Faceți căutări pe acest blog

duminică, 19 mai 2013

PADUCELUL


Ceai de Paducel


Prezentare

Produsul contine pulbere obtinuta din frunze si flori de paducel ( Crataegi folium cum flore).
Principii active

Frunzele si florile de paducel contin bioflavonoide (rutina, quercetina), triterpenoide, proantocianidine, polifenoli, amine biogene, cumarine. Crataeguslactonele, substante de natura purinica, stimuleaza activitatea cardiaca si au actiune benefica asupra vaselor sanguine, a miocardului si a centrilor nervosi vasculari; flavonele ajuta la diminuarea tensiunii arteriale, stimuleaza functia miocardului si tonifica peretii capilarelor.
Bogat in principii bioactive cu actiune sinergica asupra aparatului cardiovascular si a sistemului nervos central, ceaiul de paducel are proprietati cardiotonice, de imbunatatire a circulatiei sanguine la nivelul arterelor coronare; actioneaza favorabil asupra muschiului cardiac prin inlaturarea tulburarilor coronariene subiective, ajuta la reglarea si normalizarea activitatii inimii, a tensiunii arteriale, amelioreaza simtitor tulburarile de ritm cardiac; este un relaxant bun si are proprietati antioxidante.

Indicatii

Se recomanda ca supliment alimentar in insuficienta cardiaca, tulburari de ritm cardiac, recuperare dupa infarct miocardic, eretism cardiac, tulburari cardiace cu substrat nervos, stari de neliniste, de frica, stari emotive, degenerari ale cordului si scleroza coronariana la persoane in varsta, ajuta la diminuarea si ameliorarea tulburarilor cardiace care insotesc menopauza.
Persoanele in varsta de peste 50 ani pot folosi ceaiul de paducel pentru imbunatatirea circulatiei sanguine la nivelul inimii si pentru prevenirea actiunii nocive a radicalilor liberi asupra cordului si a vaselor de sange.

ATENTIE

- O doză prea mare de păducel poate duce la scăderea tensiunii arteriale sau la hipotensiune. Simptomele de leşin şi ameţeală sunt primele care apar în acest caz.

- Fructele de păducel nu sunt recomandate femeilor însărcinate sau celor care alăptează, dar nici copiilor.

- Păducelul poate duce la alergii. Cei care suferă de alergii la căpşuni, trandafiri, vişine, caise, pere sau mere, pot în aceeaşi măsură să fie afectaţi de păducel.
Conditii de pastrare

A se pastra la temperaturi sub 25 °C, ferit de umiditate si lumina, in ambalajul original !
A nu se depasi doza zilnica recomandata !
A se citi recomandarile inainte de utilizare !
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj !
A nu se lasa la indemana copiilor mici !

Administrare

Ceaiul de paducel se prepara din 1-2 plicuri x 1,0 g la 250 ml apa fierbinte prin infuzare timp de 10-15 minute.
Infuzia se consuma calda, 2 cani pe zi (una in timpul zilei, iar cea de a doua seara, cu jumatate de ora inainte de culcare); se bea incet, inghititura cu inghititura; se recomanda a se utiliza cel putin 6 luni pe an.
Persoanele in varsta si cele cu emotivitate deosebita pot utiliza ceaiul de paducel cu regularitate, timp indulungat (cel putin 6 luni pe an) pentru combaterea starilor de insomnie.

Păducelul interacţionează cu alte medicamente. Cei care urmează un tratament cu medicamente pentru scăderea tensiunii arteriale nu sunt sfătuiţi să consume simultan ceai de păducel. Se recomandă consultarea medicului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare