Faceți căutări pe acest blog

joi, 9 august 2012

Plante folositoare în tratamentul hemoroizilor


Coada-şoricelului:

INFUZIE: din două linguri de herba uscată şi mărunţită la 500 ml de apă clocotită; se infuzează 10 minute, se strecoară şi se bea întreaga cantitate în cursul unei zile. În caz de constipaţie se adaugă coajă de cruşin (30%) şi fructe de fenicul (10%).

Castan sălbatic:

TINCTURĂ: din 6 linguri de coji de castane într-un litru de alcool rafinat de 40 de grade. Sticla se închide bine şI se ţine la loc călduros, cu scuturare zilnică timp de două săptămâni. După filtrare se iau câte 10 picături care se pun în ceai de coada-şoricelului, într-o cură de 20 de zile.

Pir:

DECOCT: din două linguri de rizomi şI rădăcini uscate şi mărunţite la 250 ml de apă rece; se fierbe 5 minute, se lasă să infuzeze 10 minute, se strecoară şi se beau, zilnic, câte două ceaiuri îndulcite cu zaharină.

Cicoare:

INFUZIE: dintr-o linguriţă cu vârf de rădăcini, uscate şi bine mărunţite, la 250 ml de apă clocotită; se lasă să infuzeze 15 minute, se strecoară şi se bea câte o cană dimineaţa, pe stomacul gol şi seara, înainte de culcare, având efecte uşor laxative în combaterea constipaţiei.

Ienupăr:

ULEI BRUT: extras din fructe uscate şi zdrobite. Se face o cură după următoarea reţetă: ziua I - 4 picături, ziua a doua - 5 picături şi creşterea până la a 15-a zi, când se vor administra 18 picături. Urmează o scădere zilnică a numărului de picături astfel ca în a 29-a zi să se ajungă la 4 picături.

Tătăneasă:

DECOCT: dintr-o linguriţă de rădăcină uscată şi măcinată, la 250 ml de apă rece; se fierbe 20 de minute, se infuzează încă 10 minute, se strecoară şI se beau 2-3 căni pe zi.

Grâu:

GRÂU FIERT: un pumn de boabe se spală şi se pun la muiat, timp de 30 de minute. Se fierbe până ce boabele crapă, după care se strecoară şi se fierbe din nou în 250 ml de lapte, timp de 2-3 minute. Se consumă o jumătate de cană la prânz şi altă jumătate seara, făcând o cură de 6 săptămâni.

Urzică vie:

TINCTURĂ: din 10 linguri de rădăcini uscate şi mărunţite puse în 500 ml de alcool rafinat de 40 de grade. Se lasă la macerat timp de 14 zile, într-un loc călduros, se strecoară şI se ia câte o linguriţă de tinctură într-o cană cu ceai de coada-calului, care se bea seara, înainte de culcare.

Viţă-de-vie:

DECOCT: din 50 g de frunze uscate şi mărunţite la 1 litru de apă rece; se fierbe 10 minute, se infuzează încă 10 minute, se strecoară şi se bea câte o lingură la intervale de 15 minute.

Amestec de plante:

flori de coada-şoricelului (10 g);

herba de pelin alb (5 g);

frunze de frasin (5 g);

herba de cerenţel (5 g);

herba de sunătoare (10 g);

flori de muşeţel (15 g);

scoarţă de stejar (5 g);

frunze de urzică vie (15 g).

DECOCT: din două linguriţe de amestec, uscat şi măcinat, la 250 ml de apă rece; se fierbe 5 minute, se infuzează 10 minute, se strecoară şI se beau două ceaiuri pe zi, având efecte multiple: antihemoragice, antiinflamatoare şi de protecţie a mucoasei anorectale.

http://www.ziarullumina.ro/articole;2030;0;740...

10 PLANTE(cele mai)OTRAVITOARE !


Fii atent ce atingi şi ce mănânci. Unele plante pot să îţi ia viaţa la fel uşor ca un şarpe veninos. În lume există sute, dacă nu chiar mii, de plante otrăvitoare, iar unele din ele sunt mortale. Vă prezentăm câteva dintre cele mai mortale plante de pe glob.
10. Cucuta (conium maculatum)

S-ar putea să fi auzit de ea, întrucât este folosită şi ca plantă medicinală. Ea era folosită des în Grecia Antică ca metodă de execuţie, iar victima sa cea mai faimoasă este filosoful Socrate, care a suferit efectele puternicei toxine coniina.

Ingerarea unor cantităţi mici de coniină (6-8 frunze sau doze mai mici de seminţe sau rădăcini) duce la deces, provocând paralizie musculară. Atunci când este folosită ca plantă medicinală - pentru rigiditatea musculară sau astm, printre altele - trebuie culeasă şi manevrată cu atenţie, întrucât neuscată este foarte toxică.


9. Leandrul (nerium oleander)

Această plantă este printre cele mai periculoase din lume, totuşi ea este printre cele mai folosite la decorarea grădinilor şi parcurilor, în zonele mediteraneene şi mai recent, şi la noi în ţară. Are flori superbe şi miroase extrem de plăcut, însă este extrem de toxică - frunzele, florile şi fructele conţin toate substanţele chimice denumite glicozide cardiace. Chiar şi o cantitate mică poate duce la moarte, prin provocarea stopului cardiac. Aşa că dacă aveţi copii mici sau animale în casă, evitaţi să vă cumpăraţi leandru.


8. Omagul (aconitum napellus)

Proprietăţiile otrăvitoare ale speciei sunt cunoscute de secole întregi. În războaie, vârfurile săgeţilor erau îmbibate cu otrava omagului. La oameni, ingerarea accidentală poată fi fatală. Planta conţine neurotoxine şi cardiotoxine, care duc, în doar jumătate de oră, la deces.


7. Ageratina altissima

Consumată de bovine, carnea şi laptele sunt contaminate, cauzând otrăvirea prin tremetol sau aşa numita boală a laptelui. Este, de asemenea, otrăvitoare pentru cai, capre şi oi, semnele de otrăvire la animale incluzând depresie şi letargie, secreţii nazale, salivaţie excesivă, postura corpului arcuită şi respiraţie rapidă sau dificilă. La oameni, poate duce la tremurături, vărsături, probleme intestinale grave şi chiar moarte.


6. Trompeta îngerului (brugmansia)

Numele provine de la florile sale superbe, mari, sub forma unor trompete. Din păcate, aceste trompete cântă sosirea în viaţa de apoi, dacă ingeraţi planta. Toate componentele ei conţin alcaloizi scopolamini tropani şi atropină, în cantităţi fatale.


5. Dieffenbachia

Ingerarea şi unei mici bucăţi din plantă cauzează instantaneu în gură o durere intensă. Toate părţile plantei sunt otrăvitoare, provocând senzatia de ardere intensă, iritaţie şi imobilitatea limbii, gurii şi gâtului. Inflamarea poate fi suficient de gravă pentru a bloca respiraţia, provocând decesul.


4. Ochiul crabului (abrus precatorius)

Planta provine din Indonezia, unde seminţele sunt folosite adesea ca mărgele şi ca instrumente de percuţie. Seminţele sale sunt, însă, foarte otrăvitoare din cauza toxinei abrin, apropiată de cea prezentă în ricin. Abrinul dintr-o singură sămânţă mică este fatal pentru oameni.


3. Hippomane mancinella ( "micul măr al morţii", "merişoare verzi&quot

Copacului Hippomane mancinella nu îi place să fie deranjat. Dacă atingi copacul, seva sa albă îţi va provoca o reacţie alergică violentă pe piele. Daca stai sub copac în timpul unei ploi, apa care se scurge de pe el îţi va arde pielea. Consumul fructelor, care seamănă cu merele, cauzează moartea, iar lemnul nu este bun de pus pe foc, întrucât fumul produs este şi el foarte toxic.


2. Cerbera odollam ( "Copacul sinuciderilor&quot

Această specie de copac face parte din aceeaşi familie cu leandrul şi este şi mai toxic pentru oameni. Seminţele sale conţin o toxină denumit cerberin, care cauzează bătăi neregulate ale inimii şi apoi moartea. Planta este considerată de mulţi "arma letală perfectă". Ea creşte, în general, în India şi în alte ţări din Asia de Sud. O singură sămânţă este atât de otrăvitoare, încât poate ucide şi animalele mari, precum bivolii.


1. Ricinul (Ricinus communis)

Ricinul este des folosit în medicină - cunoaştem cu toţii uleiul de ricin - dar şi în amenajarea grădinilor şi caselor din întreaga lume, deşi este cea mai otrăvitoare plante de pe Pământ - recordul său este chiar înscris în Guinness Book of World Records.

Seminţele sale conţin toxina denumită ricin, iar doza letală ar fi între 4-8 seminţe. Ingerarea lor duce la senzaţii de arsură în gură şi în gât, dureri abdominale intense, diaree cu sânge, iar în 3-5 zile duce la moarte, dacă intoxicaţia nu este tratată.
[photo]21706017[/photo]

...vezi si albumul
http://ro.netlog.com/gicugrigorescu/photo/setid...-

sursa: http://www.realitatea.net/top-10-cele-mai-otra...

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare