Faceți căutări pe acest blog

joi, 27 octombrie 2011

SPONDILOZA LOMBARA


Discopatia cervicala se vindeca total cu frunza de brusture
In randurile care urmeaza va prezint un tratament naturist cu ajutorul caruia m-am vindecat, dupa lungi suferinte, de discopatie cervicala. Se ia o frunza de brusture (captalan, lipan) lat. Petasites officinalis, care creste din primavara si pana toamna pe toate santurile, pe maluri de rauri si de paraie, pe sub umbra umeda, de paduri. Frunza proaspat culeasa se pune seara inainte de culcare sa stea 10-15 minute in spirt medicinal (albastru), pana cand se impregneaza bine. Se pune pe ceafa o panza subtire, peste care se aplica frunza bine scursa, peste ea se adauga o alta panza si se fixeaza bine pe ceafa. Se poate fixa si cu un batic legat la spate pentru ca frunza sa nu alunece. Se tine pana dimineata. Tratamentul nu trebuie sa depaseasca 4-6 zile la rand. Eu am facut acest tratament toamna, iar dupa prima noapte am putut sa-mi misc capul fara sa mai ametesc, iar frunza era subtire ca o foita de tigara. Noaptea am simtit cum efectiv ceva imi tragea boala din ceafa. Dupa sase zile eram ca nou-nascuta, nu mai aveam nici un fel de problema, nici ameteli, nici dureri. Au trecut de atunci zece ani si n-am mai avut nevoie sa merg nici macar la control medical. Acest tratament este bun si pentru spondiloza lombara si pentru reumatism.
BANANE, NUCI si ORZ

BANANELE
Bananele sunt gustoase, sanatoase, mobile (usor de luat peste tot), destul de ieftine si un ingredient grozav pentru shake. Dar asta nu este totul, spun specialistii. Ei cred ca expresia "going bananas" (expresie care inseamna a o lua razna) provine din efectul pe care il au bananele asupra creierului. Dupa ce veti citi acest articol, nu veti mai privi niciodata bananele cu aceiasi ochi. Iata de ce.

Aflux de energie
Bananele contin trei zaharuri naturale - sucroza, fructoza si glucoza, combinate cu fibre. O banana ofera instantaneu un aflux sustinut si substantial de energie. Energie pentru a face miscare timp de 90 de minute
Cercetarile au demonstrat ca numai doua banane ofera destula energie pentru un efort fizic extenuant de 90 de minute. Nu este de mirare ca banana este fructul numarul unu in randul atletilor de performanta ai lumii.
Ameliorarea problemelor medicale si a bolilor
Dar energia este numai unul dintre modurile in care banana ne poate ajuta sa ne mentinem in forma. Ne poate ajuta sa infruntam sau sa prevenim un numar substantial de boli si probleme, ceea ce o face sa fie obligatorie in meniul zilnic. Iata in continuare o lista cu cele mai bune efecte pe care le are.

Putere pentru creier:

200 de elevi de la o scoala din Twickenham (Middlesex, Marea Britanie) au fost ajutati sa-si treaca examenele anuale cu rezultate mai bune mancand banane la micul dejun, in pauza si la pranz, in incercarea de a-si imbunatati puterea creierului. Cercetarile au aratat ca acest fruct ce contine o cantitate mare de potasiu poate ajuta procesul de invatare prin imbunatatirea atentiei.
Constipatie:
Avand un continut ridicat de fibre, bananele pot fi incluse in dieta in scopul restabilirii functionarii normale a intestinelor, ajutand la depasirea constipatiei fara a mai fi nevoie de laxative.

Mahmureala:
Unul dintre modurile cele mai rapide de a vindeca mahmureala este prepararea unui milkshake de banane, indulcit cu miere. Banana calmeaza stomacul si, cu ajutorul mierii, ridica nivelul zaharului din organism, in timp ce laptele calmeaza si rehidrateaza corpul.

Arsurile la stomac:
Bananele au un efect natural antiacid in corp, deci daca suferiti din cauza arsurilor gastrice, incercati sa mancati cateva banane pentru a calma durerea.
Ciupiturile de tantar:
Inainte de a cauta crema impotriva ciupiturilor de insecte, incercati sa frecati zona afectata cu partea interioara a cojii de banana. Multi oameni cred ca are un succes uimitor in reducerea umflarii si iritarii la locul ciupiturii.
Nervii:
Bananele au un continut ridicat de vitamine din complexul B, care ajuta la calmarea sistemului nervos.
Supraponderali si stresati la munca?

Studiile efectuate la Institute of Psychology din Austria au descoperit ca stresul de la serviciu duce la pofta de alimente care aduc confort, precum ciocolata si cipsurile. Un studiu efectuat pe 5000 de pacienti ai spitalului a aratat ca cei mai grasi dintre pacientii care au participat la studiu aveau sanse mai mari de a avea un nivel ridicat de stres la locul de munca. Studiul a tras concluzia ca, pentru a evita poftele induse de panica, trebuie sa controlam nivelul de zahar din organism cu ajutorul gustarilor cu nivel ridicat de carbohidrati la fiecare doua ore pentru a mentine stabil nivelul zaharului.

Stresul:
Potasiul este un mineral vital, care ajuta la normalizarea pulsului, trimite oxigen catre creier si regleaza echilibrul hidric al organismului. Atunci cand suntem stresati, rata metabolismului creste, reducand astfel nivelul potasiului. Acesta poate fi echilibrat cu ajutorul unei gustari formate din banane, care au un continut ridicat de potasiu.
Negii:
Multi oameni preocupati de alternative naturale jura ca daca doriti sa scapati de un neg, puteti pune pe el o bucata de coaja de banana, cu partea galbena in afara. Puteti mentine aceasta compresa cu ajutorul unui plasture sau leucoplast medicinal.

Bananele si merele
Asadar, o banana este intr-adevar un remediu natural al multor boli. Daca am face comparatie cu un mar, are de patru ori mai multe proteine, de doua ori mai multi carbohidrati, de trei ori mai mult fosfor, de cinci ori mai multa vitamina A si fier si de doua ori mai multe alte vitamine si minerale. Este bogata si in potasiu si este unul dintre cele mai valoroase alimente pe care le avem la indemana.
Deci poate este momentul de a schimba proverbul, spunand
"Bananele, un aliment perfect!"
Bananele trebuie sa fie motivul pentru care maimutele par asa de fericite tot timpul.
Inca un secret: crema de pantofi
Vreti sa va lustruiti repede pantofii? Luati partea interioara a cojii de banana si frecati direct pantoful... apoi stergeti cu o carpa uscata. Nu-i asa ca este un fruct uimitor?

despre nuci si orz verde

NUCILE
Consumate dupa fiecare masa, aceste fructe impiedica ingrosarea arterelor si previn bolile de inima. Opt nuci pe zi va tin arterele flexibile, inima sanatoasa si previn aparitia atacului vascular cerebral, arata un studio realizat de cercetatorii americani de la Barcelona 's Hospital Clinico, aparut in publicatia 'American College of Cardiology'. Specialistii citati de BBC News va sfatuiesc sa consumati nuci mai ales dupa o masa bogata in grasimi pentru a atenua efectele negative pe care acestea din urma le au asupra organismului.
Nucile, mai sanatoase decat uleiul de masline

Cercetarea a constat in monitorizarea a 24 de adulti, jumatate dintre ei cu un nivel normal al colesterolului, iar cealalta jumatate cu un nivel ridicat. Participantii la studiu au primit doua portii de salam bogat in grasimi si branza, pe care le-au consumat la un interval de o saptamana.
La una dintre portii, cercetatorii au adaugat cinci lingurite de ulei de masline, iar la cealalta, miezul a opt nuci.
Testele au aratat ca atat uleiul de masline, cat si nucile au ajutat la reducerea inflamatiilor din artere care apar brusc dupa o masa bogata in grasimi saturate si care, in timp, favorizeaza intarirea arterelor si creste riscul unor boli de inima si al atacului vascular cerebral.
Cu toate acestea, spre deosebire de uleiul de masline, nucile au mai ajutat si la mentinerea elasticitatii si flexibilitatii arterelor, indiferent de nivelul colesterolului.

Trateaza tulburarile de ritm cardiac
Cercetatorii au mai observat ca acidul alfa linoleic din nuci poate fi benefic pentru cei cu tulburari ale ritmului cardiac. Ei i-au avertizat pe participantii la studiu ca pot manca absolut tot ceea ce doresc, cu conditia sa consume si nuci.

Acest lucru demonstreaza ca grasimile protectoare din nuci inlatura efectele grasimilor saturate din dieta, pe cand o grasime neutra, precum uleiul de masline, nu are un rol atat de important', afirma Robert Vogel, profesor la University of Maryland, Baltimore .

Pentru ca sunt elastice, arterele se pot intinde atunci cand fluxul sanguin se imbunatateste. Consumul de grasimi intrerupe producerea de oxid nitric de catre 'captuseala' arterelor, necesar pentru mentinerea flexibila a vaselor de sange. Nucile mai contin antioxidanti si arginina, un aminoacid folosit de organism pentru a produce oxidul nitric.
Pentru vegetarieni. Combinati nucile cu legume si paine. Nucile si alunele pot inlocui majoritatea nutrientilor animali in cazul persoanelor vegetariene. Printre nutrienti se numara cele mai multe vitamine B, fosfor, fier, cupru, potasiu si proteine.

Ca mai toate proteinele din surse vegetale, cele din nuci si alune sunt inferioare calitativ celor animale. Cu toate acestea, in combinatie cu paine, cereale si leguminoase (mai ales soia si linte) se poate obtine gama intreaga si echilibrata de aminoacizi esentiali.

Orzul verde - un miracol al lumii vegetale
Continutul plantei verzi in vitamine si minerale:
de peste 250 de ori mai multa provitamina A decat in laptuca;
de peste 25 de ori mai mult potasiu decat in banane;
de peste 11 ori mai mult calciu decat in lapte;
de peste 11 ori mai mult fier decat in telina;
de peste 7 ori mai multa vitamina C decat in portocale;
de peste 10 ori mai multa vitamina B1 decat in spanac;
de peste 23 ori mai multa biotina (factor din grupul vit.  decat in lapte;
2000 micrograme SOD (superoxid dismutaza), activ, la o portie de doua grame de orz verde, pudra. Superoxid dismutaza este o enzima proteica activa cu un efect deosebit in vindecarea bolilor, in revitalizarea organismului si in incetinirea proceselor de imbatranire. Aceasta enzima intervine in inactivarea radicalilor liberi oxidril. Dr. Milton Fried afirma ca acesti radicali liberi favorizeaza imbatranirea celulelor si aparitia bolilor. Orzul verde este pana in prezent cea mai bogata sursa de SOD cunoscuta.
Efecte benefice asupra organismului:
Ø mai putin somn necesar;
Ø mai multa energie in eforturile fizice, intelectuale, memorie imbunatatita, claritate a gandirii;
Ø reglarea tensiunii arteriale;
Ø renuntarea la pilule calmante pentru dureri;
Ø eliminarea surplusului de greutate in obezitate;
Ø rezolvarea problemei acneei;
Ø efect antiinflamator ( superior cortizonului si fenilbutazonei, fara a avea efecte secundare)
Ø revitalizeaza tegumentul, vindecand uscaciunea acestuia, care insoteste imbatranirea;
Ø creste potenta sexuala.
ANEMONELE pictate de STEFAN LUCHIAN
Orzul verde este folosit pentru extragerea sucului sau se usuca si se transforma in pudra sub o forma sau alta este folosit in anorexie, anemie, stomatite, cancer, gastrita, ulcer, colita, pancreatita, afectiuni hepatice (hepatita virala si cronica, ciroza), dischinezie biliara, diabet, astm, bronsita, tuberculoza pulmonara, viroza pulmonara, rinita alergica, cardiopatie ischemica, infarct miocardic, hipotensiune si hipertensiune arteriala, astenie, schizofrenie, epilepsie, nevralgie de trigemen, nevralgie faciala, insomnie, artrita, acnee, pistrui, eczeme, ulcer varicos, tromboflebite, hemoragii, fistule perianale, hemoroizi, dismenoree, sterilitate, impotenta sexuala, avitaminoze, alopecie, reumatism articular acut, lombo-sciatica.
..................................
CURMALELE

Dulciurile din copac:
Alaturi de binecunoscutele fructe autohtone, pe rafturile
magazinelor romanesti se afla si oaspeti din tarile calde, printre
care se numara si curmalele. Poate din cauza pretului sau din lipsa de
informatie, cumparatorii trec pe langa ele fara sa le ofere prea multa
atentie. E pacat, deoarece sunt o sursa majora de vitamine, mai ales
in perioada rece a anului.
In natura exista peste 1500 de soiuri de curmale. Culoarea lor variaza
de la galben-auriu pana la rosu, maro inchis sau chiar negru. Fiecare
specie difera si prin nuantele de gust, care seamana cu nuca, mierea
de albine sau caramelele. Si aspectul e diferit: unele sunt netede si
lucioase, altele incretite, ca prunele afumate.
O zicala araba veche spune: curmalul se simte bine atunci cand
picioarele lui se afla in apa, iar capul in focul cerului. Spre
deosebire de alte plante, atunci cand se coc, curmalele nu aduna
rezerva de apa, ci pierd apa, devenind tot mai dulci si mai moi.
Gustul fructelor proaspete este mult mai fin si mai putin dulce, dar
curmalele proaspete nu rezista la drumuri lungi, sunt practic
netransportabile, de aceea producatorii le usuca. Dupa procesul de
uscare, valoarea nutritiva si calorica a curmalelor creste, iar
concentratia de glucide, proteine si lipide se mareste de 10 ori fata
de cea a fructelor proaspete.

Pline de vitamine
Nu-ti vine sa crezi ca pojghita subtire care inveleste curmala
contine toate vitaminele (in afara de E si H) si o cantitate mare de
microelemente: fier, fosfor, cupru, magneziu, calciu, potasiu si
mangan. Curmalele contin mai multi aminoacizi decat merele,
portocalele sau bananele. O importanta deosebita are continutul de
fluor, care protejeaza dintii de carii, dar si seleniul, care scade
riscul imbolnavirilor de cancer si al afectiunilor cardiace, intarind
sistemul imunitar.
O veste buna pentru cei care tin dieta si vor sa-si mentina o
greutate normala: curmalele au putine calorii, fapt pentru care pot fi
folosite in loc de dulciuri.

Imbunatatirea digestiei
Curmalele au fost inca din antichitate o componenta importanta
in retetele pentru vindecarea bolilor tractului digestiv. Si stramosii
nostri au observat efectul purgativ al fructelor. Cercetarile medicale
au confirmat faptul ca celuloza lor ajuta la rezolvarea problemelor de
digestie si la curatarea tractului gastro-intestinal, dar ne si
protejeaza de unele forme de cancer. Consumul regulat de curmale
favorizeaza restabilirea florei intestinale in caz de disbacterioza.

Reteta pentru stimularea activitatii intestinale:

Se fierb 5 curmale, in 500 ml de apa, timp de 3-4 minute.
Compotul obtinut se bea caldut de doua ori pe zi, dimineata si seara.
O alta varianta propune consumul de doua ori pe zi a cate 5
curmale, dupa care se bea cate un pahar de apa calda.
Gama larga de aminoacizi care se gasesc in curmale
neutralizeaza hiperaciditatea sucului gastric si stopeaza aparitia de
pirozis (arsuri la stomac). In tarile arabe, curmalele se mananca
umplute cu unt. Intuitia poporului, iar mai tarziu cercetarile
stiintifice, au dovedit utilitatea combinatiei intre aceste doua
produse. Glucidele din fructele dulci favorizeaza asimilarea mai
usoara a untului, un produs destul de greu pentru digestie.

Izvor de energie
In calitate de energizant, curmalele intrec toate fructele
uscate. Sunt si liderul lor, dupa continutul de proteine. Curmalele au
gustul dulce datorita prezentei de fructoza si glucoza, cea mai buna
hrana pentru creier. Persoanele ocupate cu munca intelectuala ar
trebui sa consume zilnic curmale, ce sunt bogate si in vitamine din
grupul B. Combinatia de glucoza cu vitamina B5, prezenta si ea in
cantitati mari, este un stimulent bun pentru muschi, carora le creste
rezistenta si ajuta la obtinerea de rezultate spectaculoase in sport,
fapt pentru care le sunt recomandate atletilor.
In perioada rece, cand avem nevoie de o imunitate puternica,
putem sa apelam la combinatia favorabila a vitaminelor A, B si C din
curmale, deoarece este un trio ce da putere organismului de a se
impotrivi invaziilor de virusi si microbi si de a tine piept
infectiilor respiratorii.
In tarile orientale, curmalele sunt considerate cel mai bun
supliment alimentar natural pentru femei insarcinate si mamici care
alapteaza, deoarece imbogatesc laptele cu cele mai importante vitamine
si microelemente necesare pentru dezvoltarea normala a pruncilor si
inzestrarea lor cu o imunitate puternica.
Centenarii din Orient spun ca longevitatea lor se datoreaza
si curmalelor consumate zilnic.
Atentie, totusi ! Specialistii in dietologie atrag atentia
fata de cantitatile mari de uleiuri si glucoza continute in curmale si
ne recomanda sa nu mancam mai mult de 15 fructe uscate pe zi.

La cumparat curmale
* Daca vreti sa cumparati curmale, analizati atent ambalajul,
ca sa nu fie deteriorat.
* Verificati data de producere si termenul de valabilitate.
Daca cumparati curmale la vrac, verificati sa nu fie umede, altfel
riscati sa le aruncati in 2-3 zile. Alegeti-le numai pe cele uscate si
intregi. Cele strivite pot sa aiba o reminiscenta de vin si se strica
rapid
* Pastrati curmalele in pungi de hartie, nu in pungi de polietilena.

* Nu aruncati samburii, folositi-i pentru masajul talpilor.
Procedati in felul urmator:
1. Confectionati doi saculeti din bumbac (20x10 cm) si
umpleti-i cu samburi de curmale, in asa fel ca in pozitie orizontala
samburii sa se aseze intr-un strat. Apasati cu talpile pe samburi sau
stati in genunchi, cateva secunde, pe saculeti, daca va dor
picioarele.
2. Puneti saculetii in papuci cu 1-2 numere mai mari decat
numarul de la pantofi, si incaltati-va cu ei cand sunteti acasa. Este
o incaltaminte reflexoterapeutica ideala. Concomitent cu rezolvarea
problemelor casnice, le veti rezolva si pe cele de sanatate.
Din samburi puteti sa cresteti si un palmier. Chiar daca
nu da rod, e minunat pentru infrumusetarea interiorului.

Sfaturi utile
1. Daca aveti probleme cu constipatia, inainte de culcare,
mancati 4-5 curmale si beti un pahar de lapte cald.
2. In caz de trauma, cu pierdere mare de sange, bolnavului i
se dau cateva curmale si un pahar de lapte cald cu unt topit.
3. Combinatia de frisca naturala, lapte si curmale este
recomandata bolnavilor de anemie cronica si persoanelor care simt o
slabiciune fara nici un motiv vizibil.
4. Pentru cresterea fortelor fizice ale organismului, zilnic
se consuma, dupa masa, cate 15-20 de curmale. In timpul zilei se beau
500 ml de lapte si se fac exercitii fizice.
Cura dureaza 40 de zile, timp in care se inregistreaza nu
numai cresterea puterii fizice, dar si aflux de energie si de
optimism.
RETETE CULINARE PENTRU GURMANZI
Desert cu albus si curmale
Ingrediente necesare: 500 g curmale, 5 albusuri de ou crude,
200 g zahar pudra, 150 g nuci sau migdale.
Mod de preparare: Fructele se taie in asa mod ca sa puteti
scoate samburele. Se prepara o umplutura din albusuri batute cu zahar
si migdale si se introduce in locul samburilor. Se pot consuma si la
micul dejun. In calitate de aliment-medicament, li se recomanda
persoanelor cu dureri de ficat si de stomac.
Crema de curmale cu nuci
Se scot samburii din 250 g curmale si se mixeaza. Se toaca
100 g nuci sau se prepara un amestec din alune, arahide, alte feluri
de nuci, dupa preferinta. Se amesteca curmalele, nucile, 100 ml iaurt
natural, 100g lapte praf si 1/2 lingurita de scortisoara. Crema
obtinuta se pastreaza in borcan cu filet, in frigider. Se unge pe
paine prajita, biscuiti sau pe blat de napolitane.
Le este recomandata copiilor anemici, batranilor, celor
aflati in convalescenta dupa o boala lunga, dar si oricarui om
suprasolicitat.

52 de beneficii incredibile ale ceaiului verde

52 de beneficii incredibile ale ceaiului verde Ceaiul verde a fost descoperit de catre chinezi cu peste patru mii de ani in urma si a fost utilizat inca din acea vreme gratie capacitatilor sale naturale de vindecare. Ceaiul verde provine din planta numita Carmellia Sinensis. Spre deosebire de ceaiul negru care este complet oxidat, frunzele de ceai verde asigura conservarea de antioxidanti, taninuri si flavonoide. Ceaiul verde chinezesc este popular mai ales pentru proprietatile sale terapeutice si detoxifiante.


Beneficii ale ceaiului verde


Dintre toate beneficiile pentru sanatate ale ceaiului verde, pierderea in greutate este cel mai cunoscut. De asemenea, ceaiul verde este folosit pentru detoxifierea organismului. Licoarea mai este utilizata si in alte scopuri mai putin cunoscute. Iata cateva dintre beneficiile oferite de ceaiul verde, sfaturi si modalitati de preparare ale acestuia:

1. Specialistii in nutritie mentioneaza ca polifenolii continuti de ceaiul verde produc caldura suplimentara in organism si ajuta la arderea caloriilor.

2. Frunzele de ceai verde contin epigallocatechin gallate (EGCG) care ajuta in lupta organismului cu celulele canceroase fara a influenta in mod negativ tesuturile invecinate.

3. Cercetatorii au confirmat in urma unor studii aprofundate ca oamenii care includ ceaiul verde in dieta lor au mai putine sanse sa aiba o greutate crescuta decat cei care nu folosesc ceaiul verde.

4. Epigallocatechinele gallate (EGCG) ajuta la moderarea pierderilor de energie pe parcusul unei zile

5. Ceaiul verde reduce riscul de aparitie al accidentului vascular cerebral.

6. De asemenea, ceaiul verde are un efect favorabil asupra hipertensiunii arteriale si a colesterolului rau LDL.

7. Ceaiul verde contine catechinie, polifenoli care diminueaza viteza de reactie a lipazelor gastrice si pancreatice - enzime responsabile de conversia caloriilor in grasimi.

8. Catechinele distrug bacteriile care pot provoca intoxicatii alimentare. Sunt eradicate inclusiv toxinele produse de aceste bacterii.

9. O alta actiune a catechinelor este de a opri evolutia si cresterea celulelor canceroase.

10. Ceaiul verde contine cofeina in cantitati moderate, actionand prin supresia poftei de mancare (cantitatile mari de cafeina, cum sunt cele existente in cafea, pot cauza probleme medicale, incluzand hipertensiunea si insomnia).

11. Ceaiul verde este indicat pentru mentinerea unei igiene orale adecvate. Acesta contine fluor care are rolul de a preveni aparitia cariilor. Acesta contine inclusiv ingrediente care suprima formarea placii bacteriene si a bacteriilor care cauzeaza respiratia neplacuta.

12. Polizaharidele si alte componente din ceaiul verde ajuta la mentinerea unor niveluri scazute de zahar in sange.

13. Ceaiul verde este bogat in antioxidanti, mai ales vitamina E care incetineste procesul de imbatranire.

14. In urma unor studii care au implicat subiecti ce au consumat cate patru cesti de ceai verde in fiecare zi, s-a constatat ca acesta previne declansarea poliartritei reumatoide si poate reduce simptomele la persoanele care au deja aceasta afectiune.

15. De peste patru mii de ani, chinezii folosesc ceaiul verde pentru tratarea durerilor de cap si chiar a depresiei.

16. Comparativ cu ceaiul negru ale caror frunze sunt oxidate (fermentate) frunzele de ceai verde sunt aburite si isi pastreaza capacitatile naturale de vindecare.

17. Ceaiul verde este indicat ca adjuvant in tratarea a multiple boli cardiovasculare.

18. La persoanele care consuma constant ceai verde s-a constatat o consolidare a sistemului imunitar.

19. Ceaiul verde are in compozitie anumite substante care pomoveaza termogeneza in organism.

20. Compusii din ceaiul verde ajuta la reglarea metabolismului si suprima pofta de mancare. Acesta este principalul motiv pentru care ceaiul verde este considerat o componenta importanta a unei diete.

21. S-a constatat ca la persoanele care au consumat in mod constant ceai verde a crescut nivelul de energie care ar putea fi consumat pe parcursul a 24 de ore.

22. De asemenea, organismul arde grasimile cu o mai mare usurinta in cazul in care ceaiul verde este inclus in regimul alimentar.

23. In cadrul altor studii, s-a demonstrat ca persoanele care nu au inclus ceaiul verde in dieta lor au avut un metabolism scazut iar grasimile din organismul lor nu erau topite cu aceeasi usurinta ca in cazul celor care utilizau ceaiul verde.

24. Unele substante din ceaiul verde modifica modul in care organismul utilizeaza hormonul numit noradrenalina sau noepinefrina care este responsabila de accelerarea metabolismului si care, prin urmare, este deosebit de benefica in cazul unei diete pentru slabit.

25. Ingredientele din ceaiul verde ajuta la cresterea vitezei arderii grasimii si caloriilor si sunt un real ajutor in cazul oricarei diete.

26. Mega-T un alt tip de ceai verde contine o mare cantitate de extract de ceai verde care ajuta la diminuarea poftei de mancare.

27. Ceaiul verde Mega-T contine crom.

28. Cromul din ceaiul Mega-T ajuta la diminuarea depozitelor de grasime din organism si stimuleaza metabolismul. Prin urmare, in urma consumului acestuia, grasimile vor fi arse mai rapid ca de obicei.

29. Un alt ingredient util regasit in ceaiul verde Mega-T este planta garcinia cambogia care ajuta la suprimarea cu succes a apetitului alimentar.

30. Persoanele care consuma cu regularitate ceai verde, nu trebuie sa-si faca griji legate de supraalimentare, intrucat ceaiul verde induce rapid senzatia de satietate. Acest lucru inseamna ca oricine va stii atunci cand consuma alimente in mod suplimentar. Iar mai putine alimente inseamna mai putine grasimi.

31. Acumularea de cat mai putine calorii inseamna un nivel mai scazut de energie, de obicei, iar exercitiile fizice necesare pentru diminuarea kilogramelor in plus vor fi mai dificil de realizat. Dar cu ajutorul ceaiului verde energia va fi stimulata de continutul de guarana.

32. In acest fel, ceaiul verde va putea furniza oricui energia necesara pentru desfasurarea activitatilor fizice care ajuta la scaderea in greutate.

33. Ginsengul siberian din ceaiul verde ofera rezistenta in cazul activitatilor dificile.

34. Mai multa rezistenta, inseamna mai multe activitati finalizate.

35. Acesta creste inclusiv nivelul de energie.

36. Alte proprietati ale ceaiului de ginseng siberian ar fi cele diuretice care induc transpiratia si implicit pierderea de lichid, in timpul activitatilor fizice.

37. In multe cazuri, ceaiul verde este comercializat alaturi de sugestii pentru o dieta si exerciti fizice care ar putea reprezenta metode originale de pierdere in greutate.

38. Dieta cu ceai verde este o sursa excelenta de polifenoli mai exact policatechine un grup de antioxidanti care actioneaza asupra radicalilor liberi.

39. Radicalii liberi au efecte nocive asupra organismului intrucat acestia sunt o cauza majora a bolilor si a imbatranirii.

40. Prezenta in dieta cu ceai verde a polifenolilor policatechine, ofera oricui sanse mai mari de a trata anumite afectiuni si de a mentine sanatatea optima, o perioada indelungata de timp.

41. EGCG-ul dintr-o dieta care contine ceai verde interactioneaza cu substanta numita cafeina. Interactiunea dintre acesti doi compusi incurajeaza termogeneza din organism (mentinerea unei temperaturi inalte a organismului).

42. Totusi nici o dieta nu poate functiona ca un miracol. Dieta cu ceai verde, la fel ca toate celelalte functioneaza cel mai bine alaturi in functie de alte eforturi personale si dietetice ale celor car doresc sa slabeasca.

43. Dieta cu ceai verde implica retinerea de la consumul unora dintre alimente pentru a se atinge obiectivul dorit, si anume, pierderea in greutate.

44. Extractul de ceai verde este cel mai concentrat produs de ceai verde care poate fi achizitionat.

45. Ceaiul verde a fost folosit din cele mai vechi timpuri ca un remediu pentru indigestie, depresie si dureri de cap.

47. Ceaiul verde este considerat o alternativa excelenta, naturala la alte suplimente pentru scaderea in greutate.

48. Conform unor studii recente privind beneficiile pentru sanatate ale plantelor, s-a demonstrat ca oamenii care utilizeaza extract de ceai verde, ca supliment pentru diminuarea numarului de kilograme, reusesc sa piarda intre 1-2 kilograme pe luna.

49. Suplimentele de ceai verde sunt disponibile sub forma unor tablete sau capsule standard.

50. Pentru pierderea in greutate sunt recomandate in mod special suplimentele din extract de ceai verde care cotin 90 mg de EGCG si 50 mg de cafeina.

51. Suplimentele de ceai verde trebuie sa se administreze constant, de trei ori pe zi inainte de mese.

52. Desi consumul de ceai verde nu are efecte adverse, se va consulta medicul inainte de a-l utiliza in mod constant.



Plan de dieta cu ceai verde

Timp de secole, anumite culturi, in mod special cele din China si Japonia au consumat ceaiul verde pentru beneficiile pe care acesta le ofera pentru sanatate. Printre calitatile ceaiului verde se numara efectul sau antioxidant, proprietatile anticarcinogenice si metabolice. Multe dintre aceste beneficii se datoreaza continutului ridicat de polifenoli, mai ales al celui numit EGCG. Exista foarte multe mituri legate de pierderea in greutate.

Rata obezitatii este in crestere la nivel mondial si este nevoie de tot mai multe modalitati de incurajare pentru ca oamenii sa fie determinati sa urmeze un stil de viata sanatos, avand in vedere ca majoritatea timpului este petrecut la birou iar cele mai multe dintre alimentele consumate se incadreaza in categoria fastfood. Multe persoane isi petrec timpul in fata televizoarelor sau a computerelor, chiar si la locul de munca este dificil pentru multi oameni sa fie activi, de cele mai multe ori.

Abonamentele la salile de gimnastica expira fara ca majoritatea care doresc sa slabeasca sa fi vazut vreodata chipul instructorului. Obezitatea nu este doar o problema din cauza aspectului inestetic al unei persoane ci si din cauza complicatiilor pentru sanatate. Depresia, palpitatiile, hipertensiunea arteriala, accidentele vascualare cerebrale sunt doar cateva dintre acestea. Cu toate acestea multora le este dificil sa inlature din viata de zi cu zi alegerile nesanatoase.

Principalul motiv al cresterilor vanzarilor de ceai verde este, fara indoiala utilitatea acestuia in industria pierderii in greutate. Dieteticienii au conceput programe bazate pe consumul de ceai verde, care ofera posibilitatea de a pierde in mod constant si sanatos in greutate. Cu putina disciplina si alegerea unor planuri adecvate de eliminare a kilogramelor in plus, ceaiul verde aduce oricui multiple beneficii. Majoritatea dietelor vor recomanda inlaturarea ceaiului si cafelei, care au devenit o rutina din viata multora dintre oameni.

Este dificil sa fie inlaturate cafeaua si ceaiul, iar nivelul de energie sa fie ridicat, mai ales atunci cand se vor face exercitii fizice in mod constant. Cu ajutorul ceaiului verde, organismului i se aduce aportul necesar de cofeina fara ca acesta sa ingrase.

Printre cele mai faimoase diete in care poate fi inclus ceaiul verde se enumera:

- Dieta Atkins - Este una dintre cele mai faimoase diete bazate pe consumul de alimente cu un nivel scazut de carbohidrati, conceputa de dr. Atkins. Aceasta diete functioneaza cel mai bine daca in timpul ei se bea ceai verde. Principiul de baza al acestei diete este sa se consume toate tipurile de produse alimentare cu exceptia carbohidratilor.

- Dieta Zone - Acest plan dietetic a fost alcatuit de cercetatorul Barry Sears. Dieta se bazeaza pe echilibrul nivelurilor de insulina din organism. Exista si cateva puncte slabe ale acestei diete care pot fi gestionate cu ajutorul ceaiului verde. Acest plan de dieta prespune sa nu se consume deloc zahar si acesta sa fie inlocuit cu indulcitori artificiali, iar lactatele sa fie degresate.

- Dieta Sugar Busters (eliminarea zaharului) - Presupune utilizarea de indulcitori artificali, desi principalul scop al dietei este de a se reduce cat mai mult consumul de zaharuri. Ceaiul verde poate avea rol adjuvant si in aceasta dieta.

- Dieta grupelor sanguine - Unul dintre cele mai populare si cunoscute planuri de dieta presupune consumul de alimente, intr-un mod personal, in functie de grupa sanguina a unei persaone. Este mult mai restrictiva in comparatie cu alte diete si incurajeaza pe cei care au grupele de sange A si AB sa consume cafea, iar pe cei cu grupa O sa o evite. Totusi, ceaiul verde este permis pentru toate grupele de sange. Din nou, se vor evita indlcitorii cum ar fi imirea, zaharul si alte siropuri dulci.

- Dieta paleolitic - Este axata pe consumul de alimente simple, neprocesate. Poate fi sustinuta de consumul de ceai verde, totusi consumul de cafea este complet interzis. Se vor evita zaharurile, mai ales cele rafinate.

Cum se poate prepara ceaiul verde

Respectarea sfaturilor pentru prepararea ceaiului din frunze de ceai verde pot avea ca rezultat obtinerea unei bauturi sanatoase. Ideea este sa nu se obtina doar un gust minunat dar sa se si pastreze in continutul bauturii incredientele sanatoase. Cel mai bun mod de a obtine o ceasca de ceai verde sanatos este sa se respecte temperatura apei in care se vor introduce frunzele.

Ca regula generala apa va avea o temperatura intre 60-75 grade celsius. In cazul in care temperatura apei este prea ridicata, gustul ceaiului va fi amar si aroma delicata se va pierde. Pe de alta parte, o temperatura prea scazuta nu va extrage pe deplin, aroma din ceai. Daca se doreste obinerea unei arome puternice, se vor lasa frunzele sa infuzeze o perioada mai lunga in apa cu temperatura scazuta.

Plasturii de ceai verde

Popularitatea si succesul plasturilor cu nicotina a inspirat si aparitia plasturilor pentru scaderea in greutate. Acestia sunt, in esenta o idee buna pentru cei care uita sau au dificultati in a-si aminti sa utilizeze suplimentele pentru slabit. Compozitia plasturilor fac parte ingrediente cum ar fi algele marine care suprima pofta de macare. In prezent, inclusiv plasturii care contin ceai verde sunt destul de comercializati, avand rol adjuvant in scaderea in greutate.

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare