Faceți căutări pe acest blog

luni, 18 februarie 2013

ODORIZANTELE



Odorizantele nu sunt altceva decât un rezervor plin cu substanţe chimice. Aceste produse sunt dăunătoare pentru omenire în mai multe feluri, în special pentru cei care suferă de o serie de afecţiuni respiratorii. Iată o listă a substanţelor chimice, descoperită de cercetătorii de la EWG, Grupul de Muncă Ecologică.

 Odorizantul de cameră, pericol pentru sănătate / FOTO: www.financiarul.ro.
În raportul prezentat de EWG, în produsul testat au fost identificate 87 de substanţe chimice şi apă. Dintre aceste ingrediente, doar trei au fost prezentate pe etichete, cu denumirile lor proprii. Celelalte ingrediente erau etichetate sub numele generic de „ingrediente privind controlul calităţii” sau „parfumuri”, ceea ce înseamnă că identitatea lor a fost ascunsă faţă de ochii publicului.

În multe ţări producătoare de odorizante, pentru ca o substanţă chimică să fie adăugată într-un produs, nu trebuie dovedită siguranţa acesteia pentru sănătatea umană De asemenea, mai există şi legile privind “secretul comercial”, potrivit cărora, companiile nu sunt obligate să dezvăluie ingredientele produselor de linie pe etichetă. Aşadar, acest lucru ajută corporaţiile să ascundă publicului realitatea a ceea ce consumă şi inhalează.

Substanţa care blochează căile respiratorii

Acetaldehidă. Aceasta este o substanţă chimică specifică senzaţiei de mahmureală, resimţită după un consum excesiv de alcool. Substanţa este asociată cu riscul pentru dezvoltarea de cancer al tractului superior digestiv. În ceea ce priveşte prezenţa sa în produsele cu parfum artificial, principalul efect al acetaldehidei este cel de obstrucţionare a căilor respiratorii.

Leziuni la nivelul rinichilor

Acetat de benzil. Această substanţă chimică produce iritaţii ale tractului respirator. Expunerea continuă la nivelurile ambientale ale acestui compus la 50 de părţi per milion va provoca leziuni la nivelul rinichilor. Pisicile au murit din cauza acestei substanţe, la 180 de părţi per milion. Potrivit Universităţii Berkley, acetatul de benzil este asociat cu cancerul la pancreas, pe lângă faptul că este o substanţă care irită căile respiratorii.

Inspiri alcool şi otravă

Alcool denaturat. Această substanţă este etanol amestecat cu un aditiv otrăvitor care face ca alcoolul să nu poată fi consumat fără efecte extreme asupra sănătăţii. Iniţial era 10% metanol. Astăzi, alcoolul denaturat ar putea conţine benzoat de denatoniu de metil, cetonă izobutil de metil, cetonă de etil, acetonă, benzoat de denatoniu. Producătorii Procter&Gamble se gândesc la efecte atunci când pulverizează în casele oamenilor această compoziţie de substanţe dăunătoare...
SURSA
http://www.realitatea.net/inspiri-alcool-si-otrava-secretul-comercial-al-odorizantului-de-camera-dezvaluit-de-specialisti_1115680.html#ixzz2LEu3MKSP
Citeşte mai mult pe financiarul.ro.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare