Faceți căutări pe acest blog

luni, 2 ianuarie 2012

Adevarul despre Coca-Cola si Pepsi



Veti bea o Coca-Cola sau un Pepsi in sanatatea noastra?

Ce este mai bun decat sa fie insotit pranzul nostru sau pizza de la cina de o Coca-Cola rece ? Racoritoare, digestiva si mai ales ? "fara de moarte". Nu cumva insa, in spatele acestora se ascunde ceva ? Exista ceva ce nu stim ? Ce este, in fine, acest lichid negru spumant pe care-l numim Coca-Cola ? Cititi ?
- In multe state ale Statelor Unite ale Americii politistii cara doua galoane de Coca-Cola intr-un camion ca sa curete sangele de pe drumuri in urma accidentelor.

- Daca puneti o friptura (o bucata de carne) intr-un bol cu Coca-Cola va disparea dupa doua zile.

- Ca sa curatati o toaleta turnati in scoica WC-ului o Coca-Cola si lasati "cunoscutul gust" sa stea pentru o ora dupa care trageti apa. Se va fi curatat in mod impecabil si va straluci de curatenie. Acidul citric al Coca-Cola face sa dispara toatele petele colorante de pe suprafetele sticloase si de pe portelanuri.

- Ca sa scoateti rugina de pe aparatoarele cromate ale autovehiculelor frecati cu o bucata de folie de aluminiu mototolita si inmuiata in Coca-Cola.

- Ca sa curatati contactele (polii) unei baterii auto de coroziuni varsati peste acestea o Coca-Cola.

- Ca sa slabiti un surub ruginit (cu piulita) puneti deasupra lui o carpa inmuiata cu Coca-Cola pentru cateva minute. Petele de rugina, in general, se inlatura dintr-o singura miscare daca puneti peste acestea o carpa inmuiata cu Coca-Cola.

- Ca sa scoateti petele de grasime de pe haine adaugati o Coca-Cola in masina de spalat impreuna cu detergentul si demarati programul normal de spalare. Coca-Cola ajuta la eliminarea petelor. Sau la spalatul cu mana, varsati Coca-Cola peste pata impreuna cu detergentul si apoi frecati in mod ciclic.

- De asemenea, Coca-Cola ajuta la eliminarea petelor si neclaritatilor de pe parbriz.

- Coca-Cola are acid fosforic cu pH 2,8 (3,4 dupa altii !) Poate sa dizolve un cui in timp de patru zile. (PH-ul are valori cuprinse intre 1 pentru acizi si 14 pentru baze. Un pH de 7 se considera neutru.)

- Ca sa se transporte principala solutie concentrata de Coca-Cola ar trebui ca si camionul-transportor (cisterna) sa utilizeze semnul "Hazardous Material", care inseamna "Produs de mare pericol".

- Firmele care dispun de Coca-Cola o folosesc ca sa curete motoarele camioanelor lor de mai bine de douazeci de ani !

Acest produs il bem !

Normal ca-l folosim si pentru a curata petele noastre.

Si pe deasupra platim pentru asta ! Corect ?
Informativ :

- Valoarea medie pentru aciditatea racoritoarelor gazoase este de 3,4. Aceasta cantitate de acid este suficient de puternica ca sa dizolve dinti si oase ! Corpul nostru inceteaza sa mai ?construiasca? oasele aproximativ la varsta de 30 de ani. Dupa aceasta varsta oasele incep sa se dizolve in fiecare an prin intermediul urinei noastre, depinzand insa intotdeauna de aciditatea mancarii pe care o ingeram. Calciul diluat ajunge in artere, in vasele sanguine, in piele, in tesuturi si in diverse organe (in rinichi rezultatul este formarea pietrelor renale).

- Racoritoarele nu au deloc elemente naturale (in comparatie cu vitaminele si apa naturala). Contin mult zahar, au o mare aciditate si coloranti. Multi oameni prefera sa bea bauturi gazoase dupa fiecare masa. Va imaginati care este consecinta ?

- Consecinta ?!

- Corpul nostru are o temperatura indicativa de 37 grade Celsius pentru procesul digestiei enzimelor. Temperatura racoritoarelor gazoase este cu mult mai scazuta de 37, de mult ori apropiata de zero grade. Aceasta diferenta de temperatura are ca rezultat influentarea procesului de prelucrare a enzimelor si generarea stresului in sistemul nostru digestiv determinand ca acesta sa digere mai putina mancare. In realitate mancarea fermenteaza. Mancarea fermentata genereaza mirosuri urate, gaze, putreziciune si toxine, care sunt absorbite de catre intestine si astfel intra in sange de unde se distribuie in intregul organism. Aceasta raspandire a toxinelor contribuie la generarea diferitelor boli.

Cateva exemple:

- Acum cateva luni a avut loc un concurs la Universitatea din Delhi : "Cine va bea mai multa Coca-Cola ?" Castigatorul a baut 8 sticle si a murit pe loc din cauza supra-dozei de "bioxid colorant" (cernelat) in sange si a lipsei oxigenarii. De atunci, decanul a interzis categoric racoritoarele gazoase la bufetul universitatii. - Cineva a pus un dinte spart intr-o sticla cu Pepsi-Cola ; in timp de zece zile acesta s-a dizolvat ! Dintii si oasele sunt singurele parti umane care raman intacte destul de mult timp dupa moartea noastra.
Va imaginati ce poate face aceasta racoritoare sensibilelor noastre intestine si in ce hal poate ajunge interiorul stomacului nostru?

Calduros apel catre toti :

Trimiteti acest mesaj tuturor prietenilor vostri astfel incat sa largim informarea referitoare la ce sunt racoritoarele gazoase.

Lucruri neobisnuite pe care le poti face cu Coca Cola


Stiai ca poti curata o cratita arsa folosind Cola? Daca nu, afla ca aceasta cunoscuta bautura e buna si la altceva decat sa-ti satisfaca setea. Sunt activitati mai neobisnuite, dar interesante. Testele au fost efectuate cu produsul clasic, nu cel dietetic sau alte tipuri.

Iata care ar fi acele activitati, dupa cum arata thebizzare.com.

1. Curata o cratita arsa turnand Cola peste ea si punand-o la fiert.

2. Fa o poza sa arate ca una invechita, in stil sepie, frecand usor suprafata fotografiei cu o carpa imbibata in Cola (nu prea mult ca sa nu se ude rau si sa se deterioreze); usuc-o repede.


In Coca-Cola sunt de 300 de ori mai multe pesticide decât in apa de la robinet


Sucurile carbo-gazoase vândute de Coca-Cola în Marea Britanie conţin pesticide cu până la 300 de ori mai mult decât nivelul acceptat în apa de la robinet sau în cea îmbuteliată, informează Daily Mail.

Un studiu la nivel global a descoperit că nivelul de pesticide din sucurile de portocale şi de lămâie vândute sub marca Fanta, foarte populară printre copii, este foarte mare, mai ales în Marea Britanie.

Echipa cercetătoare a anunţat Guvernul, industria şi compania, şi i-a rugat să scoată chimicalele. Echipa a cerut, de asemenea, noi standarde de siguranţă în ceea ce priveşte băuturile răcoritoare.

Industria neagă că cei mici sunt supuşi unui risc şi insistă că nivelul găsit de cercetătorii de la Universitatea din Jaen, din sudul Spaniei, nu este dăunător.

Cercetătorii au testat 102 doze şi sticle de băuturi răcoritoare, cumpărate din 15 ţări, pentru prezenţa a 100 de pesticide.

Experţii au declarat că nivelul de pesticide găsit era sub maximul admis pentru fructe, însă era "foarte ridicat" şi până la 300 de ori mai mare decât cel permis pentru apa de la robinet sau cea îmbuteliată.

Chimicalele detectate includ carbendazim, thiabendazol, imazalil, prochloraz, malathion şi iprodion. Acestea sunt aplicate, în general, fructelor, după ce sunt recoltate, pentru a opri dezvoltarea de ciuperci şi mucegăirea.

19 dintre produse au fost cumpărate din Marea Britanie, toate făcute de Coca Cola.

Două băuturi din portocale cumpărate din Marea Britanie conţineau imazalil de 300 de ori mai mult decât limita permisă pentru apa de băut.

Două produse similare conţineau de 98 de ori mai mult thiabendazol decât apa de băut.

Nivelul mediu al contaminării cu pesticide din băuturile britanice este de 17,4 la milion, de 34,6 ori mai mare decât maximul admis de UE pentru apă.

Coca-Cola din Marea Britanie insistă că aceste produse sunt sigure. Un purtător de cuvânt a declarat că toate aceste băuturi sunt testate şi că întrunesc normele de siguranţă în ceea ce priveşte produsele alimentare realizate din ingrediente agricole, care includ băuturile pe bază de suc de fructe.

"Nivelul minuscul, în general, detectat sunt în limitele zilnice acceptabile", a mai spus purtătorul de cuvânt.

Sursa: Daily Mail

Varza murata, depozit de vitamine si saruri minerale



Varza murata este un adevarat depozit de vitamine si minerale care n-ar trebui ocolit nici de persoanele sanatoase si nici de cele suferinde.

Contine vitamina C, chiar mai multa decat varza cruda, vitamina antioxidanta care ajuta la fortifierea sistemului imunitar al organismului. Apoi, acid folic, ce se gaseste mai ales in frunzele verzi, cele de la suprafata, dar si magneziu care ofera vitalitate persoanelor suprasolicitate. Nutritionistii cred ca pentru unii bolnavi varza murata este mult mai benefica decat cea proaspata, deoarece bacilii acidolactici produsi in procesul de fermentare o imbogatesc cu vitamine din grupul B.

Varza murata este unicul produs alimentar vegetal care contine vitamina B12 care, de regula, se gaseste in carne. Vitamina B12 inlatura oboseala si anemia, incetineste procesul de imbatranire si protejeaza sistemul nervos. Carenta de vitamina B12 se inregistreaza cel mai des la vegetarienii convinsi si la persoanele varstnice. Lipsa din organism a acestei vitamine genereaza palpitatii, slabiciuni, pierdere de memorie si scaderea auzului.

Vitamina U, substanta antiulceroasa descoperita in varza in 1949, protejeaza mucoasa tractului gastro-intestinal de formarea ulcerului si contribuie la tratarea ulceratiilor. In varza murata se mai gasesc si alte vitamine si microelemente, saruri minerale, glucide si substante organice care stimuleaza producerea sucului gastric si a secretiei biliare. In timp ce se acreste, adica in procesul de fermentatie, in varza apar si o serie de substante anticancerigene care blocheaza formarea si cresterea tumorilor.

Experientele recente au aratat ca varza murata ca este un leac excelent impotriva gripei aviare. Consumata cu regularitate, varza murata este de folos persoanelor care au dureri de stomac, dar si celor care se constipa des deoarece contribuie la reglarea digestiei. Fierul pe care il are in compozitia sa, recomanda varza murata atat persoanelor anemice dar si celor depresive.

Varza murata inlesneste arderea grasimilor de aceea se recomanda sa fie folosita cu incredere in curele de slabire. Varza murata are puternice efecte depurative si detoxifiante. Pe langa faptul ca in organism actioneaza precum o perie aspra la curatarea si eliminarea toxinelor, varza murata mai este cunoscuta si pentru efectul sau de stabilizare a tensiunii arteriale.

Noi, romanii, si ma refer, mai mult, la oraseni, folosim varza murata la sarmale, pentru ca este de neconceput o masa de Sarbatori fara traditionalele sarmale invelite in foi de varza. Ca si cea cruda, varza murata poate fi consumata ca atare, sub forma de salata langa o mancare de cartofi sau fasole, pilaf ori friptura de porc, dar si prelucrata termic, cea mai cunoscuta fiind varza calita cu ceva afumatura.

Moarea - adica zeama de varza acra, produs suta la suta natural din varza - se recomanda pentru detoxifierea organismului, mai ales dupa Sarbatori, cate doua, trei pahare in fiecare zi. Atentie, insa, moarea este sarata si se recomanda ca hipertensivii, si nu numai, s-o consume moderat. La sate, si astazi, gospodinele isi lecuiesc sotii de mahmureala dandu-le sa bea zeama de varza acra.

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare