Faceți căutări pe acest blog

duminică, 26 mai 2013

TOP 10 Plante benefice pentru interiorul locuintei!



Oricine ar trebui sa aiba cel putin o planta in casa. Un studiu NASA vorbeste despre cateva plante in ghiveci care nu trebuie sa lipseasca din locuinta nimanui. Va prezentam mai jos care sunt cele 10 plante benefice pentru interiorul locuintei, potrivit listverse.com:


10. Ficusul

Ficusul are proprietatea de a elimina formaldehida ascunsa in tapet, mobila sau zugraveala. Ficusul este cea mai buna alegere pentru locurile in care exista mocheta pentru ca absoarbe compusii organici volatili emanati de adezivul utilizat pentru a o lipi. Ficusul este o planta iubitoare de apa si umiditate, de aceea trebuie sa ii asiguram cantitatea necesara de apa, dar fara a uda in exces, deoarece apa care balteste poate afecta radacinile. In timpul verii este recomandat sa pulverizam frunzele cu apa macar o data pe saptamana, dar apa sa nu fie rece, ci sa aiba temperatura mediului inconjurator, deoarece nu sunt recomandate variatiile bruste de temperatura.

9. Voalul miresei

Voalul miresei este una dintre acele plante de i
nterior care invioreaza spatiul unei locuinte. Remarcabila prin frunzele extrem de decorative, voalul miresei este o planta originara din Africa de Sud, Asia si America tropicala. Daca va gandeati cumva ca ingrijirea acestei plante va va da batai de cap, trebuie sa stiti ca lucrurile nu stau deloc asa. Aspectuoasa, cu frunzele dungate cu nuante de crem sau galben, voalul miresei nu va va rapi prea mult din timpul dumneavoastra liber.


8. Filodendronul

Filodendronul este o planta durabila, care nu necesita o ingrijire deosebita pentru a-i mentine un aspect frumos. Se caracterizeaza ca fiind o planta cataratoare si stufoasa, care poate ajunge pana la o inaltime de 2,7 metri. Tulpina acestei plante este aeriana, iar frunzele sunt late, lobate, verzi, iar frunzele mai batrane pot fi insemnate cu auriu, alb sau rosu.


7. Palmierul Doamnei

Palmierul doamnei (Howea, Kentia), cu frunzele sale lungi si subtiri, da o nota exotica oricarei incaperi. Este ideal pentru apartament, in special daca duci lipsa de spatiu. Fiind o planta care creste in inaltime fara sa se ramifice prea mult, nu are nevoie decat de un mic colt de casa si de cateva ingrijiri speciale.


6. Crizantema

Crizantema este o o floare perena, foarte apreciata si raspandita in tara noastra. Aceasta se numara printre cele mai reziste flori, iar pretentiile de ingrijire sunt reduse. Ea poate creste foarte bine intr-o gradina, insa se dezvolta cu usurinta si intr-un ghiveci in apartament.


5. Crassula

Este o planta suculenta, cu aspect de arbust, cu crestere lenta. In natura poate atinge pana la 400 cm inaltime si 150 cm latime. In interior nu depaseste inaltimea de 100 cm. Atinge pana la 50 cm sub forma de bonsai. Frunzele de 2-3 cm lungime sunt persistente, ovale si carnoase, colorate in verde. Florile neparfumate, de forma unor mici stele, alb-roziu, sunt grupate in inflorescente la extremitatile tulpinilor.


4. Dracena
Dracena este o specie des intalnita in apartamentele iubitorilor de plante exotice. Robustetea acesteia, cat si aspectul exotic au contribuit la popularitatea acestei plante atat in locuinte, cat si in spatiile de birouri. Dracena nu are pretentii mari legate de lumina, si in general tolereaza spatiile umbrite in care alte specii nu s-ar putea dezvolta. Dracena poate atinge inaltimi destul de mari, desi in general ea este mentinuta la o talie medie sau redusa.


3. Anthurium

Anthurium, numita si floarea flamingo, este o planta tot mai des intalnita in ultima vreme, mai ales ca planta decorativa in sediile marilor corporatii, in birouri, fiind preferata pentru aspectul ei deosebit, exotic, si pentru faptul ca florile ei se mentin pe aproape intreaga perioada a anului.


2. Cactusul

Cactusii sunt plante cu tulpini suculente de forma cilindrica, globuloasa, ovoidala, ovala, turtita etc. Lungimea lor masoara de la cativa centimetri la 20-30 m, in locurile de origine. Pentru cactusi este deosebit de importanta asigurarea luminii, a caldurii dar si a umiditatii corespunzatoare. Cactusii care au culoare cenusie si spini tari si multi prefera locurile cu mult soare. Daca sunt asezeti intr-un loc cu multa umbra se vor alungii, si spinii vor ramane mici. In schimb cactusii de culoare verde deschisi cu spini mai putini nu suporta soarele putin de aceea se vor umbri usor.


1. Iedera

Iedera este o planta vesnic verde, cataratoare, care poate ajunge in crestere chiar si la 30 metri inaltime, daca suprafata ii permite acest lucru (copaci, peretii casei). Deasemenea, se poate indinde si pe pamant, daca suprefetele vertical nu sunt disponibile. Planta se indinde si se catara prin intermediul tulpinilor aeriene, care se agata de substrat. Frunzele sunt suple, avand 50-100 milimetri lungine, iar petiolul 15-20 milimetri. Iedera infloreste incepand de la sfarsitul verii pana toamna tarziu. Florile au culoarea galben-verzui, bogate in nectar, sunt o sursa bogata de hrana pentru albine si alte insecte, si au dimensiunile mici. Iedera face si fructe, bobite de dimensiunea piperului sau chiar mai mari, care sunt otravitoare pentru om, insa pentru pasari reprezinta o sursa importanta de hrana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare