Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 20 iunie 2012

Expunerea la soare



Vara deja s-a instalat si multi dintre noi suntem expusi la soare fie in orasul in care locuim, fie atunci cand plecam in vacanta. Daca am uitat sa ne dam cu crema de soare cu factor de protectie, exista riscul sa avem de-a face cu arsuri minore sau mai grave (caz in care trebuie neaparat sa consultam medicul).

Iata cateva sfaturi cu ajutorul carora putem sa ne vindecam usor de influenta negativa a razelor de soare asupra pielii noastre:


1. Aplica pe pielea arsa de soare comprese reci.

Daca observi iritatii din cauza faptului ca pielea ta este arsa de soare, cea mai simpla metoda prin care poti sa calmezi usturimea este sa aplici comprese reci sau gheata pe suprafata cu pricina. Aceasta actiune ajuta la calmarea pielii si vindeca usor roseata provocata de soare. Daca nu ai de unde sa procuri comprese atunci cand pielea ta este afectata de soare, pur si simplu ia-ti tricoul sau maioul cu care ai venit la plaja, scufunda-l in apa rece (dulce, nu sarata; poti folosi si o sticla de apa pe care ai cumparat-o de la magazin) si aplica-l pe zona arsa.

2. Aplica pe pielea arsa de soare suc de Aloe Vera.

Sucul natural de Aloe Vera ajuta la vindecarea arsurilor si a iritatiilor provocate de soare. Asadar, daca pielea ta este “atacata” de soare, aplica pe zona afectata sucul acestei plante si vei observa efectele benefice in cel mai scurt timp. Daca nu ai de unde sa faci rost de suc proaspat, poti aplica gel de Aloe Vera, disponibil in farmaciile naturiste. Ai grija atunci cand pielea ta vine in contact cu gelul, deoarece el poate provoca si efecte adverse. Daca simti o iritare, spala-te cu apa calduta si consulta un specialist inainte de a mai trata pielea cu alte tratamente naturiste.

 3. Hidrateaza pielea expusa la soare.

Atunci cand ne expunem pielea la soare, ea devine mai uscata. Tocmai de aceea, hidratarea este esentiala nu doar in sezonul rece, ci si in sezonul cald. Atunci cand observi basicute cauzate de soare, este cel mai bine sa folosesti o crema recomandata de medic. Roseata provocata de soare poate fi vindecata cu o lotiune hranitoare, aplicata de mai multe ori pe zi. Astfel vei reusi nu doar sa estompezi efectele negative ale razelor de soare, ci si sa ai o piele mai luminoasa si mai fina.

La fel, chiar daca nu ai folosit de la inceput o crema cu protectie UV, nu este niciodata prea tarziu sa faci acest lucru. Ea hidrateaza si te apara de radiatii si dupa ce pielea ta a fost deja afectata.

4. Aplica pe pielea arsa de soare suc de rosii.

Sucul de rosii este extrem de usor de gasit, fiind un remediu naturist la indemana oricui s-a expus prea mult la soare. Asadar, amesteca sucul de rosii cu ulei de santal (se poate si fara uleiul de santal) si aplica amestecul pe pielea arsa de soare. Mixtura naturala ajuta pielea sa se regenereze, facand-o in acelasi timp mai fina. La fel, poti amesteca sucul de rosii cu gheata plisata. Aplica astfel de comprese pe arsura provocata de soare pentru calmare.

Metoda este eficienta pentru toate tipurile de piele.

5. Vara, bea multe lichide.

Pentru ca hidrateaza organismul, lichidele sunt extrem de importante pe timpul verii. Apa, ceaiurile din plante si sucurile esentiale ne imbunatatesc starea sanatatii si ne ajuta sa ne hidratam pielea.


Important de retinut este faptul ca o crema cu protectie UV este indispensabila pe timp de vara, indiferent daca ne aflam la mare sau nu. Pielea noastra este zilnic expusa razelor de soare, iar acest lucru poate avea efecte neplacute.

Totusi, daca pielea noastra a fost deja arsa de soare, remediile explicate mai sus cu siguranta vor da roade.

 http://www.garbo.ro/articol/Sanatate/11451

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare