Faceți căutări pe acest blog

luni, 18 februarie 2013

ODORIZANTELE



Odorizantele nu sunt altceva decât un rezervor plin cu substanţe chimice. Aceste produse sunt dăunătoare pentru omenire în mai multe feluri, în special pentru cei care suferă de o serie de afecţiuni respiratorii. Iată o listă a substanţelor chimice, descoperită de cercetătorii de la EWG, Grupul de Muncă Ecologică.

 Odorizantul de cameră, pericol pentru sănătate / FOTO: www.financiarul.ro.
În raportul prezentat de EWG, în produsul testat au fost identificate 87 de substanţe chimice şi apă. Dintre aceste ingrediente, doar trei au fost prezentate pe etichete, cu denumirile lor proprii. Celelalte ingrediente erau etichetate sub numele generic de „ingrediente privind controlul calităţii” sau „parfumuri”, ceea ce înseamnă că identitatea lor a fost ascunsă faţă de ochii publicului.

În multe ţări producătoare de odorizante, pentru ca o substanţă chimică să fie adăugată într-un produs, nu trebuie dovedită siguranţa acesteia pentru sănătatea umană De asemenea, mai există şi legile privind “secretul comercial”, potrivit cărora, companiile nu sunt obligate să dezvăluie ingredientele produselor de linie pe etichetă. Aşadar, acest lucru ajută corporaţiile să ascundă publicului realitatea a ceea ce consumă şi inhalează.

Substanţa care blochează căile respiratorii

Acetaldehidă. Aceasta este o substanţă chimică specifică senzaţiei de mahmureală, resimţită după un consum excesiv de alcool. Substanţa este asociată cu riscul pentru dezvoltarea de cancer al tractului superior digestiv. În ceea ce priveşte prezenţa sa în produsele cu parfum artificial, principalul efect al acetaldehidei este cel de obstrucţionare a căilor respiratorii.

Leziuni la nivelul rinichilor

Acetat de benzil. Această substanţă chimică produce iritaţii ale tractului respirator. Expunerea continuă la nivelurile ambientale ale acestui compus la 50 de părţi per milion va provoca leziuni la nivelul rinichilor. Pisicile au murit din cauza acestei substanţe, la 180 de părţi per milion. Potrivit Universităţii Berkley, acetatul de benzil este asociat cu cancerul la pancreas, pe lângă faptul că este o substanţă care irită căile respiratorii.

Inspiri alcool şi otravă

Alcool denaturat. Această substanţă este etanol amestecat cu un aditiv otrăvitor care face ca alcoolul să nu poată fi consumat fără efecte extreme asupra sănătăţii. Iniţial era 10% metanol. Astăzi, alcoolul denaturat ar putea conţine benzoat de denatoniu de metil, cetonă izobutil de metil, cetonă de etil, acetonă, benzoat de denatoniu. Producătorii Procter&Gamble se gândesc la efecte atunci când pulverizează în casele oamenilor această compoziţie de substanţe dăunătoare...
SURSA
http://www.realitatea.net/inspiri-alcool-si-otrava-secretul-comercial-al-odorizantului-de-camera-dezvaluit-de-specialisti_1115680.html#ixzz2LEu3MKSP
Citeşte mai mult pe financiarul.ro.


duminică, 17 februarie 2013

CORIANDRUL: TONIC PENTRU TRUP SI SUFLET


Plantă descoperită cu mai bine de 2000 de ani în urmă, coriandrul nu trebuie să lipsească din farmacia verde a oricărei gospodării. Datorită popularităţii de care se bucură în India şi în multe ţări asiatice, planta a fost adoptată şi de ţările europene.

Acţiunea sa complexă asupra sănătăţii organismului se datorează conţinutului bogat în: aminoacizi (şapte tipuri), în uleiuri esenţiale ( 11 feluri), în vitamine (mai ales A şi C), dar şi în minerale, precum fosforul.
• Previne uzura ochilor. Aceste substanţe conţinute de plantă sunt capabile să prevină uzura ochilor şi scăderea acuităţii vizuale. În acelaşi timp, pentru că această plantă-medicament este un puternic dezinfectant, cu efecte antimicrobiene dovedite, protejează ochii de boli contagioase, precum conjunctivita.
• Are proprierăţi antiinflamatorii. Ca iarbă aromatică, coriandrul ascunde numeroase surprize plăcute. Proprietăţile sale antiinflamatorii îl recomandă în tratarea afecţiunilor reumatice, a bolilor de rinichi şi a anemiilor.
• Normalizează valorile colesterolului. Ca şi alte ierburi aromatice, coriandrul ascunde numeroase surprize.
• Calmează crampele abdominale, previne balonările sau diareea, favorizând secreţia biliară. Acizii conţinuţi, printre care cel linoleic, cel oleic, ascorbic sau stearic, ajută suferindul să aibă o tensiune arterială mai mică şi să normalizeze valorile ridicate ale colesterolului rău. Câteva boabe mestecate în gură împrospătează respiraţia şi au un rol antimicrobian", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.
• Eficient în lupta cu agenţii patogeni. Studiile efectuate recent dovedesc cât de eficiente sunt soluţiile concentrate, care conţin coriandru, în bătălia cu agenţii patogeni cum ar fi: escheria coli (vinovată de apariţia infecţiilor urinare şi digestive), salmonela şi stafilococul auriu. Cercetătoii de la Universitatea Beira din Portugalia au constatat că mulţi dintre agenţii patogeni au fost distruşi de soluţiile care conţin cantităţi modeste de ulei de coriandru (numai 1,6 % sau şi mai puţin).
• Combate astenia şi epuizarea nervoasă. Coriandrul este tonic şi stimulent. Ceaiul preparat din fructele acestei plante aromatice este eficient şi în cazuri de epuizare nervoasă, de migrene şi de astenie. Mai mult, condimentul este apreciat ca un stimulent al circulaţiei periferice şi ca un renumit afrodiziac. În acest caz, din vremuri îndepărtate, coriandrul a fost numit „iarba fericirii în cuplu". Nu în ultimul rând, coriandrul este o sursă de bioflavonoide, utile în tratamentul hemoroizilor şi varicelor.
• Scade riscul apariţiei cancerului. Mai multe studii efectuate pe animale au scos în evidenţă faptul că administrarea unei cantităţi de seminţe de coriandru măcinate, în acea zi, au redus valorile parametrilor tumorali. Coriandrolul din compoziţia acestui condiment a demonstrat că este un adjuvant eficient în cancerul ficatului.


Mod de administrare
Infuzia 
se prepară dintr-o linguriţă de fructe de coriandru la o cană de apă şi se recomandă să beţi trei căni de ceai pe zi, înaintea meselor principale, în cazul lipsei poftei de mâncare. Pentru favorizarea digestiei, ceaiul se bea după mesele principale.
Siropul de coriandru: Se prepară din planta întreagă (20 fire cu frunze şi tije) care se fierb, timp de 5 minute, în doi litri de apă. Apoi, infuzia se strecoară şi în aceasta se adaugă un kg de zahăr. Când deasupra siropului apar balonaşe, se pune ultimul ingredient - zeama unei lămâi. După aceea, siropul trebuie să mai clocotească cinci minute. Siropul se toarnă călduţ în vase de sticlă şi se consumă câte o lingură, după mesele principale.

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare