Faceți căutări pe acest blog

luni, 11 februarie 2013

Remediile Naturiste utilizate în Terapia infectiilor urinare


Urinari Dese, Dureri în Timpul mictiunii, Dureri în Zona lombara, febră, frisoane. Acestea sant simptomele de care  anunta o infectie urinara.


Infectiile urinare, o problema de sanatate foarte  frecventa la femei,Mișcarea unor microorganisme asupra mucoasei aparatului urinar. Acestea sant localizate în tractul urinar fie  inferior (uretrite - la nivelul uretrei si cistite - la nivelul mucoasei vezicii urinare), si  la nivelul tractului urinar superior (pielite, pielonefrite, glomerulonefrite - infectii la nivelul rinichilor).
 Cauze favorizante printre factorii de îngrijire determinare aparitia infectiilor urinare se numara Microorganismele patogene - Cel mai frecvent implicat este  Escherichia coli (mai mult de 60% ​​dintre infectiile urinare sant  genera E. Coli). Alte microorganisme implica statusul de ceva vreme Proteus, Klebsiela, Piocianic, Streptococus, Stafilococus.

 Cauze Medicale:

 litiaza renala, refluxul vezico-ureteral, infectiile genitale, obstacole în calea eliminarii urinei (Tumori compresive, hipertrofia prostatei de la Barbati), constitutia anatomica a uretrei la femei (aceasta este  mai scurta decat la barbati, favorizand astfel aparitia Bolii) , afectiunile colonului, constipatia cronica, expunerea excesiva la frig. Problemele psiho-emotionale pot fi implice în aparitia infectiilor urinare.
Astfel, mania, ostilitatea, atitudinea conflictuala fata de oamenii cu care  venim în contact, lipsă armoniei în relatiile cu cei ,apropiati, emotiile nesolutionate determina aparitia infectiilor urinare acute ori cronice.

 Semne si simptome...
.
 aparitia senzatiei de usturime sau durere la mictiune este  adesea Primul simptom al unei  infectii urinare. Durerea suprapubiana (în dreptul vezicii urinare) poate fi urmata de eliminarea de urina tulbure, uneori chiar cu sange, Dureri lombare, febră, asociata cu greata si varsaturi.dintre acestea, ultimele simptome ne avertizeaza ca infectia a  depasit stadiul de  infectii ale tractului urinar inferior si sa propagat ascendent pa caile urinare catre rinichi. În astfel de cazuri, daca este  neglijata, infectia poate genuri complicatii ce merg uneori pana la  compromiterea totala a functiei renale.
 Consulta  medicul!
 Inca de la primele simptome ale unei  infectii urinare (senzatia de usturime la mictiune, urinarile dese si repetate, aparitia falsei senzatii de a urina), trebuie  mergem la medic. Este  necesar sa realizam o examinare a urinei - urocultura, principiile de îngrijire putem depista  germenii implicati in infectia urinare
.Este  necesara, totodata si antibiograma  sa stabilim la ce  antibiotice este  sensibil  si  germeni. pentru  pacientii cu infectii urinare repetate , necesare investigatii suplimentare (radiografia renala Simpla, ecografia renala, urografia), pentru  stabilizarea cauzelor ce provoaca afectiunea.
 Conduita terapeutica
Trebuie  subliniat faptul ca tratamentul infectiilor urinare trebuie stabilit de medic.Orice Administrare de Medicamente, în special Antibiotice, fara recomandare Medicala, duce la aparitia  rezistentei la Antibiotice a  germenului respectiv, facand si mai dificila tratarea unei eventuale recidive.
 În cazul tratamentului alopat, se poate utiliza Medicamente antiinflamatorii, dezinfectante urinare, analgezice si chiar Antibiotice (în functie de antibiograma) daca medicul decide  aceasta.
 Pentru a prevenii aparitia infectiilor  urinare, este  recomandat consumul zilnic de lichide doi litri de (preferabil apa Plata) , pe regim alimentar bazat pe  leguminoase si Fructe, evitarea frigului si umezelii excesive si un purtarea de imbracaminte adecvata.

Remedii fitoterapeutice

Tratamentul naturist se bazeaza pe administrarea remediilor din Plante medicinale.
Pe  langa acestea, cresterea diurezei si Baile calde de sezut sant de un ajutor real. Sa vedem cateva dintre remediile naturiste utilizate în Terapia infectiilor urinare:

 Uleiurile volatile cu actiune antibacteriana certa:

Ulei de cimbru (Cate 2-3 Picaturi de 3 Ori PE Zi Intr-o lingurita cu miere), Ulei de ienupar, Ulei de tee-tree

 Plante cu Efect antiinfectios:

Frunze de Afin, Merisor, strugurii Ursului, cimbru, cimbrisor. dezinfectante urinare si antiinflamatorii: muguri de plop, Coaja de Salcie, Afin, mugurii de pin, ienupar,

 Plante diuretice:

Pir, Coada Calului, cozi de Cirese, Matase de Porumb, zamosita. Acestea se   administreaza  fie ca  macerat, incalzite,  sub forma de pulbere tinute sublingual si apoi inghitite cu apa Plata.
 sub forma de disponibile extracte alcoolice, în proportiile stabilite de medicul fitoterapeut. Sa nu uitam, Insa, ca orice infectie urinara trebuie tratata la medic, pentru  eventualele complicatii cu tratamentul inadecvat al acestei afectiuni.
 Bibliografie:
Plante de leac pentru  tamaduirea sufletului
 Dr. Dorin Dragoș-. Istudor Viorica - Farmacognozie, Fitochimie, Fitoterapie, vol. I (1998) si vol. II (2002). Dr. Violeta Pârvu Medic specialist medicina de familie, Competenta Apifitoterapie Centrul Naturist Raphael Medica tel. 021/233.19.50
SURSA
http://suntsanatos.ro/fitoterapie/remediile-naturiste-utilizate-in-terapia-infectiilor-urinare.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare