Faceți căutări pe acest blog

vineri, 8 februarie 2013

S-a descoperit tratamentul care distruge bacteria E.coli





Coriandru (Foto: wikipedia.com)

Uleiul de coriandru ar putea fi folosit la vindecarea unor infecţii, precum cea provocată de salmonela (toxiinfecţia alimentară) sau cea provocată de stafilococul auriu, se arată într-un studiu publicat în Revista Medicală de Microbiologie, potrivit Daily Mail.

Extractul de coriandru acţionează asupra unor bacterii care cauzează infecţii la care antibioticele nu fac întotdeauna faţă, au arătat cercetătorii de la Universitatea Beira Interior din Portugalia.

Cercetătorii au testat uleiul pe 12 bacterii. Cele mai multe au fost omorâte cu o soluţie care conţinea mai puţin de 1,6% din extractul de coriandru. Printre bacteriile pe care le distruge uleiul se numără stafilococul auriu, E.coli şi salmonela.

Dr. Fernanda Domingues, co-autoarea studiului, a explicat că extractul de coriandru ar putea fi o alternativă la antibiotice.

Extractul din plantă distruge membrana externă a bacteriei, iar celulele nu mai respiră, determinând, în cele din urmă, moartea bacteriei.

Totuşi, înainte ca uleiul de coriandru să fie transformat într-un medicament, cercetătorii vor să facă mai multe investigaţii.

Coriandrul este folosit foarte mult în bucătăria mediteraneană şi asiatică, însă a fost apreciat încă din Antichitate pentru proprietăţile sale medicinale.


http://www.romanialibera.ro/stil-de-viata/sanatate/s-a-descoperit-tratamentul-care-distruge-bacteria-e-coli-vezi-aici-care-este-tratamentul-235277.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare