3 plante utile pentru sanatatea stomacului tau
1. Coriandrul, contra balonării
Balonarea sau abdomen umflat reprezintă senzaţia de mărire a abdomenului ca urmare a acumulării de gaze în intestine. De multe ori, regimul de post sau, din contră, mesele îmbelşugate, pot duce la balonări.
Faceţi o infuzie dintr-o linguriţă de fructe zdrobite la 250 ml de apă clocotită, se infuzează 15 minute, se bea fracţionat, în timpul unei zile, între mese.
2. Ghimbirul stinge acidul din stomac
Ceaiul de rădăcină de ghimbir este indicat în această perioadă. Adăugaţi o linguriţă de rădăcină de ghimbir proaspăt rasă într-o cană cu apă fierbinte.
Rădăcina se lasă în cană timp de 10 minute, iar apoi se bea ceaiul obţinut. Această plantă are capacitatea de a relaxa muşchii ce susţin peretele esofagului, astfel încât acidul din stomac nu este împins către esofag.
3. Cimbrul te scapă de crampe
Când apar crampe la stomac, luaţi o linguriţă de cimbru, maceraţi-o în 1 lingură de apă rece, timp de 5 minute. Acest macerat se introduce în 250 ml de apă clocotită, se infuzează 15 minute, se strecoară şi se consumă 2 căni pe zi.
6 ponturi ca să nu mai ai pete pe piele
Petele pigmentare apar din cauza stresului, a modificărilor hormonale, a alimentaţiei sărace în nutrienţi şi, de asemenea, odată cu înaintarea în vârstă.
Ce poţi face pentru a scăpa de inesteticile pete brune de pe piele:
1. Aplică pe zona pătată zeamă de lămâie.
2. Înainte de culcare, masează zona afectată cu ulei de cocos, iar dimineaţa clăteşte cu apă călduţă.
3. Prepară un amestec din două linguri de pulbere de coajă de portocală măcinată şi iaurt. Pune pe piele, după care spală cu apă rece, când amestecul se usucă.
4. Fierbe 10 minute o legătură de pătrunjel în puţină apă, filtrează şi adăugă linguri de suc de lămâie, înmoaie o dischetă demachiantă în acest lichid şi apoi tamponează zonele afectate.
5. Exfoliază-ţi pielea o dată pe săptămână. În acest mod, vei îndepărta celulele moarte şi vei stimula regenerarea pielii.
6. Hrana zilnică trebuie să cuprindă multe fructe, în special lămâi şi portocale, roşii, castraveţi, căci acestea purifică sângele şi ajută la menţinerea strălucirii naturale a pielii.
7 tratamente naturiste pentru durerile de cap
Durerile de cap sunt cumplite. Te apuca fix când ti-e lumea mai draga, aproape niciodata nu trec dupa prima pastila si de fiecare data îti strica planurile. Uita de drumurile la farmacie si încearca sa te faci bine apelând la remedii naturiste!
1. Bea o solutie formata din apa, zahar si coriandru.
2. Prepara o pasta din sare de mare si usturoi pisat. Adauga peste aceasta 200 de mililitri de lapte.
3. Uneori, durerile de cap pot fi cauzate de gazele excesive din stomac. Pentru a scapa de acestea, bea un pahar cu apa calduta, peste care stoarce zeama de la o lamâie proaspata.
4. Un alt remediu poate fi pasta de scortisoara (care se obtine din pudra amestecata cu putina apa). Se aplica pe cap, sub forma de compresa.
5. Mai poti încerca un masaj cu ulei de nuca de cocos.
6. Minuni va face si masajul cu ulei de migdale. Frectioneaza- ti fruntea si muschii inferiori ai gâtului.
7. Daca durerile de cap te chinuie de mai multa vreme, mai ales dimineata, încearca un tratament de durata. Imediat cum te trezesti, ia un mar, umezeste-l, apoi trece-l prin sare si consuma-l. La final, bea un pahar cu apa calduta. Pentru rezultate sigure, repeta acest “ritual” naturist timp de zece zile consecutiv.
Nu sari peste mese!
Ca sa nu devii o victima a durerilor de cap frecvente, nu sari peste mese. Mânânca alimente bogate în calciu, proteine, vitamina C, vitamina B12 si vitamina D. Evita excesul de brânza, ciocolata si carne de miel.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu