Faceți căutări pe acest blog

vineri, 3 iunie 2011

Cum să scapi de alcool cu leacuri din natură

Începem să consumăm alcool la petreceri onomastice sau când sărbătorim vreun succes. Apoi, ca să uităm de necazuri. Şi continuăm să „gustăm“ din toate sortimentele de licori ameţitoare, fără să ţinem cont de măsură, dar mândrindu-ne de cât de rezistenţi suntem.
Alcoolismul este tot mai des întâlnit în rândurile tinerilor, la adulţi şi la cei în vârstă. Dependenţa de alcool nu este numai o problemă medicală. Ea îşi pune amprenta şi în viaţa socială, economică şi etică. Iar atunci când te confrunţi cu o diminuare a rezistenţei fizice, a celei intelectuale şi, în general, cu probleme de sănătate, atunci trebuie să recunoşti că ai nevoie de ajutor. Mergi la un control specializat şi urmează întocmai recomandările medicului.
Iată câteva remedii naturiste de folos în lupta cu dependenţa de alcool!
Drojdia de bere te poate scăpa de patima băuturilor alcoolice, dar trebuie să te înarmezi cu puţină ambiţie şi perseverenţă ca să-i vii de hac. Mestecă zilnic între 50 - 80 de grame de drojdie proaspătă, până când crezi că te-ai vindecat de dorinţa de a bea.
Cimbrul poate combate şi el pofta de alcool. Este de ajuns să prepari o infuzie de cimbru, din 20 de grame de plantă la 1 litru de apă clocotită. Amestecul se lasă la infuzat aproximativ 5 minute, după care se consumă din el câte o lingură, din sfert în sfert de oră. Pot apărea reacţii adverse ca: vomă, diaree, transpiraţie abundentă.
Mierea de albine ajută în cazul în care trebuie să faci o cură urgentă de detoxifiere. Dacă iei de trei ori pe zi câte două linguri cu miere, în care ai adăugat două cu oţet de mere, este posibil ca după numai câteva zile să respingi alcoolul.
Pătrunjelul, pe lângă toate proprietăţile terapeutice, poate inhiba cu succes pofta de alcool. Fierbe într-un litru de apă 50 de grame de pătrunjel, o coajă de la un grepfruit şi una de la o portocală şi îndulceşte totul cu puţin zahăr. Înainte de a mânca de dimineaţă, bea câte o lingură cu acest lichid. Şi continuă până când consideri că nu mai ai nevoie să bei alcool.
Pedicuţa este eficientă în combaterea dependenţei de alcool. Urmează un tratament de trei săptămâni cu ceai de pedicuţă astfel: bea o cană cu ceai în fiecare dimineaţă, cu o jumătate de oră înainte de micul dejun, şi una cu o oră înainte de masa de prânz.

BRUSTURELE !


Printre nenumaratele daruri pe care natura ni le ofera, va aduc astazi in atentie BRUSTURELE, supranumit "hacul" tuturor bolilor!
Limba romana are o zicala foarte expresiva pentru ideea de invingator absolut: "I-a venit de hac", l-a terminat adica, l-a pus la pamant. Brusturele este si el un invingator care stie sa vina de hac, iar dusmanul pe care-l ucide e boala. Mai exact: bolile, pe care le lichideaza cu o dexteritate de campion mondial

Planta cu totul extraordinara, Brusturele are proprietati detoxifiante de exceptie, care il recomanda in incredibil de multe afectiuni. Si inca ceva: aceasta planta este foarte valoroasa, intr-un domeniu cu care, din pacate, noi, romanii, suntem prea putin obisnuiti: medicina preventiva.
Dar mai intai sa facem cunostinta cu Brusturele sau Captalanul, planta de capetenie a stramosilor nostri, dacii, preluata apoi in toate zonele tarii, sub forma de leacuri babesti.
Denumirea stiintifica a Brusturelui este Arctium lappa, numele de Arctium provenind din limba greaca, unde arktos inseamna urs, iar lappa inseamna in limba celtilor laba. Deci, Arctium lappa ar insemna laba ursului, probabil datorita formei frunzelor sale mari, care aduce intrucatva aminte de urma labei unui urs pe pamantul reavan. Brusturele este o planta bianuala (traieste doi ani). In primul an isi dezvolta sistemul de radacini si frunzele, pentru ca in al doilea an sa faca flori si fructe, dupa care moare. In primul an, Brusturele are doar frunze, asezate sub forma unei rozete, un adevarat laborator de fotosinteza, care hraneste cu belsug de substante nutritive o radacina, transformand-o intr-un depozit de substante. Din aceasta radacina va creste o tulpina de pana la doi metri inaltime, cu flori nu foarte spectaculoase, care pana in toamna se vor transforma in binecunoscutii scaieti (cu care faceam razboaie in copilarie), care nu sunt altceva decat semintele de Brusture. Planta buna de recoltat este cea in varsta de un an, adica fara tija florifera, care este gata de cules chiar in acest moment al toamnei.



SPONDILOZA LOMBARA - VINDECARE CU AJUTORUL BRUSTURELUI
Discopatia cervicala se vindeca total cu frunza de brusture
In randurile care urmeaza va prezint un tratament naturist cu ajutorul caruia m-am vindecat, dupa lungi suferinte, de discopatie cervicala. Se ia o frunza de brusture (captalan, lipan) lat. Petasites officinalis, care creste din primavara si pana toamna pe toate santurile, pe maluri de rauri si de paraie, pe sub umbra umeda, de paduri. Frunza proaspat culeasa se pune seara inainte de culcare sa stea 10-15 minute in spirt medicinal (albastru), pana cand se impregneaza bine. Se pune pe ceafa o panza subtire, peste care se aplica frunza bine scursa, peste ea se adauga o alta panza si se fixeaza bine pe ceafa. Se poate fixa si cu un batic legat la spate pentru ca frunza sa nu alunece. Se tine pana dimineata. Tratamentul nu trebuie sa depaseasca 4-6 zile la rand. Eu am facut acest tratament toamna, iar dupa prima noapte am putut sa-mi misc capul fara sa mai ametesc, iar frunza era subtire ca o foita de tigara. Noaptea am simtit cum efectiv ceva imi tragea boala din ceafa. Dupa sase zile eram ca nou-nascuta, nu mai aveam nici un fel de problema, nici ameteli, nici dureri. Au trecut de atunci zece ani si n-am mai avut nevoie sa merg nici macar la control medical. Acest tratament este bun si pentru spondiloza lombara si pentru reumatism. Am marea rugaminte sa publicati aceasta reteta deoarece este la indemana oricui. Nici nu va puteti inchipui cata lume sufera de spondiloza si cat de cumplite sunt efectele ei asupra starii sufletesti a bolnavului.
(TEXT PRIMIT PRIM E-MAIL DE LA O BUNA PRIETENA)
Pentru ca si eu am astfel de probleme, voi fi prima care va incerca acest remediu. Urmeaza doar sa descopar sursa din care sa imi procur brusture.

Recoltarea

De la Brusture se recolteaza acum, toamna, radacinile, impreuna cu acea tulpina subterana care depoziteaza substantele nutritive, numita rizom. Recoltarea se face prin dezgropare cu cazmaua. Dupa culegere, radacinile se spala in curent de apa repede, dupa care se despica pe lungime si se pun la uscat in strat subtire, intr-un loc fara umezeala si calduros. Dupa incheierea procesului de uscare (cand radacinile devin rigide si se rup cu un pocnet sec), se depoziteaza in saci de hartie, in locuri curate si uscate.

Preparate din Brusture

Pulberea de radacina de Brusture
Radacinile de Brusture se macina fin, cu rasnita de cafea sau in piua, dupa care se cern prin sita pentru faina alba. Pulberea fina rezultata se depoziteaza intr-un borcan de sticla inchis ermetic. In general, pulberea de Brusture nu isi pastreaza calitatile mai mult de 14 zile, deoarece prin oxidare tinde sa-si piarda rapid proprietatile terapeutice. Se administreaza o jumatate de lingurita rasa (cca 2 grame) de pulbere de 3-6 ori pe zi, pe nemancate. Planta se tine sub limba vreme de cateva minute, dupa care se inghite cu apa.

Maceratul la rece

Se pun doua lingurite de pulbere de radacini (obtinuta prin macinarea cu rasnita electrica de cafea) intr-un pahar (200 ml) de apa si se lasa vreme de 8-10 ore la temperatura camerei, dupa care se strecoara. Se consuma 1-3 pahare pe zi, pe stomacul gol, cu minimum 15 minute inainte de masa. In functie de afectiunea tratata, cura cu macerat din radacina dureaza 3-6 saptamani.

Decoctul combinat de radacina de Brusture

Se pun doua lingurite de pulbere de radacina intr-un pahar de apa si se lasa sa macereze vreme de 6-8 ore, la temperatura camerei, dupa care se strecoara. Extractul obtinut se pune deoparte, iar planta ramasa dupa filtrare se fierbe vreme de cinci minute, intr-un pahar (200 ml) de apa, dupa care se lasa sa se raceasca. In final se combina cele doua extracte, iar preparatul obtinut se va administra pe parcursul unei zile.

Tinctura de Brusture

Se obtine astfel: se pun intr-un borcan cu filet douazeci de linguri de pulbere de radacini de Brusture, peste care se adauga doua cani (in total 500 ml) de alcool alimentar de 40 de grade. Se inchide borcanul ermetic si se lasa la macerat vreme de doua saptamani intr-un loc calduros, dupa care se filtreaza. Tinctura rezultata se pune in sticlute mici, inchise la culoare. Se administreaza de patru-sase ori pe zi, cate o lingurita diluata in putina apa.
Am dat ca exemplu aici, tratamentul pentru spondiloza. Brusturele este insa util in tratarea a nenumarate boli, cum ar fi: cancer la san, cancer intestinal, diabet, tromboflebita, constipatie, litiaza renala, polipi intestinali, adjuvant in cancerul de colon, psoriazis, artrita reumatoida, guta, exces de uree in sange, expunere la radiatii, matreata, caderea parului, si multe altele.

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare