Faceți căutări pe acest blog

marți, 21 mai 2013

Tinctura de salcam japonez reduce colesterolul sangvin



INTREBARE – Ilie G., Lugoj:
„Am 53 de ani si sufar de ateroscleroza. Medicii mi-au spus ca trebuie sa am grija permanent sa mentin colesterolul in limite normale. Ce ma sfatuiti sa fac?“

* * *

RASPUNS – Prof. Dr. Constantin Milică:
Tratamentele fitoterapeutice se fac cu plante care prezinta actiuni diuretice, depurative, laxative, colagog-coleretice, sedative, vasodilatatoare si hipotensive. Aceste plante sunt recomandate mai mult in scop profilactic pentru evitarea cauzelor care duc la ateroscleroza. Ele vor contribui la dizolvarea colesterolului sangvin, la prevenirea oxidarii colesterolului si a formarii de cheaguri circulante prin artere.

In acest scop se vor face tratamente de lunga durata (1-2 luni) cu ceaiuri din flori, frunze si fructe de paducel, flori de soc si arnica, frunze de anghinare, ginkgo biloba, mesteacan, papadie, patlagina, saschiu, vasc, herba de coada-calului, sulfina, traista-ciobanului, teci de fasole si fructe de catina alba, afine, fragi, ienupar, macese, coacaze negre, coriandru, chimion.


Eficienta tratamentelor creste prin folosirea unor combinatii intre plantele de mai sus cu adaos de alte specii (valeriana, angelica, cicoare, tei, galbenele, leurda, lavanda, lamaita, lemn-dulce, menta, osul-iepurelui, roinita, ventrilica).

Pentru indepartarea ateroamelor din circuitul sangvuin se mai pot lua cate 3 linguri pe zi cu tintura de salcam japonez (Sophora japonica) sau 3 paharele cu macerat in vin cu vasc, fructe de paducel, coaja de salcie si de crusin, radacini de ghintura.

In tratamente externe se recomanda bai reci de maini si picioare (dimineata si seara) in care se introduc frunze, fructe si scoarta de castan salbatic, coaja de salcie, flori de paducel si de fan si usturoi zdrobit. In baie se mai pot turna extracte uleioase de castan, sulfina, sanziene, galbenele si tataneasa. Baile dureaza cate 15 minute pe zi timp de 3 saptamani. Dimineata se va face si un masaj cu o perie aspra si uscata pe picioare, maini, spate, piept si pantece.

Apiterapia recomanda bolnavilor de ateroscleroza mai multe preparate:
- polen (cate 20 g pe zi, dimineata, pe stomacul gol, timp de 30 de zile in fiecare trimestru)
- tinctura de propolis 20% in alcool 800 (se iau cate 30 de picaturi pe zi in 100 ml apa)
- laptisor de matca (cate 3-6 drajeuri pe zi)
- miere de albine de floarea-soarelui (150 g pe zi fractionata in cateva reprize)
- miere de tei amestecata cu hrean ras (cate o ceasca pe zi macerata 12 ore anterior)
- miere de albine in otet de mere (cate doua lingurite la 100 ml apa de 3 ori pe zi, inainte de mese)
- amestec din 2-3 linguri de miere cu ½ pahar suc de ceapa care se consuma zilnic, fractionat in 3 reprize, pe durata unei cure de 3-4 luni

Articolul a fost publicat in Ziarul LUMINA (rubrica “Raspundem cititorilor”) din 08 martie 2010.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare