Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 12 noiembrie 2014

DESHIDRATAREA




 Pe parcursul zilelor de vară, când mercurul urcă în termometre, riscăm să ne deshidratăm. Ştiai că poţi rămâne hidratat şi cu ajutorul alimentelor, nu doar al apei:

    Mărul: "Un măr pe zi ţine doctorul departe!" - spune o zicală din bătrâni. Numeroase studii au arătat că substanţele din coaja merelor ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare.

    Pepenele roşu: Unul dintre cele mai hidratante fructe ale verii, pepenele roşu conţine cea mai mare parte apă (aproximativ 95%), dar şi săruri de hidratare (magneziu, calciu etc.).

    Castravetele: Este compus mare parte din apă, fiind un bun ajutor pentru a-ţi potoli setea. Consumaţi proaspeţi, în salate sau supe, castraveţii păstrează organismul hidratat.

    Varza: Cu un conţinut bogat în vitamine, varza ajută la hidratarea organismului, reduce şi nivelul colesterolului "rău" şi este un bun aliat în curele de slăbire.

    Ţelina: O altă legumă care te ajută să te hidratezi şi îţi oferă vitaminele necesare organimului este ţelina. Deşi este un pic mai greu de ,,ronţăit", ţelina conţine mare parte apă.

    Salata verde: Cu un conţinut mare de apă, salata verde te ajută să te hidratezi în vara şi ,,are grijă" de silueta ta. O bună sursă de nutrienţi, salata verde nu ar trebui să lipsească din alimentaţie.

    Sucul de roşii: Acest suc conţine aproximativ 90% apă, ceea ce îl face o bună alegere pentru micul dejun. Deoarece are efect răcoritor, sucul de roşii te hidratează pentru a face faţă căldurilor.

    Apă cu lămâie: O bună opţiune pentru a te hidrata este şi apa cu lămâie. Mai adaugi doar puţină miere de albine şi mentă şi ai obţinut o limonadă. Apa cu lămâie îţi va potoli setea pentru mai mult timp.

    Ziare.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare