Faceți căutări pe acest blog

vineri, 30 iulie 2010

SFECLA ROSIE

Cura de sfecla, detoxifierea perfecta.

Daca te gandesti inca de pe acum la cura de detoxifiere de primavara, trebuie sa stii ca sfecla rosie poate fi cea mai buna alegere. Este bogata in fier si mangan si are importante beneficii asupra purificarii sangelui. Stimuleaza inclusiv producerea de anticorpi naturali, ferind organismul de infectii periculoase.

Pigmentii de colorare continuti de sfecla au importante proprietati antioxidante care ajuta la buna functionare a inimii, ficatului si rinichilor. Contine multe fibre si ajuta la buna functionare a digestiei, informeaza hubpages.com.

Pentru stari de oboseala si epuizare fizica, sfecla este remediul perfect daca se consuma in salata, impreuna cu ceapa si morcovul. Daca ai o perioada mai stresanta, poti sa iti iei chiar la serviciu salata tonica si o poti consuma de cate ori te simti lipsit de energie si depasit de probleme.

Sfecla rosie contine putine calorii si are proprietati laxative. Contine vitamina A, C, complexul de vitamina B, acid folic, magneziu, sodiu, potasiu, calciu, fosfor si tocmai de aceeea este recomandata cu preponderenta femeilor gravide, pentru necesarul zilnic de vitamine.

Frunzele sfeclei rosii sunt bogate in vitamina A si pot fi gatite ca orice alta leguma. Poti prepara suc din leguma proaspata pentru cura ta de detoxifiere a ficatului. Se bea o data pe zi, dimineata, pentru a imbunatati functiile ficatului, stomacului si rinichilor.

Pentru ca pigmentii continuti au rol antioxidant, sfecla poate fi considerata si o leguma care te fereste de cancer. Impiedica dezvoltarea radicalilor liberi si tocmai de aceea poate fi consumata la orice varsta, pentru numeroasele sale beneficii asupra sanatatii.

Mai contine si saruri de potasiu, foarte importante pentru reglarea tensiunii arteriale. Chiar daca o consumi cruda, fiarta sau coapta, mineralele, vitaminele si fibrele continute isi pastreaza continutul si pot fi aliatul tau de nadejde in eliminarea toxinelor din organism dupa o iarna grea si lunga.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare