Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 19 februarie 2014

Bicarbonatul de sodiu, secretul îngrijirii complet

Este extrem de folositor în bucătărie şi a dovedit calităţi miraculoase şi la curăţenia generală. Dar bicarbonatul de sodiu este un ajutor de încredere și în îngrijirea pielii şi a unghiilor.
Unul dintre cele mai ieftine şi la-ndemână remedii cosmetice, bicarbonatul de sodiu poate să redea vitalitatea pielii, să prevină şi să lupte împotriva acneei.
Dacă ai puncte negre, tot bicarbonatul de sodiu te poate scăpa de ele. Ce mai! Nu trebuie să-ţi lipsească din casă. Iată câteva motive care să te convingă să foloseşti praful miraculos din plicul uitat într-un sertar.
Spală şi tonifiază
În fiecare dimineaţă, după ce te speli cu apă caldă pe faţă, gât şi decolteu aplică pe piele o pastă pe care o prepari din două linguriţe de bicarbonat de sodiu şi o linguriţă de apă caldă.
Cu mişcări circulare presează amestecul pe faţă, gât şi decolteu, şi după 5 minute clăteşte pielea tot cu apă caldă. Vei observa că aspectul tenului se va îmbunătăţi.
Exfoliază delicat
Bicarbonatul de sodiu poate să înlocuiască multe dintre produsele cosmetice care promit exfoliere şi curăţare eficiente. Adaugă în loţiunea ta demachiantă o lingură de bicarbonat şi masează uşor faţa, pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii.
Dacă ai tenul gras, mai poţi adăuga în demachiant şi două linguriţe de ovăz. Împreună cu bicarbonatul, ovăzul oferă o curăţare profundă şi lasă faţa netedă.
Hidratează călcâiele
Poţi utiliza bicarbonatul şi la îngrijirea picioarelor. Curăţă delicat unghiile şi înmoaie cuticulele, de asemenea îndepărtează bătăturile şi hidratează pielea călcâielor.
Amestecă o jumătate de ceaşcă de bicarbonat de sodiu cu 4 litri de apă caldă. Ţine picioarele în apă cel puţin o jumătate de oră. Masează-le apoi cu o cremă grasă şi te vei bucura de o piele moale şi catifelată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare