Faceți căutări pe acest blog

marți, 21 mai 2013

Dieta de vara - mananci mult, slabesti usor!




Te-ai săturat de dietele care-ţi promit slăbiri spectaculoase, însă fără rezultatele garantate? Îţi propunem un alt plan pentru această vară: poţi mânca mult, cu condiţia să alegi alimentele potrivite!

Nutriţioniştii de la Universitatea din California au aflat, în urma unui studiu, că persoanele cu greutate normală mănâncă două porţii de legume şi fructe pe zi, în timp ce persoanele obeze au doar o porţie de crudităţi inclusă în meniu.
Şi asta după ce au constatat că un fruct mâncat la începutul fiecărei mese reduce cu 15% stocajul de grăsimi.
Deci e important să mănânci oricâte fructe şi legume dacă vrei să slăbeşti.
În afară de acestea, mai sunt câteva alimente pe care le poţi mânca în orice cantitate vrei şi care te ajută să scapi de kilogramele în plus.
Iată planul tău de vară ca să slăbeşti, mâncând cât îţi pofteşte inima!

Mănâncă proteine la micul dejun

Un consum mare de proteine în prima parte a zilei duce la arderea unei cantităţi mai mari de grăsime şi o creştere mai rapidă a masei musculare.
Medicul nutriţionist Daniel Ionescu spune că este important să consumi cea mai mare cantitate de proteine la micul dejun şi să le alegi pe cele sănătoase, nu prăjeli sau fast-food.

Iată ce poţi mânca:
- 2 ouă fierte (nu prăjite) cu 2 felii de pâine integrală
- 200 g iaurt obişnuit cu 30 g cereale integrale
- 2 -3 felii de şuncă de pui cu 2 felii de pâine integrală

Super pont de slăbit
Consumă zilnic câte 2,5 g de proteine pentru fiecare kilogram pe care vrei să-l pierzi. Vrei să slăbeşti 10 kg?
Include cel puţin 25 g de proteine în meniul tău (1 ou = 12,5 g proteine; 3 felii de şuncă de curcan = 15 g proteine). Toate acestea vor duce la arderea grăsimilor şi la dezvoltarea masei musculare.

Include în meniu multe legume

Este destul de dificil să calculezi caloriile fiecărei porţii de mâncare, aşa că îţi dezvăluim un truc simplu, în special pentru masa de prânz şi cină: alege legume cu un procent ridicat de apă, precum roşiile (98%), dovleceii (98%), castraveţii (98%), vinetele, morcovii (87%), broccoli (91%) şi varza (98%).
Poţi consuma orice cantitate din aceste legume la o masă, cu condiţia să fie fierte, preparate pe aburi sau pe grătar, iar alături să pui o friptură sau o altă sursă de proteine.
Dr. Daniel Ionescu afirmă că „o cantitate mare de legume cu un conţinut ridicat de apă consumată la o masă declanşează mai repede senzaţia de saţietate”.

Super pont de slăbit

Principalul avantaj al consumului mare de legume este că au un conţinut foarte scăzut de grăsimi, de calorii şi de sare, ceea ce reduce vizibil procesul retenţiei de apă în ţesutul adipos.
De asemenea, au un conţinut ridicat de fibre, de vitamine şi de minerale care declanşează mai repede senzaţia de saţietate şi dau un puls vizibil energiei tale.

Alege sursele de zaharuri lente

Ori de câte ori ţii o dietă, pofta de dulce te conduce spre deprimare, apoi eşec.Renunţarea completă la glucide (zahăr) aduce după sine o scădere dramatică a nivelului de serotonină.
Zahărul este combustibilul corpului nostru, dar consumul de dulciuri provoacă o creştere rapidă a nivelului de insulină, apoi o scădere la fel de drastică a acestuia, ceea de declanşează mai repede senzaţia de foame.
Tocmai de aceea e indicat să consumi mai mult zaharuri lente precum orezul, pastele şi cerealele integrale, fructele uscate şi seminţele crude.
eliberează lent zahărul în sânge, ceea ce previne oboseala, calmează foamea şi îţi dă mai multă energie.

Super pont de slăbit

Dacă ai poftă de dulce, poţi mânca o cantitate mică de dulciuri în primele 30 de minute după o activitate fizică intensă. Muşchii vor absorbi instant glucidele şi-şi vor recăpăta forţa.

Sursa: click.ro

Tinctura de salcam japonez reduce colesterolul sangvin



INTREBARE – Ilie G., Lugoj:
„Am 53 de ani si sufar de ateroscleroza. Medicii mi-au spus ca trebuie sa am grija permanent sa mentin colesterolul in limite normale. Ce ma sfatuiti sa fac?“

* * *

RASPUNS – Prof. Dr. Constantin Milică:
Tratamentele fitoterapeutice se fac cu plante care prezinta actiuni diuretice, depurative, laxative, colagog-coleretice, sedative, vasodilatatoare si hipotensive. Aceste plante sunt recomandate mai mult in scop profilactic pentru evitarea cauzelor care duc la ateroscleroza. Ele vor contribui la dizolvarea colesterolului sangvin, la prevenirea oxidarii colesterolului si a formarii de cheaguri circulante prin artere.

In acest scop se vor face tratamente de lunga durata (1-2 luni) cu ceaiuri din flori, frunze si fructe de paducel, flori de soc si arnica, frunze de anghinare, ginkgo biloba, mesteacan, papadie, patlagina, saschiu, vasc, herba de coada-calului, sulfina, traista-ciobanului, teci de fasole si fructe de catina alba, afine, fragi, ienupar, macese, coacaze negre, coriandru, chimion.


Eficienta tratamentelor creste prin folosirea unor combinatii intre plantele de mai sus cu adaos de alte specii (valeriana, angelica, cicoare, tei, galbenele, leurda, lavanda, lamaita, lemn-dulce, menta, osul-iepurelui, roinita, ventrilica).

Pentru indepartarea ateroamelor din circuitul sangvuin se mai pot lua cate 3 linguri pe zi cu tintura de salcam japonez (Sophora japonica) sau 3 paharele cu macerat in vin cu vasc, fructe de paducel, coaja de salcie si de crusin, radacini de ghintura.

In tratamente externe se recomanda bai reci de maini si picioare (dimineata si seara) in care se introduc frunze, fructe si scoarta de castan salbatic, coaja de salcie, flori de paducel si de fan si usturoi zdrobit. In baie se mai pot turna extracte uleioase de castan, sulfina, sanziene, galbenele si tataneasa. Baile dureaza cate 15 minute pe zi timp de 3 saptamani. Dimineata se va face si un masaj cu o perie aspra si uscata pe picioare, maini, spate, piept si pantece.

Apiterapia recomanda bolnavilor de ateroscleroza mai multe preparate:
- polen (cate 20 g pe zi, dimineata, pe stomacul gol, timp de 30 de zile in fiecare trimestru)
- tinctura de propolis 20% in alcool 800 (se iau cate 30 de picaturi pe zi in 100 ml apa)
- laptisor de matca (cate 3-6 drajeuri pe zi)
- miere de albine de floarea-soarelui (150 g pe zi fractionata in cateva reprize)
- miere de tei amestecata cu hrean ras (cate o ceasca pe zi macerata 12 ore anterior)
- miere de albine in otet de mere (cate doua lingurite la 100 ml apa de 3 ori pe zi, inainte de mese)
- amestec din 2-3 linguri de miere cu ½ pahar suc de ceapa care se consuma zilnic, fractionat in 3 reprize, pe durata unei cure de 3-4 luni

Articolul a fost publicat in Ziarul LUMINA (rubrica “Raspundem cititorilor”) din 08 martie 2010.


Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare