odata cu inaintarea in varsta produce mai multe substante ce distrug celulele si mai putine celule noi, rezistente la cancere, imbatranire sau alte afectiuni. Aceste substante daunatoare sunt asa numitii radicali liberi, un grup de atomi cu un numar impar de electroni foarte instabili si reactivi. Cand acesti radicali liberi patrund in ADN-ul uman ei duc la deteriorarea lui si la aparitia unor celule cu un comportament anormal, precum cele canceroase.

Ce este de facut?

Organismul are deja un sistem de aparare reprezentat de antioxidanti, substante ce intrerup reactia de deteriorare a celulelor de catre radicalii liberi. Antioxidantii pot fi gasiti si in alimente, precum vitamina E, beta-carotenul si vitamina C. Parerile cercetatorilor despre efectul antioxidant al seleniului sunt impartite.

Vitaminele scad definitiv riscul de aparitie a cancerului si a bolilor cardiovasculare?

Studiile efectuate pana in acest moment sunt neconcludente. Unele arata ca persoanele ce consuma multe fructe si legume, alimente ce contin un numar mare de antioxidanti naturali, fac mai rar cancer - dar acest lucru poate fi pus si pe alte obiceiuri sanatoase in afara de alimentatie.Totusi, exista cateva dovezi ce arata ca abuzul de vitamine, in special de cele cu proprietati antioxidante, pot exacerba deteriorarea celulelor de catre radicalii liberi.Asadar, judecata si moderatia sunt vitale. Moderatia poate insemna o masa verde, sau o salata dreasa cu ulei de masline sau un pahar de vin zilnic.


    Generalitati
    Alimentul numarul 1: Verdeturile
    Alimentul numarul 2: Uleiul de masline
    Alimentul numarul 3: Semintele de in
    Alimentul numarul 4: Faina de ovaz
    Alimentul numarul 5: Ceaiul


Alimentul numarul 1: Verdeturile


Conform cercetatorilor americani, majoritatea populatiei nu consuma verdeturi, pentru ca nu stiu cum sa le prepare sau pentru ca nu le considera nutritive. De asemenea, un sondaj arata ca sunt tineri care nu au consumat niciodata laptuci, de exemplu. Cele mai nutritive verdeturi si mai bogate in fibre sunt: napii (contine cea mai mare cantitate de antioxidanti), frunzele de mustar, broccoli, bok choi sau spanacul.
Verdeturile, care pot avea texturi si nuante diferite, de la verde inchis la verde pal, de la un aspect creponat la unul dantelat, pot fi preparate in mai multe feluri:
- se pot rumeni in unt sau ulei alaturi de ceapa sau usturoi, amestecandu-se pana devin moi. Acestea pot deveni o garnitura delicioasa. Sau se poate combina sosul rezultat cu chips-uri de sunca (facute din soia), obtinandu-se astfel o salata (guliile sunt mai dure, astfel incat necesita gatire)
- la sandwich-uri se pot adauga, pe langa carne si o serie de frunze crocante si aromate, ca varza, de exemplu
- se pot prepara salate din diferite tipuri de verdeturi precum laptuci cu arungula asezonata cu ulei de masline si otet.
Verdeturile pot fi un pic amarui, datorita substantelor chimice continute de acestea, astfel incat se impune deseori folosirea unor sosuri.


Alimentul numarul 2: Uleiul de masline

Un alt aliment important, ce face pereche perfecta cu verdeturile, este reprezentat de uleiul de masline. Un exemplu concludent in favoarea acestui aliment o constituie energica populatie meditaraneana la care uleiul de masline este nelipsit din dieta zilnica. Termenul de extra virgin inseamna, de fapt, putin procesat. Uleiul de masline nu numai ca nu se depune la nivelul arterelor determinand ingustarea lor asa cum fac grasimile saturate, ci contine si o serie de antioxidanti puternici, denumiti polifenoli. Polifenolii ajuta celulele organismului, precum cele ce determina cancerele de san si colon, sa-si mentina functia normala, impiedicand aparitita neoplasmelor.
Un studiu efectuat in Grecia arata ca incidenta cancerului de san a fost redus cu 12% la persoanele ce au consumat legume si ulei de masline in mod regulat.
De fapt, dietele mediteraniene se bazeaza pe consumul uleiurilor bune, fara grasimi saturate de origine animala (grasimile rele ce cresc colesterolul si riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare). Carnea, reprezinta in acesta zona, o mica parte a meniului. O metoda gustosa de a introduce uleiul de masline in meniul zilei este de a turna cateva picaturi intr-o farfurie adanca amestecat cu putin otet balsamic. Acest amestec se poate folosi la uns painea, inlocuind astfel untul. O alta metoda este de a amesteca asparagus proaspat cu ulei de masline, se asezoneaza cu cimbru si se introduce in cuptor pentru 20 de minute la 400 de grade.


Alimentul numarul 3: Semintele de in


Semintele de in sunt bogate in fibre, cu rol important in scaderea colesterolului si prevenirea constipatiei. Acestea contin un alt tip de polifenol ce protejeaza organismul impotriva cancerului. De asemeni, semintele de in contin si acizi omega 3.Semintele de in se depoziteaza in frigider deoarece pot deveni rancede. Uleiul din seminte de in trebuie, de asemeni, depozitat la rece si nu trebuie incalzit sau adaugat in produsele ce necesita coacere.Pentru a prepara semintele de in, ele trebuie mai intai macinate. Pudra obtinuta se poate presara (una sau doua lingurite) peste cereale, carne sau iaurt.

Alimentul numarul 4: Faina de ovaz

Ovazul elimina colesterolul din organism. Majoritatea nutritionistilor recomanda consumarea ovazului gatit. Daca se prefera varianta naturala ovazul poate fi consumat ca si cereala, amestecat cu lapte, zahar brun si o bucatica de unt.De asemenea, se poate consuma cu fructe de padure (afine) congelate sau proaspete. Conform unui studiu efectuat de Universitatea Tufts, jumatate de ceasca de afine aduce in dieta de doua ori mai multi antioxidanti decat consuma, de obicei, o persoana intr-o zi.Faina de ovaz poate fi consumata si sub forma unor prajituri delicioase. Nu trebuie uitate stafidele, ce contin aceleasi substante benefice; vinul rosu poate fi adaugat,de asemeni, in meiul zilei, dar cu moderatie.Faina de ovaz mai poate fi folosita si la prepararea carnii.

Alimentul numarul 5: Ceaiul

Ceaiul verde, negru si chiar cel alb contin o mare cantitate de antioxidanti. Frunzele de ceai verde sunt bogate in polifenoli, substante ce lupta impotriva radicalilor liberi. Ceaiul verde invioreaza metabolismul ajutand la arderea grasimilor.Se prepara dintr-o lingurita de frunze sau un pachetel de ceai pentru o ceasca; se poate adauga un pachetel de ceai de menta pentru aroma.

In ceea ce priveste ceaiul alb, acesta provine de la o planta denumita Camellia sinensis. Culoarea ceaiului este data de metoda de preparare si de aspectul frunzelor. Daca frunzele sunt culese cand sunt argintii, ceaiul este alb; cand frunzele sunt mai trecute ceaiul capata alta culoare. Unii cred ca ceaiul alb are un rol important in lupta impotriva bolilor, datorita continutului mare de flavionide. Alb, verde sau negru ceaiul reprezinta cea mai buna si mai sanatoase bautura racoritoare.

Trebuie retinut faptul ca nu exista un aliment perfect. Pentru o dieta sanatoasa este necesara consumarea unei varietati de alimente. Trebuie amintite aici si untul de alune (foarte eficient in lupta impotriva bolilor cardiovasculare si adiabetului zaharat), merele (eficiente pentru plamanii fumatorior), rosiile si pepenele verde (care are rol in prevenirea cancerului de prostata), sardinele (bogate in acizi omega 3 si calciu) si turmericul – planta din familia ghimbirului (ce contine curcumin – un pigment galben - ce se pare ca are rol important in lupta impotriva tumorilor).

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare