Ananasul a fost considerat timp de secole un fruct pretios, sanatos si benefic. In orice cure de slabire sau diete recomandate, oamenii au stiut sa-i aprecieze proprietatile, fie ca il consumau pentru gustul sau, fie stiind cat de bun este pentru sanatate. In ziua de azi este un fruct destul de accesibil. De ce atunci sa nu te bucuri de un fruct ce apare la fiecare planta doar o data pe an?
In foarte multe tari ananasul este oferit ca semn al prieteniei. Si nu degeaba tinand cont de faptul ca 165 grame de ananas aduce in dieta 2mg de sodiu, 21g de carbohidrati (dintre care 2g fibre dietetice si 16g glucide), 891 mg proteine, 198 mg grasimi (dintre care 15 mg grasimi saturate, 21 mg grasimi monosaturate, 66 mg grasimi polisaturate, 28 mg acizi grasi omega-3 si 38 mg acizi grasi omega-6) sub un total de 80 de calorii. Bineinteles, nu contine colesterol.
Din gama de vitamine si minerale amintim vitamina A (92 IU), vitamina C (67 mg), vitamina B6 (183 ug), tiamina (130 ug), vitamina E ( 33 ug), vitamina K (1.2 ug), niacina ( 812 ug), magneziu (1.8 mg), calciu (21 mg), fier (451 ug), fosfor (14 mg), potasiu ( 188mg), zinc ( 176 ug), seleniu ( 0.11 ug).
Un alt element care avantajeaza acest fruct este bromelainul. Aceasta enzima descompune proteinele imbunatatind astfel digestia. Astfel, persoanele care doresc sa slabeasca se pot bucura din plin de acest fruct. Totodata, ajuta la purificarea sangelui ameliorand hipertensiunea.
Bine de retinut este faptul ca aceasta enzima impreuna cu altele gasite tot in ananas lupta impotriva proliferarii celulelor cancerigene. In acest mod poate impiedica formarea metastazelor! Triptofanul si serotonina continuta in ananas ajuta persoanele cu stari depresive. Imbunatatind circulatia sanguina, ajuta la irigarea creierului. In acest mod, starile depresive pot fi indepartate pe cale naturala, luptand alaturi de organism.
Multitudinea de produse cosmetice de genul cremelor de piele care contin extract de ananas se datoreaza antioxidantilor pe care acesta ii contine (vitamina A, E si C). Aceastea ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar luptand contra radicalilor liberi. La fel pot actiona si asupra pielii, pastrandu-i elasticitatea si tinerea intr-un mediu toxic si din ce in ce mai poluat. De exemplu, vitamina C mentine nivelul de colagen, responsabil pentru fermitatea si elasticitatea pielii.
Totodata grabeste procesul de cicatrizare sau de vindecare in urma unor rani sau arsuri. Betacarotenul, prezent tot in ananas, mentine structura pielii mentinand-o hidratata. Si un mic pont: sucul de ananas grabeste vindecarea negilor!
Dupa cum am mentionat, ananasul are o functie importanta in stoparea cancerului. Alaturi de bromelina, molecula CCS blocheaza proteina RAS. Aceasta proteina sufera modificari in unele cazuri de cancer. Molecula CCZ distruge de asemenea, celulele canceroase. Cu alte cuvinte, ai suficiente motive pentru a consuma cat mai mult ananas proaspat!
Articole recomandate:
Lamaile – fructe miracol in sezonul rece
De ce sunt bune ouale de prepelita?
Importanta mineralelor pentru organism
Slabeste sanatos, in mod natural
Ce nu stii despre morcovi
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu