Acesta nu este doar un ingredient alimentar care sa ofere gust si culoare bauturilor si dulciurilor noastre. Este un izvor de sanatate de care ar trebui sa invatam sa profitam cat mai mult posibil.
In primul rand, cacao ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare si a unor boli mortale, cum ar fi cancerul. Epicatecina, un compus din cacao, ajuta la marirea capacitatii de relaxare a vaselor sanguine. Acest flavonol se gaseste si in ceaiul verde, in sucul de grefe si in vinul rosu, toate recomandate pentru prevenirea bolilor de inima si pentru mentinerea nivelului de colesterol sub control. Persoanelor cu diabet le este indicat sa consume cat mai mult din acest ingredient. In acest mod colesterol bun se va mari, implicit nivelul de colesterol rau va scadea.
Totodata, cacao contine antioxidanti care, luptand impotriva radicalilor liberi, ajuta la mentinerea unui ten tanar odata cu trecerea anilor. De asemenea, imputerniceste sistemul imunitar, marind rezistenta de la boli usoare pana la cancer. Conform unui studiu, antioxidantii hidrosolubili imbunatatesc circulatia sanguina in creier. In acest mod sunt prevenite congestiile cerebrale sau bolile mintale, datorita efectelor asupra comportamenului cognitiv.
Pe langa antioxidantii pe care ii contine, cuprinde si antiinflamatori ajutand astfel la ameliorarea starilor de inflamatie.
Persoanelor care sunt la cura de slabire le este nu numai permis sa consume ciocolata amaruie, ci chiar recomandat. Daca aceasta are continutul de peste 60% de cacao, atunci valoare nutritionala a acesteia este foarte ridicata, continand si acizi grasi omega 3 care ajuta la randul lor la prevenirea bolilor cardiovasculare.
La fel ca in cazul oricarui aliment, orice exces strica. Ai grija de sanatatea ta, nu o neglija. Consuma cacao pentru ca, dupa cum vezi, ai suficiente motive puternice pentru a o face, Insa nu exagera deoarece te vei alege cu un surplus de calorii care probabil se vor vedea in scurt timp in grasimea de pe burta. Daca vrei un capriciu alimentar, nu uita de ciocolata neagra. Pe langa beneficiile enumerate anterior, iti vei face plinul si de magneziu, fibre si arginina de care organismul tau are atata nevoie. Insa, nu uita, nu e nevoie sa o mananci pe toata singur!
http://www.pro-sanatate.com
In primul rand, cacao ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare si a unor boli mortale, cum ar fi cancerul. Epicatecina, un compus din cacao, ajuta la marirea capacitatii de relaxare a vaselor sanguine. Acest flavonol se gaseste si in ceaiul verde, in sucul de grefe si in vinul rosu, toate recomandate pentru prevenirea bolilor de inima si pentru mentinerea nivelului de colesterol sub control. Persoanelor cu diabet le este indicat sa consume cat mai mult din acest ingredient. In acest mod colesterol bun se va mari, implicit nivelul de colesterol rau va scadea.
Totodata, cacao contine antioxidanti care, luptand impotriva radicalilor liberi, ajuta la mentinerea unui ten tanar odata cu trecerea anilor. De asemenea, imputerniceste sistemul imunitar, marind rezistenta de la boli usoare pana la cancer. Conform unui studiu, antioxidantii hidrosolubili imbunatatesc circulatia sanguina in creier. In acest mod sunt prevenite congestiile cerebrale sau bolile mintale, datorita efectelor asupra comportamenului cognitiv.
Pe langa antioxidantii pe care ii contine, cuprinde si antiinflamatori ajutand astfel la ameliorarea starilor de inflamatie.
Persoanelor care sunt la cura de slabire le este nu numai permis sa consume ciocolata amaruie, ci chiar recomandat. Daca aceasta are continutul de peste 60% de cacao, atunci valoare nutritionala a acesteia este foarte ridicata, continand si acizi grasi omega 3 care ajuta la randul lor la prevenirea bolilor cardiovasculare.
La fel ca in cazul oricarui aliment, orice exces strica. Ai grija de sanatatea ta, nu o neglija. Consuma cacao pentru ca, dupa cum vezi, ai suficiente motive puternice pentru a o face, Insa nu exagera deoarece te vei alege cu un surplus de calorii care probabil se vor vedea in scurt timp in grasimea de pe burta. Daca vrei un capriciu alimentar, nu uita de ciocolata neagra. Pe langa beneficiile enumerate anterior, iti vei face plinul si de magneziu, fibre si arginina de care organismul tau are atata nevoie. Insa, nu uita, nu e nevoie sa o mananci pe toata singur!
http://www.pro-sanatate.com
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu