Radiofrecvenţa este o metodă sigură şi eficientă de tratare a cancerului hepatocelular survenit la pacienţii cu ciroză.
Concluzia aparţine cercetătorilor italieni de la Spitalul „San Matteo" din Pavia şi vine în urma realizării unui studiu retrospectiv, cu durata de 10 ani, asupra a 706 pacienţi. Medicii au realizat intervenţii de ablaţie cu radiofrecvenţă (RFA) prin acces laparos-copic şi percutan. Rata de supravieţuire la cinci ani de la intervenţie a fost de 68%, iar de eliminare completă a tumorii de 38%. 1% din pacienţi au prezentat complicaţii majore post-int
Ghidurile terapeutice actuale recomandă rezecţia chirurgicală în cazul tumorilor hepatocelulare descoperite în stadii timpurii, pe un ficat care îşi păstrează funcţia, sau ablaţia termică sau chimică, în cazurile în care intervenţia chirurgicală nu este posibilă. Medicii aleg această metodă în cazul unor tumori la care accesul este dificil din cauza vecinătăţii cu vase de sânge sau cu alte structuri importante, precum şi în cazul pacienţilor cu boli asociate, ce fac dificilă o intervenţie chirurgicală majoră.
Tratează tumorile de cel mult 10 cm
Ablaţia prin radiofrecvenţă foloseşte un transfer de unde radio la nivelul nodulului, prin intermediul unui minielectrod introdus în corp sau plasat la suprafaţa pielii. Undele radio produc căldură de diferite grade, care modelează ţesutul prin necroză şi prin cicatrizare. Manevra se practică sub anestezie locală şi este de scurtă durată. Accesul la tumoare se face, în funcţie de localizarea ei, fie percutan, prin piele, fie laparoscopic, iar formaţiunea este distrusă prin necroză şi prin coagulare. Se pot trata prin radiofrecvenţă tumorile de maximum 10 cm în diametru.
Hey there, I think your site might be having browser compatibility issues.
RăspundețiȘtergereWhen I look at your blog in Firefox, it looks fine but when opening in Internet
Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up!
Other then that, fantastic blog!
My webpage ; food cleaning equipment