Faceți căutări pe acest blog

duminică, 3 iunie 2012

Beneficiile urzicii

Urzica – un bun detoxifiant
Urzica ajuta la curatarea sangelui, a ficatului, a rinichilor si elimina metalele grele din organism datorita continutului sau important de vitamine, minerale si aicizi esentiali.
Urzica este buna in tratarea rinitei alergice si a astmului alergic
Datorita substantelor antihistaminice, antiastmatice si antiinflamatoare pe care urzica le contine, ea este un leac foarte bun pentru tratarea rinitei alergice si a astmului alergic. Urzica decongestioneaza caile respiratorii, usureaza respiratia, reduce mancarimile si secretiile si reduce inflamarea mucoaselor. In tratarea acestor alergii se poate folosi pulberea de urzica care se administreaza de patru ori pe zi, cate o lingurita, timp de 2-3 saptamani.

Consumul de urzica scade tensiunea
Urzica uscata (administrata sub forma de ceai de exemplu sau pulbere) ajuta la subtierea sangelui, scazand astfel tensiunea si marind fluxul sangvin. De asemenea, urzica poate fi folosita contra tromboflebitei si a trombozelor.

Urzica este tonic metabolic si muscular
Urzica este benefica atat pentru persoanele care fac sport dar si pentru femeile aflate la inceputul menstruatiei sau pentru cele care au intrat la menopauza datorita continutului sau de magneziu si a efectului sau analgezic. De asemenea, efectul sau diuretic ajuta la diminuarea presiuni sangvine si la atenuarea balonarii din timpul menstruatiei.
Cistita, nefrita si pielo-nefrita pot fi tratate cu urzica
Oamenii de stiinta germani au descoperit efectele benefice ale urzicii asupra aparatului urinar si a infectiilor acestuia. Preparatele pe baza de urzica reduc inflamatia rinichilor, a cailor urinare, diminueaza usturimile si durerile si au un efect antibacterian. Pentru tratarea astor probleme se administreaza tinctura de urzica in cure de cate 30 de zile si se iau 5-6 lingurite pe zi (diluate intr-o cana de apa).
Urzica opreste hemoragiile
Datorita continutului sau de vitamina K, vitamina care ajuta la coagularea sangelui, urzica poate fi administrata pentru a opri hemoragiile provocate de rani, cele nazale sau pe cele menstruale. Este interesant de stiut ca vitamina K se gaseste numai in planta proaspata, iar pentru oprirea hemoragiilor se recomanda consumul de salate de urzica, suc sau smoothie care sa contina urzica.

Urzica are efect diuretic
Urzica este un diuretic natural. Ea ajuta la eliminarea acidului uric si a bacteriilor care cauzeaza infectiile tractului urinar si a producerii pietrelor la rinichi.

Cu urzica se trateaza anemia
Urzica are in componenta sa vitamina C si fier, doua substante care ajuta organismul sa se revigoreze si sa se remineralizeze, tratand astfel anemia.

Urzica este adjvant in artrita si reumatism
Cantitatea importanta de bor, de minerale si a efectului antiinflamator al urizcii reduc durerile cauzate de artrita si reumatism. Pentru a reduce durerile de acest gen se poate aplica o pasta din urzica fiarta si tinuta o jumatate de ora. De asemenea, pentru acest tip de afectiuni se poate administra urzica sub forma de infuzie, de trei ori pe zi, pe stomacul gol.

Adenomul de prostata se trateaza cu urzica
In momentul de fata, in Germania, urzica este folosita pentru tratarea problemelor de prostata datorita efectului sau antiinflamator si a sterolilor, niste componente care reduc activitatea unui tip de hormon care cauzeaza inflamarea prostatei.

Urzica – buna in tratarea diareei
Datorita efectului sau astringent, antibacterian si hidratant, urzica poate ajuta la refacerea epiteliilor intestinale si poate trata diarea. Se consuma sub forma de infuzie din frunze si radacina si se beau cam 3-5 cani pe zi, timp de 2-3 saptamani.

Urzica vindeca bolile pielii
Datorita continutului sau de zinc, seleniu si magneziu, urzica poate fi folosita in tratarea cu succes a bolilor de piele, a cicatricilor sau a ulceratiilor.

Urzica imbunatateste secretia de testosteron
In radacina urzicii exista o substanta care ajuta la stimularea cresterii de testosteron. Studiirecente din SUA au demonstrat ca utilizarea extractului de urzica ajuta la amplificarea trasaturilor masculine, imbunatateste capacitatea organismului la efort si ii ajuta foarte mult pe cei care au deficit de testosteron si se confrunta cu efeminarea.

Urzica - Adjuvant in tratarea ulcerului, a inflamatiilor intestinale si a hemoroizilor
Urzica are proprietati anstringente si antiinflamatorii care ajuta la reducerea inflamatiilor, calmand astfel hemoroizii, reducand secretiile, calmand iritatiile, eliminand sangerarile si tonifiind peretele venos.

Urzica previne si trateaza caderea parului
Urzica tonifica radacina parului, are un efect antibacterian tratand micozele si tonifica pielea capului, ajutand astfel la regenerarea foliculilor de par. Pentru obtinerea efectului dorit se poate aplica un tratament pe baza de infuzie de 2 ori pe saptamana.

Contraindicatii in folosirea urzicii
Consumul de urzica este contraindicat femeilor care alapteaza si femeilor insarcinate. Studii recente au relevat faptul ca urzica poate determina contractii ale uterului si poate provoca un avort spontan. De asemenea, persoanele care consuma urzica zi de zi trebuie sa aiba grija ca din dieta lor sa nu lipseasca alimentele bogate in potasiu.
Persoanele cu tromboze care consuma medicamente pentru tratarea lor trebuie sa aiba grija la consumul de urzica pentru ca ea contine vitamina K, vitamina care ajuta la cresterea vitezei de coagulare a sangelui.

Un comentariu:

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare