Faceți căutări pe acest blog

joi, 30 august 2012

ALIMENTE INTERZISE ŞI DIETE: 1. ÎN BOLI DE FICAT



Iubiţi prieteni!
În prezent, în România sunt mulţi oameni bolnavi! M-am gândit să vin în sprijinul lor prezentând câteva diete specifice diferitelor boli. Sigur că dieta nu este suficientă pentru înlăturarea suferinţelor şi că bolnavul trebuie să se prezinte la medical specialist care este singurul în măsură să prescrie tratamentul. Revenind la diete, acestea ajută bolnavului, dar nu-l pot face bine singure, fără un tratament medicamentos specific bolii. Se poate vorbi mult şi în general despre diete. Vom începe prin prezentarea unei diete valabilă pentru toţi bolnavii, indifferent de boală!
Dieta alimentară în caz de boală

Tratamentele care nu i-au în consideraţie alimentaţia corectă nu aduc în general un succes pentru timp îndelungat, căci boala este agitată în corp de îndată ce bolnavul consumă ceva greşit, fie că este aliment, fie că este băutură sau leac. La fiecare om trebuie să-i fie limpede ca sângele şi lichidele din corp nu se pot curăţi atâta vreme cât ele sunt stricâte, otrǎvite şi agitate prin medicamente, alimentaţie greşită sau prin furie, mânie, răutate. In caz de boala trebuie evitate toate alimentele şi băuturile care ne-au fost descrise de Dumnezeu prin călugăriţa Hildegard ca fiind dăunatoare precum şi starile sufletesti care au dus la aceasta boala sau au facilitat-o.

Chiar dacă efectul negativ al alimentelor şi băuturilor dăunătoare nu este cunoscut de mai nimeni, cu atât mai puţin de doctori, care in general nu i-au în seama mai deloc alimentaţia şi chiar dacă pare ciudat faptul că majoritatea oamenilor se hrănesc cam tocmai pe dos de cum ar trebui dacă s-ar cunoaşte adevarul, este bine să se respecte cât mai strict regulile următoare de alimentare, căci altfel vindecarea va dura mai mult sau chiar nu va mai avea loc. Aceste reguli se pot dovedi adevărate la orice boală şi la orice bolnav.
Alimente care ar trebui evitate complet în caz de boală

- cafea cu sau fără cofeină, pepsi, coca-cola, red-bull. Cofeina anulează efectul plantelor şi forţele de vindecare din corp. Atâta vreme cât se bea cafea, fie şi numai jumatete de ceasca, vindecarea numai cu greu poate avea loc. Din toate lucrurile enumerate mai jos nimic nu este mai rau decât cafeaua atunci când un om doreşte să fie vindecat . Cafeaua boabe şi cofeina trebuie evitată complet şi în primul rând.
- ceai negru (conţine şi el cofeina), guarana (extract sudamerican)
- bere (de fapt nesănătoasă din cauza la hamei şi la orz!)
- tot ce conţine sânge trebuie evitat. Carnea trebuie gătită întotdeauna foarte bine. Caltabosul de porc şi salamurile sunt deci dăunătoare căci conţin mult şânge.
- fanta, limonade de la magazin (au multe conservante şi acizi) (Să se bea sirop natural diluat cu apă, ceai, apă fiartă, vin cu apă)
- ceapa crudă, prazul, cartofii şi roşiile (mai ales crude), ardei, vinetele, ridichiile, castraveţi, conopida, fasolea boabe, varza (şi cea murata), ciuperci, ţelina cruda (fiartă numai rar). Salate verzi de asemenea nu sunt favorabile vindecării şi se pot mânca numai condimentate adecvat.
- căpşuni, fragi, prune, pere crude (fierte da), piersici şi încrucişările din piersică şi prună. Să se evite şi fructele necoapte crude (în general cele exotice importate), smochinele.
- carnea de porc, (carnea de porc să fie înlocuită cu cea de peşte, pasăre, miel, capră, viţel)
- carnea de raţă şi de gâscă
- vin pur nediluat cu apă (vinul să fie întotdeauna amestecat cu apă
- sare iodată şi rafinată (a se cumpara sare de salină nerafinată aşa cum vine din salină. Iodul este pus de oameni în sare şi este o otravă pentru creier şi distruge glanda tiroida ! Iodul nu ajută aşa cum cred în mod greşit doctorii ci distruge glanda toroida!
- ulei rafinat, margarina (a se înlocui cu ulei de floarea soarelui nerafinat şi cu unt. Uleiul de rapiţă şi de soia să fie evitat)
- surogate de zahăr (substante chimicie foarte dăunatoare, mai ales aspartamul, acesulfam, fructoza, să se foloseasca pentru îndulcire numai zahăr sau miere)
- orice tip de caşcaval precum şi brânza tip franţuzească cu miros puternic – camembert (sunt dăunatoare şi pline de bacterii şi de toxinele lor), brânza topită
- laptele omogenizat (de la carton sau sticlă. Laptele omogenizat nu mai este sănătos, fiind distrus prin aceast proces. Ar trebui consumat numai lapte pasteurizat, dar nu omogenizat)
- soia şi produsele din soia, uleiul de soia şi de rapită (sunt plante dăunătoare omului şi în cea mai mare parte manipulate genetic)
- orice fel de muraturi şi acrituri, mai ales varza murată, conserve de peşte, conserve în general
- iarurturile moderne (Actimel etc.) cu bacterii modificate genetic.
- muştarul, ghimbir, praf de ardei şi de ardei iute (chilli)
- prăjelile şi grătarele conţin o substanţă care provoacă reumatism şi ar trebui evitate cât mai mult – mai ales la boli reumatice.
- apă acidulată, sifonul şi băuturile acidulate (CO2 este o otravă pt. organism şi arde limba. Acest lucru se întâmpla şi când nu sunt bule de gaz, de ex. când se bea sifon într-o cameră presurizată. Deci nu bulele ard limba, ci gazul)
- carnea de oaie să se evite iarna
- laptele de vacă să se evite vara (lapte în general cât mai puţin sau deloc, mai ales cel gras sau omogenizat)
- carnea de vită să se evite de cei bolnavi cu circulaţia şi cu stomacul. (Carnea de vită să se lase 12 ore în apă înainte de gătire)
- carnea de capră să se evite din august până în ianuarie (iedul se poate mânca până în octombrie)
Alimente care nu sunt favorabile unui vindecari

- pâinea albă şi produse din făină albă (a se înlocui cu pâine şi făină integralǎ)
- orez decojit (al (a se înlocui cu grâu spelta sau orez integral)
- dulciuri şi mult zahăr rafinat (tos)
- linte, mazăre, fasolea boabe uscată
- salate verzi, mâncaruri reci, băuturi reci, mâncăruri fierbinti
- alimente prefabricate industrial, congelate, conservate, pasteurizate
- fructele necoapte pe deplin şi deci cele exotice (banane, ananas, avocado, etc.)
Alimente care dau putere la corp şi întăresc trupul şi sufletul

- grâu spelta, ca pâine sau fiert (boabe întregi, griş, făină sau tărîţe fierte)
- orez integral, porumb (porumbul este manipulat genetic în ultimul timp, ar trebui evitat)
- pâine de grâu integral (nu fiartă însă)
- dovleac, bulbi de fenicul, fasole verde, năut, compot de mere şi pere, castane comestibile, sfecla roşie
- hreanul (este bun numai primavara până când el să întăreste, după aia devine dăunator)
- brânza dulce proaspătă, caş. Poat fi de vacă, de oaie sau de capră
- laptele de capră şi de vacă (neomogenizat aşa cum e la cutie sau pungă)
- carnea de pui (nu însa când omul este bolnav rău sau cu stomacul), carnea de struţ (mai ales pentru cei graşi), peşte (preferabil de apă dulce şi răpitor- stiucă, biban), carnea de miel şi oaie (dar nu iarna), carnea de vită (nu la cei care au circulaţia slabă) şi capră (capra se poate mânca din ianuarie până în luna august iar iezii până în octombrie) .
- scortişoară şi nucşoară zilnic sau biscuiţi energetici (la care se adaugă şi cuişoare). Aceşti biscuiţi întăresc nervii, dau putere la corp, dau putere de concentrare, reglează hormonii
- vin curat de casă amestecat cu apă luat cu măsură împreună cu condimente sau leacuri ca întărire a inimii şi a sufletului
- condimente tip Hildegard puse în mâncare: betram, busuiocul cerbului, isop, cimbrişor de câmp
- apă însorită la soare într-o sticla albastră sau cel mai bine violetă (o sticla transparentă se poate vopsi cu pensula)
- ceaiuri de plante, în special cele de seminţe de fenicul, de urzică, de galbenele şi de salvie.
- sucuri şi gemuri de gutuie (mai ales pentru reumatism)
- supă de urzici proaspete (culese tinere când ies din pământ primăvara ) şi ceai de urzici pentru a curăţi sângele.
- măceşe, coarne, mure
- struguri (dar nu must, căci acesta fierbe in stomac), stafide, migdale. Seminţele de strugure conţin o enzimă vindecătoare, pot fi sucate la soare şi pisate praf.
- ceapa fiartă sau prăjită mâncată cu măsură (daca nu sunt boli de stomac), usturoi cu măsură (mai ales crud)
- portocale, lămîi proaspete.

Iaurtul natural se poate mânca, dar nu la boli grave şi nici prea des, iaurturile de tipul “probiotice” (Actimel) cu bacterii speciale sunt f. dăunatoare, căci aceste bacterii sunt modificate genetic şi dăunează foarte mult intestinului!

Reguli sănătoase la masă

1. Fiecare masă să se înceapă cu o mâncare caldă (dar nu fierbinte!) şi nu cu una rece sau cu cruditaţi.
2. nu se bea apă şi lichide reci înainte de a mânca mâncare caldă.
3. să se bea moderat în timpul mesei. Cine nu bea în timpul mesei îşi îngroaşă sângele.
4. Să nu se mănânce prea multe lucruri deodată. Cu cât mai simplu cu atât mai bine. Un post la care se mănâncă zilnic aceeşi mâncare fără variaţie mare ar fi cel mai bun lucru în caz de boală .
5. Cu cât mai puţine alimente la o singura masă cu atât este mai uşor pentru corp să le asimileze. Cu cât mai multe feluri de mâncare la o masă, cu atât mai dăunatoare este această mâncare, chiar şi atunci când toate alimentale sunt sănătoase. Acest obicei de a mânca variat fiind o sursă de boală.
6. Să nu se mănânce prea mult (sursă de boală)
7. Să nu se culce imediat după masă ci la cel puţin 1 oră după masă
8. Să nu se bea băutură rece de la frigider, ci la temperatura ambientă iar vara mai degrabă apă calduţă şi ceaiuri.
9. Să nu se mănânce în odăi închise, ci la aer curat sau în odaie aerisita bine înainte de masă. Cel mai bine este să se faca o plimbare înainte de fiecare masă. Stomacul şi plămânii trebuie să fie oxigenati bine înainte de masă pentru a garanta o digestie şi o “fierbere” bună a mâncarii în stomac. Cei bolnavi mai ales să mănânce de abia după ce au facut mişcare la are liber pentru a da căldură stomacului că să aibă putere de a digera mâncarea.
10. Să se mestece bine mâncarea.
11. Vara să se mănânce mai puţin decât iarna şi să nu se mănânce nici mâncare fierbinte şi nici rece.
12. Să nu se mănânce în frig sau la căldură mare.
13. O rugăciune simplă şi din inima către Dumnezeu de a binecuvânta mâncarea înainte de masă, aşa cum faceau bunicii nostrii, ar aduce cele mai multe avantaje, în caz că omul crede în Dumnezeu. Pentru cel care nu crede încă, el se poate convinge de existenţa lui Dumnezeu prin existenţa şi eficacitatea acestor remedii.

Pentru o vindecare cât mai rapidă şi mai deplină în cazul bolilor grave sau cronice ar trebui respectate şi considerate următoarele :

1. Respectarea cât mai strictă a dietei de alimentaţie. Să se folosească cât mai multe alimente care vindecă şi să se evite cel puţin cele care dăunează.
2. Să se bea la început tratamentului zilnic ceai de urzici şi de galbenele pentru a curăţa sângele şi ficatul.
3. Cine are boli de stomac trebuie să şi le vindece mai întâi cu ajutorul remediilor pentru stomac.
4. Să se bea zilnic ceai de salvie (elimină reumatismul din corp, ajută la digestie, limpezeşte ochii)
5. Să se consume 5-10 migdale dulci pe zi (crude sau gătite) – ajută la ficat şi la creier
6. Să se consume cât mai des produse de gutuie (remediu universal la reumatism), de coarne (bune pentru boli de stomac). Se recomandă de asemeneaa merele gătite (ca întărire) şi pere fierte (pentru a curăţa intestinele şi stomacul).
7. Să se bea numai apă însorită la soare în timpul prânzului, pusă 1-2 ore într-o sticla albastră sau violetă deschis. In caz că apa nu este de calitate (clor etc.) ea să fie fiartă mai înainte. Aceasta apă însorită dă putere la suflet, căci particulele de lumină (fotonii) care se adună în apă întăresc sufletul care este făcut tot din lumină. Când apa nu este bună sau vine dintr-un izvor cu apă dură, apa ar trebui mai bine fiartă. Apa minerală acidulată sau orice sifon este deci nesănătoasă. Arsul pe limbă care se simte cănd se bea apă acidulată provine de la efectul dăunător al dioxidului de carbon si nu de la bulele de gaz, aşa cum se crede. Dacă se bea o astfel de apă într-o cameră presurizată unde bulele nu apar, efectul se simte însă în gură.
8. Cafeaua şi cola şi pepsi şi orice băutură care conţine cofeină ca şi carnea de porc, de raţă şi de gâsca, caşcavalul, precum şi legumele şi fructele dăunătoare enumarate mai sus (piersici, prune, căpşuni, praz, ceapă crudă, varză, ardei, roşii, cartofi, vinete, etc.) trebuie evitate complet.
9. La mâncare să se pună condimentele vindecatoare : betram, busuioc, busuiocul cerbului, isop, cimbrişor de camp, galangal, etc
10. La reumatism şi atroză să se facă des baie, inhalaţie sau sauna recomandată de Hildegard (cu frunze de dude, de castane, etc.)
11. Praful de seminţe de ţelină este la Hildegard cel mai eficient remediu contra la reumatism şi gută.
12. La epuizare şi slabiciune mare sau după operaţii să se facă baie cu apă de orz şi să se folosească acele remedii pentru cazuri de epuizare şi slăbiciune mare.
13. Toate bolile se trag din cauze sufletesti şi nevirtuti (ură, mânie, nerăbdare, lipsa de credinţa în Dumnezeu, mândrie, bârfa, răutate, zgârcenie, lipsă de iubire faţa de semeni etc.). Cauza lor trebuie recunoscută şi trebuie încercată o schimbare în acest plan. Căci orice boala are şi un scop şi nu numai o cauză. Scopul este întotdeauna schimbarea omului în bine.
14. Bolile îşi au centrul în inimă sau în intestine. Curăţirea intestinelor cu amestec de pere cu miere şi cu brie (Bärwurzmischung) este recomandată la orice boala. Elixirul de limba cerbului curăţă plămânii şi ficatul foarte bine. Ca remedii universale se mai pot enumera: elixirul de linte de apă (Wasserlinsenelixir), praful “Sivesan” sau amestec de fenicul. Pentru inimă s-au dovedit folositoare în special vinul de pelin alb (Wermuttrank), praful de galangal şi de fân grecesc multe alte leacuri.
15. Dumnezeu este Cel care vindeca şi El este şi CEL care ştie la ce ne ajută boala de care suntem singuri vinovaţi în general. Vindecare fără ajutorul direct a lui Dumnezeu nu poate exista, acest lucru să se considere la orice boala. O rugăciune din inima către Dumnezeu şi încercarea de schimbare în bine a caracterului poate aduce mai mult decât 1000 de leacuri, fie şi ele de la Dumnezeu, căci scopul nostru pe acest pământ este întoarcerea către Dumnezeu şi nu un trai fericit fără boli. Aşa cum boala gravă aduce omului umilinţa şi deseori şi credinţa, tot aşa rugaciunea din inimă poate aduce vindecarea şi încrederea în Dumnezeu.

Astăzi vom veni în ajutorul celor cu boli de ficat, printre care mă număr şi eu.
O listă cu alimentele interzise la bolnavii cu afecţiuni ale ficatului este prezentată mai jos.
Carne: de porc grasă, de oaie, de miel (contraindicaţie relativă), gâscă, raţă, vânat, afumături, conserve, slănină, creier, rinichi, peşte gras.
Grăsimi: toate, cu excepţia untului şi uleiului rafinat, în cantitate de maximum 40-50 g pe zi.
Ouă: de raţă, ochiuri prăjite, omlete prăjite, ouă răscoapte, maioneză.
Brânzeturi: caşcaval, brânzeturi fermentate.
Legume: fasole şi mazăre uscate, castraveţi, varză sub altă formă decât crudă, vinete, ceapă, usturoi, ridichi, hrean, ardei.
Fructe: nuci, alune, arahide, migdale.
Dulciuri: ciocolată, creme de unt, aluat cald sau dospit, cu mult unt, cozonac, pateuri din foitaj, baclava, torturi cu cremă, toate prăjiturile cu grasime, îngheţata de alune, de ciocolată.
Condimente: piper, boaia de ardei, muştar, hrean, ardei iute.
Băuturi: toate băuturile alcoolice (ţuică, vin, bere, lichior), cafea naturală, cacao, sucuri fermentate.
Sunt interzise sosurile cu maioneză, cu rântaş, condimente sau cu adaos de zeamă de oase.
Iată şi o dietă, după Hildegard, pentru blile de ficat:
Dieta la boli de ficat

Având în vedere ca ficatul este organul care curăţă permanent sângele de otrăvuri, atunci când omul suferă de boli de ficat trebuie aplicată o dieta alimentară strictă. În acest caz de cele mai multe ori pacientul observă singur ce îi face rău şi şi va remarca cu uşurintă ca toate alimentele declarate ca dăunatoare aici îi vor face rău.

Cu ajutorul unui bolnav de ficat se poate dovedi simplu care aliment este cu adevarat bun sau rău ca hrană pentru om.

O matuşă în vârsta de 60 de ani care suferea de hepatită cronică tip C de mai mulţi ani mi-a dovedit înca o dată adevărul descris de Hildegard, toate alimentele descrise de ea ca dăunatoare neputând fi mâncate de ea: ridichii, carnea de porc, salamuri, cereale nefierte, cartofii, roşiile, ardeii, varza, prazul, ceapa cruda, crudităţi în general, caşcavalul,brânza topită, ciupercile, mazarea şi altele.

Numai de cartofi ea nu şi-a dat seama singură ca nu îi fac bine, deşi îi făceau întotdeauna rău după ce îi mânca. De abia după ce a citit de cartofi ea şi-a dat seama ca de fiecare dată când îi consuma ei îi fâceau rău, fapt pe care ea îl atribuia tot timpul la altceva.

După numai 4-5 săptămâni după ce a lăsat toate alimentele dâunătoare şi s-a hrănit consecvent numai cu alimente folositoare şi a a luat ca remediu migdale dulci, ceai şi comprese cu gălbenele (pentru ficat) ei i-au dispărut din sânge toţi viruşii iar valorile ficatului au devenit după cum a spus foarte mirat doctorul “nu numai bune, dar complet normale!”.

Mătuşa a continuat dieta şi a procurat şi betram şi isop care le-a folosit ca condimente în mâncare iar după 2 săptămâni la control nu se mai vedea nimic în sânge, care ar dovedi o boala la ficat.
Iar asta deşi ea a făcut un tratament costisitor de un an cu interferon – o substanţa nu numai complet nefolositoare ci şi foarte nocivă care cu siguranţa că i-a distrus multe în corp!

Din cauza acestui tratament cu interferon – de fapt o otravire costisitoare – ea devenise foarte slăbită, depresivă şi de câtva timp ea mai suferea şi cu inima şi de tensiune. Încurajată de succesul în tratarea hepatitei pe cont propriu matuş a a facut ulterior un tratament cu vin de pătrunjel, a procurat pastile de galangal cu fenicul, fân grecesc, regulator de tensiune pe bază de plante de la PLAFAR şi de atunci a renunţat complet la TOATE medicamentele care le lua pentru inima şi tensiune, medicamente care dupa cum scriu doctorii însăşi nu aduc nici un folos ( beta-blocheri). De atunci încoace ea poate din nou sa urce treptele pâna la etajul 4 unde locuieşte şi a primit aşa de multă putere încât nu se mai simte şi consideră bolnavă.

Viruşii hepatitei nu sunt cauza ci urmarea bolii, aşa cum nici apa din pivniţa nu este cauza inundaţiei ci spargerea ţevii este cauza ei.
Cine scoate apa din pivniţa şi o combate fară să repare ţeava este la fel de deştept ca un doctor care combate cu otrăvuri viruşii din sânge în loc să elimine cauza lor. În plus viruşii hepatitei nu au fost depistaţi şi izolaţi de nimeni pâna acum existând numai în imaginaţia savanţilor.

Din păcate doctorii confundă mult cauzele bolilor cu simptomele lor şi nici nu vor să (re)cunoască adevărul căci atunci ar trebui să-şi recunoască neputinţa şi neştiinţa precum şi faptul că zeci de ani ei au dăunat sistematic populaţiei.

Hepatita – contrar preconcepţiilor omului sădite prin teorii false inventate de industria farmaceutica şi crezute şi de medici - nu este de fapt deloc contagiosă, nici mâcar prin sânge. La fel este şi în cazul SIDEI, care este numai o panică făcută intenţionat, fiindca un virus HIV încă nu a fost depistat, iar fraudele în stil mare cu testele HIV şi oamenii diagnosticati de aceseta în mod eronar care au fost descoperite arată clar, ca totul este o invenţie cu care se fac mulţi mulţi bani. Boala numită SIDA nu este cauzată de un virus, ci de otrăvurile din medicamentele antisida ca AZT, Nevopirine şi altele care omoară orice om sănătos iar testele HIV fac oamenii sa ia aceste otrăvuri în speranţa ca se vor vindeca.
Într-un organism slăbit de alimentaţia greşită, de “otrăvuri de bucătarie” – adică de alimente dăunătoare - de otrăvuri şi medicamente chimice toxice sau de stare psihică nesănatoasă care crează sânge rău (prin fiere) se nasc viruşi şi patogeni în sânge tot aşa cum ei se nasc şi în apa stătută.

Astfel de boli nu se pot transmite unui om vital, aşa cum nici o găleată de apă murdară plină de bacili nu poate afecta un lac curat şi sănătos.

Deci aşa cum recunoaşte de fapt şi medicul fără sa-şi dea seama: numai sistemul imunitar, adica starea de sănătate a omului este cea care este responsabilă de naşterea bolilor şi nu microbii care vin dinafară.

Microbii şi bacilii sunt urmarea bolilor şi nu cauza lor, adică ei se apar de la sine în sânge când omul este slăbit.

Dar fiindca doctorii nu cunosc cauza hepatitei – ca şi a multor boli - şi nici nu vor să-şi recunoasca neputinţa şi nestiinţa precum şi faptul ca medicamentele care ei le prescriu cu o hârnicie oarbă nu ajută la nimic decât la înmultirea banilor şi otrăvurilor din corp, atunci ei s-au lăsat păcaliţi uşor de teoria aceasta comodă după care nişte viruşi misterioşi atacă omul prin spitale datorită infecţiilor şi transfuziilor de şânge.

Se poate găsi oricând ceva sau cineva pe care se poate da vina iar cine nu are frică de microbi şi viruşi astăzi încât să nu i se pară logică această explicaţie ?

Însă oamenii nu gândesc în general ci repetă ceea ce au învătat aşa că ei nu îşi deau seama de contradicţiile evidente acestor teorii şi de realitatea care arată clar ca doctorii nici nu ştiu cauza, nici nu au succes în tratare şi nici de faptul că cu numarul doctorilor şi al medicamentelor creste şi numărul bolnavilor. De câte ori se întâmpla unui om în viaţă oare ca în ciuda analizei de sânge impecabile omul să fie bolnav şi doctorul să nu-l creadă ?

Pentru doctori exista numai microbi şi viruşi care trebuie combătuţi. Cu cât mai multe otrăvuri la dispoziţie cu atât mai bine. La consecinţe ei nu se gândesc însă. Alimentaţia, otrăvurile din mediul înconjurător, din materiale dentare, din vopsele şi din apa potabilă, starea psichică şi probleme sufleteaşti şi din familie nu sunt luate în considerare de NICI un medic traditional (cu facultate) care în general nu are timp la consulaţie decât să prescrie medicamente .

Dacă se analizează un pic statistica în cazul hepatitei se poate observa uşor că oamenii se îmbolnăvesc de hepatită cel mai des in spitale, şi nu în afara lor sau după ce ei au consumat multe medicamente. Dar aceasta nu din cauza viruşilor contagioşi ci din cauza medicamentele chimice luate şi care sunt în primul rând extrem de dăunătoare ficatului.

Deci nu viruşii ci MEDICAMENTELE creează des hepatita. Hepatita, numită în trecut “binare” arată doza de substanţe otravitoare din sânge – fie chimice fie din mâncare - a ajuns aşa de mare încât ficatul trebuie să lase sângele stricat la exterior, în piele. De aceea pielea şi chiar şi ochii se îngălbenesc. Acel sânge nu mai este folosit de corp în circulaţia mare, ci este lăsat acolo unde aduce cele mai puţine pagube. Sufletul inteligent care controlează corpul ştie doar când ceva ameninta viaţa trupului şi ia masurile de rigoare.

In plus oamenii – care se lasă uşor păcăliţi cu explicaţii ridicole - au uitat un lucru elementar şi anume că în ziua de azi în spitale nu se mai folosesc decât injectii şi ace care se folosesc numai o singura dată. Este aproape exclus, deşi nu imposibil ca un pacient să se infecteze într-un spital prin contact de şânge datorita unei astfel de injecţii iar cadrele medicale nu folosesc în mod regulat şi sistematic de sute de mii de ori pe an astfel de injectii de mai multe ori că să se justifice numărul mare de pacienţi care pleacă din spital cu o hepatită proaspăta.

Cel puţin in Germania aşa ceva nu se face nici măcar de cele mai bete şi mai proaste cadre medicale iar cazurile de hepatită luate din spitale este în Germania foarte mare căci aici oamenii naivi şi comozi înghit medicamente “cu pumnul” fără a se întreba dacă ajută la ceva.

Cât priveşte transferul de sânge ca mijloc de contagiere, aceasta nu poate fi aplicat decât la foarte puţini din cei care ies din spital cu o hepatită proaspăta şi nu se poate considera decât în cazuri rare. Cine primeşte o transfuzie de sânge în spital, acela a primit şi o mulţime de infuzii, injecţii şi medicamente dăunătoare mai ales pentru ficat.

Bolile de ficat însă se nasc şi fără medicamente şarpelui farmaceutic şi anume atunci când omul se hrăneşte cu multe alimente dăunătoare sau datorita fierei care nu mai funcţioneaza cum trebuie. Şi alte cauze sunt enumerate de Hildegard, ca de exemplu :

„Bolnavul (de ficat) să bea des vin de dude căci suferinţa de ficat provine des din cauza la prea mult sânge, al carei stari este domolită de căldura şi de sucul vinului de dude, căci acesta este asemănător sângelui. Orice mâncare să fie temperată cu un pic de oţet din vin, căci căldura şi iuteala oţetului constrange ficatul.”

Hepatita, fie ea de orice fel, A, B, C sau X, Y se poate vindeca deja numai prin dieta corectă de alimentaţie, aşa cum se facea de fapt acum câteva decenii cu mare succes, pe vremea comunismului când nici nu existau prea multe medicamente de hepatită, dar nici atâtea cazuri de hepatită.

Când sângele este stricat atunci în el se înmulţesc bacterii, viruşi şi paraziţi, aşa cum este cazul unei ape stătute. Când apa curge şi este curată aceştia nu se pot înmulţi. Aşa este şi în cazul oricărei boli. Când sângele este bazic şi nu acid, ca o apă cu şapun, atunci în sânge nu pot exista şi trăi microbi şi deci nici o contagiere care duce la înmultţirea lor necontrolată nu este posibilă.

Cine îsi curăţă deci sângele cu remedii naturale adecvate (de ex. ceai de galbenele, urzici, etc. ), cine ţine dieta alimentară adecvată pentru a nu otrăvi sângele în acest timp aceluia îi vor dispare foarte repede bacilii şi microbii din sânge, ca în cazul mătuşii mele - căci aşa cum un patogen nu poate trăi in apă cu săpun, fiindca este bazica, tot aşa un patogen nu poate trai într-un sänge curat care este bazic.

Deci microbii sunt urmarea bolii şi nu cauza ei şi de aceea nu are rost de a-i combate cu medicamente şi otrăvuri chimice căci acestea slăbesc corpul şi mai tare şi otrăvesc şângele în mod evident ( fapt bine cunoscut scris chiar negru pe alb pe hârtia care însoţeşte medicamentele) pe care îl fac acid, un mediu ideal pentru microbi.

Cine se vindecă de hepatită dupa ce a luat medicamente nu s-a vindecat din cauza lor, ci este pur şi simplu o întâmplare. Statistica arată clar că oamenii care nu se duc la doctor şi nu iau medicamente se vindecă – chiar şi fără a folosi remedii naturale - cu ceva răbdare şi timp în cazul multor boli la fel de bine şi de repede ca şi în cazul tratamentelor date de medici. Adică în cazul multor boli dacă nu se face nimic se ajunge la acelaşi rezultat ca şi in cazul tratamentelor cu medicamente inutile.

Şi timpul vindecă, nu numai doctorii ! Aici nu trebuie generalizat, există boli unde mersul la doctor este neapărat necesar.

Deci în special la bolile de ficat trebuie evitate toate alimentale dăunătoare descrise de Hildegard şi mai ales TOATE medicamentele chimice, atât cât se poate de mult. Aceste două regulri sunt cele mai important “remedii” la vindecarea hepatitei. În plus există o multime de remedii decrise de Hildegard care ajută la hepatită (vezi lista de leacuri pentru ficat si fiere), de multe ori aşa de simple că pot fi aplicate de oricine. De multe ori hepatita se trage de la fiere (ca multe alte boli) şi de la pietre la fiere. Pentru pietrele la fiere se poate lua amestecul de frâşinel. Tristeţea poate cauza şi ea hepatită, caci ea creeza acel “sânge rău” de care corpul nu se poate elibera aşa de repede şi de uşor.

De asemenea isopul pus drept condiment în mâncare ajută la bolile de ficat. La bolile de ficat cauzate de tristeţe se se mănânce des pui tineri fierţi (dar nu prăjiţi) cu isop. Bolnavii de ficat, ca şi ceilalţi oameni nu au voie să manânce nici prea cald şi nici prea rece, nici prea dulce şi nici prea acru, nici prea sărat (dar nici făra sare) şi nu au voie.


REÎNTINERESTE FICATUL Principala valoare a usturoiului în tulburarile hepatice consta în puterea sa de a detoxifia bacteriile putrefactive din intestine si, astfel, de a ajuta ficatul sa se odihneasca. Este un stimulent dovedit al sucurilor gastrice si ajuta cresterea si vigoarea circulatiei sangvine prin ficat. Se sustine ca o lingurita de usturoi, în amestec cu o lingura de untdelemn de masline sau ulei de soia, luata seara, învioreaza ficatul si îl reîntinerese atât de mult, încât pielea de pe trup va straluci de activitate reînnoita. Utilizatorii spun ca e într-adevar o planta miraculoasa.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare