Faceți căutări pe acest blog

vineri, 26 noiembrie 2010

Beneficile uleiului din germeni de porumb.



Aici gasiti ulei din germeni de porumb, presat la rece, 100% natural:http://www.2e-prod.ro/page5.html

Obtinut prin metoda presarii la rece (ce permite pastrarea gustului, aromei si substantelor nutritive), fara rafinare si cu un continut foarte mare de vitamina E (de doua ori mai mult decat uleiul traditional de floarea-soarelui) si acizi grasi nesaturati, uleiul de porumb este ideal pentru prepararea salatelor din cruditati, dar si pentru prajirea in baie de ulei a preparatelor din peste si a cartofilor.

Caracteristici:

* Nu contine colesterol.
* Are un continut foarte mare de vitamina E. Un procent atat de ridicat de vitamina E (aproximativ 19%, spre deosebire de uleiul de masline care contine 3%) nu se mai gaseste decat într-un numar foarte restrans de alimente, cum ar fi: spanacul 23%, alunele uscate romanesti 21% si în alte cateva alimente cu continut rifdicat de grasimi nesaturate, precum untura de peste 26%, uleiul de arahide 13%, uleiul de floarea-soarelui 22% si uleiul de soia 18%.
* Uleiul de porumb mai contine vitaminele din grupa B, vitamina C si D, caroten, fosfati, microelemente (fier, mangan, cupru, crom, aluminiu).

Uleiul de germeni de porumb este bogat in acizi grasi esentiali de tip omega 6, proinflamatori, care au efecte negative daca sunt consumati in exces. Pentru a neutraliza aceste efecte, nutritionistii recomanda ca aceste uleiuri sa fie asociate cu grasimi bogate in acizi omega 3 – ulei de in sau grasimi animale (uleiul de peste).

Beneficiile consumului uleiului de porumb:

* lnsuficienta vitaminei E poate duce la aparitia unor tulburari precum: manifestari ale menopauzei; avort spontan; ulcer;
* paradontoze; psoriazis; distrofii musculare; angina pectorala (prin depunerea de grasimi saturate pe vasele de sange si blocarea fluxului sangvin la nivelul acestora).
* De asemenea, uleiul de porumb este un excelent drenor al cailor biliare si reglator al secretiei hormonilor tiroidieni; stimuleaza functionarea glandelor sexuale si participa la procesele de oxidare si metabolism din organismul uman.
* Vitamina E contribuie la fortificarea sistemului imunitar si muscular al omului.
* Este un ulei dietetic recomandat in dieta bolnavilor de stomac si a diabeticilor.
* Acizii grasi nesaturati continuti in uleiul de porumb maresc rezistenta organismului la bolile infectioase si favorizeaza eliminarea din organism a excesului de colesterina (colesterolul din bila, sange si alte organe, ce provine din alimente precum oua, unt, lapte, icre, creier).

Uleiul de germeni de porumb incetineste procesul imbatranirii!
Cu un continut atat de mare de vitamina E, cunoscuta si sub numele de “vitamina tineretii”, uleiul de porumb este un antioxidant care incetineste procesul de imbatranire a organismului.

Lucia Comanescu

Leacuri la indemana satenilor, cu plante medicinale


Acris rosu
(draghina, lemn galben, macrii spinos, macrii iepuresc)
Frunzele, radacina sau fructele fierte pana ce scade de tot si anestecate cu rachiu se bea cate o ceasca contra frigurlor. Dulceata de fructe este buna contra durerii de piept.

Agris
Fructele coapte sunt racoritoare si scoate afara toate durerile.

Alun

Batul de alun verde, incalzit in foc, se ard cu el paduceii.

Angelica
Se pune im rachiu pentru a-i da gust. Se bea contra vatamaturii si pentru intarirea stomacului.

Ardei
Pisat si facut cataplasma este bun pentru junghiuri.

Bostan (dovleac, luba)
Laptele de seminte amestecat cu rachiu este bun contra panglicei. Coaja prajita cu untura de porc sau untdelemn pus in iume, le intoarce. O pasta facuta din 130 grame de samanta curatita de coaja, amestecata cu tot atata zahar si cu putina coaja de lamaie sau portocala da afara panglica.

Brad
Mugurii de brad (10 grame) fierti in 1 litru de apa clocotita se beau pentru a da usor flegma afara. Fiertura de muguri tineri se bea primavara contra scrofulelor. Plasturele facut din rasina sau ceara, casa de paianjen si faina de grau se pune la copturi.

Cucuta
Oblojeala cu frunze proaspete potoleste durerea la umflaturi Samanta prajita cu seu si intinsa pe o carpa se pune pe gat contra galcilor. Cu zeama de cucuta fiarta si amestecata cu ulei se spala la muscatura de iarpe.

Dafin
Din frunzele si boabele pisate si apoi fierte cu untdelemn se prepara alifie pentru ranile greu de vindecat.

Deditei
Din frunzele fierte se face un ceai cu care se spala ochii cand sunt rosii.

Castravetele
Castravetele murat si gaurit, se vara in el cu degetul cu sugiu si se tine o noapte. Zeama de castraveti murati este buna pentru stomac, luand-o pe stomacul gol. Durerea de cap se linisteste daca se pune pe fiecare tampla cate o jumatate de castravete. Spalatul pe fata cu zeama de castraveti face pielea moale si alba.

Ceapa
Ceapa rasa si cu petrol se pune intinsa pe o carpa la gat pentru a da inapoi galcile.

Capsuni
Foile capsunilor, minciunele si coada soricelului fierte bine la un loc, se spala cu ele ranile la pelagrosi.

Cartofi
Feliile de cartofi cruzi, puse pe frunte si legate cu tulpan, alina durerea de cap. Cartofii rasi is buni la arsuri. La reumatism sunt buni cartofii fierti si terciuti subtire, pusi pe locurile dureroase.
(Dupa Albumul literar gastronomic editat de revista Viata romaneasca, Bucuresti 1983)

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare