Faceți căutări pe acest blog

luni, 18 februarie 2013

5 moduri prin care poţi controla mâncatul la ore târzii


Mâncatul nesănătos la ore târzii este cel mai răspândit factor de îngrăşare în cazul persoanelor supraponderale sau obeze.


Caloriile ingerate înainte de culcare se transformă rapid iîn depozite de grăsime, comparativ cu cele pe care organismul le primeşte dimineaţa şi pe care le poate arde pe tot parcursul zilei, prin consumul de energie. Iată câteva metode de prevenire a mâncatului la ore târzii.
1. Fixează-ţi un meniu zilnic saţios

Majoritatea persoanelor supraponderale cred că amânarea mesei principale cât mai târziu în timpul zilei ajută la scăderea în greutate.
De fapt, un meniu săţios consumat în prima parte a zilei favorizează pierderea în greutate. Când te privezi de mâncare în timpul zilei, vei simţi o nevoie acută de a mânca seara târziu, când intervin şi factori psihici ce te predispun înfulecatului de alimente nesănătoase (stresul, grijile, etc).
2. Ia cina în jurul orei 19.00

E recomandat să iei cina în jurul orei 19.00 şi consuma preponderent fibre (din legume, cereale sau carne slabă). Nivelul glicemiei stabil şi senzatia de saţietate îţi vor ţine poftele la distanţă.

3. Elimină snacksurile
Nu mai cumpăra snacksuri pline de zahăr, grăsimi trans şi sare pentru a nu mai fi tentată să ronţăi la ore nepotrivite.
4. Păcăleşte-ţi pupilele gustative

Un alt mod inteligent de a evita mâncatul la ore târzii e să îţi "dezactivezi" papilele gustative după cină. Spală-te pe dinţi imediat după ce mănânci seara, cu o pastă puternic mentolată. De asemenea, ceaiul de mentă sau gumă de mestecat sunt la fel de utile, din acelaşi motiv.

5. Ocupă-ţi timpul

Dacă obişnuieşti să mănânci seara de plictiseală, este important să îţi ocupi timpul cu alte activităţi, potrivit acasa.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare