Faceți căutări pe acest blog

joi, 23 februarie 2023

Boala care mântuiește - Părintele Arhimandrit Cleopa Ilie

                     

Schitul Sfantul Ilie
orpdsntSoe59if55492i22r0 5ef2t1b5u0i2tauchu22710l273ae42 ir2 ·

Sfîntul Efrem Sirul zice aşa:

„Dumnezeu de la omul bolnav, două lucruri cere: Să mulţumească lui Dumnezeu pentru boală şi să se roage neîncetat".
Nunai atît. Nu cere post, nu priveghere, nu plecare de genunchi, nu culcarea pe jos, nu tîrzia mîncare, nu uscata mîncare, nu puţina mîncare, nu starea de toata noaptea, nu cere de la dînsul nimic, decît aceste două lucruri. Orice bolnav care crede în Hristos şi are dreapta credinţă, atît trebuie să zică:
„Mulţumescu-Ţi Tie Doamne, că-mi dai suferinţă şi certare. Mulţumescu-Ţi Ţie, Doamne, că mă iubeşti şi mă cerţi"; şi „Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătosul". Acestea se cer de la tot sufletul, fie bolnav, fie sănătos, dar de la bolnav numaidecît.
Dumnezeu ştie că trupul se smereşte prin boală şi nu mai trebuie săl înfrînezi cu postul, cu asprimea, cu cutare; deja trupul este smerit, mai mult decît puterea lui de suferinţă. Şi de aceea se cere osteneala duhului, rugăciunea. De la aceasta nu-i scutit nimeni pînă la ultima suflare.

                                    Ferice de cel ce rabdă boala cu mulţumire, că Dumnezeu, văzînd
asta, îl vindecă fără doctori. Cine mulţumeşte lui Dumnezeu în boală, este un martir de bunăvoie.
Cea mai mare slujbă pentru cei bolnavi este Sfîntul Maslu. Dar nu
foloseşte, dacă omul nu este spovedit. Deci, mai întîi spovediţi-vă de toate păcatele şi apoi faceţi Sfîntul Maslu cu cel puţin trei preoţi.

miercuri, 22 februarie 2023

CORPUL TĂU CERE AJUTOR

 


Ești sănătos
ntSprodeos5i46u41m57it7th2u9312n3402rmf6u00a8 7me6037h68giau ·

1. Piele uscată:
Organism ul tău are insuficiență de vitamina E.
Pentru a-ți suplini norma, include în regimul tău alimentar nuci, pește gras și ulei vegetal.
2. Părul și unghiile fragile:
Aceste simptome dau dovadă de lipsa de vitamina B și calciu. Consumă fasole și cereale integrale.
3. Sângerarea gingiilor:
semnifică lipsa de vitamina C. Consumă cât mai des ceapă, usturoi, fructe și legume.
4. Insomnie și irascibilitate:
Ai lipsă de magneziu și potasiu în organism.
Aceste elemente se găsesc în caise uscate, prune și sfeclă.
5. Cârcei în timpul nopții:
Cârceii de asemenea dau de știre că ai lipsă de magneziu și potasiu.
6. Piele aspră la coate:
Acest simptom dă dovadă de ai insuficiență de vitamina C și A, care se găsesc în toate legumele și fructele de culoare portocalie: morcovi, dovleac, roșii, caise, caise uscate.
7. Vrei produse cât mai sărate:
Ar putea să ai în organismul o infecție sau o inflamație, în special în sistemul urogenital.
8. Vrei cât mai mult dulce:
Ai putea să fii epuizat(ă) și să ai nevoie de furnizare de energie rapid. În acest caz, este mai bine să consumi miere sau ciocolată neagră, pentru a nu avea probleme cu tractul gastro-intestinal.
9. Ai poftă de semințe de floarea soarelui:
Corpul tău este lipsit de antioxidanți.
10. Simți nevoia să consumi acru:
Organismul cere aceste produse, deoarece necesită o stimulare a ficatului sau a vezicii biliare.
Include în dieta ta lămâie și afine.

duminică, 21 august 2022

 

Știm cu toții că vitaminele și mineralele ajută organismul în lupta cu boala, la orice vârstă. Totodată, cea mai bună metodă de a asimila vitaminele în organism este alimentația sănătoasă. O dietă echilibrată te poate ajuta să trăiești sănătos și fericit până la adânci bătrâneți, însă ce se întâmplă atunci când dieta nu este corespunzătoare?

Răspunsul cred că îl cunoaștem cu toții – apar bolile!

Dacă ai depășit onorabila vârstă de 50 de ani, află că organismul tău nu mai poate asimila doar din alimente vitaminele necesare. De aceea este nevoie câteodată să apelezi la suplimente. Așadar, iată de ce vitamine are corpul tău nevoie în acest moment, asta pentru a evita apariția bolilor!

B12

Oricum ar fi, după vârsta de 50 de ani, această vitamină trebuie luată. Este extraordinar de bună pentru creier și circulație sangvină. La o vârstă fragedă, această vitamină se poate obține din carne, brânză, lapte, ouă, dar la persoanele trecute de 50 de ani, care au epuizat acizii abdominali, este nevoie de suplimentare. Doza suficientă este de 2,4 mg pe zi.

Calciu

Este vital pentru persoanele trecute de 50 de ani. Acesta întărește oasele și elimină riscul apariției osteoporozei. Atenție: dacă este luat în exces, crește riscul de infarct miocardic, accident vascular cerebral sau deces cardiac la femeile după menopauză. Femeile au nevoie de 1000 mg pe zi sau pot crește aportul de calciu prin consumul alimentelor cum ar fi: tofu, sardine, lactate, broccoli, migdale, spanac.

Vitamina D

Vitamina care se spune că prelungește viața… Ea ajută la absorbția calciului, cele doua alcătuind un duo vital pentru organism. Deficitul de vitamina D poate provoca multe probleme, mai ales după 50 de ani. Alimentele care vă ajută în cazul Vitaminei D sunt peștele și cerealele integrale. Totodată expunerea la razele soarelui este poate cea mai bună metodă de a asimila vitamina D în organism.

Magneziu

Deficitul de magneziu poate duce la apariția diabetului, probleme cardiace și inflamații. De asemenea, magneziul ajută și el la absorbția calciului. Testați nivelul de magneziu cu medicul. Dacă mâncați alimente sănătoase, veți obține suficient magneziu. Mâncați legume cu frunze închise la culoare, nuci, semințe,soia, avocado, fasole.

Potasiu

Potasiul menține sănătatea mentală indiferent de vârstă. La femei, după menopauză, mai mult potasiu înseamnă mai puține riscuri de accident vascular cerebral. Înainte de a lua un supliment de potasiu, întreabă medicul, întrucât dacă este administrat în exces, poate crea probleme cu inima. Pe cale naturală potasiul se regăsește din abundență în banane, fasole, cartofi dulci și linte.

Omega 3

Acizii graşi Omega 3 se obţin din alimente. Ei nu pot fi produşi de organism. S-a dovedit că acizii graşi Omega 3 îmbunătăţesc activitatea sistemului cardiovascular şi ajută la reducerea riscului de producere a infarctului miocardic şi a accidentului vascular cerebral, de creştere a trigliceridelor. Sursele alimentare de acizi graşi Omega 3 sunt somonul, macroul, heringul, sardinele şi păstrăvul.

Sursa  https://www.facebook.com/estisanatos


vineri, 18 martie 2022

Ioana Ginghina: Sarea amara

Ioana Ginghina: Sarea amara: Cura detoxifiere ficat! Va recomand azi o cura de detoxifiere, dar pe care o am de la prietena mea Luminita. Ea a ținut-o, ea granteaza pe...

vineri, 15 ianuarie 2021

Cum iti dai seama de ce boală suferi


 Medicina straveche detine taine pe care multi le-au uitat astazi, dar care, corect interpretate ar putea scuti perioade indelungate de suferinta. Studiile au aratat ca pielea, tenul pot semnala afectiuni grave, asa ca uita-te in oglinda si vezi daca este ceva in neregula cu fata ta. 

Iata ce simptome pot indica aspectul si textura pielii:
Paloare verzuie a fetei: disfunctii hepatice. Afectiunile hepatobiliare dau pielii culoarea galbena cu reflexe verzui.
Roseata permanenta a fetei: boli cardiovasculare sau hipertensiune arteriala.
Ingalbenirea tenului: functionare lenta a splinei/stomacului
Nuanta alba-bruna a tenului: semn de boala a rinichilor si cailor urinare.
Fata alba: boli de plamani si anemie.
Piele cu aspect uscat: tulburari endocrine, nervoase, gastrice, pulmonare si de circulatie.
Piele hiperhidratata: afectiuni renale, hepatobiliare si cardiovasculare.
Piele seboreica: tulburari endocrine, neuropsihice, intestinale si avitaminoze A si E.
Piele groasa, carnoasa, cu porii dilatati: tulburari hepatobiliare, metabolice si ale pancreasului.
Piele cuperozica: afectiuni nervoase, endocrine, digestive si de circulatie.
Pielea subtire, uscata, palida, cu aspect de pergament: anemii si tulburari endocrine.
Incretirea spatiului dintre sprancene: afectiuni ale sistemului limfatic, imunitate slabita.
Puncte rosii in jurul sprancenelor: instalarea gripei, sau a racelii.
Zona vascularizata a sprancenelor: sistem nervos hiperactiv, odihna insuficienta.
Pungi sub ochi: inflamatia rinichilor.
Nasul inrosit si santul orizontal pe lobul inferior al urechii: semnul tulburarilor cardiovasculare.
Urechile rosii: semne ale bolilor de rinichi si de circulatie.
Urechile uscate, cu aspect prafuit: afectiuni osoase.
Ridurile orizontale pe frunte: afectiuni ale sistemului nervos.
Ridurile verticale de la radacina nasului: consumul excesiv de produse animale.
Ridurile incrucisate: organismul este supus exceselor alimentare.
Buzele excesiv de rosii: afectiuni ale splinei si pancreasului.
Buzele uscate, uneori livide: afectiuni gastrice si colite.
Umflarea buzei superioare: boli de stomac.
Barbia umflata: boli de rinichi.
Alunite negre intre nas si buze: nivel crescut de toxine in corp
Sursa: marawvegan.ro

miercuri, 13 mai 2020

Infectiile urinare

Tratamente Manastiresti



- Tratamente Manastiresti :

Bolile aparatului urinar : infectii , tumori , raceli , cistite , polipi , chisturi , calculi renali , rinichi polichistici , afectiuni ale rinichilor s.a. , pot fi vindecate cu ajutorul unor plante medicinale .
Amestec de plante pentru ceai :
- coada-calului
- urzica
- sanziene
- frunze ( muguri , scoarta ) de mesteacan
- rostopasca
Aceste plante se pot combina in parti egale - rezultand ceaiul renal . Se vor consuma de la 2 cani pe zi , pana la 2 L pe zi , in functie de gravitatea bolii.
In tratarea infectiilor urinare sau a altor afectiuni renale este obligatoriu consumul de apa ( a nu se confunda ceaiul cu apa ) de minim 2 - 3 L pe zi .
In cazul unor afectiuni renale cronice sau tumori canceroase , se vor aplica comprese pe rinichi cu ceai de coada-calului ( timp compresa 4h pe zi ) si frectii cu bitter suedez . Bai in cada in ceai de coada-calului ( 50 % ) acoperind bazinul .
Argila si carbune medicinal .
O cura va dura 4 sapt apoi se face o pauza de 2 - 4 sapt , dupa care se poate relua

Prostata la barbati :

Se va consuma ceai de pufulita 3 cani pe zi timp de 4 sapt ( pauza 4 ) .
Tinctura de pufulita 2 linguri / zi
Tinctura de ghimpe 2 linguri pe zi .
Coada-calului capsule 3 / zi .

Vindecarea plamanilor - tratamente naturiste :



Pentru toate afectiunile pulmonare , incepand de la raceala si gripa , pana la tumori pulmonare , se pot vindeca cu ajutorul plantelor medicinale .
Amestec de plante pentru ceai :
- coada-soricelului
- coada-calului
- galbenele
- cimbrisor de camp
- potbal si patlagina
Toate aceste plante se combina in parti egale - rezultand un ceai pt plamani .
Se prepara 2 , 3 pana la 6 cani pe zi - in functie de gravitatea bolii.
Alte remedii :
- Tinctura de cimbrisor 2 linguri pe zi
- sirop de brad 3 linguri / zi
- ceai din ace de pin 2 cani pe zi
- comprese pe plamani cu ceai de coada-calului ci bitter suedez .
- argila

COADA-CALULUI - Doctorul din casa !!!

Poate cea mai puternica si binefacatoare planta medicinala din lume - este coada-calului .

Ea ajuta la :

 Infecţiile genito-urinare, bolile renale, problemele prostatei, obezitatea, artrita, ulcerele hemoragice şi tuberculoza, afecţiunile reumatice, combaterea celulitei, fracturi osoase, tetanie, hemoragiile interne şi externe şi pentru scurgerile vaginale, boli ale rinichilor, prostatite, boli reumatice, detoxifiere; în uz extern: ajută la vindecarea contuziilor, degerăturilor, neuro-dermitelor, edeme ale picioarelor, grăbeşte cicatrizarea rănilor, a ulcerului varicos, combate transpiraţia excesivă a picioarelor, osteoporoza, demineralizări, hipocalcemii, crampe musculare, ulcer gastro-duodenal.

 Administrare: Pulberea de coada-calului se obţine prin măcinarea plantei uscate, se administrează de 3- 4 ori pe zi cate o linguriţă, fiind bine tolerată de organism în tratamente de lungă durată şi eficienţă în: tratarea hemoragiilor, anemiilor posthemoragice, consolidarea oaselor şi dinţilor, prevenirea şi tratarea bolilor cardio-vasculare.

 Maceratul la rece: se obtine prin adaosul intr-un litru de apa a 4- 6 linguri de pulbere de coada calului si se lasa la infuzat de seara pana dimineata; se consuma apoi pe parcursul întregii zile; are acţiune diuretică, elimină surplusul de apă din ţesuturi, detoxifică organismul.

 Infuzia se prepară dintr-o linguriţă de plantă uscată la o cană de apă clocotită care se infuzează 10- 15 minute, se bea câte 1- 2 ceşti pe zi.

 Decoctul se face mai concentrat, respectiv 1 lingură cu vârf de plantă la o cană de apă, se fierbe 10 minute, apoi se strecoară şi se foloseşte pentru comprese în uz extern. În uz extern se recomandă comprese în caz de: abcese, eczeme, epistaxis (hemoragii nazale, cand se recomandă ca în decoctul preparat a se adauge puţină sare şi să se facă aspiraţii nazale de 2 - 3 ori pe zi), transpiraţie abundentă a picioarelor. sus Coada-calului

 - Precauţii şi contraindicaţii Datorită conţinutului mare de siliciu nu este indicat consumul acestei plante pentru copii mai mult de 2 săptămâni (se fac pauze şi apoi se reia) Nu prelungiţi o cură de coada-calului mai mult de 6 săptămâni.

 Nu se recomandă în sarcină şi alăptare.

 Coada-calului poate irita tractul digestiv. Este bine să o evitaţi dacă suferiţi de boli cardiace sau renale. Atenţie! Coada-calului poate fi confundată cu o plantă daunatoare asemănătoare, numita parul-porcului care creşte în mlaştini (Equisetum palustre).

Florile de salcâm, remediu natural contra ulcerelor



▲ Proprietăţile terapeutice ale preparatelor din flori de salcâm dau posibilitatea intervenţiilor în tratarea multor boli, mai ales în afecţiunile sistemului nervos şi în boli digestive şi pulmonare ▲ Sunt cunoscute, de asemenea, efectele antitusive, antispasmodice ale tractului respirator, emoliente ale secreţiilor bronşice, antiseptice, antinevralgice, calmante, uşor sedative ▲
Recomandări în bolile sistemului nervos
Efectele vindecătoare ale florilor de salcâm se exercită la toate persoanele, indiferent de vârstă. Acţiunile asupra sistemului nervos se manifestă prin capacitatea de a linişti, de a calma şi de a tonifia organismul aflat în diferite stări nevrotice. Produsele din flori de salcâm sunt utilizate în multe afecţiuni psihosomatice, care apar drept consecinţe directe ale unor tensiuni sufleteşti:
- stări conflictuale frecvente cu tendinţe de agresivitate şi criticism exagerat;
- accese de mânie şi iritabilitate psihică;
- crampe musculare de natură nervoasă;
- epuizare nervoasă şi a forţei fizice şi intelectuale, ajungând până la insomnii, stări de anxietate şi depresie psihică prelungită;
- reacţii necontrolate la stări stresante, dureri de cap şi migrene pe fond de stres;
- tulburări de memorie, de echilibru şi de văz, ajungând, în unele cazuri, la erupţii herpetice pe piele;
- tulburări de apetit, cu lipsa poftei de mâncare sau cu foame excesivă, produse de o stare de gol afectiv.
Din experienţe îndelungate s-a constatat că aceste afecţiuni ale sistemului nervos dereglat se pot trata prin:
- inhalarea parfumului florilor de salcâm, cu efecte liniştitoare asupra psihicului;
- aromatizarea camerei de lucru şi de dormit a bolnavului cu buchete de flori proaspete;
- consumul unei infuzii din flori uscate (o lingură la 200 ml apă clocotită) luată în 3 reprize pe zi, într-o cură de 3 săptămâni, înlocuind total apa de băut;
- consumul zilnic a unui macerat la rece din flori ţinute 2-3 zile în miere de albine, luând câte 3-5 linguriţe pe zi;
- tinctură din 20 grame flori uscate care se macerează în 100 ml alcool 700, timp de 10-14 zile, din care se iau zilnic de două ori câte 10 picături.
În tratament extern al bolilor sistemului nervos sunt recomandate băi generale cu extracte din flori.
Efecte bune în gastrita hiperacidă
În tratamentul bolilor aparatului digestiv, de multă vreme este cunoscută acţiunea benefică a florilor de salcâm asupra gastritei hiperacide, mai ales cea apărută pe fond de nervozitate.
Bune efecte se constată în combaterea arsurilor de stomac (pirozis), apărute mai ales noaptea, cu localizări retrosternale, cauzate de hiperaciditate. De asemenea, sunt atenuate durerile în ulcerul gastric şi duodenal, în gastralgii hiperclorhidrice, reflux gastro-esofagian, indigestii după mese copioase cu alimente grase, în insuficienţă hepatică, crampe abdominale. La copii, florile de salcâm pot avea efecte benefice în diareea acidă sau vărsături de lapte, precedate de agitaţie.
Tratamentele acestor boli digestive se pot face folosind o infuzie din amestec, în părţi egale, cu flori de salcâm şi frunze de dud bogate în carbonat de calciu cu efecte alcalinizante, de reducere a hiperacidităţii gastrice; se ia o linguriţă din amestec la 250 ml apă clocotită, se infuzează acoperit 10-15 minute şi se beau două ceaiuri pe zi, după mesele principale, în cure de lungă durată.
În cursul zilei, în locul apei potabile sau a sucurilor, este recomandat să se consume apă din flori de salcâm (o mână de flori uscate se macerează la rece, minim 8 ore, într-un litru de apă curată de izvor).
Ceaiul din flori de salcâm combate tusea convulsivă
În bolile aparatului respirator, florile de salcâm sunt eficiente în combaterea tusei convulsive şi astmatice, a răcelii, virozelor, a răguşelii, în infecţii acute ale căilor respiratorii, astm bronşic.
Tratamentul acestor afecţiuni se face cu ceai din flori de salcâm care acţionează asemănător cu supa de pasăre ce s-a dovedit a fi un aliment cu mare valoare nutritivă, dar şi cu deosebită eficienţă în reducerea proceselor inflamatorii, calmarea tusei, a strănutului şi a secreţiilor nazale. Este demn de subliniat că în cazul bolilor pulmonare să nu se neglijeze consumul ceaiului de salcâm, iar ca alimentaţie să se consume supe de pasăre, cel puţin la o masă pe zi.
Florile de salcam, eficiente impotriva insomniei
Daca suferi de insomnie sau ai un somn agitat si nu reusesti sa te odihnesti in timpul noptii, poti combate aceste stari neplacute cu ajutorul florilor de salcam. In fiecare seara, inainte de a merge la culcare, este bine sa bei o cana cu ceai de flori de salcam. Acesta va actiona asupra sistemului nervos si te va ajuta sa te relaxezi si sa te odihnesti.
Florile de salcam trateaza afectiunile genitale
In cazul in care te confrunti cu afectiuni genitale, precum vaginita sau candidoza, este bine sa faci bai de sezut cu tinctura de salcam. Aceasta se adauga in apa, iar tratamentul trebuie urmat cateva zile la rand, pana cand afectiunea se vindeca sau se amelioreaza.
Mierea de salcâm cu nuci, cel mai bun energizant
Mierea de salcâm constituie un deliciu de neegalat, fiind mult apreciată pentru savoarea sa, pentru valoarea energetică mare (300 kcal la 100 grame produs) şi pentru multiplele proprietăţi terapeutice. Faptul că este singurul sortiment de miere care nu se zahariseşte decât după foarte mult timp constituie un avantaj luat în consideraţie de către consumatori.
S-a dovedit că mierea de salcâm, diluată în puţină apă caldă şi luată înainte de mese sau seara înainte de culcare, are efecte deosebite în vindecarea ulcerelor (gastric şi duodenal).
Contraindicatii flori de salcam
In general, florile de salcam nu au contraindicatii, insa este bine sa stii ca ele pot provoca balonare, reactii alergice, atacuri de astm, rinita sau conjunctivita. Daca esti insarcinata si vrei sa consumi ceai din flori de salcam, este recomandat sa te consulti cu medicul tau inainte, deoarece este posibil ca acesta sa interfereze cu absorbtia fierului in organism.

miercuri, 9 octombrie 2019

Cimbrul ...


Reumatismul nu este o afectiune care ii afecteaza doar pe cei mai in varsta, asa cum se crede. Durerile apar in special in sezonul rece, din cauza expunerii la frig sau umiditate. Exista insa o modalitate simpla si eficienta care te poate scapa de reumatism. Stiai ca cimbrul face minuni in astfel de cazuri?

Aceasta planta imbunatateste circulatia sangelui si calmeaza eficient durerile. Iata ce trebuie sa faci ca sa scapi de reumatism:

fa comprese calde cu tifon si cimbru, aplica-le pe zonele unde simti durere si lasa-le sa actioneze timp de jumatate de ora. Repeta procedura ori de cate ori simti dureri. Vei observa ca, la un moment dat, acestea nu isi vor face aparitia;
cumpara ulei de cimbru si seara, inainte de culcare, maseaza-te cu el in zonele in care ai probleme;
bea de doua ori pe zi ceai de cimbru. Face minuni impotriva reumatismului!
Beneficiile pentru sănătate ale cimbrului

Simptomele bronsitelor acute sau cronice, a virozelor respiratorii si tusei pot fi reduse cu tinctura de cimbru, care are efect expectorant. In adaos cu extract de ciubotica-cucului, tratamentul cu tinctura de cimbru are actiune bronhodilatatoare, expectoranta si calmanta. Se recomanda consumul a cate o lingurita din fiecare tinctura, de cate 4-6 ori pe zi, timp de 2 saptamani.

In tratamentul astmului, pneumoniei si infectiilor respiratorii se recomanda administrarea de ulei volatil, cate 2-3 picaturi pe zi, timp de 2 saptamani.

Uleiul are efect antibiotic si bronhodilatator puternic. Faringita si laringita pot fi calmate tot cu ajutorul uleiului de cimbru.

Colitele si enterocolitele pot fi tratate cu ajutorul pulberei de cimbru. Simptomele colonului iritabil (spasmele digestive si balonarea) pot fi reduse prin tratament cu pulbere de cimbru, pentru ca are efect antiinflamator si distruge flora bacteriana de fermentatie. Se ia cate o jumatate de lingurita de pulbere, de 4 ori pe zi.

In tratamentul sinuzitelor, se utilizeaza tot uleiul volatil de cimbru, sub forma de inhalatii. Se pot aplica si comprese pe frunte cu tinctura de cimbru, care se tin timp de cel putin 20 de minute.

Bine de știut

Nu este indicat sa utilizati pe cale interna uleiul esential de cimbru, fara acordul medicului. Daca intentionezi sa folosesti extern uleiul esential de cimbru, trebuie sa stii ca acesta poate irita pielea. Indiferent sub ce forma, cimbrul de cultura este contraindicat femeilor insarcinate.
ACASAINRO.COM
popescudan

Magneziu


Magneziul este al patrulea mineral din punct de vedere al concentratiei in organismul uman, jucand un rol esential pentru sanatatea corpului si a creierului. Dat fiind faptul ca magneziul este atat de important pentru organism, dar si pentru ca deficienta de magneziu este extrem de comuna, cercetatorii au incercat sa evidentieze care este exact paleta de beneficii cu care mineralul este incarcat.

Citrat de magneziu – Citratul de magneziu este cel mai popular supliment de magneziu, deoarece este ieftin si usor de absorbit. Deoarece acidul citric este un laxativ usor, citratul de magneziu este atat un ajutor in cazul constipatiei, cat si un supliment de magneziu. Aceasta este o alegere excelenta pentru persoanele cu probleme rectale sau de colon, dar nu este potrivit pentru cei care au scaune moi.

Taurat de magneziu – Tauratul de magneziu este cea mai buna alegere pentru persoanele care sufera de probleme cardiovasculare, deoarece este cunoscut pentru proprietatea sa de a preveni aritmiile si de a preveni deterioarea sistemul cardiovascular cauzata de atacurile de cord. Tauratul de magneziu este o forma de magneziu usor de absorbit (magneziu si taurina stabilizeaza membranele celulare) si nu contine proprietati laxative.

Malat de magneziu – Malatul de magneziu este o alegere fantastica pentru persoanele care sufera de oboseala, deoarece acidul malic – un acid natural prezent in sucurile multor plante si in majoritatea celulelor din organism – este o componenta vitala a enzimelor care joaca un rol cheie in productia de energie. Deoarece legaturile ionice de magneziu si acid malic sunt usor de spart, malatul de magneziu este foarte solubil.

Glicinat de magneziu – Glicinatul de magneziu (magneziu legat de glicina, un aminoacid neesential) este una dintre formele cele mai biodisponibile si absorbabile de magneziu. De asemenea, este foarte putin probabil ca aceasta forma de magneziu sa induca diaree. Este cea mai sigura optiune pentru corectarea unui deficit pe termen lung.

Clorura de magneziu – Desi clorura de magneziu contine contine doar aproximativ 12% magneziu elementar, are o rata de absorbtie impresionanta si este cea mai buna forma de magneziu pentru detoxifierea celulelor si tesuturilor. Clorura de magneziu sprijina functia renala si poate stimula un metabolism lent.

Carbonatul de magneziu – Carbonatul de magneziu este o alta forma populara, biodisponibila de magneziu care se transforma in clorura de magneziu atunci cand intra in contact cu acidul clorhidric la nivelul stomacului. Este o alegere excelenta pentru persoanele care sufera de indigestie si de reflux acid, deoarece contine proprietati antiacide.

Cele mai nesatisfacatoare forme de magneziu:

Oxidul de magneziu – Oxidul de magneziu este cea mai comuna forma de magneziu vanduta in farmacii, dar este non-chelatic si are o rata de absorbtie slaba in comparatie cu formele de magneziu prezentate mai sus.

Suflatul de magneziu – Sulfatul de magneziu, de asemenea, numit si sare Epsom, este un sprijin fantastic impotriva constipatiei, dar o sursa nesigura de magneziu, deoarece se poate ajunge foarte usor la supradozaj.

Glutamatul si aspartatul de magneziu – Evita aceste doua forme de magneziu cu orice pret. Acidul glutamic si acidul aspartic sunt componentele periculosului indulcitor aspartam, acestia devenind neurotoxici atunci cand sunt nelegati de alti aminoacizi.

Beneficiile magneziului

Inainte de a expune o parte din rolurile pe care magneziul le joaca in organism, mai subliniez faptul ca multi dintre noi au o carenta in organism si n-ar fi rau ca inainte de toate sa ne testam nivelul si sa vedem daca nu ar trebui sa ne gandim dieta mai bine sau sa luam un supliment de magneziu.

1. Magneziul este implicat in sute de reactii biochimice din corp

Magneziul se gaseste in pamant, mare, plante, animale si oameni. Cam 60% din cantitatea de magneziul din corp se gaseste in oase, in timp ce restul se depoziteaza in muschi, tesuturile moi si fluide, inclusiv sange.

De fapt, fiecare celula a organismului il contine si are nevoie de el pentru a functiona. Unul dintre rolurile principale pe care le joaca este acela de a fi cofactor sau “molecula auxiliara” pentru reactiile biochimice executate de enzime.

Magneziul participa cam la 600 de reactii din corp, dintre care merita mentionate: crearea de energie, formare de proteine, mentinerea genelor, miscarile musculare si reglarea sistemului nervos prin reglarea neurotransmitatorilor din creier.

2. Magneziul asigura o digestie buna

Bazandu-se pe el, organismul nu trece prin probleme gastrice gen balonare, constipatie sau disconfort abdominal. El sustine si absorbtia nutrientilor, stimuland productia de acid clorhidric din stomac si a bilei la nivelul ficatului.

Cea mai mare parte a tubului digestiv prezinta un tip de musculatura care functioneaza fara ca noi sa fim constienti de toate acestea. Magneziul este un mineral important pentru functionarea acestor muschi care prezinta printre rolurile lor:

• Functia de amestecare a alimentelor in stomac cu sucul gastric – prin contractia musculaturii netede a stomacului

• Functia de propulsie si inaintare a alimentelor in intestine

• Functia de defecatie etc.

3. Magneziul sustine sanatatea inimii

Magneziul ajuta in initierea contractiei muschiului inimii – miocardul – despre care se stie ca prezinta si automatism. Carenta (lipsa) de magneziu in organism influenteaza bataile inimii si predispune la afectiuni cardiace. Magneziul participa si la asigurarea echilibrului electrolitic si a distributiei eficiente a unor elemente precum potasiu, calciu si altor nutrienti.

4. Magneziul sustine detoxifierea organismului si reduce retentia de apa

Tot felul de toxine ne invadeaza zilnic organismul, inclusiv cele din alimentele consumate zilnic, pline de pesticide sau ierbicide, sau cele din aer care conduc la producerea radicalilor liberi si stresului oxidativ. Stresul oxidativ stim cu totii ca ne deterioreaza grav sanatatea, conducand in timp chiar la ateroscleroza.

Asa cum am spus, magneziul echilibreaza electrolitii din organism, iar acest lucru conduce la scaderea edemelor si retentiei de apa.

5. Magneziul este esential pentru muschi

Muschii sunt de asemenea organe care au nevoie de magneziu pentru a functiona optim. Muschii nostri sunt inervati atat de fibre nervoase ce ne ajuta sa controlam zona de miscari voluntare, cat si de fibre nervoase care controleaza involuntar tonusul muscular.

Magneziul permite organismului sa produca IGF-1 (factor de crestere asemanator insulinei), care este principalul stimulator al puterii si regenerarii muschilor. Mai mult, trifosfatul de adenozina este depozitul cu energie a celulelor si este creat cu ajutorul magneziului.

De asemenea, magneziul relaxeaza muschii incordati, pentru ca fara magneziu se dezvolta acid lactic, muschii nu se relaxeaza cum trebuie si apar crampele.

6. Scade riscul de depresie

Dupa cum bine stim, traim intr-o societate lovita destul de des de fenomenul depresiei, facand alarmant de multe victime, ca si afectiuni care poate primesc mai multa atentie medicala gen cancer, diabet sau obezitate.

Depresia apare pe fondul unui stil de viata neadecvat, incepand cu o odihna nepotrivita si un stil alimentar nesanatos, continuan cu stilul de viata sedentar, inactiv.

7. Magneziul scade riscul de cancer si diabet

American Journal of Clinical Nutrition a publicat un studiu conform caruia cu fiecare 100mg de magneziu ingerat zilnic prin alimentatie sau suplimente ne reducem riscul de cancer de colon cu 13%.

De asemenea, magneziul ne mai ajuta si in privinta luptei cu diabetul, stimuland secretia de insulina, cea care regleaza metabolismul glucidelor. In absenta magneziului, glucoza nu poate fi transferata catre celule, si se depoziteaza in sange, cauzand diverse tipuri de afectiuni ale tesuturilor, inclusiv a nervilor ochilor.

9. Magneziul sustine sistemul nervos si ne ajuta sa avem un somn mai bun

Serotonina, care relaxeaza sistemul nervos si controleaza starea generala, este dependenta de prezenta magneziului. Probabil ca nu de putine ori ai si auzit ca magneziul este recomandat pentru reducerea stresului.

In egala masura, magneziul regleaza si secretia de melatonina, cea care genereaza un somn mai bun. Si, asa cum am mentionat anterior, reducand si stresul si tensiunea acumulate pe parcursul zilei, somnul nostru va deveni mult mai odihnitor si vom tine departe si insomniile.

10. Magneziu pentru sistem osos mai puternic

In ciuda credintelor populare, calciul nu este singurul mineral necesar pentru sanatatea oaselor si dintilor, ba chiar ar putea crea alte probleme de sanatate inclusiv la nivelul sistemului osos, in contextul nepotrivit, dar asta e o discutie separata.

Sanatatea sistemului osos este asigurata cam de 18 nutrienti esentiali, magneziul fiind unul dintre ei, prin capacitatea sa de stimulare a hormonului denumit calcitonina si prin supresia hormonului paratiroid care distruge oasele.

11. Magneziul echilibreaza balanta intre calciu si fosfor din saliva, ceea ce ne mentine si dintii sanatosi.

marți, 30 iulie 2019

Corpul uman.





1: Numărul oaselor: 206
2: Numărul de mușchi: 639
3: Numărul de rinichi: 2
4: Numărul de dinți din lapte: 20
5: Număr de coaste: 24 (12 perechi)
6: Numărul camerei cardiace: 4
7: Artera mai mare: Aorta
8: Tensiunea arterială normală: 120/80 Mmhg
9: pH-ul sanguin: 7.4
10: Numărul vertebrelor din coloana vertebrală: 33
11: Numărul vertebrelor în gât: 7
12: Numărul oaselor din urechea medie: 6
13: Numărul oaselor pe față: 14
14: Numărul de oase din craniu: 22
15: Numărul oaselor din piept: 25
16: Numărul de oase în brațe: 6
17: Numărul de mușchi din brațul uman: 72
18: Numărul pompelor din inimă: 2
19: Organe mari: Piele
20: glandă mare: ficat
21: celulă mai mare: ouă de sex feminin
Cel mai mic celulă: spermatozoid
23: Oase mai mici: spumă de ureche medie
24: Primul organ transplantat: Rinichi
25: Lungimea medie a intestinului subțire: 7m
26: Lungimea medie a intestinului gros: 1,5 m
27: Greutatea medie a nou-născutului: 3 kg
28: Rata impulsului într-un minut: de 72 de ori
29: Temperatura normală a corpului: 37 ° C (98,4 ° C)
30: Volumul mediu de sânge: între 4 și 5 litri
31: LAPSO DE VIDA Celule roșii: 120 de zile
32: LAPSO DE VIDA Celule albe: între 10 și 15 zile
33: Perioada sarcinii: 280 de zile (40 săptămâni)
34: Numărul oaselor din piciorul uman: 33
35: Numărul oaselor din fiecare încheietură: 8
36: Numărul de oase în mână: 27
37: Glandă endocrină mai mare: tiroidă
38: Cel mai mare organ limfatic: Splină
40: Oase mai mari și mai puternice: Femur
41: Mușchi mai mici: Stapedius (urechea medie)
41: Numărul cromozomilor: 46 (23 perechi)
42: Numărul de oase pentru nou-născuți: 306
43: Vâscozitatea sângelui: 4,5 până la 5,5
44: Grup de sânge universal donator: O
45: Grup de sânge universal destinatar: AB
46: Celule albe din sânge mai mari: Monocite
47: cea mai mică celulă sanguină albă: limfocite
48: Creșterea numărului de celule roșii este numită: policitemie
49: Banca de sânge din organism este: Spleen
50: Râul vieții este numit: Sânge
51: Nivel normal de colesterol din sânge: 100 mg / dl
52: O parte fluidă a sângelui este: Plasma

                                 O creație frumoasă!

Bucurați-vă de ea, iubiți-o și deveniți conștienți.
Că ceea ce face organismul bolnav este ceea ce gândim, ceea ce simțim, ceea ce mâncăm.
Selectați ceea ce mâncați, ce simțiți și ce credeți.
Mulțumeste pentru ce ai.
Mulțumeste-ți corpul că e mijlocul tău de transport în această viață.

vineri, 16 noiembrie 2018

Cimbrul




Cimbrul este o plantă extrem de benefică sănătății, acționând ca un antibiotic natural asupra anumitor tipuri de virusuri. Cercetătorii au descoperit că acesta constituie un remediu eficient împotriva durerilor și crampelor produse în perioada menstruației, dar și în cazul durerilor de cap și spate, precum și a senzației de greață și amețeală.

De asemenea, cimbrul este un dezinfectant foarte puternic, ce poate fi folosit atât intern, cât și extern. Deseori, este utilizat pentru a preveni, dar și pentru a trata răcelile, durerile în gât și infecțiile bucale, pentru asta se face gargară cu infuzie de cimbru. Și tusea sau anumite afecțiuni la plămâni pot fi vindecate, consumând ceai de cimbru.

Această plantă este bogată în antioxidanți, susținând funcțiile naturale ale organismului, cu efect benefic asupra sistemului endocrin și, în special, al timusului.

Iată alte întrebuințări excelente ale cimbrului și ale uleiului esențial de cimbru.

Are efect antireumatic. Reumatismul este o afecțiune cauzată de fluxul sanguin deficitar și de creșterea concentrației de acid uric în sânge sau de artrită. Ceaiul de cimbru are acțiune diuretică și ajută la eliminarea prin urină a toxinelor, stimulând fluxul sanguin. Proprietățile sale diuretice îl fac un tratament excelent împotriva infecțiilor aparatului urinar și al vezicii urinare.

Cimbrul este foarte benefic celor ce suferă de hipertensiune, normalizând tensiunea arterială ridicată.

Această plantă este un tonic excelent, iar uleiul de cimbru protejează sănătatea inimii, sistemul digestiv și nervos, pielea, mușchii și întărește sistemul imunitar. De asemenea, omoară ciupercile și paraziții.

Timolul, care este un compus al uleiului esențial de cimbru, ajută la vindecarea rănilor și a leziunilor de la nivelul pielii, îmbunătățind fluxul sanguin din piele.

Aplicarea unei comprese calde cu ulei esențial de cimbru pe entorse, artrită, gută sau sciatică, pot fi un remediu foarte bun împotriva durerii.

Poate fi folosit ca tratament pentru vaginită și candidoză vaginală.

Alopecia este o altă afecțiune ce poate fi tratată prin aplicarea și masarea scalpului, timp de mai multe luni, cu un amestec format din ulei de cimbru, rozmarin, levănțică, lemn de cedru, jojoba și semințe de struguri.

Cimbrul are puternice proprietăți antiseptice, motiv pentru care este un ingredient bun pentru dezinfectarea mâinilor pe cale naturală.

tât uleiul, cât și infuzia de cimbru pot fi folosite cu succes pentru tratarea acneei, sau ca tonic pentru părul fragil.

Pentru ameliorarea durerilor și a mâncărimilor produse în urma înțepăturilor de insecte, uleiul de cimbru diluat poate fi un remediu excelent, dacă este aplicat local.

Fructele și legumele pot fi spălate cu o soluție formată din 1% ulei esențial de cimbru și apă, pentru o curățare antibacteriană. De asemenea, cimbrul ține insectele la distanță.

Deoarece acest ulei de cimbru vă poate irita pielea, este bine să-l folosiți în combinație cu alte uleiuri esențiale, cum ar fi cele de grapefruit, rozmarin, pin, lămâie sau lavandă.

Pentru tratarea răcelilor și a tusei, fitoterapeutul Rosemary Gladstar ne recomandă un foarte bun remediu pe bază de cimbru, ce se prepară ușor acasă.

Iată rețeta:
60-120 grame de frunze și flori de cimbru (pot fi folosite atât cele verzi, cât și cele uscate);
1 litru de apă;
1 cană de miere.

Mod de preparare

Se amestecă cimbrul și apa într-o cratiță, la foc mic. Se lasă să fiarbă în clocote mici, cu capacul într-o parte, pentru a putea lăsa să iasă aburul, până când lichidul se reduce cam la jumătate, rămânând aproximativ 2 căni de ceai foarte concentrat. Se strecoară, iar ceaiul obținut se lasă puțin să se răcească (să nu aibă temperatura de peste 40 grade când se amestecă cu mierea), apoi se adaugă mierea și se amestecă până se dizolvă. Preparatul se pune într-un borcan de sticlă în frigider, unde va rezista timp de 3-4 săptămâni.

Mod de utilizare

Se ia de la ½ până la 1 linguriță la fiecare două ore, până când tusea dispare.

Cimbrul este folosit cu succes și în bucătărie, fiind un condiment excelent pentru preparatele din carne, dar și pentru conservarea murăturilor. Acest condiment, aplicat peste carnea pusă la macerat, va acționa ca un conservant natural în timp ce îi va conferi acesteia un gust excelent.

sursa http://www.almanahonline.ro/cimbrul-planta-care-trateaza-tusea/

luni, 4 decembrie 2017

Te scapă de mucegai DEFINITIV!

Nici nu credeam că un produs atât de banal poate face așa ceva


Cu siguranță, fiecare om are rătăcită prin casă o sticlă de vodcă. Aceasta este bună atât pentru a fi băută rar și cu măsura, dar acesta poate avea și niște uitilizări uimitoare și foarte utile în casă. Deși poate fi greu de crezut, aceasta poate fi folosită pentru a păstra florile mai mult timp, pentur a scăpa de mucegai sau chiar să cureți pietrele prețioase sau să scapi de mirosurile neplăcute.

Păstrează florile tăiate mai multă vreme: s-a demonstrat științific că florilor le place votca. Amestecă o linguriță sau două de vodcă și o lingură de zahăr cu apă din vază, iar florile se vor păstra proaspete pentru mult timp.

Curăță ochelarii: mai ales ochelarii de soare capătă o sclipire cu totul specială, de nou, dacă sunt frecați cu o cârpă moale din bumbac pe care ai pus o linguriță de băutură

Te scapă de mucegai: amestecă într-un pulverizator o parte vodcă și o parte apă și pulverizează pe locurile mucegăite. Funcționează perfect și în zonele cu mucegai din baie, dar este imbatabil și pe lemnul care a fost atacat de mucegai. În cazul lemnului lasă soluția să acționeze câteva minute și apoi șterge locul cu o cârpă moală.

Scoate mirosurile urâte din haine și pantofi: ca să scapi de mirosul de vechi pe care îl prind hainele care au stat în saci de plastic sau cele care nu au fost folosite multă vreme, amestecă într-o sticlă cu pulverizator, două părti vodcă și o parte apă distilată. Pulverizează pe hainele care miros a vechi și a stătut. Lasă haina la aer pentru o oră, iar mirosul dispare . Pulverizează și în pantofii care miros urât. Efectul este spectaculos.

Curăță pietrele semiprețioase: mărgelele de sticlă sau pietrele semiprețioase se curață și capătă o strălucire specială cu vodcă. Pune vodcă într-un pahar și pune mărgelele. Lasă-le să stea o oră, apoi clătește-le cu apă și ștergele. Curăță cu o cârpă înmuiată în votca porțelanurile fine, după ce au fost spălate și șterse. Vor reveni la viata!

Scote etichetele de pe sticle sau borcane: dacă vrei să scoți etichetele lipite cu soluții foarte aderente de pe sticle sau borcane, de cel mai mare ajutor poate fi vodca. Pune într-o farfurie vodcă și rulează borcanul cu etichetă. Aceasta se va desprinde perfect, repede și ușor.

Sursa Fii sănătos.ro

Solutie de geamuri...



Cand ne apucam de curatenie generala, cu totii ne pragatim din timp bugetul pentru produsele de curatenie, produse care stim cu totii ca nu sunt deloc ieftine si pe langa asta ne impovareaza casa si cu un exces de chimicale.

In cele ce urmeaza, iti voi prezenta o solutie naturala de curatat geamurile, care este foarte usor de preparat si pentru care nu mai este nevoie sa mergi la supermarket sa-ti cheltui banii. Fata de toate astea, solutia de curatat geamurile facuta in casa nu contine chimicale periculoase pentru organism!

Vei avea nevoie de 4 ingrediente din bucatarie:

– 250 de ml de apa

– zeama de la o lamaie

– 2 lingurite de bicarbonat de sodiu

– 3 linguri de otet de mere

Mod de preparare:

Combina toate ingredientele de mai sus intr-un castron, amesteca bine, apoi adauga-le intr-un recipient cu pulverizator. Pastreaza amestecul la frigider.

Agita intotdeauna continutul inainte de pulverizare.

Folosete aceasta solutie ori de cate ori vrei sa cureti geamurile, asa cum utilizai solutia pe care o cumparai de la magazin.

Rezultatul va fi unul surprinzator!

joi, 30 noiembrie 2017

Cea mai benefică vitamină din lume.


                                   Te poate feri de una dintre cele mai periculoase boli!



Cancerul la sân se caracterizează prin căpătarea unei tumori mamare maligne, iar grupurile de celule canceroase implicate pot migra şi cuprinde şi alte ţesuturi din vecinătatea sânilor.

Deşi tumorile mamare se pot datora unui număr mare de factori, cel mai important dintre ei este predispoziţia genetică.

Potrivit statisticilor, cancerul mamar este a două cea mai comună formă de cancer în rândul femeilor. În medie, 1 din 8 femei se îmbolnăvesc de cancer la sân în diferite etape de viaţă. Pentru populaţia feminină, mortalitatea prin cancer la sân este secundată doar de mortalitatea prin cancer pulmonar, în topul celor mai letale boli canceroase.

Cercetările au demonstrat că vitamina D are cele mai semnificative efecte asupra activităţii tumorale specifice cancerului la sân, urmată de adoptarea unei alimentaţii sănătoase şi a unui stil de viaţă activ, respectiv de luarea de măsuri pentru gestionarea stresului şi îmbunătăţirea calităţii somnului.

Studiile clinice recente întăresc tot mai mult ideea că vitamina D joacă un rol esenţial în preenirea acestei forme de cancer.

mai multe cititi aici:

https://secretele.com/2017/02/cea-mai-benefica-vitamina-din-lume-te.html

joi, 16 noiembrie 2017

Depresia - mai mult decât o boala a sufletului ?




Un nou studiu arata ca in multe cazuri depresia este cauzata de o reactie a corpului la starea de inflamatie.
Starea de inflamatie este modul in care corpul reactioneaza in mod natural la rani, infectii sau agenti externi. Când aceasta este declansata, corpul directioneaza in zona respectiva celule si proteine prin intermediul sângelui, printre care si citokine, o categorie de proteine care faciliteaza comunicarea intercelulara.
Intâmplator (sau nu), persoanele care sufera de depresie au un nivel foarte ridicat de citokine. Starea de inflamatie mai este influentata de obezitate, regimuri alimentare bogate in zahar, cantitati mari de grasimi de tip trans - regimuri alimentare nesanatoase in general, dar si de stres.
Prin tratarea cauzelor inflamatorii ale depresiei — si nu numai pe cele neurologice — cercetatorii si medicii patrund intr-o dimensiune cu totul noua si fascinanta in lupta contra unei afectiuni care a capatat proportii de epidemie globala.

Revista The Guardian noteaza: “Vestea buna este ca cele cateva teste clinice efectuate pâna in prezent arata ca tratamentul antiinflamatoriu, pe lânga cel impotriva depresiei, nu numai ca amelioreaza simptomele, dar mareste si procentul de oameni care raspund la tratament. Sunt si dovezi care arata ca omega-3 si curcumina ar putea avea efecte similare. Ambele sunt disponibile in comert si merita sa fie incercate, ca un adaos la tratamentul prescris."
Citokinele cresc ametitor in timpul episoadelor de depresie iar la cei ce sufera de tulburarea bipolara, ramân in remisie. Faptul ca oamenii ‘normali’ si sanatosi pot deveni temporar agitati sau depresivi dupa ce primesc vaccinuri inflamatorii — precum cele tifoidice — poate confirma aceasta teorie.
Sunt si persoane care considera ca depresia ar trebui reclasificata ca boala infectioasa: un psihiatru de la Colegiul Kings, citat in relatarea din The Guardian, spune ca suntem la cinci sau zece ani distanta de inventarea unei analize de sânge care sa masoare nivelul de inflamatie la persoanele deprimate.
Daca teoria depresiei cauzata de inflamatie este confirmata, atunci este posibil ca in cinci ani de acum inainte sa fim martorii aparitiei unui remediu impotriva depresiei.
Surse:
https://viataverdeviu.ro/studiu-depresia-este-o-reactie-alergica-la-starea-de-inflamatie





sâmbătă, 14 octombrie 2017

VACCINURILE DUC LA IZBUCNIREA BOLILOR AUTOIMUNE



Vac­cin­urile duc la izbuc­nirea bolilor autoimune (DZ, scle­roza in placi, boli reumat­ice, col­ita ulcero-hemoragica la per­soane pre­dis­puse genetic sau pot influ­enta nefa­vor­a­bil evo­lu­tia lor (Fourneau 2004, Wraith – 2003). In Ger­ma­nia nu mai este oblig­a­to­rie vac­cinarea la copii de cativa ani, intru­cat s-au rapor­tat anual inva­lid­i­tati grave post­vac­cin 1995–2004 din­tre care 60% au fost despagu­bite.
Toate sta­tis­ti­cile inter­na­tionale dovedesc diverse fal­si­fi­cari intru­cat vac­ci­nar­ile au fost sustinute din interes si igno­ranta a fenomenelor postvaccin. Se chel­tu­i­esc mai multi bani pen­tru pro­pa­ganda vac­cin­u­lui decat pen­tru cerc­etarea lor pe ter­men lung. Pen­tru a insela opinia pub­lica si cor­pul med­ical, fab­ri­can­tii de vac­cin­uri arata curba descresca­toare dupa intro­duc­erea vac­cin­u­lui, dar de fapt boala infec­tioasa era in scadere put­er­nica inainte de vac­cinare iar intro­duc­erea aces­tora a deter­mi­nat izbuc­nirea unor epi­demii ale bolii impotriva careia tre­buia sa se imunizeze.
Daca se mai con­tinua vac­cinarea va aparea in cat­eva decenii o patolo­gie noua, cea a soci­etatii vac­ci­nate (a spus acum 31 ani Dr. Del­oge in lucrarea sa „Ten­dencer de la med­i­cine contemporane”). Rog a se medita asupra numaru­lui cres­cand de cazuri de can­cere si DZ.
Prin­cip­iul vac­ci­nar­ilor oblig­a­torii n-ar fi tre­buit accep­tat nicio­data de guverne pen­tru ca el con­travine prin­cipi­ilor ele­mentare ale drep­turilor omu­lui. Este vorba de nere­spectarea opiniei si lib­er­tatilor individuale. Actul vac­ci­nal a devenit o psi­hoza si un ade­varat act de cred­inta in atot­put­er­ni­cia med­icala!


Dr. Mihailescu Gavriil

vineri, 21 aprilie 2017

Meiul


Meiul constituie o sursă excelentă de fier, complexul de vitamine B şi fibre. Oferă proteine cu puţine calorii şi conţine totodată cantităţi importante de siliciu, magneziu, potasiu şi o cantitate moderată de vitamina E. Ca majoritatea seminţelor şi cerealelor integrale, meiul este foarte bogat în enzime digestive. Meiul nu conţine gluten, motiv pentru care poate fi consumat fără grijă de persoanele cu intoleranţă la gluten sau la alte cereale care provoacă alergii.


Ne dă mai multă energie. Combate aciditatea. Împiedică dezvoltarea ciupercilor. Toate aceste calităţi îi sunt atribuite meiului, un aliment străvechi pe care omul mo­dern trebuie să-l includă din nou în dietă.
Meiul este un remediu incredibil, care te poate ajuta sa tratezi cu usurinta problemele rinichilor. Nu putini sunt cei care au declarat ca meiul a facut  sa scape de diverse afectiuni ale rinichilor.

In medicina naturista, meiul este folosit in tratarea litiazei urinare ( calculi renali, sunt depozite minerale intarite care se formeaza in rinichi).

Meiul are capacitatea de a curata rinichii intr-un mod eficient, eliminand nisipul (pietrele); ajuta in vindecarea problemelor femeiesti si de asemenea vindeca cistita.

Meiul este una dintre cele mai raspandite cereale, avand o valoare nutritionala foarte ridicata si de asemenea posedand proprietati curative.

Asa ca, recomandam cu incredere aceasta minunata reteta din medicina naturista rusa. Are eficienta in vindecarea rinichilor, ajuta la detoxificarea acestora, curata nisipul si sprijina eliminarea pietrelor mici.

Ce trebuie sa faci?

Seara, spala aproximativ 200 de grame de mei cu apa calduta. Pune meiul intr-un borcan mai mare si toarna aproximativ 2 litri de apa fierbinte peste el. Dimineata vei vedea ca a rezultat un lichid alb, iar acela este tocmai tratamentul tau! Asa ca, pune lichidul intr-un alt recipient si bea-l de-a lungul zilei fara vreo limita, adica poti bea cat iti pofteste inima.

Pastreaza meiul folosit. Cu acela iti poti pregati un terci sanatos pentru micul dejun (1 pahar de mei, 3 cani de apa, se prepara rapid).

Seara, pregateste o noua portie din acest amestec, trebuie sa urmezi acest tratament pentru 15 zile, astfel incat sa aiba eficacitate.

Care sunt rezultatele?

In aproximativ 10-15 zile pietrele vor fi complet dizolvate, iar corpul le va elimina prin urina, rinichii fiind curatati de nisip. Va disparea si inflamatia, iar ambii rinichi si tesuturile se vor regenera.

Acest produs alimentar este accesibil oricui si poti fi sigur ca-ti va proteja rinichii. Asa ca, nu rata sansa de a-ti curata organismul intr-un mod natural.




Sursa: http://www.healthyfoodhouse.com/get-rid-of-kidney-stones-naturally-by-using-this-drink/

joi, 20 aprilie 2017

Pătrunjelul



Pătrunjelul este un aliat excelent în lupta împotriva problemelor urinare, a bolilor de rinichi şi este un puternic diuretic. Cantitatea pe care o folosim pentru a condimenta preparatele culinare este de obicei mică, astfel încât nu este suficientă pentru a elimina lichidele acumulate în organism. Atât rădăcina, cât şi frunze de pătrunjel pot fi folosite că remediu.

sucul
Pentru a obține sucul de pătrunjel verde, se mixează o mână de frunze proaspete la care s-au adpugat patru linguri de apă, după care se lasă jumătate de oră să macereze și se filtrează. Licoarea obținută este bine să se consume imediat sau să fie păstrată la frigider, dar nu mai mult de 4 ore. Sucul proaspăt astfel obținut este un remediu puternic și, ca atare, nu se administrează singur, ci diluat în puțin suc de rădăcina de morcov. De regulă, se iau de 3 ori pe zi câte 4-6 linguri (câte 20-30 ml) de suc de frunze de pătrunjel, diluate în câte un sfert de pahar de suc de morcov.

Avantajul uriaş al acestei plante este că ajută la slăbit. Iată ce spune unul dintre cititorii portalului naturalmedicinebox.net: "Pătrunjelul este un adevărat miracol. Joi, greutatea corpului meu a fost de 72 de kilograme, iar două zile mai târziu, adică sâmbătă, aveam cu cinci kilograme mai puţin! Nu ampierdut grăsime, ci despre faptul că am eliminat o cantitate mare de lichid pe care o acumulase corpul meu. Mă simt foarte uşor".

Cititorul a fost rugat să explice cum şi în ce mod a folosit pătrunjelul. Reţeta este destul simplă:

Într-un litru de apă fiartă se pun 5 linguri de pătrunjel tocat. Se lasă lichidul să se aşeze timp de aproximativ douăzeci de minute, apoi se strecoară ceaiul şi se bea fie cât este cald, fie rece, chiar de la frigider dacă ţi se pare mai uşor de consumat aşa.

Poţi să îl bei în orice moment al zilei, însă nu şi seară târziu, încât vei fi nevoită să te trezeşti des peste noapte pentru a merge la toaletă.

Sursa: ele.ro

marți, 14 martie 2017

Usturoiul şi lămâia



       Usturoiul şi lămâia sunt cel mai des folosite în bucătărie, pentru a asezona salatele şi în diverse mâncăruri, dar puţini ştiu că această combinaţie poate face minuni pentru sănătatea noastră. Aceste ingrediente, împreună, pot reduce nivelul de colesterol din sânge, ajută circulaţia sanguină şi desfundă arterele.
Nivelul crescut al colesterolului este de fapt o acumulare o lipoproteinelor cu densitate scăzută, cunoscute sub denumirea de „colesterol rău”, în arterele principale, iar asta poate duce la un infarct sau alte boli de inimă.
 Bineînţeles, aceste boli pot fi tratate medicamentos, cu numeroase produse din farmacii, dar metodele naturale, foarte eficiente de altfel, sunt preferabile în lupta împotriva afecţiunilor. În plus, nu au niciun efect secundar sau advers.
Consumul regulat de usturoi şi lămâie stimulează sănătatea inimii şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui. Există două metode pentru a prepara combinaţia care vă va curăţa arterele:
1. Pentru prima metodă aveţi nevoie de 30 de căţei de usturoi şi şase lămâi. Se curăţă, se taie, se pun într-un blender cu puţină apă şi se mixează. Se toarnă conţinutul într-un vas, doi litri de apă şi se pune la fiert, amestecându-se din când în când. Se mai lasă cinci minute după ce fierbe apa. Se toarnă într-un vas de sticlă şi se pune în frigider. Timp de trei săptămâni, consumaţi 50 ml din acest amestec  zilnic. Luaţi o pauză de o săptămână, apoi repetaţi pentru încă trei săptămâni. Tratamentul poate fi aplicat de două ori pe an.
2. Pentru ce-a de-a doua reţetă, aveţi nevoie de o cană de suc de lămâie proaspăt, o cană de suc de usturoi, o cană de suc de ghimbir şi o cană de oţet de mere. Se amestecă toate ingredientele şi se lasă la fiert o jumătate de oră. Se lasă la răcit, apoi se adaugă trei căni de miere organică. Se amestecă bine, se pune într-un vas de sticlă şi se ţine la frigider. Se ia o lingură din acest amestec în fiecare dimineaţă, înainte de micul dejun.

Sursa: www.healthonlinecentral.com

Crassula



Crassula sau copacul cu bani (sau arborele de jad) – o plantă care crește probabil în casa fiecăruia dintre noi. Puțini dintre noi știu că această plantă are calități medicinale deosebite. Datorită proprietăților sale antiinflamatorii, antivirale și antibacteriene poate trata un număr impresionant boli.

1. ARSURILE, LUXAȚIILE, ENTORSELE, RĂNILE, TĂIETURILE

Zdrobiți frunzele plantei formând un terci. Aplicați o compresă din acest terci pe zona afectată. Înlocuiți compresa când terciul din frunze se usucă (aproximativ 2-3 ore).

2. ARTRITA, ARTROZA

Stoarceți 10-15 frunze de crassula obținând un suc cu care ungeți articulațiile înainte de somn.

3. ANGINA

Stoarceți sucul a 10 frunze de crassula și diluați-l cu 200 ml de apă. Faceți gargară de 3-5 ori pe zi.

4. HERPESUL PE BUZE

Stoarceți sucul a 7-8 frunze și ungeți locul afectat la fiecare 30 de minute. Sau înmuiați în acest suc o bucată de vată, aplicați-o pe zona afectată și fixați-o cu un plasture.

5. ULCERUL GASTRIC ȘI DUODENAL

Mâncați pe stomacul gol 2 frunze de crassula, mestecându-le bine.

6. PIELONEFRITA, CISTITA

Mărunțiți 5 frunze de crassula și turnați peste ele 200 ml de apă clocotită. Lăsați să se infuzeze 1 oră și strecurați. Luați medicamentul câte 1 lingură, de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de mâncare.

7. HEMOROIZII

Aplicați o frunză tăiată. Ajută instantaneu.

Atenție!!!

Crassula conține arsenic într-o concentrație foarte mare. Deci, nu trebuie să faceți abuz de aceasta când administrarea ei se face pe cale orală. Supradozajul poate duce la vărsături, diaree și tulburări de conștiență.
sursa
http://perfect-ask.com/

luni, 9 ianuarie 2017

RĂNI DE ARSURĂ:


Odată, când am fiert porumb, am încercat să verific cu o furculiță, dacă este deja fiert, dar mâna mi-a alunecat în apa clocotită.

Încă urlam de durere, când a apărut în ușă un prieten, fost soldat în Vietnam . M-a întrebat, unde țin făina? După ce i-am dat, mi-a băgat complet mâna în făina, și mi-a spus, să-o țin acolo timp de zece minute, cea ce am și făcut-o. Ne-a povestit, că în Vietnam , unui bărbat i s-au aprins hainele, și în panica creată cineva a vărsat pe el conținutul unui sac de făină. Făina nu numai că a stins flăcările, dar pe pielea victimei nu a apărut nici măcar o bășicuță.
După zece minute, cănd mi/am scos mâna din făină, nu numai că nu am avut pe piele nici o bășică, dar ea nici măcar nu s-a înroșit. De atunci în permanență țin în frigider o pungă de făină, ea fiind mai eficientă rece, decât la temperatura camerei. Odată mi-am ars limba, am acoperit-o cu făină, iar după zece minute nu am mai simțit nici o durere. Deci dacă te arzi, să nu pui arsura sub jetul de apă a robinetului, ci folosește punga cu făină !! Este mult mai eficientă !!


MEREU POATE FI CINEVA CARE SĂ AIBĂ NEVOIE DE ACEST MESAJ. TRANSMITE-L ȘI ALTORA !!!!

SPER SĂ NU FIE NEVOIE SĂ FOLOSIȚI ACEASTĂ ÎNVĂȚĂTURĂ.

Păpădia


Planta-medicament care tratează ficatul leneș și combate retenția de apă



Păpădia (Taraxacum officinale), numită și buhă, cicoare, crestățea, lăptucă, floarea-mălaiului, se găsește în peste 100 de specii. Are frunzele lungi, crestate și florile galbene, grupate în capitule. Perioada în care se poate găsi păpădia este mare, de primăvara timpuriu până toamna târziu.

Această plantă este o sursă importantă de potasiu, sodiu, calciu, fosfor și fier. Frunzele conțin o cantitate mai mare de vitamina A decât morcovii, de asemenea vitaminele B, C, D și K. Frunzele de păpădie conțin cupru, siliciu și mangan. Rădăcinile conțin în plus inulină și zaharuri complexe. Este bogată în calciu și magneziu. Păpădia conține colina (compus important în afecțiunile hepatice), precum și flavonoide și carotenoide.

Aparent, banala păpădie este una din cele mai puternice plante antitoxice și depurative de la noi. Pentru uz terapeutic, sunt folosite atât frunzele, cât și rădăcinile de păpădie. Frunzele de primăvară sunt mai bune în salată decât cele din vară. Sucul de păpădie a fost folosit din cele mai vechi timpuri pentru tulburările de vedere. În tratarea a numeroase afecțiuni, sunt indicate tinctura de păpădie și decoctul de păpădie.

Primele cercetări științifice din Europa asupra efectelor păpădiei datează din prima jumătate a secolului al XX-lea. Câteva teste clinice preliminare indică faptul că unele preparate din păpădie pot trata tulburările intestinale. Specialiștii consideră că aceasta este o plantă valoroasă, care poate fi folosită atât ca aliment, cât și ca medicament.
Frunzele, tulpinile și rădăcinile sale ajută la mobilizarea și eliminarea toxinelor din trup și cresc tonusul întregului organism.

Este foarte bogată în potasiu, un diuretic natural și sigur în cazurile de retenție de apă. Sucul făcut din frunzele păpădiei, crude sau uscate, este foarte util în cazurile de constipație, la fel și rădăcina acestei plante, când este corect procesată.

Specialiștii o folosesc cu succes în tratarea diverselor boli ale ficatului și o recomandă chiar și în cazurile extreme de ciroză. Ajută la creșterea secreției de bilă. Sucul de păpădie este un tonic puternic pentru ficatul leneș din cauza abuzului de alcool sau a dietei severe.

Un efect deosebit îl are atât planta uscată, cât și cea proaspătă, în tratamentul diabetului zaharat, boală în care are uneori efecte miraculoase.

Păpădia face parte dintre plantele cele mai bogate în provitamina A. Este foarte eficientă în lupta împotriva radicalilor liberi, care duc la îmbătrânirea pielii. De asemenea, prin proprietățile sale de detoxifiere, tonifică și dă un aspect sănătos și mai luminos pielii.

Aceasta plantă este utilizată și în cazurile de anemie și hepatită și poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Păpădia poate, de asemenea, alina durerile reumatismale și artrita.

Alte afecțiuni în care este folosită cu succes sunt acneea, alergia, indigestia, gastrita hipoacidă, dispepsia, guta, intoxicații diverse, toxiinfecții alimentare, tromboflebită, ateroscleroză, hemoroizi, îmbunătățirea circulației sângelui, obezitate, transpirație, tulburări de metabolism, inflamații ale ganglionilor. Rădăcinile plantei sunt utilizate în principal ca stimulent al poftei de mâncare. Florile de păpădie au proprietăți antioxidante și pot ajuta la întărirea sistemului imunitar, potrivit www.sfatulmedicului.ro

În China, o varietate de păpădie este folosită de mult timp pentru tratarea hepatitei, cancerului și diverselor afecțiuni ale glandei mamare (inflamații, probleme legate de secreția laptelui, cancer de sân), precum și pentru îmbunătățirea rezistenței imunitare la infecțiile căilor respiratorii. Folosirea păpădiei este deja recunoscută în numeroase farmacopei consacrate.

Rădăcinile plantei sunt deseori prăjite și se folosesc în prepararea unei băuturi similare cafelei sau ceaiului. Este, de asemenea, adăugată cafelei obișnuite, pentru a-i îmbunătăți acesteia parfumul. Partea verde a păpădiei se poate folosi în diferite rețete și chiar în producerea vinului.

Frunzele trebuie culese dimineața devreme, înainte ca floarea să se deschidă. Dacă sunt culese după înflorire, în timpul zilei, frunzele pot fi foarte amare. Cu cât sunt recoltate mai târziu, spre toamnă, cu atât sunt mai bogate în nutrienți.

În cazurile de ulcer și gastrită, păpădia este bine să fie folosită cu precauție, deoarece poate cauza o supraproducție de acid gastric. Sucul care se găsește în tulpini poate provoca celor sensibili alergii. Cei care au probleme de retenție de apă trebuie să consulte un medic înainte de a utiliza această plantă, pentru a verifica nivelul de potasiu, potrivit site-ului nutritie-sanatoasa.ro.

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare