Fructele de avocado sunt foarte valoroase prin continutul bogat in
vitaminele A, B, C, E (reprezinta unul dintre cei mai puternici
antioxidanti si neutralizeaza efectele radicalilor liberi), in vitamina
K, in acid folic dar reprezinta si o buna sursa de fibre alimentare.
Circa 75% din caloriile unui avocado provin din grasimi, majoritatea dintre ele fiind monosaturate. Spre deosebire de banane, avocado are cu 60% mai mult potasiu. Reprezinta unul din fructele cu cel mai ridicat continut in fibre - 75% fibre insolubile si 25% fibre solubile.
Avocado contine acid oleic, acid care se regaseste si in uleiul de masline. Acest acid are rolul de a controla nivelul colesterolului. In mod obisnuit, avocado se consuma in salate, supe reci, sosuri si nu lipseste nici din deserturi. Aroma sa este una usoara. Vitaminele continute de avocado sunt esentiale in protejarea de efectul homocisteinei a inimii si a arterelor, aceasta in conditiile in care un nivel prea mare de homocisteina poate conduce la un atac de cord. In cazul utilizarii balsamului cu ulei de avocado, firul de par va beneficia de refacerea stratului lipidic.
In domeniul alimentar, uleiul de avocado are actiune propice in protejarea si tonifierea sistemului cardio-vascular precum si in diminuarea colesterolului din sange. In cosmetica, uleiul de avocado este foarte apreciat pentru calitatile sale rehidratante si regenerante care il recomanda pentru ingrijirea inclusiv a zonelor gatului, ochilor, sau a celor cu pielea foarte fina. Pe plan gastronomic, uleiul de avocado este foarte apreciat pentru gustul si calitatile sale deosebite.
Proprietatile terapeutice ale avocado
Avocado ajuta la intarzierea sclerozei osoase. Artroza, care este o boala severa, afecteaza aproximativ 15% din populatie, iar specialistii utilizeaza impotriva ei extracte naturale din numeroase plante, printre care avocado si soia.
Avocado prezinta si proprietati anticancerigene. Are culoarea galben-verzuie datorita unor carotenoide care, alaturi de vitamina E, formeaza un antioxidant puternic. Dupa cum spun specialistii, cele doua substante inhiba dezvoltarea celulelor cancerigene din zona prostatei.
Avocado influenteaza absorbtia carotenoidelor din alimente ce joaca rolul unor pigmenti antioxidanti utili in prevenirea bolilor oculare, in cancere si in protectia pielii contra radiatiilor ultraviolete.
Gastronomic vorbind, avocado ajuta la o mai buna absorbtie a trei astfel de substante din salata verde. Pentru ca in continutul sau se gaseste si un grad de grasimi vegetale foarte ridicat, avocado este de cele mai multe ori exclus din diete. Nu este cel mai bun lucru, intrucat aceste grasimi sunt de foarte buna calitate, in comparatie cu cele din uleiul de masline. Cercetatorii sustin chiar ca un regim sarac in calorii, care include si avocado, este mai avantajos unei diete decat un regim clasic, aceasta neafectand nivelul de lipide din sange sau presiunea arterelor.
Acizii grasi mononesaturati din avocado iau parte la prevenirea bolilor cardio-vasculare. Avocado este recunoscut pentru proprietatile sale de scadere a nivelului colesterolului si glicemiei, pentru proprietatile antioxidante, de protejare a ficatului si antiinflamatoare.
Avocado-fructul frumuseţii !
Avocado este un fruct originar din Mexic, unde principala sa utilizare este in fabricarea uleiului. Insa daorita proprietatilor sale antioxidante, continutul bogat de grasimi si vitaminele A, B, C, D, E sau K, este utilizat si in industria cosmetica. Avocado contine, pe langa gama larga de vitamine, fier si cupru. Uleiul de avocado este folosit în cosmetică datorită proprietăților sale: hidratant, emolient, antirid, cicatrizant, antibacterian. Este recomandat pentru toate tipurile de ten, în special pentru cel uscat (protejează, hrănește și hidratează pielea).
Denumirea stiintifica a copacului este Persea americana, iar popular avocado este uneori denumit "untul vegetal". Fructul contine cantitati mari de acizi grasi nesaturati care protejeaza arterele si reduc colesterolul si este, deasemenea, bogat in acid folic, vitamina B6, potasiu si alte vitamine si elemente minerale (vitamina C, E, fier, cupru, zinc, magneziu, fosfor).
Se presupune ca avocado are proprietati afrodisiace ( stimuleaza impulsurile sexuale). Aztecii il denumeau "fructul fertilitatii".
„Ahuacatal”- Scurt Istoric
Copacul de avocado este originar din Mexic, America de Sud si Centrala. Artefactele gasite in Mexic si Peru, arata ca s-a inceput cultivarea acestui fruct acum 750 ani I.H. Aztecii l-au denumit “ahuacatl”, de unde a derivat numele “avocado”. Cand conchistadorii spanioli au ajuns in Mexic, in anul 1500, si au descoperit acest fruct, le-a placut foarte mult si l-au raspandit in mai multe parti ale lumii. Avocado a ajuns in America doar in anul 1870. In prezent, avocado este disponibil in toate magazinele din toate tarile.
Proprietatile fructului si uleiul de avocado
Fructul este folosit atat in alimentatie cat si in cosmetica, unde din sambure se extrage un ulei folosit pentru prepararea cremelor de fata si lotiunilor.
Uleiul de avocado este bogat in acid oleic (omega 9) carotenoide (clasa de pigmenti vegetali dintre care cei mai cunoscuti sunt beta-carotenul si licopenul) – zeaxantina, alfa-caroten si beta-caroten, tocoferoli (vitamina E), acizi grasi mononesaturati, luteina, potasiu, magneziu, vitaminele A, B-urile, K, este extras din pulpa fructului si nu din sambure, care de altfel nu contine decat 2% grasimi. Mai contine: acid linoleic (omega 6) si palmitic, minerale si vitaminele C si F. Dintre toate uleiurile cel de avocado este cel mai repede absorbit de piele.
Uleiul de avocado detine puternice proprietati antibacteriene, antirid si antiinflamatorii, care contribuie la o vindecare mai rapida a taieturilor si a ranilor, previne cicatricile, acneea si dermatitele. Uleiul de avocado, extras din sambure, portejeaza pielea de uscare dar se foloseste si ca tratament in cazul deterioraii pielii de catre paraziti. Cercetătorii americani au descoperit că, fructul de avocado poate preveni cancerul.
Uleiul de avocado este folosit in cosmetica, avand avantajul ca nu creaza problemele referitoare la senzibilizare, fototoxicitate, crearea de formatii cu radicali liberi. Multiplele proprietati ale uleiului de avocado (emolent, penetrant, stabilitate, hidratarea si inmuierea pielii) il fac ingredientul cel mai potrivit pentru un produs cosmetic. Uleiul de avocado îmbunătățește respirația pielii și are un rol deosebit în reglarea permeabilității celulare. Este utilizat și în aromoterapie.
Tot o data avocado-ul este considerat si un afrodiziac natural. Are un efect puternic si energizant, avocado îmbunătăţeşte potenţa sexuală. Dar, în acelaşi timp, este recomandat şi pentru revigorarea organismului în perioadele de convalescenţă.
20 pana la 25% din greutatea fructelor de avocado este formata din grasimi si mai multe de jumatate din aceste grasimi sunt monosaturate. O jumatate de avocado de dimensiune medie contine mai mult potasiu decat o banana, dar putin sodiu. In contrast cu acesta, margarina cu mai putine grasimi contine cam 55 % grasime si chiar si varietatile cu putina sare nu indeplinesc criteriul pentru a putea fi considerate hrana cu continut scazut de sare.
Ce contine avocado?
In ciuda continutului mare in grasimi sau de fapt chiar datorita acestuia, fructele de avocado pot cobori nivelul colesterolului. Cercetatorii au constatat ca inlocuind doar 5% din kilocaloriile obtinute din grasimi saturate (gandeste-te la grasimea de pe carne, din unt sau branza) cu grasimi monosaturate - ca cele din avocado - se poate scadea riscul unui atac de cord cu peste 30%. Un beneficiu in plus este adus de faptul ca fructele de avocado au si o concentratie crescuta de beta-sisterol, un sterol vegetal (continut si in margarinele care scad colesterolul, precum Flora Pro-activ) care blocheaza absorbtia colesterolului din hrana, precum si componentul anticancerigen numit glutation, despre care se stie ca este un puternic antioxidant. Foloseste fructele de avocado pentru a inlocui sursele de grasimi din dieta ta si nu pentru a le adauga acestora.
Nutrienti importanti: grasimi monosaturate, folat (o vitamina , vitamina A, potasiu, steroli
Cat de mult avocado trebuie sa consumi ca sa te saturi?
Avand un vedere ca un avocado Hass contine pana la 2000 de kilojouli de energie, un pic din el este destul. Taie o jumatate de avocado in cinci bucati si delecteaza-te cu o bucata de 200 de kilojouli - mult mai putina energie decat o lingurita de maioneza si mult mai sanatoasa deact aceasta.
Cumpara fructele de avocado bune
Alege acele fructe care par grele in raport cu marimea lor si depoziteaza-le in bucatarie pe masa sau intr-un bol de fructe pana se coc, sau pune-le intr-o punga de hartie pentru a accelera coacerea. Avocado Hass sunt foarte intunecate la culoare cand sunt coapte, dar alte varietati pot deveni moi chiar si cand sunt inca verzi. Pentru a-ti da seama daca un avocado este bun sa fie consumat, apasa-l usor langa codita ca sa vezi daca e moale, sau trage afara codita si daca iese usor si pulpa dedesubt e verde, atunci fructul avocado este copt
Arborele de avocado este o planta de tip peren. Compoziţia fructelor de avocado este similară cu cea a laptelui, deoarece conţine cantităţi mari de proteine de calitate. Acesta conţine mai multe grăsimi decat alte fructe, insa grasimile acestuia nu contin acid butiric. În plus, datorita faptului că acesta conţine, de asemenea, vitamina A, avocado are proprietati imunostimulatoare, organismul devenind rezistent împotriva oricărei infecţii bacteriene.
BENEFICII:
Acest fruct este util în tratamentul diferitelor afecţiuni, printre care si:
Respiratia urat mirositoare:
Acesta acţionează ca un medicament, eliminand respiratia urat mirositoare.
Ele au, de asemenea, proprietatea de a elimina descompunerea intestinala, prevenind astfel o respiratie urat mirositoare.
Psoriazis:
Uleiul realizat din aceste fructe este utilizat pentru tratamentul psoriazisului.
Uleiul menţionat anterior trebuie să se aplice uşor pe zonele afectate.
Tulburări digestive
Numeroasele vitamine importante prezente în aceste fructe ajută la vindecarea si tratarea unor tulburari digestive.
Acest fruct poate fi consumat impreuna cu papaya coapta, ca o dieta pentru ameliorarea hiperaciditatii sau durerilor de stomac gat si, de asemenea, pentru ameliorarea ulcerului duodenal şi duodenitei.
Persoanele care sufera de o afectiune din cauza careia apar inflamatii in rinichi, cunoscuta sub numele de boala Bright, pot folosi avocado ca principalul aliment in dieta lor, deoarece acesta conţine proteine importanta, fara efecte toxice.
COSMETICE pentru piele:
Fructele de avocado ajuta la hranirea pielii.
Uleiul de avocado este utilizat în diferite produse cosmetice, cum ar fi lotiunile si cremele hidratante, uleiurile de baie, produse pentru hranirea pielii, produse de curatare a pielii, sampoane si asa mai departe.
Dezavantaje:
Fructele trebuie să fie consumate în stare proaspătă, cât mai repede posibil, deoarece acestea se pot degrada foarte usor.
Ele nu trebuie să fie depozitate în frigider, deoarece acestea nu pot supravieţui temperaturilor scazute.
Fructele de avocado trebuie să fie păstrate la temperatura camerei şi doar pentru putin timp.
Circa 75% din caloriile unui avocado provin din grasimi, majoritatea dintre ele fiind monosaturate. Spre deosebire de banane, avocado are cu 60% mai mult potasiu. Reprezinta unul din fructele cu cel mai ridicat continut in fibre - 75% fibre insolubile si 25% fibre solubile.
Avocado contine acid oleic, acid care se regaseste si in uleiul de masline. Acest acid are rolul de a controla nivelul colesterolului. In mod obisnuit, avocado se consuma in salate, supe reci, sosuri si nu lipseste nici din deserturi. Aroma sa este una usoara. Vitaminele continute de avocado sunt esentiale in protejarea de efectul homocisteinei a inimii si a arterelor, aceasta in conditiile in care un nivel prea mare de homocisteina poate conduce la un atac de cord. In cazul utilizarii balsamului cu ulei de avocado, firul de par va beneficia de refacerea stratului lipidic.
In domeniul alimentar, uleiul de avocado are actiune propice in protejarea si tonifierea sistemului cardio-vascular precum si in diminuarea colesterolului din sange. In cosmetica, uleiul de avocado este foarte apreciat pentru calitatile sale rehidratante si regenerante care il recomanda pentru ingrijirea inclusiv a zonelor gatului, ochilor, sau a celor cu pielea foarte fina. Pe plan gastronomic, uleiul de avocado este foarte apreciat pentru gustul si calitatile sale deosebite.
Proprietatile terapeutice ale avocado
Avocado ajuta la intarzierea sclerozei osoase. Artroza, care este o boala severa, afecteaza aproximativ 15% din populatie, iar specialistii utilizeaza impotriva ei extracte naturale din numeroase plante, printre care avocado si soia.
Avocado prezinta si proprietati anticancerigene. Are culoarea galben-verzuie datorita unor carotenoide care, alaturi de vitamina E, formeaza un antioxidant puternic. Dupa cum spun specialistii, cele doua substante inhiba dezvoltarea celulelor cancerigene din zona prostatei.
Avocado influenteaza absorbtia carotenoidelor din alimente ce joaca rolul unor pigmenti antioxidanti utili in prevenirea bolilor oculare, in cancere si in protectia pielii contra radiatiilor ultraviolete.
Gastronomic vorbind, avocado ajuta la o mai buna absorbtie a trei astfel de substante din salata verde. Pentru ca in continutul sau se gaseste si un grad de grasimi vegetale foarte ridicat, avocado este de cele mai multe ori exclus din diete. Nu este cel mai bun lucru, intrucat aceste grasimi sunt de foarte buna calitate, in comparatie cu cele din uleiul de masline. Cercetatorii sustin chiar ca un regim sarac in calorii, care include si avocado, este mai avantajos unei diete decat un regim clasic, aceasta neafectand nivelul de lipide din sange sau presiunea arterelor.
Acizii grasi mononesaturati din avocado iau parte la prevenirea bolilor cardio-vasculare. Avocado este recunoscut pentru proprietatile sale de scadere a nivelului colesterolului si glicemiei, pentru proprietatile antioxidante, de protejare a ficatului si antiinflamatoare.
Avocado-fructul frumuseţii !
Avocado este un fruct originar din Mexic, unde principala sa utilizare este in fabricarea uleiului. Insa daorita proprietatilor sale antioxidante, continutul bogat de grasimi si vitaminele A, B, C, D, E sau K, este utilizat si in industria cosmetica. Avocado contine, pe langa gama larga de vitamine, fier si cupru. Uleiul de avocado este folosit în cosmetică datorită proprietăților sale: hidratant, emolient, antirid, cicatrizant, antibacterian. Este recomandat pentru toate tipurile de ten, în special pentru cel uscat (protejează, hrănește și hidratează pielea).
Denumirea stiintifica a copacului este Persea americana, iar popular avocado este uneori denumit "untul vegetal". Fructul contine cantitati mari de acizi grasi nesaturati care protejeaza arterele si reduc colesterolul si este, deasemenea, bogat in acid folic, vitamina B6, potasiu si alte vitamine si elemente minerale (vitamina C, E, fier, cupru, zinc, magneziu, fosfor).
Se presupune ca avocado are proprietati afrodisiace ( stimuleaza impulsurile sexuale). Aztecii il denumeau "fructul fertilitatii".
„Ahuacatal”- Scurt Istoric
Copacul de avocado este originar din Mexic, America de Sud si Centrala. Artefactele gasite in Mexic si Peru, arata ca s-a inceput cultivarea acestui fruct acum 750 ani I.H. Aztecii l-au denumit “ahuacatl”, de unde a derivat numele “avocado”. Cand conchistadorii spanioli au ajuns in Mexic, in anul 1500, si au descoperit acest fruct, le-a placut foarte mult si l-au raspandit in mai multe parti ale lumii. Avocado a ajuns in America doar in anul 1870. In prezent, avocado este disponibil in toate magazinele din toate tarile.
Proprietatile fructului si uleiul de avocado
Fructul este folosit atat in alimentatie cat si in cosmetica, unde din sambure se extrage un ulei folosit pentru prepararea cremelor de fata si lotiunilor.
Uleiul de avocado este bogat in acid oleic (omega 9) carotenoide (clasa de pigmenti vegetali dintre care cei mai cunoscuti sunt beta-carotenul si licopenul) – zeaxantina, alfa-caroten si beta-caroten, tocoferoli (vitamina E), acizi grasi mononesaturati, luteina, potasiu, magneziu, vitaminele A, B-urile, K, este extras din pulpa fructului si nu din sambure, care de altfel nu contine decat 2% grasimi. Mai contine: acid linoleic (omega 6) si palmitic, minerale si vitaminele C si F. Dintre toate uleiurile cel de avocado este cel mai repede absorbit de piele.
Uleiul de avocado detine puternice proprietati antibacteriene, antirid si antiinflamatorii, care contribuie la o vindecare mai rapida a taieturilor si a ranilor, previne cicatricile, acneea si dermatitele. Uleiul de avocado, extras din sambure, portejeaza pielea de uscare dar se foloseste si ca tratament in cazul deterioraii pielii de catre paraziti. Cercetătorii americani au descoperit că, fructul de avocado poate preveni cancerul.
Uleiul de avocado este folosit in cosmetica, avand avantajul ca nu creaza problemele referitoare la senzibilizare, fototoxicitate, crearea de formatii cu radicali liberi. Multiplele proprietati ale uleiului de avocado (emolent, penetrant, stabilitate, hidratarea si inmuierea pielii) il fac ingredientul cel mai potrivit pentru un produs cosmetic. Uleiul de avocado îmbunătățește respirația pielii și are un rol deosebit în reglarea permeabilității celulare. Este utilizat și în aromoterapie.
Tot o data avocado-ul este considerat si un afrodiziac natural. Are un efect puternic si energizant, avocado îmbunătăţeşte potenţa sexuală. Dar, în acelaşi timp, este recomandat şi pentru revigorarea organismului în perioadele de convalescenţă.
20 pana la 25% din greutatea fructelor de avocado este formata din grasimi si mai multe de jumatate din aceste grasimi sunt monosaturate. O jumatate de avocado de dimensiune medie contine mai mult potasiu decat o banana, dar putin sodiu. In contrast cu acesta, margarina cu mai putine grasimi contine cam 55 % grasime si chiar si varietatile cu putina sare nu indeplinesc criteriul pentru a putea fi considerate hrana cu continut scazut de sare.
Ce contine avocado?
In ciuda continutului mare in grasimi sau de fapt chiar datorita acestuia, fructele de avocado pot cobori nivelul colesterolului. Cercetatorii au constatat ca inlocuind doar 5% din kilocaloriile obtinute din grasimi saturate (gandeste-te la grasimea de pe carne, din unt sau branza) cu grasimi monosaturate - ca cele din avocado - se poate scadea riscul unui atac de cord cu peste 30%. Un beneficiu in plus este adus de faptul ca fructele de avocado au si o concentratie crescuta de beta-sisterol, un sterol vegetal (continut si in margarinele care scad colesterolul, precum Flora Pro-activ) care blocheaza absorbtia colesterolului din hrana, precum si componentul anticancerigen numit glutation, despre care se stie ca este un puternic antioxidant. Foloseste fructele de avocado pentru a inlocui sursele de grasimi din dieta ta si nu pentru a le adauga acestora.
Nutrienti importanti: grasimi monosaturate, folat (o vitamina , vitamina A, potasiu, steroli
Cat de mult avocado trebuie sa consumi ca sa te saturi?
Avand un vedere ca un avocado Hass contine pana la 2000 de kilojouli de energie, un pic din el este destul. Taie o jumatate de avocado in cinci bucati si delecteaza-te cu o bucata de 200 de kilojouli - mult mai putina energie decat o lingurita de maioneza si mult mai sanatoasa deact aceasta.
Cumpara fructele de avocado bune
Alege acele fructe care par grele in raport cu marimea lor si depoziteaza-le in bucatarie pe masa sau intr-un bol de fructe pana se coc, sau pune-le intr-o punga de hartie pentru a accelera coacerea. Avocado Hass sunt foarte intunecate la culoare cand sunt coapte, dar alte varietati pot deveni moi chiar si cand sunt inca verzi. Pentru a-ti da seama daca un avocado este bun sa fie consumat, apasa-l usor langa codita ca sa vezi daca e moale, sau trage afara codita si daca iese usor si pulpa dedesubt e verde, atunci fructul avocado este copt
Arborele de avocado este o planta de tip peren. Compoziţia fructelor de avocado este similară cu cea a laptelui, deoarece conţine cantităţi mari de proteine de calitate. Acesta conţine mai multe grăsimi decat alte fructe, insa grasimile acestuia nu contin acid butiric. În plus, datorita faptului că acesta conţine, de asemenea, vitamina A, avocado are proprietati imunostimulatoare, organismul devenind rezistent împotriva oricărei infecţii bacteriene.
BENEFICII:
Acest fruct este util în tratamentul diferitelor afecţiuni, printre care si:
Respiratia urat mirositoare:
Acesta acţionează ca un medicament, eliminand respiratia urat mirositoare.
Ele au, de asemenea, proprietatea de a elimina descompunerea intestinala, prevenind astfel o respiratie urat mirositoare.
Psoriazis:
Uleiul realizat din aceste fructe este utilizat pentru tratamentul psoriazisului.
Uleiul menţionat anterior trebuie să se aplice uşor pe zonele afectate.
Tulburări digestive
Numeroasele vitamine importante prezente în aceste fructe ajută la vindecarea si tratarea unor tulburari digestive.
Acest fruct poate fi consumat impreuna cu papaya coapta, ca o dieta pentru ameliorarea hiperaciditatii sau durerilor de stomac gat si, de asemenea, pentru ameliorarea ulcerului duodenal şi duodenitei.
Persoanele care sufera de o afectiune din cauza careia apar inflamatii in rinichi, cunoscuta sub numele de boala Bright, pot folosi avocado ca principalul aliment in dieta lor, deoarece acesta conţine proteine importanta, fara efecte toxice.
COSMETICE pentru piele:
Fructele de avocado ajuta la hranirea pielii.
Uleiul de avocado este utilizat în diferite produse cosmetice, cum ar fi lotiunile si cremele hidratante, uleiurile de baie, produse pentru hranirea pielii, produse de curatare a pielii, sampoane si asa mai departe.
Dezavantaje:
Fructele trebuie să fie consumate în stare proaspătă, cât mai repede posibil, deoarece acestea se pot degrada foarte usor.
Ele nu trebuie să fie depozitate în frigider, deoarece acestea nu pot supravieţui temperaturilor scazute.
Fructele de avocado trebuie să fie păstrate la temperatura camerei şi doar pentru putin timp.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu