Faceți căutări pe acest blog

vineri, 10 decembrie 2010

Tratament natural pentru purificarea ficatului



Se începe cu un regim bazat pe legume şi fructe, însoţit de purgarea (curăţirea) zilnică a intestinului, timp de o săptămână. Există purgative naturale: fructe de verigariu (Rhamnus cathartica), ceai de barba împăratului (Mirabilis jalapa) sau trepădătoare (Mercurialis annua). Apoi, vreo câteva zile nu se bea decât suc de mere proaspăt, în orice cantitate. În acest fel, ficatul se relaxează şi se poate debarasa de calculii de bilirubină, de colesterol.

După ce ficatul a fost pregătit în acest fel pentru tratamentul de purificare, într-una din seri, se amestecă 200 ml ulei de măsline presat la rece şi 200 ml suc de lămâie proaspăt stors. Timp de câteva ore, se încălzeşte zona ficatului cu o pernă electrică sau cu sticlă de apă caldă. Din 15 în 15 minute se iau câte 6 linguri de ulei de măsline amestecat cu zeamă de lămâie. Se continuă aşa până când se consumă întreaga cantitate de ulei şi zeamă de lămâie, în total 400 ml.

Se pune întrebarea de ce se face acest tratament noaptea şi nu ziua? Răspunsul îl găsim în influenţa bioritmului asupra noastră, în special asupra organelor. Conform ceasului biologic chinezesc, noaptea există acel maxim energetic de două ore, atât în meridianul vezică biliară (orele 23-1), cât şi în meridianul ficatului (orele 1-3). Perioada optimă pentru orice tratament aplicat acestor organe este cu două ore înainte, cât şi în timpul maximului lor energetic. Efectele vor compensa noaptea fără somn când, dimineaţa, la defecare, se va observa că ies calculi de bilirubină, de culoare verde şi lichid biliar.

Desigur, se va continua cu regim alimentar: la micul dejun se vor mânca 3-4 mere sau portocale, iar ziua se bea ceai diuretic (care măreşte cantitatea de urină eliminată din organism), din cozi de cireşe amare, mătase de porumb, trifoi roşu, fructe de ienupăr, măceşe, turiţă mare, ghimpe sau frunze de mesteacăn. Seara se poate mânca orez fiert. Regimul, fără nici un pic de carne sau mâncăruri "grele" pentru ficat, va continua timp de o săptămână.

Un tratament asemănător, ce are ca efect curăţirea, purificarea întregului tract digestiv, este recomandat şi de către terapeutul Stelian Fulga, din Bucureşti. Acest tratament durează numai o zi şi include folosirea unui laxativ natural foarte puternic - extract din arborele de Camerun - apoi, ingerarea unor uleiuri (de măsline, din seminţe de in şi din seminţe de struguri) amestecate cu zeamă de lămâie. Noaptea se doarme pe partea dreaptă, vizat fiind ficatul. Urmează un regim alimentar adecvat.
http://www.evenimentul.ro

3 comentarii:

  1. buna ziua.sunt in cautarea acestui extract de arbore de camerun,imi puteti da si mie un sfat,unde as putea gasi acest component ce ajuta la tratarea constipatiei cronice?

    RăspundețiȘtergere

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare