Faceți căutări pe acest blog

vineri, 8 februarie 2013

Dieta cu miere si scortisora: arde grasimile si controleaza foamea


Mierea si scortisoara sunt doua alimente care se completeaza perfect si isi unesc fortele pentru a te ajuta sa dai jos kilogramele care te impiedica sa ai silueta mult visata.

Dieta pe baza de miere si scortisoara este una dintre cele mai sanatoase, intrucat iti permite sa mananci diversificat, dar in acelasi timp sa arzi caloriile si sa-ti tii in frau foamea.

Ce ai voie sa mananci in dieta cu miere si scortisoara

Dieta cu miere si scortisoara poate fi tinuta oricat este nevoie, adica pana ajungi la greutatea pe care ti-o doresti. Pe tot parcursul dietei, ai voie sa mananci legume gatite in diverse moduri, carne de pui, de curcan sau de vita, dar in portii moderate, cereale integrale si ciuperci. De asemenea, ai voie sa consumi fructe. Din aceasta categorie, cele mai bune sunt cele care au un indice glicemic scazut: piersici, rodie, clementine, grapefruit, pomelo, afine, coacaze si mere.

Cartofii si pastele ar trebui sa fie mici delicii culinare cu care te rasfeti din cand in cand, iar daca vrei rezultate rapide si eficiente, incearca sa inlocuiesti zaharul cu miere si scortisoara.

Mierea este un inlocuitor perfect pentru zahar si contine ingrediente active care accelereaza procesul de ardere a grasimilor, pe cand particulele translucide de zahar se transforma rapid in celule adipoase. Scortisoara are o aroma puternica si o poti folosi pentru a da gust prajiturilor si bauturilor pe care in alte conditii le-ai fi asezonat cu zahar.

Bautura delicioasa cu miere si scortisoara

Dieta cu miere si scortisoara nu are un meniu zilnic batut in cuie, insa are o regula de aur pe care trebuie sa o respecti daca vrei sa slabesti si sa-ti tii sub control foamea.

Regula de care vorbim presupune sa bei in fiecare dimineata, imediat dupa ce te trezesti, si in fiecare seara, inainte de culcare, o cana de apa indulcita si aromatizata cu miere si scortisoara.

Iata cum prepari bautura minune care te ajuta sa arzi caloriile: pune intr-o cana jumatate de lingurita de scortisoara pudra, apoi toarna peste ea apa fierbinte si amesteca. Lasa apa la racit, iar cand ajunge sa fie calduta, strecoar-o si adauga o lingurita de miere.

Trebuie sa retii ca mierea nu se adauga niciodata in apa fierbinte, deoarece devine toxica.

Consumata dimineata, bautura din miere si scortisoara iti confera o senzatie indelungata de satietate si iti garanteaza ca nu vei simti nevoia sa rontai alimente sarate sau bogate in grasimi. Consumata seara, bautura accelereaza procesul de digestie si ajuta metabolismul sa arda caloriile in timp ce dormi.

In plus, mierea si scortisoara actioneaza ca un calmant pe timpul noptii si te ajuta sa dormi bine. Un somn linistit face ca organismul sa secrete un hormon numit leptina, care suprima senzatia de foame. Astfel, dimineata nu te trezesti cu o senzatie acuta de foame.

Mierea transforma grasimea in energie

Mierea contine vitaminele C, D, K si A si acizi organici care detoxifica organismul si contribuie la transformarea depozitelor de grasime in energie.

Scortisoara reduce pofta de mancare

Studiile arata ca scortisoara contine substante care ajuta metabolismul sa lucreze la turatie maxima atat ziua, cat si noaptea. In plus, reduce pofta de mancare si te face sa uiti de cuvantul "foame".

Ai vrea sa tii o dieta cu miere si scortisoara?

Autor: Laura Galan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare