-- petele de pix se scot cu fixativ;
-- daca vreti sa indulciti un sos in care ati ,,scapat" prea multa sare, puneti un cub de zahar intr-o lingura si scufundati lingura, un pic, in sosul care fierbe, fara sa lasati zaharul sa ,,cada" in sos; scoateti lingura inainte ca zaharul sa se topeasca;
-- ca sa nu mai miroasa bucataria dupa ce ati prajit peste, puneti deasupra ochiului de aragaz o bucata de staniol indoita in patru si presarati o lingura de zahar; mirosul de zahar ars va acoperi mirosul de peste prajit;
-- daca aveti nevoie intr-o reteta de vin rosu, si nu aveti in casa, puteti inlocui cu un pic de otet amestecat cu un cub de zahar;
-- daca v-ati ars cu ulei incins sau la cuptor, taiati o felie de ceapa si acoperiti arsura cu ea; nu numai ca nu va mai ustura, dar ceapa impiedica formarea basicilor;
-- daca v-ati taiat cu un cutit sau alt instrument de bucatarie, puneti deasupra ranii un pic de cafea macinata si va opri hemoragia;
-- daca nu vrei ca maioneza sa se taie, adauga peste oua cartof fiert racit si mixeaza-le impreuna, poti ,,scapa" ulei mai mult, fii sigura ca nu se va taia maioneza.
Într-o țară prea-bogată și cu oameni prea-deștepți
-
Într-o țară prea-bogată și cu oameni prea-deștepți
mâța se ridică-n coadă în poziția de drepți
iar stăpânul din pădure, ursul brun, fă...
Acum 5 ore