Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 15 mai 2013

LEACURI DE LA CITITORI




- De la lume adunate si-napoi la lume date -

Retete stravechi de pe Somes

Sirop contra tusei
(in special pentru copii si batrani)

Se fierbe o lamaie mare, timp de 10 minute, intr-un vas mic, acoperit. Se lasa pana se raceste. Se scoate lamaia, se taie in doua si se stoarce foarte bine intr-un pahar mare sau o cana (250 ml). Peste sucul de lamaie se pun 50 g glicerina pura, din farmacie, apoi se umple paharul cu miere de albine. Se amesteca bine continutul, se toarna intr-o sticluta cu capac si se pastreaza la temperatura camerei sau intr-o camara nu prea rece. Se beau cate 3-4 lingurite pe zi, agitandu-se inainte continutul. Este un remediu excelent impotriva tusei, placut la gust. Reda si pofta de mancare.

Sirop contra tusei si a bronsitei

Se pun la fiert intr-un litru de apa 4 cepe spalate, cu coaja cu tot (crapate putin), 13 nuci sparte, cu coaja cu tot (spalate inainte), si 1/2 kg zahar tos. Se fierbe la foc mic, pana scade la jumatate (500 ml lichid). Se lasa vasul acoperit pana se raceste. Se strecoara si se pune intr-o sticla de 500 ml cu dop insurubat. Este un leac extraordinar de bun impotriva tusei, in special a bronsitei si a racelii in general. Se beau 3-4 linguri pe zi. Cine nu suporta gustul cepei poate face siropul numai din nuci, dar se fierbe mai mult, ca sa ramana un sirop mai gros, de circa 350-400 ml.

Tinctura contra durerilor reumatice, a durerilor de muschi si a celor intercostale

1 kg flori de crin, 3-4 frunze de brusture si 20 bucati ardei iute se toaca marunt cu cutitul, pe un tocator de lemn, si se pun intr-un borcan de sticla de 3 l. Se toarna deasupra 1 litru alcool de 90 grade. Se leaga bine vasul cu 2-3 randuri de celofan sau folie de plastic, sa nu se evapore, si se lasa la macerat cel putin o luna. Nu se strecoara. Se lasa maceratul in borcan si se ia numai cate o sticluta din tinctura, cu care se ung bine partile dureroase (se face un masaj usor), iar dupa circa 20 minute, se unge locul cu o crema antireumatica (Boicil, Apireven, Diclofenac etc.). A se evita contactul cu ochii. Se poate face si 1/2 portie, dar merita facuta toata cantitatea, intrucat cu cat sta mai mult, cu atat preparatul este mai eficient (sa fie bine legat vasul, sa nu se evapore). Tinctura se face in etape: primavara se culeg florile de crin, se maruntesc si se pun in alcool. Se leaga bine, iar vara, cand sunt copti ardeii iuti din gradina (nu din sera), se maruntesc impreuna cu frunzele de brusture.

Nu m-as fi gandit sa fac publica aceasta reteta daca, recent, nu ar fi facut minuni. De luni de zile, aveam niste dureri foarte mari de spate si de incheieturi si mai ales dureri groaznice intercostale, de nu ma puteam intoarce in pat de pe o parte pe alta. Am gasit in camara (cu ocazia curateniei) borcanul cu acest macerat vechi, de circa 7-8 ani, de care uitasem. Am stors tinctura intr-o sticla si mi-am facut frectie cu ea, apoi m-am uns cu Diclofenac. Dimineata m-am simtit mai bine, puteam trage aerul in piept, durerile intercostale au cedat, iar dupa trei frectii facute seara la culcare, am si intrerupt tratamentul, ca nu ma mai durea nimic. Acum cateva zile, pe sotul meu l-a prins o gripa urata, cu ce e mai rau: dureri de muschi, temperatura, curs nasul si ochii etc. I-am facut o frectie zdravana seara (fara a folosi crema). A doua zi a plecat la lucru fara sa se mai planga de nimic. Ne-am mirat si noi de acest leac nemaipomenit de bun. Merita putin efort, pana se aduna totul, pentru ca tinctura este extraordinar de eficace.

POP MARIA - str. G. Cosbuc nr. 36/A, Satu Mare, jud. Satu Mare

Sa le dea Dumnezeu sanatate si putere de munca tuturor lucratorilor "Formulei AS", care publica atatea lucruri folositoare pentru cei bolnavi, iar pe cei sanatosi ii ajuta in prevenirea multor rele. Multumim ca existati!

Tratament pentru varice



Sotul meu are varice la ambele picioare, dar la piciorul drept, langa genunchi, avea un pachet varicos de marimea unei portocale mari. In urma cu doi ani, a facut un puseu de tromboflebita ingrozitor, de la genunchi pana la incheietura piciorului. A urmat tratamentul medicamentos prescris de medic (antiinflamatoare, antibiotice etc.), dar fara nici un rezultat. In disperare de cauza, la sfatul unei persoane, am facut tratament cu frunze de tataneasa, care l-a vindecat spectaculos. I-a trecut tromboflebita si i s-a resorbit pachetul varicos, pe care il avea de 20 de ani, ca si cum s-ar fi operat. Tratamentul se face astfel: frunzele de tataneasa se zdrobesc putin, se unge locul cu varice cu alifie de galbenele, apoi se aplica frunzele de tataneasa. Se panseaza piciorul si se lasa de seara pana dimineata. Tratamentul se face 3-4 saptamani. Multa sanatate!
VACARU MARIA - str. Calea Bucuresti nr. 8, Sinaia, jud. Prahova

Vin cu hrean, pentru bolile de plamani

Doresc sa ajut persoanele cu probleme pulmonare, deoarece si pe mine m-au ajutat alte persoane, mai precis, un medic din Basarabia, pentru care am tot respectul. Pentru TBC si alte afectiuni pulmonare grave (cancer) se recomanda urmatorul tratament:
Ingrediente: 1 kg vin rosu netratat ("nestropit"), 200 g hrean radacina (rasa pe razatoarea mica), 200 g miere de albine curata.
Mod de preparare: Hreanul se rade si se amesteca cu vinul. Se lasa la macerat 15-20 de zile, la intuneric (se acopera sticla cu o hartie). Dupa perioada de macerare, se amesteca cu mierea. Se agita pana la topire. Se serveste cate un pahar de vin, de 150 ml, dimineata, la pranz si seara, cu o ora inainte de masa. Se pregateste din timp si urmatoarea cantitate, pentru a se putea efectua tratamentul in continuare, pana la 6 luni (pentru cancer si TBC pulmonar). Pentru boli mai usoare, se ia 3 luni. Este un tratament foarte eficient si ieftin. Va doresc tot binele din lume!
Cu stima,
LITOIU EUGENIA - str. Al. I. Cuza 305 bis, Braila, cod 810130

Un elixir egiptean: ANTICA

In vremea faraonului Amenhotep al IV-lea, care si-a luat apoi numele de Akhenaton, la porunca acestuia, a fost elaborata o reteta miraculoasa, dupa care s-a preparat o bautura numita Antica. Oamenii de rand ii spuneau humus, adica pamant, sol. De fapt, licoarea aparuse mai demult, in vremea lui Amenhotep al II-lea. Ea era menita sa ii mentina mereu in putere pe sclavii ce construiau maretele piramide. Bautura aceasta curata bine vasele de sange si asigura o viata indelungata. Licoarea a fost preparata de preotii egipteni, care cunosteau tainele organismului, dar si puterea miraculoasa a plantelor.
Marele "secret": usturoi si lamaie
Licoarea egipteana a primit numele de Antica, de la cele doua componente: An = usturoi si Tica = lamaie, care, consumate impreuna, asigura toata gama de efecte miraculoase ale acestei bauturi.
Reteta
Se folosesc patru lamai maricele, bine coapte, cu coaja subtire, si trei capatani de usturoi. Lamaile se spala si se sterg, apoi se stoarce zeama intr-un vas de sticla foarte curat (borcan). Coaja si pulpa ramase se dau prin masina de tocat si se pun intr-un alt vas (borcan). Capatanile de usturoi se curata, iar cateii se zdrobesc (ca pentru mujdei). Zeama lamailor, cojile si pulpa (date prin masina) si mujdeiul de usturoi se pun toate intr-o oala emailata; dupa ce s-au amestecat bine, se toarna deasupra doi litri de apa fiarta si racita. Oala se leaga la gura cu o bucata de tifon pus in doua si se pune in frigider, pentru 72 de ore (trei zile). Nu trebuie sa ne temem ca frigiderul va prinde miros de usturoi, lamaia il va face sa dispara. Dupa cele trei zile (72 de ore), continutul din vasul emailat se strecoara prin patru straturi de tifon, se pune in doua sticle de cate un litru si se inchid sticlele etans. Licoarea se va pastra la frigider.
Mod de administrare
1. Se iau timp de cinci zile, de cate patru ori pe zi, cate 50 ml de preparat, cu 30 minute inainte de masa.
2. Se face pauza timp de zece zile, dupa care procedura se repeta.
3. Cura dureaza cinci luni, dupa care se face pauza timp de doua luni.
Efecte
Acest preparat poate fi considerat un remediu universal, deoarece este capabil sa vindece aproape toate afectiunile tractului gastro-intestinal si disfunctiile hepato-biliare (mai putin calculoza biliara si afectiunile de vezica biliara). Curata rinichii, dezinfecteaza caile urinare, vindeca stenocardia, restabileste inima dupa infarctul de miocard, grabeste resorbtia cicatricelor postoperatorii. Prin folosirea acestei licori se previne orice raceala, organismul are la dispozitie un excelent tonic (indeosebi primavara). Se recomanda sa fie folosit chiar si de catre persoane perfect sanatoase.
In cazul mirosului neplacut al gurii, se clateste gura cu decoct, si se si inghit 1-2 guri. Preparatul curata intestinul subtire, inlatura avitaminozele si constipatiile. De asemenea, este un remediu in scorbut si in tuberculoze.
Daca se frictioneaza cu acest decoct radacina parului si se pun chiar comprese, dispar senzatiile de mancarime si matreata.

STEFANIA MANEA - e-mail: steffy.manea@yahoo.com
sursa
http://www.formula-as.ro/2012/1004/medicina-populara-77/leacuri-de-la-cititori-14678

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare