Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 30 ianuarie 2016

GUMA DE MESTECAT

.

Acestea sunt fabricate din patru componente majore: cauciuc sintetic, plastic, zahăr, coloranți. Ele sunt fabricate din polimeri sintetici, cum ar fi cauciucul butadien stirenic și acetatul de vinil. Produsul final este compus din 60% zahăr, 20% sirop de porumb și 20% materiale gumate.
De obicei, oamenii nu înghit guma de mestecat, așadar nu acordă o atenție prea mare ingredientelor acesteia, presupunând că nu sunt motive de îngrijorare. De fapt, aceste ingrediente intră în fluxul sanguin mai repede și în concentrații mult mai mari decât cele din alimentele obișnuite, deoarece sunt absorbite direct prin pereții gurii.



Ingredientele periculoase din gumele de mestecat sunt: arome artificiale și “naturale”, bază de gumă, sorbitol, maltitol, manitol, xilitol, acacia, acesulfam de potasiu, aspartam, fosfat de calciu, ceară de candelilla, stearat de sodiu, dioxid de titan.
Acestea sunt adesea asociate cu: alergiile, dereglările hormonale, tulburările hepatice, bolile intestinale și ale ficatului, tulburările hepato-biliare, tulburările tubului digestiv, tulburările nervoase și creșterea nivelului de colesterol, tumorile și cancerul.
Sursa: http://unica.md/sanatate/stiri/guma-de-mestecat-cel-mai-toxic-aliment/

10 secrete pe care nu le ştiai despre mierea de albine


În Egipt şi în India antică mierea era considerată un dar al zeilor. Se pare că mana care a fost dată poporului în drum spre Ţara Canaanului era de fapt miere.
Soldaţii din India antică primeau înainte de luptă o punguţă de piele plină cu miere care se lega la brâu. S-au găsit papirusuri care îndeamnă la consumul de miere pentru că “este bună”.
Nu era doar un aliment extraordinar de hrănitor şi energizant, ci şi un antiseptic şi un conservant de excepţie.
- Mierea conţine toate vitaminele, mineralele, enzimele cunoscute vreodată în lumea medicală
Are toţi aminoacizii esenţiali cunoscuţi, ceea ce o face o hrană proteică de excepţie, are glucide şi chiar hormoni. Sunt foarte multe asemănări între organismul uman şi produsele stupului. Inclusiv hormonii, care sunt de o asemănare uluitoare cu cei umani şi care nu au nici o contraindicaţie sau efect negativ, faţă de cei de sinteză.
- Mierea este perfect igienică, antiseptică şi un antibiotic de excepţie
În mierea de calitate nu rezistă nici un microb.Orice microb, inclusiv agentul patogen al ciumei bubonice, care în Evul Mediu a distrus oraşe intregi, dacă stă în miere, este ucis.
- Cu cât o miere este mai vânturată, cu atât este mai bogată în enzime
Mierea vânturată natural de albine este densă, ajunge la o consistenţă de maximum 18% apă şi conţine foarte multe enzime, căci la fiecare mutare în altă celulă i se mai adaugă enzime, mai ales inhibină, care este un antioxidant redutabil.
Procesul de vânturare are loc în timpul cursul nopţii, când albinele lucrătoare se aşază într-o anumită ordine şi încep să bată din aripi în timp ce altele iau nectarul dintr-o celulă şi-l mută în alta şi iar şi iar, până ce acest aer încărcat cu vaporii din nectar iese prin urdiniş. Pentru un kilogram de miere albina trebuie să aducă în stup 4 litri de nectar, din care jumătate este apă, ce va fi vânturată.
- Cum ne putem da seama că mierea pe care o cumpărăm este de calitate?
Cel mai sigur indiciu este greutatea. O sticlă de un litru ar trebui să aibă 1,450 kg miere.Apoi este gustul, dar gustul mai poate înşela.
Important de ştiu este faptul că mierea cristalizează. Dacă sunt cristale mari, ca sarea grunjoasă, mierea e bună. Mierile bine vânturate sunt mai onctuoase, au cristale mai mici, mai finuţe.
- Nu ar trebui cumpărată mierea care stă pe tarabe în plin soare
Aceea are cu 40%mai puţine calităţi. Mierea este creată de albine la întuneric, ea nu trebuie expusă luminii solare, ci doar la lumina încăperii şi la o temperatură constantă, ce nu depăşeşte sub nici o formă 40 de grade.
De aceea, mierea nu se pune nici în ceaiul fierbinte. Toate mierile bune zaharisesc după câteva luni, deci dacă vreţi să fiţi siguri că luaţi o miere naturală, cumpăraţi una zaharisită.
- Ce alte produse ale stupului se recomandă în cadrul tratamentelor ?
Lăptişorul de matcă este un fel de vitamină naturală, cel mai energizant aliment care a fost creat vreoată de lumea vie. Nu există ceva mai energizant.
Polenul, elementul mascul al florii, este un rezervor de acizi ribo şi dezoxiribonucleici. Are o valoare colosală în alimentaţia şi medicaţia umană. Este un aliment impresionant de complet, conţine toţi aminoacizii esenţiali şi neesenţiali, care îl transformă într-o hrană proteică absolut completă.
Căpăceala de pe faguri are şi ea o importanţă medicală mare, căci conţine un antibiotic extrem de important în bolile aparatului respirator, care este însă distrus imediat de soare. Căpăceala trebuie extrasă într-o încăpere unde nu intră soarele şi depozitată în vase cu pereti opaci.
Propolisul este o răşină pe care albinele o recoltează de pe mugurii unor arbori.Este un concentrat de hormoni steroidieni, substanţa care stă la baza tratamentului făcut în bolile autoimune.
Ceara este folosită în cosmetică, are aplicaţii medicale şi multe aplicaţii industriale.
Mai există veninul, arma de apărare a albinei, din care s-au obţinut extracte standardizate, cu efecte pozitive în tratarea artritelor, poliglobuliilor, a reumatismelor şi bolilor autoimune.
- Câtă miere avem voie să mâncăm?
Ar trebui consumate zilnic1- 3 grame pe kilogram corp, ceea ce înseamnă cam 120 de grame la o persoană de 60 de kg. În timpul copilăriei este însă indicată o doză mai mare. Copiii au un consum mai ridicat de energie, ard mai multe calorii.
- Ce tipuri de boli pot fi vindecate cu produse apicole?
Absolut toate. Produsele apicole intervin inclusiv în cancere.Mierea şi derivatele au capacităţi antitumorale, antivirale, combat toate tipurile de anemie şi, în anumite dozări, ajută imens în leucemii. Efecte foarte importante au şi în tratarea bolilor autoimune.
- Apiterapia vindecă infertilitatea, fibroamele, chisturile ovariene, dar şi endometrioza
- Produsele apicole ajută la fixarea calciului
Calciul nu are nevoie doar de vitamina D2, ci de încă 22 de elemente, minerale, vitamine, enzime şi hormoni pentru a deveni bioactiv.
Bolile autoimune nu se vindecă până ce calciul nu ajunge la valori normale or corticoterapiile de sinteză spală calciul.
[financiarul.ro]

joi, 28 ianuarie 2016

DESPRE NUCI


          Nucile sunt unele dintre cele mai uimitoare alimente de pe planeta. Sunt pline de fibre, nutrienti si grasimi sanatoase pentru inima. Sunt lipsite de zahar si contin o minima cantitate de carbohidrati, si, cel mai bun lucru dintre toate, au un gust ceresc. In ciuda acestor fapte, exista multi oameni care le evita ca pe ciuma datorita inaltului continut in grasimi si calorii. Nu te teme! Nucile pot si ar trebui sa fie parte a dietei tale dintr-o varietate de motive de sanatate si culinare.

Cele mai importante motive provin din doua studii gigantice publicate in ultimii doi ani. Ele au aratat ca mancatorii de nuci traiesc mai mult decat cei ce nu le consuma, si au o incidenta mai scazuta a deceselor datorate cancerului sau bolilor cardiovasculare. Aici sunt sapte nuci, sapte fapte si sapte utilizari care sa te innebuneasca dupa nuci, pe care eu le denumesc “cealalta carne alba”!

                            1. Nucile caju nu sunt dusmanul – dar cojile lor, da!


Te miri de ce nu gasesti o nuca de tipul caju dormitand intr-o cochilie lemnoasa, precum alte nuci? Deoarece aceasta coaja de fapt ar putea sa iti dauneze. Caju este din aceeasi familie de plante cu iedera otravitoare si otetarul otravitor, iar uleiul datator de mancarimi se gaseste aproape doar in coaja nucii. De aceea gasesti nuci caju vandute doar fara coaja. Odata ce treci de coaja, innebunesti! Mancatul nucii de caju te ajuta sa indepartezi sau sa controlezi diabetul prin ajutorul stimulator dat absorbtiei de zahar din sange de catre celulele muschilor, potrivit autorilor unui studiu din 2010. Caju este un fruct utilizat in mod obisnuit in bucatariile indiana, tailandeza si chinezeasca ca garnitura sau adaugat in sosul curry. Aceste nuci mai pot fi transformate intr-o smantana caju ca un substitut vegan fara lactate.

2. Fructul fisticului (da, este realmente un fruct) si leguma spanac au foarte multe in comun.

De ce? Pentru ca amandoua sunt verzi! Fisticul is capata culoarea verde de la acelasi pigment (clorofila) care aprinde culoarea spanacului, a verzei kale si a altor fabuloase alimente vegetale. Consumul de fistic a fost pus in legatura cu sporirea antioxidantilor din sange, o sanatate mai buna a inimii si s-ar putea chiar sa scada riscul de cancer pulmonar. Fisticul mai poate fi mancat integral, ca gustare, utilizat ca unt sau pasta pentru a aromatiza mancarurile sau faramitat ca topping de salata.

3. Dintre toate toate felurile de nuci care exista, doar nucile romanesti au asta! nucile

Nucile romanesti se bucura de o distinctie cum nu este alta – ele sunt singurul fel de nuci care au acizi grasi omega-3! Cercetarile facute asupra nucilor se citesc precum editia de duminica a ziarului New York Times – sunt extinse si pline de informatii! In plus pe langa beneficiile de sanatate cardiaca (inclusiv imbunatatiri ale functiei endoteliale) pe care le vei capata de la nuci, vei mai obtine si un risc scazut de cancer la prostata sau san, si abilitati motorii imbunatatite la persoanele mai varstnice. Foloseste nucile ca pe un aliment de baza fara gluten pentru orice are nevoie de o crusta (placinte si tarte sanatoase).

                                           4. Arahidele nu sunt deloc nuci .

Asa este! Ele sunt legume. Si ar trebui sa le incluzi in dieta ta de sarcina. Un studiu din 2013 din Journal Pediatrics a gasit ca mamele care au mancat arahide si alte nuci din copaci pe durata sarcinii au avut copii nascuti cu o incidenta semnificativ mai scazuta a alergiilor la nuci. Desi alergiile la nuci s-au triplat la copii in ultimii 15 ani, iar datele anterioare au aratat o conexiune intre consumul de nuci pe durata sarcinii si riscul sporit de alergii, in general dovezile lipsesc.
De fapt, Academia Americana de Pediatrica a retras in 2008 afirmatia despre evitarea nucilor de copac la femeile insarcinate. Cea mai larg utilizata modalitate de a folosi arahidele – ai ghicit! Unt de arahide! Asa ca nu trebuie sa ai arahibutirofobie (frica de unt de arahide lipit de cerul gurii), bucura-te chiar azi de niste unt de arahide Asigura-te doar ca unicul ingredient din untul tau de arahide sunt arahidele (fara zahar si uleiuri partial hidrogenate).

                 5. Intestinele tale iubesc migdalele mai mult decat pe oricare alte nuci

Un studiu din 2008 a descoperit ca migdalele (si in mod specific grasimea din migdale) ar putea juca un rol in sporirea numarului de bacterii sanatoase din intestine. Desi studiul este mai vechi si a fost finantat de Consiliul Migdalelor, rezultatele au trezit totusi curiozitatea de a vedea daca exista vreo asociere intre consumul de nuci si imbunatatirea florei intestinale.
In continuarea acestui fapt, un studiu din 2013 a gasit ca consumul de migdale a ajutat la sporirea senzatie de satietate fara riscul cresterii in greutate. De aceea migdalele ar putea fi o excelenta optiune, atat pentru intestinele tale, cat si pentru burtica ta (excesul de greutate). Devino adept adevarat raw prin producerea propriului tau lapte de migdale. Vei gasi cateva moduri de a-l face, printr-o cautare pe internet.

                              6. Nucile macadamia ne spun cand sunt gata pentru consum!

Marea parte a cultivatorilor de macadamia culeg nucile dupa ce au cazut din copac pe jos. Este acel timp cand nuca este pe deplin coapta, deci intr-un sens, nucile determina momentul in care sunt gata de a fi mancate! Desi nucile macadamia au o faima proasta datorita inaltului nivel al caloriilor, se mai intampla si ca au minunate beneficii cand vine vorba de sanatatea generala a inimii.
Doar fii atent la controlul portiilor. Impreuna cu nucile pecan, macadamia se mandreste cu cel mai mare numar de calorii din lumea nucilor. Foloseste uleiul de macadamia pentru o aroma diferita, totusi delicioasa, in urmatorul fel de mancare!

                               7. Nucile de Brazilia ii favorizeaza pe barbati.

Baieti, nu mai aruncati nucile mari de Brazilia din mixul de nuci pe care il cumparati! Nucile de Brazilia sunt bogate in seleniu, un mineral gasit ca fiind eficient in lupta impotriva cancerului la prostata. Un punct cheie in legatura seleniului cu cancerul sta in sursa. Un studiu din 2014 a gasit ca cei care isi capata seleniul din suplimente, in loc sa il capete din alimente adevarate precum nucile de Brazilia, au o incidenta sporita a cancerului la prostata. Bucurati-va de careva nuci in fiecare zi ca gustare de dimineata pentru a capata tot seleniul de care aveti nevoie, fara a depasi masura.

La urma urmei, pentru a obtine maxime beneficii de pe urma unei diete cu nuci, trebuie sa te bucuri cu moderatie de ele. Ele sunt totusi pline de grasimi (chiar daca majoritatea acestora sunt sanatoase) si calorii. Asta inseamna ca o gustare din nuci in fiecare zi este excelenta pentru controlul greutatii, optimizarea sanatatii si sporirea sentimentelor de satisfactie, dar daca o tii in gustari cu nuci toata ziua… nu asa de mult. Mai evita nucile care au fost “drese”, precum nucile pentru bere, cele glazurate cu miere si varietatile gen bomboane. Ideal ar fi sa consumi nucile crude si hidratate inainte. Citeste mai mult despre acest lucru in articolul: De ce trebuie sa inmoi nucile!
SURSA
http://viataverdeviu.ro/7-lucruri-traznite-despre-nuci-pe-care-probabil-nu-le-stii/

miercuri, 27 ianuarie 2016

Bautura care Ucide Cancerul


Un articol de Cristian Iacov


Patrunjelul contine nutrienti care afecteaza pozitiv sanatatea noastra, mentinandu-ne corpul alcalin. Acestia sunt impartiti in doua grupe - uleiuri esentiale in primul rand si flavonoide in al doilea rand. Patrunjelul este, de asemenea, bogat in vitaminele C, A si K, expertii in domeniul sanatatii recomandandu-l in special toamna si iarna.

Iata reteta :

1.5l de apa
Patrunjel, aproximativ 3 legaturi
½ kg lamai
2 lingurite de bicarbonat de sodiu
½ litri de otet de mere


Mod de preparare:

In primul rand trebuie sa ne asiguram ca lamaile sunt bine curatate in special de pesticide. Asa cum v-am prezentat intr-un articol precedent, nu trebuie sa faceti foarte multe, ci sa lasati lamaile scufundate pentru 30 de minute in otetul de mere, apoi sa le spalati la jet de apa foarte bine.

Dupa ce v-ati asigurat ca lamaile sunt bine curatate, taiati-le felii si adaugati-le in cei 1.5 litri de apa. Maruntiti patrunjelul si puneti-l de asemenea in apa respectiva. Nu uitati si de cele 2 lingurite de bicarbonat de sodiu, acesta fiind ultimul ingredient pe care trebuie sa-l adaugati.

Gata! Reteta impotriva cancerului este completa. Nu va ramane decat sa agitati bine continutul si sa-l bagati 12 ore la frigider. Dupa cele 12 ore puteti consuma din preparat in felul urmator: 100 de ml in fiecare dimineata pe stomacul gol.

Consumand acest preparat timp de 1 luna in fiecare an, te vei alege cu un organism alcalin (cancerul nu se poate dezvolta in mediul alcalin) si pregatit sa lupte cu orice boala necrutatoare. Chiar merita incercat!

Sanatate maxima!

Acest articol este oferit sub licenta Creative Commons. Il puteti republica oriunde incluzand autorul, sursa si sa lasati toate link-urile intacte.

Despre Autor:

Cristian Iacov este autor pentru Secretele.com . „Imi doresc sa va dezvalui secretul sanatatii naturale pentru cunoasterea beneficiilor asupra organismului uman. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare!”. Pe Cristian Iacov il puteti gasi si pe Facebook

- See more at: http://www.secretele.com/2014/12/medicul-dumneavoastra-va-solicita.html#sthash.IuyivlW9.Zx4cE0GU.dpuf

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare