Faceți căutări pe acest blog

marți, 14 decembrie 2010

13 alarme false pentru sanatatea ta

Cosuri la peste 35 de ani, firicele de par pe obraji, ciclu menstrual neregulat... Iata 13 dintre cele mai frecvente false motive de ingrijorare pentru o femeie!

- Doar 10% dintre femei au ciclul menstrual regulat. Cu toate ca aceasta inseamna un ciclu de 28 de zile, la fel de normal este cel de 21 sau de 35 de zile.

- Majoritatea femeilor pierd intre 80 si 100 de fire de par in fiecare zi. Totusi, daca se intampla prea des si in cantitati mai mari decat cele pe care le observi la dusul zilnic, ar putea fi vorba de o dieta precara sau de mult stres in viata ta si e bine sa ceri sfatul medicului.

- Cu cat inaintezi in varsta, cu atat creste posibilitatea de a-ti creste par in anumite zone ale corpului. La menopauza, cand estrogenii (hormonii feminini) se imputineaza si apoi dispar cu totul, androgenii devin predominanti, iar impactul lor este mai puternic. Asa se explica aparitia la unele femei a unei pilozitati neplacute, care nu exista anterior.

- Inca iti apar cosuri? Afla ca mai mult de jumatate dintre femei si un sfert dintre barbatii adulti inca se confrunta cu acneea. Transpiratia, produsele cosmetice si transformarile hormonale sunt principalii vinovati.

- E normal sa ai una sau doua dureri de cap de-a lungul unei luni. Daca se intampla de mai multe ori, e bine sa consulti un medic inainte de a te indopa cu medicamente.

- 97 cm la sold si 71 cm in talie - aceasta este media dimensiunilor tinerelor femei. Incearca sa nu acumulezi grasime in aceasta zona ca sa previi bolile de inima. Mai mult de 80 cm in talie inseamna risc de boli cronice.

- Chiar si femeile slabe au celulita. De fapt, aceasta afecteaza 80% din populatia feminina adulta.

- In mod normal, femeile urineaza de patru pana la sapte ori pe zi. Urina ar trebui sa fie limpede, de un galben pal. Daca nu e asa, probabil esti deshidratata. Tot bautul apei te ajuta sa previi infectiile tractului urinar. Bea apa inainte de actul sexual si urineaza dupa el, pentru a evita infectiile.

- Media masurilor sanilor a crescut de la modestul 75B din anii '50 la voluptuosul 95C al zilelor noastre. Schimbarea a fost atribuita obezitatii si implanturilor cu silicon. Anual, 750.000 de femei recurg la astfel de metode.

- Te gandesti toata ziua la sex? 53% dintre femei declara ca se gandesc in fiecare zi la sex, chiar de mai multe ori, dar numai 15% ajung sa puna asta in practica zilnic.

- Pentru o buna functionare a sistemului digestiv, femeile au nevoie de 25 de grame de fibre zilnic. Daca nu le procuri din dieta zilnica, apeleaza la fibrele solubile, care se adauga in orice mancare sau bautura.

- Doua treimi dintre adulti au nevoie de ochelari, mai ales din cauza timpului din ce in ce mai lung petrecut in fata computerului. E bine sa faci din cand in cand cate o pauza de 15 minute, in care sa privesti pe fereastra sau in alta parte, pentru ca ochii sa se odihneasca.

- In medie, femeile plang de peste cinci ori pe luna, adica de vreo patru ori mai mult decat barbatii. De vina sunt fluctuatiile hormonale.
http://www.femeia.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare