Este posibil ca milioane de oameni sa-si sacrifice sanatatea fara sa
stie de pericolele la care se expun? De ce a interzis Uniunea Sovietica
aceste aparate in 1976? Cine a inventat cuptorul cu microunde si de ce ?
Cum functioneaza acesta? Sunt cateva intrebari la care vom incerca sa
raspundem in acest articol. Raspunsurile s-ar putea sa va socheze atat
de tare incat este posibil, asa cum mi s-a intamplat personal, nici
macar sa nu vreti sa il dati altcuiva, ci pur si simplu sa-l aruncati la
gunoi.
Presupun ca deja mai toata lumea stie acum ca hrana pe care o mancam
are directa legatura cu sanatatea noastra fizica, mentala si
spirituala. Alimentele ne pot vindeca sau imbolnavi, in functie de felul
in care au fost crescute, recoltate, pastrate, manipulate, preparate si
binenteles gatite.
Cel mai eficient si sigur mod de a manca alimentele este in starea
lor cat mai naturala, cruda. Dar nu toata lumea este pregatita sa faca
asta iar pe de alta parte sunt unele alimente care nu pot fi mancate
crude si astfel oamenii au gasit metode de a le gati. In secolul vitezei
insa valoarea unei mese nu este data insa nici macar de faptul ca hrana
este cruda sau gatita, bio sau procesata. Valoarea este data de
disponibilitate, economie si eficienta (rapiditate).
Asta este si unul din motivele pentru care fast food-ul a devenit un
asa mare succes. Nu este vorba neaparat de gust cat de metoda rapida de
preparare si servire precum si de disponibilitate si binenteles
economie. Pentru cei care nu stiu, desi in Romania nu este cazul inca,
in tarile vestice si mai ales la americani, fast food-ul ofera cea mai
ieftina mancare, daca o putem numi mancare.
Problema vine de fapt din aceasta preparare rapida a mancarii. Din
dorinta de a vinde ceva aparent hranitor, intr-o viteza cat mai mare,
totul este preambalat, conservat si depozitat cu mult timp inainte. Iar
metodele de “gatit” pentru a da impresia unei mese calde sunt
“prajeala” sau incalzirea. Si ce dispozitiv este folosit pentru cea mai
rapida incalzire sau gatire? Ati ghicit: cuptorul cu microunde.
Daca stam bine sa ne gandim, multe din casele noastre se transforma
incet incet in mici restaurante fast-food, unde daca nu ne aducem sau nu
ne comandam o asemena “mancare”, o preparam, deja preambalata, la
cuptorul cu microunde. Personal consider ca este posibil ca nimic
altceva sa nu fie mai periculos pentru hrana noastra decat cuptorul cu
microunde.
Daca este atat de periculos, de ce exista pe piata?
In acest moment foarte multi romani au in apartamentele lor un
asemea cuptor. De fapt sunt putini cei care nu au asa ceva. Sa nu mai
vorbim de restaurante si chiar bucatariile din diferite birouri de firme
unde cuptorul cu microunde este un element de baza. Faptul ca este
destul de ieftin, usor de folosit si isi face treaba intr-un mod aparent
curat si rapid, da o valoare considerabila acestui dispozitiv in mai
toate bucatariile. Putini sunt cei care cred ca aceste aparate sunt
periculoase. Binenteles, daca ar fi periculoase, guvernul ne-ar spune
nu? Cineva s-ar sesiza si ar fi interzise, nu? Ei bine…, se pare ca
intr-adevar, NU!
Cum functioneaza cuptorul cu microunde!
Microundele sunt o forma de energie electromagnetica , precum undele
radio si ocupa o parte din spectrul de putere sau energie
electromagnetic. Microundele sunt o forma de unde foarte scurte(de unde
si numele) care calatoresc cu viteza luminii. In lumea noastra moderna,
microundele sunt folosite pentru telefoniile pe distante mari, programe
de televiziune, internet, sateliti samd. Dar pentru multi dintre noi
acestea reprezinta doar o notiune legata de gatirea sau incalzirea
rapida a alimentelor.
Cuptorul cu microunde are in dotare un magnetron, un tub in care
electronii sunt afectati de catre campurile magnetice si electrice in
asa fel incat sa produca radiatii de microunde la aproximativ 2450 MHz.
Aceste radiatii interactioneaza cu moleculele din alimente. Toate undele
isi schimba polaritatea de la pozitiv la negativ cu fiecare ciclu al
undei. In cazul microundelor aceasta schimbare are loc de milioane de
ori pe secunda. Moleculele alimentelor , in special cele ale apei au un
capat pozitiv si unul negativ precum un magnet are polaritate nord si
sud.
In modelele comerciale, aceste cuptoare au o putere de 1000 de wati.
In timp ce microundele generate de magnetron bombardeaza alimentele,
ele fac moleculele polare sa se roteasca la aceeasi frecventa de
milioane de ori pe secunda. Toata aceasta agitatie creaza frictiune
moleculara care incalzeste mancarea. Frictiunea insa este si cauza
multor deteriorari ale moleculelor dimprejur, pe care le distruge, le
rupe sau le deformeaza fortat.
Facand o camparatie cu soarele, microundele generate de soare sunt
bazate pe principiile curentului direct pulsat care nu creeaza caldura
prin frictiune. Microundele generate de cuptoare folosesc curent
alternativ care creaza caldura prin frictiune. La acestea energia
undelor se duc intr-o singura frecventa stramta din spectrul energetic,
pe cand energia soarelui opereaza intr-un spectru de frecventa foarte
larg. In vreme ce caldura soarelui vine progresiv din exterior in
interior, in cazul microundelor de la cuptoare, caldura vine dinspre
interior in afara.
Poate partea aceasta este putin prea tehnica sau stiintifica, (si pe
mine m-a obosit), dar trebuie sa cunosti cum functioneaza un lucru
pentru a-l intelege.
Periculos pentru bebelusi
Din pacate, tot mai multe mame tinere folosesc cuptorul cu microunde
pentru a incalzi laptele bebelusilor. Pentru multe dintre ele, este o
metoda rapida si usoara insa majoritatea nu realizeaza ca de fapt cele
cateva minute in plus castigate pot afecta serios sanatatea micutilor.
Intr-un articol publicat in 1989 intr-una dintre cele mai
respectate reviste de medicina Lancet, Dr. Lita Lee afirma urmatoarele :
“Formulele pentru bebelusi incalzite la cuptorul cu microunde
transforma anumiti aminoacizi trans in izomeri cis sintetici. Izomerii
sintetici nu sunt activi biologic. Mai mult de atat, un amino acid
L-prolina este convertit in d-izomer, care este cunoscut a fi o
neurotoxina (otrava pentru sistemul nervos) si o nefrotoxina (otrava
pentru rinichi). Este destul de rau nu numai faptul ca bebelusii nu sunt
alaptati la sanul mamei, dar acuma le este dat “lapte fals” transformat
in ceva otravitor prin cuptorul cu microunde.”
O modalitate mult mai sigura este de a incalzi recipientul cu lapte
la jetul de apa calda al chiuvetei sau intr-un vas cu apa calda pe
aragaz, testand din cand in cand temperatura. Cele cateva minute in plus
nu merita rsicul la care ne supunem copiii.
Un alt pericol vine din faptul ca, in cazul cuptoarelor cu microunde
incalzirea alimentelor nu este uniforma, asa ca in unele cazuri unele
parti sunt mai calde altele mai putin calde. Au fost cazuri cand
bebelusii s-au ars pe buze datorita faptului ca mamele testasera
temperatura intr-o portiune mai rece.
Sangele incalzit la cuptorul cu microunde omoara
In 1991, a existat un proces in Oklahoma, in care un spital a
folosit la o transfuzie sange incalzit la cuptorul cu microunde. Cazul a
implicat o pacienta, Norma Levitt, care in urma unei operatii la sold, a
primit o transfuzie de sange incalzit la cuptorul cu microunde de catre
o asistenta. In urma trasfuziei, pacienta a decedat.
Aceasta tradegie ne face sa credem ca incalzirea prin cuptorul cu
microunde are efecte mult mai periculoase decat suntem lasati sa credem.
Sangele pentru tansfuzii este incalzit cateodata dar in nici un caz la
cuptorul cu microunde. In cazul de mai sus, sangele a fost alterat
astfel incat a cauzat moartea.
Este clar ca incalzirea alimentelor in acest mod altereaza mancarea
intr-un mod cu multe necunoscute. Iar in momentul in care ne hranim cu
aceste alimente, ingeram si toate aceste necunoscute.
Pentru ca organismele noastre sunt in natura lor electrochimice,
orice forta care disturba sau schimba evenimentele electrochimice, va
afecta cu siguranta intr-un mod major si fiziologia corpului.
Fapte si dovezi stiintifice
Intr-un studiu publicat in 1992 de catre Raum & Zelt numit
“Studiu comparativ intre mancarea pregatita conventional si cea
pregatita in cuptorul cu microunde”, autorii afirma urmatoarele:
“O simpla ipoteza a medicinii traditionale spune ca introducerea in
corpul uman de molecule si energii, cu care acesta nu este obisnuit,
este foarte probabil sa produca mai mult rau decat bine. Mancarea
preparata la cuptorul cu microunde contine atat molecule dar si energii
care nu sunt prezente in alimentele gatite in modul in care oamenii au
gatit mancarea inca de la descoperirea focului. Energia microundelor de
la soare si alte stele este bazata pe curent direct. Microundele produse
in mod artificial, inclusiv cele din aceste cuptoare, sunt produse prin
alternarea curentului si forteaza inversarea polaritatii de milioane de
ori pe secunda in fiecare molecula de alimente pe care o ating.
Producerea de molecule nenaturale este inevitabila. S-a observat ca
amino acizii care se formeaza in mod natural suporta schimbari izomerice
si transformari in forme toxice sub impactul produs de microundele din
aceste cuptoare.”
Studiul clinic elvetian
Doctorul Hans Ulrich Hertel, care este acum pensionar, a lucrat ca
cercetator in domeniul alimentatiei pentru una din marile companii de
profil elvetiene, ale carei afaceri sunt la nivel global. Cu cativa ani
in urma acesta a fost concediat pentru ca a pus intrebari in legatura cu
anumite proceduri prin care alimentele erau preparate, proceduri ce
deteriorau mancarea.
In 1991, acesta impreuna cu un profesor de Universitatea Lausanne au
publicat un studiu indicand ca mancarea preparata la cuptorul cu
microunde cuprinde riscuri mai mari asupra sanatatii decat mancarea
pregatita in mod conventional. De asemenea in numarul 19 al revistei
Franz Weber a aparut un articol in care se arata faptul ca alimentele
pregatite la cuptorul cu microunde au efecete cancerigene asupra
sangelui.
Doctorul Hertel este primul om de stiinta care a efectuat un studiu
de calitate asupra efectelor pe care le au nutrientii, supusi cuptorului
cu microunde, asupra sangelui si a fiziologiei corpului uman. Studiul
sau restrans dar foarte bine documentat au aratat forta degenerativa
produsa in alimentele preparate in cuptorul cu microunde. Concluzia
stiintifica a aratat ca prepararea la cuptorul cu microunde schimba
nutrientii din mancare, schimbari avand loc si in sangele celor care
consuma aceste alimente ceea ce cauzeaza deteriorarea sistemului uman.
Studiul a fost facut alaturi de Dr. Bernard H. Blanc de la Institutul
Federal Tehnologic din Elvetia si alaturi de Institutul Universitar de
Biochimie din Elvetia.
La intervale de doua pana la cinci zile, voluntarii participanti la
studiu, au primit una dintre urmatoarele variante de mancare pe stomacul
gol : (1 lapte crud; (2) acelasi lapte gatiti conventional; (3) lapte
pasteurizat; (4) acelasi lapte crud gatit la cuptorul cu microunde; (5)
legume crude de la o ferma organica; (6) aceleasi legume gatite in mod
conventional; (7) aceleasi legume inghetate si dezghetate intr-un cuptor
cu microunde; si (8) aceleasi legume gatite la cuptorul cu microunde.
Odata ce voluntarii au fost izolati, probe de sange au fost recoltate de
la acestia inainte sa manance, iar apoi alte probe de sange au fost
recoltate la anumite intervale dupa ce au mancat alimentele in cauza.
Schimbari semnificative s-au descoperit in probele de sange
recoltate dupa ce au fost mancate alimentele gatite in cuptorul cu
microunde. Acestea au implicat in special hemoglobina, colesterolul in
special ratia HDL si LDL si limfocitele. Nivelele de hemoglobina au
scazut iar nivelele de celule albe si colesterol au crescut, in vreme
ce limfocitele au scazut. Toate aceste semne au indicat efectul de
degenerare.
O bacterie luminiscenta (care emite lumina) a fost introdusa pentru a
detecta schimbari energetice in sange. Cresteri semnificative au fost
constatate atunci cand a fost expusa sangelui obtinut dupa consumul de
alimente preparate in cuptorul cu microunde. Acest lucru l-a facut pe
doctorul Hertel sa concluzioneze ca astfel de energii derivate tehnic
este posibil sa fie preluate de om prin ingerarea mancarii.
Dintre toate substantele naturale , care sunt polare, oxigenul din
moleculele de apa interactioneaza cel mai sensibil. Acesta este modul in
care prepararea alimentelor la cuptorul cu microunde functioneaza.
Aceasta frictiune violenta din moleculele apei din interiorul
alimentelor. Acest procedeu difera total de metodele conventionale in
care caldura se transmite din exterior spre interior.
Aceeasi deformare violenta care are loc in corpurile noastre cand
suntem supusi radiatiei are loc si in moleculele alimentelor pregatite
astfel. Insa aceste cuptoare mai produc si altfel de componente numite
componente radiolitice care sunt creeate prin decompozitia moleculara ca
rezultat direct al radiatiei.
Producatorii de cuptoare cu microunde insista asupra faptului ca
alimentele preparate cu microunde nu au nivele semnificative ridicate de
componente radiolitice , mai mari decat cele preparate conventional.
Dar din cele prezentate aici cred ca este destul de clar ca acest fapt
este o minciuna, este ca si cum ar zice cei de la McDonalds ca Big Mac
nu este mult mai daunator sanatatii decat chifltelutele facute de
bunica.
Si totusi exista niste intrebari care ridica suspiciune. De ce nu
exista studii mai mari facute si in alte tari precum Statele Unite? De
ce preocuparile vin mai mult in ceea ce priveste modul de manipulare a
acestor dispozitive decat efectele lor directe?
Personal cred ca pentru cei care “controleaza” lumea si implicit
sanatatea oamenilor, un astfel de adevar ar fi ca un inceput de
avalansa. In momentul in care oamenii o sa realizeze ca au fost mintiti
si otraviti atatia ani, ei o sa fie suspiciosi asupra mai multor lucruri
din viata lor si o sa inceapa sa puna mai multe intrebari si o sa ceara
mai multe raspunsuri. Acest lucru este evitat. Scopul lor este ca
oamenii sa fie ignoranti, bolnavi si lipsiti de energie, pentru ca in
eforturile lor disperat de supravietuire nu aiba timp sa isi puna
intrebari de acest gen si astfel sa consume in continuare otravurile
scumpe oferite si impachetate colorat.
Cautarea independenta a adevarului
Cu ceva ani in urma pe cand era in clasa a 6 a, un tanar admirabil
din Cluj, care are acum 18 ani, a facut un experiment in cadrul unui
proiect stiintific al scolii pe care o urma. Tanarul, pe numele sau
Na’im Zerbes, si un prieten foarte apropiat, a gasit 12 voluntari
dispusi sa participe la experimentul sau, carora le-a dat sa manance,
timp de trei zile, pe rand legume in stare cruda, incalzite
conventional sau incalzite la cuptorul cu microunde . Apoi a testat
urina colectata de la fiecare a doua zi dimineata si a pus datele cap la
cap . Binenteles ca rezultatele au aratat ca cea mai sanatoasa mancare
este cea cruda pe cand cea mai nesanatoasa este cea incalzita la
cuptorul cu microunde. Cu acest proiect tanarul Na’im, care studia in
regim de invatamant la distanta la o scoala din Canada (avand mama
canadianca si tatal roman ), a castigat premiul intai in toata Canada
in cadrul unui concurs numit “Canada Wide Virtual Science Fair”. Puteti
citi mai multe despre experimentul sau pe acest link .
Incercari de a ascunde adevarul
In momentul in care doctorii Hertel si Blanc si-au publicat
rezultatele, autoritatile au reactionat. O organizatie comerciala
puternica, Asociatia Elvetiana de Distribuitori de Electronice Menajere
si Industriale, l-au fortat in 1992 pe presedintele Tribunalului de la
Sftigen, Berna, sa emita un ordin impotriva celor doi doctrori. In 1993,
doctorul Hertel a fost condamnat pentru ” intervenirea in comert” si i
s-a interzis sa publice restul rezultatelor sale. Cu toate acestea
Hertel nu s-a dat batut si s-a luptat pentru multi ani impotriva acestei
decizii.
In cele din urma in 1998, Curtea Europeana a Drepturilor Omului de
la Strasbourg, a inversat decizia hotarand ca s-a comis un abuz
impotriva lui Hertel in 1993.
Cine a inventat cuptoarul cu microunde?
Exista mai multe surse in acest sens. Pe de o parte inventia ii este
atribuita unui american , Dr. Percy Spencer, care in 1946 in timp ce
experimenta cu o tehnologie radar a observat intamplator cum alimentele
care erau in preajma se incalzeau. Pe de alta parte ii este atribuita
unui engelz Leonard Gfoellner. Insa mai exista o ipoteza interesanta si
anume ca acesta a fost inventat de nazisti. Poate nu era o varianta la
care v-ati fi asteptat. Insa sa nu va duca acum imaginatia ca era o
tehnologie menita sa ucida ci din contra chiar sa hraneasca. In timpul
invaziei lor in Rusia, germanii ar fi elaborat aceste cuptoare ale caror
avantaje permiteau rezolvarea multor probleme legate de prepararea
meselor pe scara larga si a producerii de alimente intr-un timp foarte
scazut precum si economisirea de combustibil pentru gatit. Dupa razboi,
aliatii, americanii, englezii dar si rusii au gasit aceste cercetari
medicale facute de nemti in acest domeniu pe care le-au transportat
inapoi in tarile lor si le-au clasificat ca si secrete de stat. In
vreme ce in America dupa asa zisa inventie a sa cuptorul cu microunde a
ajuns sa faca miliarde, in Rusia acesta a fost interzis complet, iar in
urma testelor pe care le-au facut, rusii chiar au transmis un
avertisment international referitor la pericolele atat biologice dar si
de mediu inconjurator.
Carcinogeni in mancarea preparata la cuptorul cu microunde
In cartea sa ” Efectele radiatiei de la microunde asupra sanatatii ”
precum si in editiile din martie si septembrie ale revistei
“Scrisoarea Pamantului”, Dr. Lita Lee a facut afirmatia ca fiecare
cuptor cu microunde scapa radiatii electromagnetice, denatureaza
mancarea, si transforma substantele din alimente in produse toxice si
chiar carcinogene. Alte cercetari citate in aceste surse au ajuns la
concluzia ca aceste dispozitive sunt cu mult mai periculoase decat se
crezuse pana atunci.
O serie de studii facute in Rusia a ajuns la concluzia ca substante
cancericene sunt formate in toate alimentele preparate la cuptorul
cu microunde. Niciun aliment nu a fost tinut in aparat mai mult decat
necesar. Iata cateva astfel de rezultate:
Carnea preparata la cuptorul cu microunde provoaca formarea de d-nitrosodientanolamide, un cunoscut cancerigen
Laptele si cerealele preparate la cuptorul cu microunde isi transforma o parte din aminoacizi in carcinogeni
Dezghetarea fructelor inghetate cu ajutorul microundelor, transforma glucoza si galactoza acestora in substante carcinogene
Scurta expunere a legumelor, fie crude, gatite sau inghetate la
cuptorul cu microunde, transforma alcaloidele din plante in carcinogene
Cercetatorii rusi au observat de asemenea si o accelerare a
degradarii structurale a alimentelor si o scadere in nutrienti a
acestora. Astfel, alimentele si-au pierdut intre 60 si 90 % din
nutrienti. Au fost observate:
Pierderea bio-disponibilitatii complexelor de vitamina B, vitamina C si vitamina E.
Pierderea mineralelor esentiale precum si a altor factori lipotropici in toate alimentele testate.
Diferite deteriorari a mai multor substante din plante, precum alcaloidele, glucozidele, galactozidele si nitrilozidele
Degradarea nucleoproteinelor din carne.
Microundele ucid apa
Apa, elementul vital al vietii este afectat cel mai repede si in cel
mai periculos fel de catre cuptorul cu microunde. Cum explicam mai
devreme, apa este cea mai sensibila la interactiunea cu aceste unde si
in consecinta este afectata si denaturata in mod fatal. Exista un
experiment simplu in care peste o samanta tinuta in vata sau pamant se
toarna apa incalzita intr-un cuptor cu microunde. Acea seminta nu va
creste . Este un experiment care poate fi facut de oricine. O concluzie
simpla este trasa : apa isi pierde proprietatile datatoare de viata.
Daca ne gandim atunci ca oamenii sunt undeva la 70% , ne putem imagina
ce efect au aceste radiatii asupra apei din interiorul nostru.
Radiatiile din cuptorul cu microunde se scurg
Poate ca a-ti auzit de pericolul rezultat din faptul ca din aceste
cuptoare se scurg radiatii si atunci cand ele nu sunt pornite. Trebuie
sa recunoastem ca acest risc era mai mare cu modelele mai vechi, cele
mai noi fiind testate mai riguros. Adevarul este ca oricum exista
scurgeri, admise si de institutiile de specialitate, prin geamul de
privit, insa se spune ca nu sunt in cantitati periculoase. Deaorece
expunerea la radiatii scade cu cat ne aflam la mai mare distanta de
cuptorul cu microunde, este sugerat sa ne aflam mereu la o distanta
destul de mare de acesta. Sistemele de siguranta necesare la fabricarea
acestora sunt foarte stricte. Ele trebuie sa aiba doua sisteme
independente care sa opreasca functionarea in caz ca usa se deshide si
inca un sistem de monitorizare care sa opresca functionarea in cazul in
care cele doua sisteme de inchidere nu mai functioneaza. Si cu toate
astea, ar trebui sa credem ca suntem in siguranta. Insa dupa cum afirma o
organizatie non-profit “Powerwatch” : ” Chiar si in cazul in care
cuptorul cu microunde functioneaza corect, nivelele de radiatie din
bucatarie este probabil sa fie crescute si chiar mai mari decat cele
emise de o statie de telefonie mobila aflata in apropiere. Amintiti-va
de asemenea si de faptul ca microundele calatoresc prin pereti daca
aparatele sunt lipite de acestia.”Exista afirmatii cum ca un singur
cuptor cu microunde lipit de peretele bucatariei, poate radia toate
apartamentele din scara respectiva. Cu toate astea, s-a observat ca si
daca stam la o distanta de un pas de cuptor suntem expusi la o cantitate
de radiatii care a fost in mod clar legata de leucemie. Deci pentru cei
care au un astfel de aparat, este de preferat sa nu stati in prejma lui
prea mult, mai ales femeile insarcinate si copii. De asemenea datorita
faptului ca ochii sunt foarte sensibili la radiatia provenita de la
cuptorul cu microunde exista un mare pericol de cataracta.
13 motive sa-ti arunci cuptorul cu microunde
1.Continuand sa mancam alimente preparate in cuptorul cu microunde,
vom suferi pe termen lung, in mod permanent, deteriorari neurologice
(scurt-circuite ale impulsurilor electrice, depolarizarea si
demagnetizarea tesuturilor nervoase);
2.Organismul uman nu poate metaboliza produsele necunoscute rezultate in urma supunerii alimentelor la cuptorul cu microunde;
3.Producerea de hormoni este oprita sau modificata, atat la barbati cat si la femei;
4.Eefectele produselor secundare rezultate in urma folosirii
cuptoarelor cu microunde sunt reziduale (pe termen lung, permanente)
pentru corpul uman.
5.Mineralele, vitaminele cat si alti nutrienti ai alimentelor
preparate in cuptorul cu microunde, sunt reduse sau alterate astfel
incat corpul uman ori nu poate beneficia de acestea ori absoarbe
nutrienti alterati care ii fac rau in loc de bine;
6.Mineralele din legume, sunt transformate in radicali liberi
cauzatori de cancer atunci cand sunt preparate la cuptorul cu microunde;
7.Alimentele preparate la cuptorul cu microunde provoaca tumori
intestinale si stomacale. Acest lucru poate fi cauza cresterii
ingrijoratoare a cancerului de colon in America, unde 90 % din populatie
foloseste un astfel de aparat;
8.Consumul prelungit de astfel de alimente determina cresterea celulelor canceroase in sangele uman.
9.Consumul continuu de alimente preparate la cuptorul cu microunde
determina deficiente imunitare grave in ceea ce priveste glandele
limfatice si alterarea sangelui.
10.Alimentatia cu astfel de alimente provoaca pierderea memoriei, a
concentratiei, instabilitate emtionala si chiar scaderea inteligentei.
11.Scurgerile necontrolate pot provoca leucemie si cataracta
12.Radiatiile se pot scurge prin pereti
13.Daca torni apa, care a stat pentru doar doua minute in cuptorul cu microunde, peste o samanta, aceasta nu va creste.
Nu l-ai aruncat inca?
Cand vine vorba de cuptorul cu microunde, pe care trebuie sa
recunosc ca l-am folosit in mod indelungat in studentie, imi vin in
minte filmele cu Steven Segal care in situatiile extreme se ajuta de
cuptorul cu microunde pentru a incropi o bomba artizanala, cu care
reusea sa doboare vreo 10 “dusmani”. Si imi pun niste intrebari, zic eu
firesti pentru fiecare dintre noi… de ce am vrea noi oamenii sa avem asa
ceva in casa? Si mai mult.. de ce am vrea noi oamenii sa ne preparam
hrana in astfel de dispozitive?
Surse:
http://www.globalhealingcenter.com/health-haza...
http://articles.mercola.com/sites/articles/arc...
Davis D R. (February 1, 2009) “Declining fruit and vegetable
nutrient composition: What is the evidence?” American Society of
Horticultural Scienc
Rust S and Kissinger M. (November 15, 2008) “BPA leaches from ‘safe’ products” Journal Sentinel Online
“Microwave oven radiation,” Food and Drug Administration
Havas M. “DECT phone affects the heart!”
Vallejo F, Tomas-Barberan F A, and Garcia-Viguera C. “Phenolic
compound contents in edible parts of broccoli inflorescences after
domestic cooking” Journal of the Science of Food and Agriculture (15 Oct
2003) 83(14);1511-1516
Kidmose U and Kaack K. Acta Agriculturae Scandinavica B 1999:49(2):110-117
Song K and Milner J A. “The influence of heating on the anticancer
properties of garlic,” Journal of Nutrition 2001;131(3S):1054S-57S
Watanabe F, Takenaka S, Abe K, Tamura Y, and Nakano Y. J. Agric. Food Chem. Feb 26 1998;46(4):1433-1436
George D F, Bilek M M, and McKenzie D R. “Non-thermal effects in
the microwave induced unfolding of proteins observed by chaperone
binding,” Bioelectromagnetics 2008 May;29(4):324-30
Quan R (et al) “Effects of microwave radiation on anti-infective factors in human milk,” Pediatrics 89(4 part I):667-669.
Lee L. “Health effects of microwave radiation-microwave ovens,” Lancet December 9, 1989 (Article)
Thomas W. “Cooked” Alive.com
“Microwave oven and microwave cooking overview,” Powerwatch
“History of microwave ovens” Green Health Watch
“Microwave ovens: A danger to your health?” (January 26, 2010) Nutritional and Physical Regeneration
Villablanca E (December 19, 2007) “Ionizing and non-ionizing radiation: Their difference and possible health consequences”
“Health effects of microwave radiation (Western view)”
Sage C. “Reported biological effects from radiofrequency non-ionizing radiation” Wave-Guide.org
Penn State University. “DNA and the microwave effect” posted from MailBag (April 8, 2002)
Kakita Y, Kashige N, Murata K, Kuroiwa A, Funatsu M and Watanabe K.
“Inactivation of Lactobacillus bacteriophage PL-1 by microwave
irradiation” Microbiol. Immunol. 1995;39:571-576.
Adams C. (May 6, 2005) “Does microwaving kill nutrients in food? Is microwaving safe?” The Straight Dope - cuptorul cu microunde