Faceți căutări pe acest blog

joi, 26 mai 2011

100 de alimente miraculoase pentru organism

Ziarul Bild din Germania a publicat recent o lista cu 100 de alimente nutritive (stabilite de cei mai renumiti nutritionisti germani) ce ne protejeaza principalele organe.



1. 100 de alimente
2. Pentru inima
3. Pentru creier
4. Pentru ochi
5. Pentru piele/par
6. Pentru oase
7. Pentru stomac/intestin
8. Pentru ficat
9. Pentru rinichi


Legumele si fructele indicate de nutritionisti trebuie sa fie consumate proaspete ori congelate, iar plantele medicinale se vor administra sub forma de infuzii, comprese sau tincturi.



Pentru inima

1. varza – contine fier si potasiu, necesare inimii si circulatiei sanguine
2. broccoli – prin continutul de calciu, fier si caroten, previne atacurile de cors si ateroscleroza
3. ridichea – apara impotriva atacurilor de inima
4. portocala – are putine calorii, contine vitamina C si scade valoarea colesterolului din sange
5. morcovul – acidul folic si bioflavonoidele continute de morcovi protejeaza inima
6. pestele – acizii Omega 3 apara sistemul vascular de inflamatii si calcifieri
7. ceapa – imbunatateste activitatea inimii si circulatia si scade presiunea sangelui
8. usturoiul – alicina pe care o contine previne accidentele vasculare cerebrale
9. leurda (usturoi salbatic) – curata sangele de toxine
10. sparanghelul – curata cordul si vasele mari de sange
11. uleiul de masline – energizeaza cordul si reduce colesterolul
12. cicoarea – scade colesterolul si tensiunea arteriala si curata sangele cu ajutorul unor minerale specifice
13. somonul – ste o sursa de acizi grasi Omega 3 care reusesc sa scada din nivelul trigliceridelor din sange
14. dovleacul – are efect benefic in cazul hipertensiunii arteriale si in bolile de inima
15. cartoful – protejeaza impotriva accidentelor cerebro-vasculare si ofera o mare cantitate de vitamina C sistemului vascular
16. paprika – protejeaza vasele de sange si inima
17. rosia – normalizeaza tensiunea arteriale, fiind diuretice eficiente
18. maslinele – reduc colesterolul nociv si tensiunea arteriala
19. marul – contine peste 300 de substante esentiale pentru protectia sistemului vascular
20. fasolea neagra – o singura cana de fasole furnizeaza intre 120 si 320 de miligrame de magneziu, prevenind astfel tulburarile de ritm cardiac
21. coacazele – sunt excelente pentru circulatia sangelui, avand o concentratie mare de minerale si vitaminele B, C, D si E
22. zmeura – intareste sistemul imunitar, actionand ca o aspirina naturala
23. murele – sunt considerate fructe cardioactive, ajutand la functionarea optima a cordului
24. socul – imbunatateste circulatia sanguina
25. piersica – contine vitamine si oligoelemente ce protejeaza inima
26. ciresele – improspateaza resursele de potasiu, calciu, magneziu, fier, fosfor si siliciu
27. rubarba – scade tensiunea arteriala si fortifica inima
28. grapefruit-ul – previne obstructiile vasculare si tromboza datorita unei enzime speciale
29. ciuperca Shitake – reduce colesterolul
30. prunele – previn tromboza
31. curmalele – reduc tensiunea arteriala si protejeaza impotriva aterosclerozei fiindca sunt bogate in fier, calciu si potasiu
32. afinele – pigmentul lor albastru ajuta vasele sanguine sa devina mai elastice
33. ovazul – este benefic in bolile cardiovasculare
34. porumbul – contine vitaminele D si K
35. ardeiul iute – previne cresterea nivelului de zahar din sange ce poate duce la formarea de colesterol pe vasele inimii 


Pentru creier

36. lintea – contine lecitina, proteine si glucide de care au nevoie celulele creierului
37. Quinoa – intareste memoria si incetineste procesul de imbatranire, fiind bogat in fier
38. carnea de pasare de curte – are grasimi si uleiuri ce ofera energie celulelor nervoase
39. fasolea – creste puterea de concentrare
40. oul – este o sursa grozava de proteine; galbenusul contine colina ce ajuta la dezvoltarea memoriei
41. avocado – combate stresul, nervozitatea si insomnia
42. bananele – glucoza, vitaminele si mineralele continute de acestea sunt benefice pentru creier si il energizeaza
43. caisele – stimuleaza neuronii
44. stafidele – contin mult zahar (75%), resursa energetica pentru creier
45. para – zaharul si substantele asemanatoare hormonilor intensifica puterea de “lucru” a creierului
46. mazarea – fiind bogata in proteine, este buna pentru memorie si concentrare
47. salata verde – calmeaza sistemul nervos datorita substantelor opiacee


Pentru ochi

48. castanul salbatic – calmeaza senzatia de usturime si iritatiile datorita substantelor sale active
49. arnica – uleiul esential de arnica calmeaza inflamatiile oculare
50. mesteacanul alb – intareste imunitatea ochilor deoarece contine vitamina C, potasiu si calciu
51. limba de miel – reduce inflamarea vaselor conjunctivale datorita taninurilor si a saponinelor
52. rostopasca – este extraordinar de eficienta impotriva virusurilor si mai ales pentru ochii uscati
53. gutuia – este buna pentru alergii si febra fanului deoarece contine pectine si calciu
54. iarba de silur (Euphrasia Officinalis) – calmeaza ochii persoanelor ce isi petrec foarte mult timp in fata calculatorului
55. grasimea de gaina – face minuni aplicata ca unguent pe ochi impreuna cu iarba de silur
56. strugurii – ajuta cu precadere ochiul in timpul vederii nocturne
57. patlagina – taninurile pe care le contine trateaza infectiile oculare
58. capsuna – ajuta ochii in timpul vederii nocturne
59. Centarium Minus – tinctura obtinuta din aceasta planta vindeca afectiunile oculare
60. ananasul – enzimele continute de acesta relaxeaza ochii obositi din cauza calculatorului
61. rozmarinul – purifica ochii si protejeaza vasele de sange oculare


Pentru piele/par

62. pepenele – contine foarte putine calorii si este excelent pentru mentinerea fermitatii pielii
63. iaurtul degresat – bacteriile continute de acesta imbunatatesc aspectul pielii; in plus, are o concentratie ridicata de vitamina A
64. graul – contine acizi grasi, calciu si dioxid de siliciu care sunt extraordinar de sanatoase pentru par, piele si unghii
65. orzul – infrumuteseaza si revitalizeaza datorita substantelor bioactive
66. cimbrul – reda stralucirea pielii si curata organismul
67. hreanul – continand substante active, regenereaza parul, pielea si unghiile
68. mustarul- regleaza fluxul sanguin la nivelul pielii


Pentru oase

69. migdalele – contin magneziu si ajuta oasele sa ramana sanatoase
70. spanacul – datorita fierului si calciului pe care il contine, face oasele mai rezistente si ajuta la functionarea muschilor
71. meiul – intareste dintii, oasele si stimuleaza cresterea copiilor
72. secara – este benefica pentru dinti, oase si muschi fiind o sursa ideala de oligoelemente precum B-vitamine, potasiu, magneziu, mangan, fier si zinc
73. branza – intareste oasele fiind o sursa buna de calciu


Pentru stomac/intestin

74. tinctura de fenicul – protejeaza mucoasele intestinale
75. pastarnacul – stimuleaza digestia
76. mango – apara mucoasa intestinala datorita vitaminei A si a antioxidantilor
77. arpacasul – aduce in organism necesarul de fibre, fosfor si magneziu pentru o digestie sanatoasa
78. mararul – amelioreaza indigestia
79. soia – are proprietati anticancerigene
80. nucile – contin o forma purificata de Omega 3 si de aceea ajuta la reudcerea riscului de cancer al intestinelor


Pentru ficat

81. anghinarea – contine proteine regenerative, iar acidul folic si antioxidantii previn bolile hepatice
82. sucul de ridiche – stimuleaza secretia bilei
83. conopida – contribuie la imbunatatirea activitatii ficatului
84. drojdia de bere – este o importanta sursa de vitamina B si detoxifica ficatul
85. nasturelul (Nasturtium Officinale) – este folosit pentru producerea mustarului si a uleiurilor ce sunt benefice pentru metabolismul bilei si al ficatului
86. papadia – ajuta la buna functionare a ficatului si reduce colesterolul
87. laptele – apara ficatul de afectiuni frecvente
88. menta – uleiurile esentiale de menta stimuleaza secretia biliara si calmeaza crampele
89. carnea de iepure – degreseaza ficatul
90. carnea de vita sau manzat – contine fier, proteine si vitamina B


Pentru rinichi

91. sfecla rosie – stimuleaza arderile celulare
92. visinele – contin potasiu, substanta pe care rinichii “lupta” sa o elimine din sange atunci cand este in exces
93. castravetele – contine multa apa si deci stimuleaza activitatea rinichilor
94. telina – protejeaza rinichii de virusuri
95. varza rosie – proteinele si aminoacizii pe care aceasta ii contine actioneaza ca un filtru pentru rinichi
96. gulia – vitamina C din ea protejeaza celulele renale, iar fierul si fosforul energizeaza
97. ridichea neagra – este un antibiotic natural
98. varza murata – detoxifica organismul
99. hrisca – este folosita ca produs dietetic in cazul bolilor de rinichi si in diabet
100. patrunjelul – detine combinatia ideala de minerale pentru a curata rinichii


5 alimente cu super puteri de vindecare



Exista zeci de alimente extrem de nutritive si sanatoase pentru organismul nostru, insa numai cateva dintre acestea au proprietati care grabesc vindecarea atat la interior cat si la exterior. Alimentele din lista urmatoare au efecte vindecatoare, au puterea de a lupta impotriva cancerulului, dar si a colesterolului  marit.

Cirese


Ciresele dispun de o lista lunga de puteri tamaduitoare. Pentru inceput, acestea sunt foarte nutritive, iar contrat asteptarilor au un numar relativ scazut de calorii.  De asemenea, ciresele au in compozitia lor un ingredient care lupta cu succes impotriva inflamatiilor, dar si a cancerului.  Studiile stiintifice au dovedit ca aceste fructe au compusi care inhiba dezvoltarea celulelor canceroase si determina, intr-un final, distrugerea acestora, fara a afecta celulele sanatoase.

Mai mult decat atat, persoanele care consuma cirese se bucura de proprietatile antivirale si antibacteriene ale acestora.

Fasole


Fasolea poate fi considerata un aliment miraculos. Aceasta are un continut scazut de colesterol, regleaza nivelul de zahar din sange, ajuta la producerea insulinei, stimuleaza digestia si protejeaza organismul impotriva cancerului.

Un anumit tip de fitochimicale gasite in fasole s-au dovedit a fi protectoare a organismului de celule canceroase. Mai mult decat atat, fasolea inhiba dezvoltarea celulelor si a tumorilor canceroase – studiile au demonstra ca femeile care consumau fasole de doua ori pe saptamana, au fost cu 24% mai putin supuse riscului de cancer la san.

De asemenea, fasolea aduce o cantitate enorma de antioxidanti care mentine tineretea interioara, dar mai ales pe cea exterioara.

Kiwi


Aceste fructe mici au in compozitia lor o cantitate impresionanta de vitamina C (de doua ori mai mult decat in aceeasi cantitate de portocala), mai m ulte fibre decat merele si mai mult potasiu decat bananele.  Acest amestec unic de fitonutrienti, vitamine si minerale, propulseaza fructul kiwi in topul celor mai sanatoasa alimente, mai ales ca ele protejeaza impotriva bolilor de inima, a accidentelor vascular cerebrale, cancer sau boli respiratorii.

Kiwi este un anticoagulant natural, ceea ce reduce si previne producerea de cheaguri in sange. De asemenea, consumul de kiwi scade colesterolul si reduce tensiunea arteriala.

De asemenea, kiwi este recomandat de foarte multe ori persoanelor care sufera de cancer si boli de inima, iar in medicina chineza este recomandat pentru a accelera vindecarea ranilor si a bolilor.

Spanac


Stiai deja ca spanacul este sanatos si ca este promovat de foarte multa vreme de personalul de desene animate Popey marinarul, insa ceea ce cu siguranta nu stiai este faptul ca spanacul protejeaza impotriva bolilor oculare, stimuleaza functionarea creierului si lupta impotriva bolilor de colon, cancer la san, boli de inima, afectiuni ale prostatei si dementa.

De asemenea, consumul de spanac scare tensiunea arteriala si este excelent pentru sanatatea oaselor. Acesta are in compozitia sa cantitati impresionante de vitamina K, calciu, vitaminele A si C, folati, magneziu si fier.

Se recomanda integrarea spanacului in alimentatia zilnica, sub forma proaspata (salate) dar si preparat in combinatie cu alte alimente. Totusi, varianta proaspata este cea mai buna pentru a sustrage din spanac toate proprietatile benefice organismului.


Ceapa

In ciuda reputatiei proaste pe care au din cauza mirosului pe care il provoaca respiratiei, ceapa este un aliment care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia saptamanala. Acestea lupta cu putere impotriva cancerului datorita enzimelor continute si stimuleaza somnul adanc si odihnitor.

De asemenea, anumiti sulfati din ceapa ajuta la reducerea presiunii arteriale si a colesterolului. In plus, consumul de ceapa previne pierderea masei osoase prin inhibarea eliminarii calciului din organism.

Totodata, ceapa are putere antioxidanta excelenta  si contin ingrediente care reduc inflamatiile si simptomele provocate de diverse alergii.

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare