Faceți căutări pe acest blog

duminică, 12 mai 2013

Cele mai bune 23 de sfaturi pentru a slabi sanatos





1. Scaderea numarului de calorii
Dieta hipocalorica sau dieta cu un continut scazut de calorii, deseamneaza programul alimentar adoptat ca prima solutie salvatoare pentru disparitia colaceiilor. Scaderea caloriilor se poate face simplu, insa nu trebuie eaxgerat, caci puteti sa cadeti in extrema cealalta. Puteti incepe prin a va seta sa urmati un program alimentar de 1500 de calorii, iar daca va doriti efecte imediate, sa scadeti un pic sub 1500 de calorii.

2. Reduceti portiile de mancare
O alternativa eficienta pentru scaderea numarului de calorii, este reducerea portiilor cu mancare. Eficienta este maxima. Cu cat vedeti mai putina hrana in farfurie, cu atat veti avea tentatia sa mancati exact cat primiti, si astfel sa nu exagerati. Pe de alta parte, daca serviti portii uriase cu mancare, veti fi foarte usor de prins in plasa intinsa. Veti manca mult iar excesul de calorii se va vedea in scurt timp: depozite de grasimi.

3. Serviti mancare din farfurii mici
Efectul vizibil este acela care ii dicteaza creierului si, odata ce mancati, usor-usor se instaleaza senzatia de satietate. Stomacul este plin, imediat creierul primeste informatia si nu veti mai simti nevoia sa mancati.

4. Mancati lent
Mancand lent, senzatia de satietate ,de indestulare, se produce mai usor. Va veti simti plini, fara sa fi mancat tot din farfurie, ceea ce inseamna ca ati economisit cateva calorii.

5. Serviti apa inainte de masa
Servirea unui pahar cu apa inaimte de masa regleaza digestia si grabeste senzatia de satietate. Astfel, vei avea tendinta sa mancati mai putin. V-ati fi gandit la toate astea? Poate nu, dar stomacul se umple usor, depinde de voi cu ce il umpleti.

6. Serviti supe/salate
Supele si salatele sunt bogate in fibre, mai ales daca vorbim de supe din legume. Acesti nutrienti usureaza digestia, o regleaza, previn senzatia de foame, regleza mai usor senzatia de foame, iar organismul va cere mai putina hrana. Serviti supe sau salate la primul fel de mancare.

7. Fructe inainte de masa
Desi desertul desemneaza finalul mesei, incununand eforturile bucatarului-sef, cateva feliute de fructe pot fi servite inainte de masa, acestea reglea digestia si, de ce nu, gratie fibrelor, va vor ajuta sa mancati main putin.

8. Aspectul conteaza
In raportul dintre creier si farfurie, un rol major il constituie imaginea din farfurie. Cu cat meniul este mai aspectuos, cu atat veti fi tentati sa mancati mai mult. Ei bine, de data aceasta nu vorbim de ispite culinare cu sute de calorii, ci de meniuri dietetice, acele meniuri care au un continut redus de calorii, zahar si grasimi, care, daca sunt pregatite cum trebuie si servite intr-o maniera de ar fi invidios si un pictor pentru natura moarta realizata in farfurie, veti fi tentati sa mancati. Deci, alegeti hrana sanatoasa, cu putine calorii. Nu o respingeti!

9. Consumati mancaruri picante
Mancarurile condimentate cu mult ardei iute, bogat in capsaicina, sunt ideale in slabire. Atentie, insa! Trebuie sa nu aveti probleme cu stomacul, caci ulcerul, gastrita sunt agravate in urma consumului de mancaruri picante, ca in cazul de fata.

10. Beti suficiente lichide
Desi s-ar putea spune ca rolul apei in acest joc nu este unul mare, ei bine, apa chiar decide mult pentru voi. Apa poate decide daca sa slabiti sau nu. Consumul adecvat de apa elibereaza toxinele din organism si resturile de mancare. Odata eliberate, rata metabolismului creste, iar voi veti slabi mai usor.

11. Cereale integrale
Cu un aport insemnat de vitamine, minerale si fibre naturale, cerealele integrale furnizeaza organismului nutrienti care mentin starea de sanatate si previn boli grave. Se spune ca previn si hemorozii. Cert este ca fibrele naturale si indexul glicemic mic, fac cerealele integrale sa se absoaba lent, acestea tinand de foame.

12. Sesiuni de sport
Practicati sport cu regularitate. Ca sa slabiti rapid, incepeti prin a combina exercitii cardio, care solicita sistemul ccardiorespectaor, cu exercitii de forta. Insa, mai puteti slabi in urma ruperii de ritm. Daca alergati pe banda eliptica incet, pentru ca mai apoi sa cresteti ritmul, rata metabolismului creste si ardeti mai usor caloriile.

13. Grasimile bune
Multi ar crede ca grasimile sunt cele mai mari dusmance ale trupului silfid. Si cand te gandesti ca un trup silfid cu grasimi sanatoase se obtine. Ei bine, da. Grasimile sanatoase ajuta in slabirea in greutate. Si daca am zis grasimi bune, nu am zis ca sa catalogez toate grasimile ca fiind bune, ci pentru a desemna o categorie aparte de grasimi, acele grasimi polinesaturate si mononesaurate, care absorb depozitele de grasimi din sange, scad colesterolul, previn bolile grave de inima, mentin sanatatea pielii, parului, chiar ajuta in pierderea in greutate, mai ales in reducerea grasimii din zona taliei, care creste riscul de boli de inima.

14. Alaptatul
Desi femeile gravide nu se mai vad frumoase, multi spun ca nu exista o femeie mai frumoasa ca cea gravida sau care tocmai a nascut. Exista o luminita in ochi care nu poate fi comparata. Desi nu ar trebui sa tina dieta mai devreme de 6 luni de la aducerea pe lume a micutului, femeile devenite mame pot sa alapteze, fara prea mai probleme. Alaptatul arde caloriile.

15. Lactatele degresate
Fara grasimi saturate, dar cu un aport de calciu, lactetele degresate ajuta in reducerea colesterolului si scaderea in greutate.

16. Ouale
S-a dovedit ca ouale servite la micul dejun ajuta in slabire. Asa ca, unde va este tigaia? Puteti servi o omleta din albusuri de ou, cu legume, pe paine prajita. Ce ziceti?

17. Ceaiul verde
Secretul asiaticilor a iesit din rand. Se pare ca se numeste ceai verde si mentine starea de sanatate, scade coleesterolul, ajuta in arderea depozitelor de grasimi, mentine sanatatea pielii, parului, hidrateaza intens, promoveaza pierderea in greutate, previne cancerul etc.

18. Servirea micului dejun
Micul dejun a fost desemnat de specialisti in domeniu ca cea mai importanta masa a zilei, Furnizeaza organismului energia necesara intrarii in forta. Energie care este furnizata prin selectia cu grija a alimentelor, daca acestea nu sunt selectate cum trebuie, energia creste rapid, pentru ca main apoi sa scada. Servirea micului dejun zi de zi, in prima ora de la trezire, creste rata metabolismului. Nu sariti peste micul dejun!

19. Servirea a 3 mese pe zi
3 mese pe zi ar trebui sa furnizeze necesarul zilnic de calorii pentru organismul, practic o masina, pentru a le transforma in combustibil-energie. Sarind peste mese, nu ii furnizati nutrienti si energie, se incapataneaza sa slabeasca, si chiar reactioneaza invers. Servind zi de zi macar 3 mese pe zi, rata metabolismului creste, foamea este jonglata.

20. Sandvisul de dinainte de fitness
Inainte sa mergeti la salata de sport, mancati macar un sandvis cu o jumatate de ora-o ora inainte.

21. Gustarea de dinainte de pretrecere
Pentru a preveni situatiile in care sunteti chemati la receptiii si trebuie sa gustati din diverse preparate culinare, mancati macar un mar, cateva felii de fructe sau seminte.

22. Gustarile zilei
Pentru a accelera rata metabolismului, impartiti portiile in mai multe, astfel incat sa serviti 5-6 mese pe zi. 3 devin mesele principale ale zilei, restul gustari, gustari inteligente, mai precis. Acestea se vor servi, ca si mesele, din 3-4 sau main devreme, 2-3 ore

23. Dressingurile bune
Pregatiti dressinguri in casa, pentru salate. Dressingurile pe baza de ulei de in, de floarea-soarelui sau ulei de masline virgin, cu seminte alaturi si condimente, va ajutati sa slabiti.

Sursa acestui articol Sanatate acasa.
http://www.culinar.ro/articole/retete-de-slabi...



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare