Faceți căutări pe acest blog

joi, 27 octombrie 2011

SPONDILOZA LOMBARA


Discopatia cervicala se vindeca total cu frunza de brusture
In randurile care urmeaza va prezint un tratament naturist cu ajutorul caruia m-am vindecat, dupa lungi suferinte, de discopatie cervicala. Se ia o frunza de brusture (captalan, lipan) lat. Petasites officinalis, care creste din primavara si pana toamna pe toate santurile, pe maluri de rauri si de paraie, pe sub umbra umeda, de paduri. Frunza proaspat culeasa se pune seara inainte de culcare sa stea 10-15 minute in spirt medicinal (albastru), pana cand se impregneaza bine. Se pune pe ceafa o panza subtire, peste care se aplica frunza bine scursa, peste ea se adauga o alta panza si se fixeaza bine pe ceafa. Se poate fixa si cu un batic legat la spate pentru ca frunza sa nu alunece. Se tine pana dimineata. Tratamentul nu trebuie sa depaseasca 4-6 zile la rand. Eu am facut acest tratament toamna, iar dupa prima noapte am putut sa-mi misc capul fara sa mai ametesc, iar frunza era subtire ca o foita de tigara. Noaptea am simtit cum efectiv ceva imi tragea boala din ceafa. Dupa sase zile eram ca nou-nascuta, nu mai aveam nici un fel de problema, nici ameteli, nici dureri. Au trecut de atunci zece ani si n-am mai avut nevoie sa merg nici macar la control medical. Acest tratament este bun si pentru spondiloza lombara si pentru reumatism.
BANANE, NUCI si ORZ

BANANELE
Bananele sunt gustoase, sanatoase, mobile (usor de luat peste tot), destul de ieftine si un ingredient grozav pentru shake. Dar asta nu este totul, spun specialistii. Ei cred ca expresia "going bananas" (expresie care inseamna a o lua razna) provine din efectul pe care il au bananele asupra creierului. Dupa ce veti citi acest articol, nu veti mai privi niciodata bananele cu aceiasi ochi. Iata de ce.

Aflux de energie
Bananele contin trei zaharuri naturale - sucroza, fructoza si glucoza, combinate cu fibre. O banana ofera instantaneu un aflux sustinut si substantial de energie. Energie pentru a face miscare timp de 90 de minute
Cercetarile au demonstrat ca numai doua banane ofera destula energie pentru un efort fizic extenuant de 90 de minute. Nu este de mirare ca banana este fructul numarul unu in randul atletilor de performanta ai lumii.
Ameliorarea problemelor medicale si a bolilor
Dar energia este numai unul dintre modurile in care banana ne poate ajuta sa ne mentinem in forma. Ne poate ajuta sa infruntam sau sa prevenim un numar substantial de boli si probleme, ceea ce o face sa fie obligatorie in meniul zilnic. Iata in continuare o lista cu cele mai bune efecte pe care le are.

Putere pentru creier:

200 de elevi de la o scoala din Twickenham (Middlesex, Marea Britanie) au fost ajutati sa-si treaca examenele anuale cu rezultate mai bune mancand banane la micul dejun, in pauza si la pranz, in incercarea de a-si imbunatati puterea creierului. Cercetarile au aratat ca acest fruct ce contine o cantitate mare de potasiu poate ajuta procesul de invatare prin imbunatatirea atentiei.
Constipatie:
Avand un continut ridicat de fibre, bananele pot fi incluse in dieta in scopul restabilirii functionarii normale a intestinelor, ajutand la depasirea constipatiei fara a mai fi nevoie de laxative.

Mahmureala:
Unul dintre modurile cele mai rapide de a vindeca mahmureala este prepararea unui milkshake de banane, indulcit cu miere. Banana calmeaza stomacul si, cu ajutorul mierii, ridica nivelul zaharului din organism, in timp ce laptele calmeaza si rehidrateaza corpul.

Arsurile la stomac:
Bananele au un efect natural antiacid in corp, deci daca suferiti din cauza arsurilor gastrice, incercati sa mancati cateva banane pentru a calma durerea.
Ciupiturile de tantar:
Inainte de a cauta crema impotriva ciupiturilor de insecte, incercati sa frecati zona afectata cu partea interioara a cojii de banana. Multi oameni cred ca are un succes uimitor in reducerea umflarii si iritarii la locul ciupiturii.
Nervii:
Bananele au un continut ridicat de vitamine din complexul B, care ajuta la calmarea sistemului nervos.
Supraponderali si stresati la munca?

Studiile efectuate la Institute of Psychology din Austria au descoperit ca stresul de la serviciu duce la pofta de alimente care aduc confort, precum ciocolata si cipsurile. Un studiu efectuat pe 5000 de pacienti ai spitalului a aratat ca cei mai grasi dintre pacientii care au participat la studiu aveau sanse mai mari de a avea un nivel ridicat de stres la locul de munca. Studiul a tras concluzia ca, pentru a evita poftele induse de panica, trebuie sa controlam nivelul de zahar din organism cu ajutorul gustarilor cu nivel ridicat de carbohidrati la fiecare doua ore pentru a mentine stabil nivelul zaharului.

Stresul:
Potasiul este un mineral vital, care ajuta la normalizarea pulsului, trimite oxigen catre creier si regleaza echilibrul hidric al organismului. Atunci cand suntem stresati, rata metabolismului creste, reducand astfel nivelul potasiului. Acesta poate fi echilibrat cu ajutorul unei gustari formate din banane, care au un continut ridicat de potasiu.
Negii:
Multi oameni preocupati de alternative naturale jura ca daca doriti sa scapati de un neg, puteti pune pe el o bucata de coaja de banana, cu partea galbena in afara. Puteti mentine aceasta compresa cu ajutorul unui plasture sau leucoplast medicinal.

Bananele si merele
Asadar, o banana este intr-adevar un remediu natural al multor boli. Daca am face comparatie cu un mar, are de patru ori mai multe proteine, de doua ori mai multi carbohidrati, de trei ori mai mult fosfor, de cinci ori mai multa vitamina A si fier si de doua ori mai multe alte vitamine si minerale. Este bogata si in potasiu si este unul dintre cele mai valoroase alimente pe care le avem la indemana.
Deci poate este momentul de a schimba proverbul, spunand
"Bananele, un aliment perfect!"
Bananele trebuie sa fie motivul pentru care maimutele par asa de fericite tot timpul.
Inca un secret: crema de pantofi
Vreti sa va lustruiti repede pantofii? Luati partea interioara a cojii de banana si frecati direct pantoful... apoi stergeti cu o carpa uscata. Nu-i asa ca este un fruct uimitor?

despre nuci si orz verde

NUCILE
Consumate dupa fiecare masa, aceste fructe impiedica ingrosarea arterelor si previn bolile de inima. Opt nuci pe zi va tin arterele flexibile, inima sanatoasa si previn aparitia atacului vascular cerebral, arata un studio realizat de cercetatorii americani de la Barcelona 's Hospital Clinico, aparut in publicatia 'American College of Cardiology'. Specialistii citati de BBC News va sfatuiesc sa consumati nuci mai ales dupa o masa bogata in grasimi pentru a atenua efectele negative pe care acestea din urma le au asupra organismului.
Nucile, mai sanatoase decat uleiul de masline

Cercetarea a constat in monitorizarea a 24 de adulti, jumatate dintre ei cu un nivel normal al colesterolului, iar cealalta jumatate cu un nivel ridicat. Participantii la studiu au primit doua portii de salam bogat in grasimi si branza, pe care le-au consumat la un interval de o saptamana.
La una dintre portii, cercetatorii au adaugat cinci lingurite de ulei de masline, iar la cealalta, miezul a opt nuci.
Testele au aratat ca atat uleiul de masline, cat si nucile au ajutat la reducerea inflamatiilor din artere care apar brusc dupa o masa bogata in grasimi saturate si care, in timp, favorizeaza intarirea arterelor si creste riscul unor boli de inima si al atacului vascular cerebral.
Cu toate acestea, spre deosebire de uleiul de masline, nucile au mai ajutat si la mentinerea elasticitatii si flexibilitatii arterelor, indiferent de nivelul colesterolului.

Trateaza tulburarile de ritm cardiac
Cercetatorii au mai observat ca acidul alfa linoleic din nuci poate fi benefic pentru cei cu tulburari ale ritmului cardiac. Ei i-au avertizat pe participantii la studiu ca pot manca absolut tot ceea ce doresc, cu conditia sa consume si nuci.

Acest lucru demonstreaza ca grasimile protectoare din nuci inlatura efectele grasimilor saturate din dieta, pe cand o grasime neutra, precum uleiul de masline, nu are un rol atat de important', afirma Robert Vogel, profesor la University of Maryland, Baltimore .

Pentru ca sunt elastice, arterele se pot intinde atunci cand fluxul sanguin se imbunatateste. Consumul de grasimi intrerupe producerea de oxid nitric de catre 'captuseala' arterelor, necesar pentru mentinerea flexibila a vaselor de sange. Nucile mai contin antioxidanti si arginina, un aminoacid folosit de organism pentru a produce oxidul nitric.
Pentru vegetarieni. Combinati nucile cu legume si paine. Nucile si alunele pot inlocui majoritatea nutrientilor animali in cazul persoanelor vegetariene. Printre nutrienti se numara cele mai multe vitamine B, fosfor, fier, cupru, potasiu si proteine.

Ca mai toate proteinele din surse vegetale, cele din nuci si alune sunt inferioare calitativ celor animale. Cu toate acestea, in combinatie cu paine, cereale si leguminoase (mai ales soia si linte) se poate obtine gama intreaga si echilibrata de aminoacizi esentiali.

Orzul verde - un miracol al lumii vegetale
Continutul plantei verzi in vitamine si minerale:
de peste 250 de ori mai multa provitamina A decat in laptuca;
de peste 25 de ori mai mult potasiu decat in banane;
de peste 11 ori mai mult calciu decat in lapte;
de peste 11 ori mai mult fier decat in telina;
de peste 7 ori mai multa vitamina C decat in portocale;
de peste 10 ori mai multa vitamina B1 decat in spanac;
de peste 23 ori mai multa biotina (factor din grupul vit.  decat in lapte;
2000 micrograme SOD (superoxid dismutaza), activ, la o portie de doua grame de orz verde, pudra. Superoxid dismutaza este o enzima proteica activa cu un efect deosebit in vindecarea bolilor, in revitalizarea organismului si in incetinirea proceselor de imbatranire. Aceasta enzima intervine in inactivarea radicalilor liberi oxidril. Dr. Milton Fried afirma ca acesti radicali liberi favorizeaza imbatranirea celulelor si aparitia bolilor. Orzul verde este pana in prezent cea mai bogata sursa de SOD cunoscuta.
Efecte benefice asupra organismului:
Ø mai putin somn necesar;
Ø mai multa energie in eforturile fizice, intelectuale, memorie imbunatatita, claritate a gandirii;
Ø reglarea tensiunii arteriale;
Ø renuntarea la pilule calmante pentru dureri;
Ø eliminarea surplusului de greutate in obezitate;
Ø rezolvarea problemei acneei;
Ø efect antiinflamator ( superior cortizonului si fenilbutazonei, fara a avea efecte secundare)
Ø revitalizeaza tegumentul, vindecand uscaciunea acestuia, care insoteste imbatranirea;
Ø creste potenta sexuala.
ANEMONELE pictate de STEFAN LUCHIAN
Orzul verde este folosit pentru extragerea sucului sau se usuca si se transforma in pudra sub o forma sau alta este folosit in anorexie, anemie, stomatite, cancer, gastrita, ulcer, colita, pancreatita, afectiuni hepatice (hepatita virala si cronica, ciroza), dischinezie biliara, diabet, astm, bronsita, tuberculoza pulmonara, viroza pulmonara, rinita alergica, cardiopatie ischemica, infarct miocardic, hipotensiune si hipertensiune arteriala, astenie, schizofrenie, epilepsie, nevralgie de trigemen, nevralgie faciala, insomnie, artrita, acnee, pistrui, eczeme, ulcer varicos, tromboflebite, hemoragii, fistule perianale, hemoroizi, dismenoree, sterilitate, impotenta sexuala, avitaminoze, alopecie, reumatism articular acut, lombo-sciatica.
..................................
CURMALELE

Dulciurile din copac:
Alaturi de binecunoscutele fructe autohtone, pe rafturile
magazinelor romanesti se afla si oaspeti din tarile calde, printre
care se numara si curmalele. Poate din cauza pretului sau din lipsa de
informatie, cumparatorii trec pe langa ele fara sa le ofere prea multa
atentie. E pacat, deoarece sunt o sursa majora de vitamine, mai ales
in perioada rece a anului.
In natura exista peste 1500 de soiuri de curmale. Culoarea lor variaza
de la galben-auriu pana la rosu, maro inchis sau chiar negru. Fiecare
specie difera si prin nuantele de gust, care seamana cu nuca, mierea
de albine sau caramelele. Si aspectul e diferit: unele sunt netede si
lucioase, altele incretite, ca prunele afumate.
O zicala araba veche spune: curmalul se simte bine atunci cand
picioarele lui se afla in apa, iar capul in focul cerului. Spre
deosebire de alte plante, atunci cand se coc, curmalele nu aduna
rezerva de apa, ci pierd apa, devenind tot mai dulci si mai moi.
Gustul fructelor proaspete este mult mai fin si mai putin dulce, dar
curmalele proaspete nu rezista la drumuri lungi, sunt practic
netransportabile, de aceea producatorii le usuca. Dupa procesul de
uscare, valoarea nutritiva si calorica a curmalelor creste, iar
concentratia de glucide, proteine si lipide se mareste de 10 ori fata
de cea a fructelor proaspete.

Pline de vitamine
Nu-ti vine sa crezi ca pojghita subtire care inveleste curmala
contine toate vitaminele (in afara de E si H) si o cantitate mare de
microelemente: fier, fosfor, cupru, magneziu, calciu, potasiu si
mangan. Curmalele contin mai multi aminoacizi decat merele,
portocalele sau bananele. O importanta deosebita are continutul de
fluor, care protejeaza dintii de carii, dar si seleniul, care scade
riscul imbolnavirilor de cancer si al afectiunilor cardiace, intarind
sistemul imunitar.
O veste buna pentru cei care tin dieta si vor sa-si mentina o
greutate normala: curmalele au putine calorii, fapt pentru care pot fi
folosite in loc de dulciuri.

Imbunatatirea digestiei
Curmalele au fost inca din antichitate o componenta importanta
in retetele pentru vindecarea bolilor tractului digestiv. Si stramosii
nostri au observat efectul purgativ al fructelor. Cercetarile medicale
au confirmat faptul ca celuloza lor ajuta la rezolvarea problemelor de
digestie si la curatarea tractului gastro-intestinal, dar ne si
protejeaza de unele forme de cancer. Consumul regulat de curmale
favorizeaza restabilirea florei intestinale in caz de disbacterioza.

Reteta pentru stimularea activitatii intestinale:

Se fierb 5 curmale, in 500 ml de apa, timp de 3-4 minute.
Compotul obtinut se bea caldut de doua ori pe zi, dimineata si seara.
O alta varianta propune consumul de doua ori pe zi a cate 5
curmale, dupa care se bea cate un pahar de apa calda.
Gama larga de aminoacizi care se gasesc in curmale
neutralizeaza hiperaciditatea sucului gastric si stopeaza aparitia de
pirozis (arsuri la stomac). In tarile arabe, curmalele se mananca
umplute cu unt. Intuitia poporului, iar mai tarziu cercetarile
stiintifice, au dovedit utilitatea combinatiei intre aceste doua
produse. Glucidele din fructele dulci favorizeaza asimilarea mai
usoara a untului, un produs destul de greu pentru digestie.

Izvor de energie
In calitate de energizant, curmalele intrec toate fructele
uscate. Sunt si liderul lor, dupa continutul de proteine. Curmalele au
gustul dulce datorita prezentei de fructoza si glucoza, cea mai buna
hrana pentru creier. Persoanele ocupate cu munca intelectuala ar
trebui sa consume zilnic curmale, ce sunt bogate si in vitamine din
grupul B. Combinatia de glucoza cu vitamina B5, prezenta si ea in
cantitati mari, este un stimulent bun pentru muschi, carora le creste
rezistenta si ajuta la obtinerea de rezultate spectaculoase in sport,
fapt pentru care le sunt recomandate atletilor.
In perioada rece, cand avem nevoie de o imunitate puternica,
putem sa apelam la combinatia favorabila a vitaminelor A, B si C din
curmale, deoarece este un trio ce da putere organismului de a se
impotrivi invaziilor de virusi si microbi si de a tine piept
infectiilor respiratorii.
In tarile orientale, curmalele sunt considerate cel mai bun
supliment alimentar natural pentru femei insarcinate si mamici care
alapteaza, deoarece imbogatesc laptele cu cele mai importante vitamine
si microelemente necesare pentru dezvoltarea normala a pruncilor si
inzestrarea lor cu o imunitate puternica.
Centenarii din Orient spun ca longevitatea lor se datoreaza
si curmalelor consumate zilnic.
Atentie, totusi ! Specialistii in dietologie atrag atentia
fata de cantitatile mari de uleiuri si glucoza continute in curmale si
ne recomanda sa nu mancam mai mult de 15 fructe uscate pe zi.

La cumparat curmale
* Daca vreti sa cumparati curmale, analizati atent ambalajul,
ca sa nu fie deteriorat.
* Verificati data de producere si termenul de valabilitate.
Daca cumparati curmale la vrac, verificati sa nu fie umede, altfel
riscati sa le aruncati in 2-3 zile. Alegeti-le numai pe cele uscate si
intregi. Cele strivite pot sa aiba o reminiscenta de vin si se strica
rapid
* Pastrati curmalele in pungi de hartie, nu in pungi de polietilena.

* Nu aruncati samburii, folositi-i pentru masajul talpilor.
Procedati in felul urmator:
1. Confectionati doi saculeti din bumbac (20x10 cm) si
umpleti-i cu samburi de curmale, in asa fel ca in pozitie orizontala
samburii sa se aseze intr-un strat. Apasati cu talpile pe samburi sau
stati in genunchi, cateva secunde, pe saculeti, daca va dor
picioarele.
2. Puneti saculetii in papuci cu 1-2 numere mai mari decat
numarul de la pantofi, si incaltati-va cu ei cand sunteti acasa. Este
o incaltaminte reflexoterapeutica ideala. Concomitent cu rezolvarea
problemelor casnice, le veti rezolva si pe cele de sanatate.
Din samburi puteti sa cresteti si un palmier. Chiar daca
nu da rod, e minunat pentru infrumusetarea interiorului.

Sfaturi utile
1. Daca aveti probleme cu constipatia, inainte de culcare,
mancati 4-5 curmale si beti un pahar de lapte cald.
2. In caz de trauma, cu pierdere mare de sange, bolnavului i
se dau cateva curmale si un pahar de lapte cald cu unt topit.
3. Combinatia de frisca naturala, lapte si curmale este
recomandata bolnavilor de anemie cronica si persoanelor care simt o
slabiciune fara nici un motiv vizibil.
4. Pentru cresterea fortelor fizice ale organismului, zilnic
se consuma, dupa masa, cate 15-20 de curmale. In timpul zilei se beau
500 ml de lapte si se fac exercitii fizice.
Cura dureaza 40 de zile, timp in care se inregistreaza nu
numai cresterea puterii fizice, dar si aflux de energie si de
optimism.
RETETE CULINARE PENTRU GURMANZI
Desert cu albus si curmale
Ingrediente necesare: 500 g curmale, 5 albusuri de ou crude,
200 g zahar pudra, 150 g nuci sau migdale.
Mod de preparare: Fructele se taie in asa mod ca sa puteti
scoate samburele. Se prepara o umplutura din albusuri batute cu zahar
si migdale si se introduce in locul samburilor. Se pot consuma si la
micul dejun. In calitate de aliment-medicament, li se recomanda
persoanelor cu dureri de ficat si de stomac.
Crema de curmale cu nuci
Se scot samburii din 250 g curmale si se mixeaza. Se toaca
100 g nuci sau se prepara un amestec din alune, arahide, alte feluri
de nuci, dupa preferinta. Se amesteca curmalele, nucile, 100 ml iaurt
natural, 100g lapte praf si 1/2 lingurita de scortisoara. Crema
obtinuta se pastreaza in borcan cu filet, in frigider. Se unge pe
paine prajita, biscuiti sau pe blat de napolitane.
Le este recomandata copiilor anemici, batranilor, celor
aflati in convalescenta dupa o boala lunga, dar si oricarui om
suprasolicitat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare